Never be affraid to dream!

27.11.2007., utorak

Moje prvo ocjensko! :)

Moram reći da sam stvarno zadovoljna izvedenim! :) I sretna jer je stvarno bilo super! :) Prvo, ako netko ne zna što je ocjensko da ukratko samo objasnim: to je predavanje u školi, može se reći i da je svojevrsna praxa, koje ja moram održati pred učenicima i naravno svojom mentoricom, profesorom i studentima.

Danas je bilo moje 1.ocjensko i to ono najteže - glazbeni. Bila sam u 3.razredu, a njihova učiteljica, moja mentorica je stvarno super žena. Takve mentorice bi sve trebale biti! Nažalost ima ih groznih...ali neću sad o tome:)

Imala sma obradu pjesme Blagdani, koja je napisana u Es-duru pa nije baš jednostavna za svirat ali sam je bez problema naučila...:) Za motivacijski dio sma im postavljala pitanja vezana za blagdane: Koje blagdane poznaju, koji im je najdraži, što rade za blagdane, s kime ih slave, kupuju li poklone, dobivaju li poklone i slično....

E onda je slijedilo pjevanje i sviranje pjesmice. Otpjevala sam i odsvirala, mislim čak bez greške i onda sam im postavila par pitanja o pjesmici pa smo krenuli na učenje. Ja bi otpjevala jednu frazu pa bi oni onda ponovili zamnom. I brzo smo naučili pjesmicu, nakon toga smo ju pjevali uz pratnju na sintisajzeru. Najbolji dio slijedi...:)

Rekla sam im da im moram nešto priznati...izvadila sam kapu od Djeda Mraza, obukla je na glavu i rekla da ja na Badnjak, zajedno sa svojim pomoćnikom Rudolfom nosim djeci bonbone po kućama. Čim su vidjela kapicu mir je nastao i sve glave okrenute prema meni. Rekla sam i da sam tužna jer moj pomoćnik nije mogao doći pa sam upitala djecu bi li netko od njih mogao biti danas moj Rudolf. Naravno da su se djeca odmah javila,a prozvala sam dečka koji se prvi javio. :) Stavila sam mu rogove sa zvoncima na glavu. .) Onda sam podijelila razred na 3 grupe. Rudolf je dobio 3 keramička ukrasa u obliku poklona raznih boja (crvena, zelena, plava) i podijelio ih svakoj grupi jednoga. Onda sam im objasnila zadatak, grupa sa crvenim poklonom će pjevati 1.kiticu, plava 2., a 3.treću, a refern svi zajedno. JOš prije sam stavila hamer na kojem su bile riječi pjesmice da ih lakše zapamte i ispred svake kitice je bio nacrtan pokolon određene boje, radi lakšeg snalaženja u pjevanju po grupama. Sve je odlično ispalo:) Nakon toga sam im rekla da izvuku iz tog poklona papirić i da ga daju Rudolfu da im pročita zadatak. Zadatak je bio crtanje poklona: najdraži poklon, ono što bi htjeli dobiti ili ono što bi oni htjeli nekome pokloniti. :) Moram napomenuti da su najčešće crtali mobitele :)
Za vrijeme crtanja pustila sma im sa cd-a pjesmu tu istu. :)

Sve u svemu, zadovoljna sam, a i moja učiteljica također je oduševljena! Profesorici se isto sviđalo (naravno, rekla je da sam malo pretiho svirala na jednom dijelu...ali dobro...):), a i studentima mojima.

Čak me ni trema nije toliko pucala koliko sam mislila da hoće:) Sad bi bez problema mogla još jedno ocjensko iz glazbenog održati:) Sada sva sljedeća ocjenska koja me očekuju (likovni, priroda, hrvatski, matematika i tjelesni) su mačji kašalj prema ovome. :)

Puno vam pozdrava šaljem!:)

24.11.2007., subota

Osjećaj ružan i odgovori na pitanja

Nisam danas namjeravala napisati post ali mi treba ispušni ventil.
Zašto ružan osjećaj? Zato što moj brat svoje frustracije iskaljuje na meni i to me živcira! Šta sam mu ja kriva šta je naredao hrpu jedinica?
Od jučer se prema meni ružno odnosi, svašta mi je rekao samo da me isprovocira, danas sam bila gledala tv u njegovoj sobi jer je on dole nešto gledao i kad je skužio da sam tamo bila je rekao da više nikad nisam ušla u njegovu sobi i u mojoj sobi mi je stolicu stavio na krevet kao osvetu. Kad mu treba neka usluga, kad ga treba odvest negdje sjeti me se, a ako mi se slučajno neda ili ne želim onda se ljuti. Alex mi je jučer rekao da sam ja dobra sestra svom bratu. Da, mislim da jesam. Taman sam mislila da smo se dobro počeli slagat i evo opet. Onda kad on meni tako onda i ja poludim i svašta mu kažem. I tata me naživcirao maloprije. Brat mi je rekao to nešto za tv, ja sma mu nešto odgovorila naravno i nešto mi je tata rekao, ne znam više šta...da, a kad je brat meni to rekao nije ništa komentirao. Naravno, onda sma se po svom dobrom starom običaju pokupila u sobu. Fali mi jedna osoba da me utješi. Slušam upravo svoju pjesmu Blagdani u izvedbi dječjeg zbora. Par stvari moram promijenit u mojem aranžmanu. :)

Eto tužna sam. Nije često da samtužna, pogotovo tu na blogu ali eto, ne mogu ni ja vječno biti sretna. A sada ću odgovoriti na pitanja koja sam pronašla na LaLuninom blogu:) Pa evo...

ZAGRLJAJI ILI POLJUPCI: Zagrljaji:) Još bolje zagrljaj uz poljupce:)

PEPSI ILI COLA: Hmm...ne znam...Možda Pepsi iako više pijem Colu...a nijedno od toga često..:)
COKOLADA ILI VANILIJA: Vanilija
LOVER ILI FIGHTER: Lover.
PRIJATELJI ILI OBITELJ: To je nešto što ne mogu izabrati i jedno i drugo mi puno znači, ne bih mogla bez jednoga od tih tako da sve ..:) Kad smo mali onda su naravno mama i tata glavne osobe...u pubertetu naravno prijatelji...a onda još kasnije se zaljubiš u pravu osobu koja ti je sve..:)
LJUBAV ILI NOVAC: Ljubav naravno! :)
SLUŠATI NEKOGA KAKO GOVORI ILI GOVORITI:.I jedno i drugo podjednako..:)
OSOBNOST ILI IZGLED: Osobnost.

KOD DECKA:
BOJA OCIJU:Bilo koja:)
BOJA KOSE:Isto tako:)
KRATKA ILI DUGA KOSA: Kratka.
VISINA:Visina..kao moj Alex, 180-185 cm..
STIL: Ma volim kako se moj Alex oblači...traperice, majice lipe..onako..casual..
PIERCINGS ILI TATTOOS: A ne znam...bilo što samo da je umjereno...:)
HOT ILI CUTE:Cute...:) Najvažnije mi je da sam slatka mom ljubeku
NAJBOLJA FRENDICA: MOja D:)
TKO JE NAJGLASNIJI:Gdje, u kući? :) U kući sam ja hehe....
TKO JE SRAMEZLJIV: Ja sam sramežljiva...i to dosta...iako sam se jako popravila od osnovne..:)
JESI LI ZALJUBLJENA: Jesam....:)
VJERUJES LI U LJUBAV NA PRVI POGLED: Pa, mogla bih reći da vjerujem..
BI LI IZASLA S NEKIM SAMO RADI NOVCA: Ne

TKO JE ZADNJA OSOBA KOJU:

SI POLJUBILA: aLEX:)
ZAGRLILA: Isto Alex mislim..:)
TI JE REKLA DA TE VOLI: Alex
SI RAZGOVARALA NA TELEFON: Ana, cura s faxa:)
SI VIKALA: brat naravno
TI JE SLOMILA SRCE: Pa ne mogu reći da mi je itko slomio srce..:)
TI JE REKLA DA TE MRZI:Mislim da mi nitko nije rekao da me mrzi...pa čak ni brat
UZIMAS LI DROGE:Ne
PIJES:Pa i ne...Pijem sok, to da:D Rijetko kad alkohol..

ZELIS LI SE UDATI: Naravno, već gledam po netu vjenčanice, kao što i zavirim u izloge 2 salona vjenčanica koji su ispod stana u Ri..:)
ZELIS LI IMATI DJECU:Naravno, htjela bih troje djece imati..:) 2 dečkića i curicu
VJERUJES LI U SEBE: Pa ne znam....u nekoj razini da, ali ne onoliko koliko bi trebala, imam slabo samopouzdanje..nažalost
KOJI JE ZADNJI FILM KOJI SI POGLEDALA U KINU?Hm....a horor je bio, broj jedan...ne mogu se sjetiti točno koji...1000 i nešto...
MOZES LI PODNJETI ISTINU: Heh...ako je pozitivna da, ako je kritika malo teže, pogotovo ako mi se iznese na grublji način..
NAJVECA SLABOST: Pa ne znam...volim kupovati dragim osobima neke sitnice...:)
NAJVECI STRAH: Gubitak osobe koje volim
PRVA POMISAO KAD SE PROBUDIS: Moja ljubav...Alex
JAVIS LI SE NA BROJ KOJI NE PREPOZNAJES: Pa, ne preferiram javljanje na nepoznati broj ali uglavnom se javim, ipak me možda netko treba nešto...kao danas, Ana me nazvala nešto u vezi ocjenskog..:)
SLAZES LI SE SA RODITELJIMA: Slažem se. :)
STVARI IZ PROSLOSTI ZA KOJIMA ZALIS: Ne bih baš rekla da za nečim posebno žalim...:)


Eto, to je to...naravno da svatko tko želi može uzeti i sam odgovoriti na pitanja...:) Puno vas pozdravljam !

Mom Alexu želim reći da ga volim najviše na svijetu i da mi je žao što mu jučer to nisam rekla prije spavanja...više si to neću dozvoliti ma kako ljuta bila..:) :*****

23.11.2007., petak

Vrijeme je za darove jer blagdani nam dolaze:)

Da....to su stihovi iz pjesme Blagdani koju imam za obraditi za ocjensko predavanje iz glazbenog u utorak. Stvarno je lijepa pjesmica samo malo dugačka za moj pojam pjesmice za ocjensko ali kad sam je sama izabrala...:D Doduše, izabrala sam je dok još nisam znala uopće kako ide i prije nego što sam vidjela note. Kad sam ih vidjela došlo mi je slabo ali naučila sam bez većih problema to svirat i eto, sad čekam taj utorak i nadam se da me neće trema jako svladati da je ne budem mogla odsvirati od straha. Pjesma je jako lijepa, melodiozna, djeci će se sigurno svidjeti. Ajme, kako će mene u ponedjeljak već uhvatit trema, a u utorak da ni ne govorim. Pjevat i svirat pred 40 ljudi....najs. Ali ajde....Ponosna sma na sebe što sam si uzela tu "tešku" pjesmu za ocjensko, ta moja je najkompliciranija od svih što su do sada imali hehe:) Otprilike sam zamislila kkao bi sat trebao izgledati, barem uvidni motivacijski dio, pitanja o blagdanima, Božiću i slično, pa učenje pjesme, pa nakon toga ću neku igru smisliti....mozak mi zablokirao ovaj tjedan...:)

Ulicama grada zvuci pjesme putuju, himnu blagdansku svi redom pjevajuUUUU:)

Razlog više što sam je izabrala jer ju je napisala voditeljica mog zbora jos u osnovnoj..:)

Ostale novosti.....nista posebno....imala sma praxu ovaj tjedan.....nateklo mi je oko, dobila sma stvari pa sam imala jucer bolove u trbuhu i u glavi.....djeca tamo u školi imaju uši u nekim razredima pa se toplo nadam da ih ja necu dobit.

Sliku snješka kojeg smo moj Alexinjo i ja napravili ćete naravno dobit na uvid kad budem kod njega sljedeći vikend:) Možda opet padne smijeg:D

Što mi se dogodilo neki dan...eh, to je bio zanimljiv početak dana doista. Bilo je negdjke 7 i 16, silazim stepenicama u zgradi, vidim kat ispod stana susjed vani, pozdravim ga, on mene i poskliznem se po stepenici i roknem na pod. :D On je dotrcao do mene, pomogao mi se dignut, pa gleda dal sam negdje PRLJAVA (poznato odnekud???) :))))) Mislim šta je tim ljudima, manje je bitno da li sma prljava:D:D Poskliznula sam se na prasinu ispred tog kata jer su neki radovi. Mislim si divan početak jutra.:D Eto, za danas bi bilo dosta..:) Puno vas pozdravljam dragi moji blogeri:)



17.11.2007., subota

Snijeg snijeg

Obećala sam jučer napisat post ali sam se toliko zaigrala sa Simsima dok je dragi bio na kolokviju da sam to jednostavno smetnula s uma. Napravila sam prekrasnu kuću i Alexinju se sviđa:) Doduše, ljepša mi je izvana, dnevni boravak je malo prevelik, to mi se ne sviđa, ali ostalo je ok. :) Imam obitelj Nininjo i Aleksinjo i jučer je Nininjo rodila curicu. :) Ke lipo. :)

Danas se probudimo i što vidjesmo kroz prozor? Pa snijeg! Pada i sada, baš je prekrasno, ja sma odmah izašla na balkon, a on gleda šta se tako uzbuđujem i idem slikat! Pa hello, nije baš da se ja s mora svaku zimu budim, a vani bijelo. :)

Upravo smo se vratili sa malog "izleta" u Avenue Mall-u (Algoritam i naravno nezaobilazni Konzum gdje sam vidjela puno pizdarija za Božić i jedva se odvojila i prisilila se da ne kupim nešto).

Evo sad ću vam ispričat što mi se dogodilo danas pri izlasku iz dvorišta. Pošto moramo po nekoj daski proć da ne upadnemo u neku grabu (tako on kaže, ja to ne zovem tako) jer nema normalnog ulaza u dvorište:PPP, osim ulaza za auto, a to je 10 m duže šetanja; i sad nema smisla nastavak rečenice pa ću napisat novu. Dakle, (Alex osjeća bol u glavi), pošto je bilo sve bijelo od snijega ta daska se nije vidila, i ja lijepo sam fulala dasku i propala malo, na koljena pala, a moj dragi Alex me pitao "JESI SE ZAPRLJALA?". Pa mislim tko pita tako neku glupost??!! A nije me pitao dal sam se udarila ccccccccccc. (Sad je rekao jer zna da sam udarena već dovoljno).

Evo tjera me....ništa, slikice ću drugi put:) Sad idemo uživati;)

14.11.2007., srijeda

Top lista jela i nejela

Eto, kao što sam i rekla napisat ću tu nekakvu listu. Pala mi je prije par tjedana na pamet i rekoh ajde baš....:) Da naučite još ponešto o meni:)

Ova lista će se bazirati na onome što ne volim:D Više će biti nekako toga..valjda...a možda i ne...znat ću kad završim post:)

Ne volim:

Jetrice

Špinat

Kelj

Karfiol

Orahnjaču

Makovnjaču

Maneštre sa raznim bobicama

Školjke

Hobotnice

Puževe

Fritule

Pomidor

Kečap

Brokule

Nije mi baš, ali mogu pojest

Njoki

Čokolada s rižom

Banana


VOLIM!

Škampe

Pohano meso

Pomfri

Pire

Pizzu

Riži biži

Paštu sa točem (ili mljeveno meso ili govedina u komadima)

Grah s kupusom

Pršut

Majonezu

Salamu s povrćem

Hrenovke puris

Ćevapčiće

Krumpir salatu

Zelenu salatu

Kupus (friški i kiseli)

Papriku

Mrkvu

Jagode

Trešnje

Razne bonbone

Kestenje


Kutak za slatko:

Od slatkoga volim ovo:

Kremaste kolače, kolače bez oraha, sladoled od vanilije, limuna, jagode, jabuke, karamele, kinder jaja i još nekih, ali najviše jedem limun i vaniliju.

Od čokoladi volim: od jagode milku i dorinu, običnu mliječnu dorina čokoladu, bijelu čokoladu, čokoladu od limete, čokoladu od keksa, čokoladu od naranče

Od čokoladi ne volim, ali mogu pojest kad je kriza:
Čokoladu s rižom, Čokolada sa velikim komadima lješnjaka, čokolada sa grožđem i bademima.

Ove čokolade NE VOLIM: (za one koji mi namjeravaju kupit čokoladu za rođendan :PPP)

Čokolada od KOKOSA i čokolada sa LJEŠNJACIMA (oni smrvljeni)!

Od voća najviše volim jagode i trešnje, od povrća mrkvu sirovu i kupus.

Od voća NE VOLIM banane i dinje! Od samog mirisa dinje mi dođe muka:)

Od povrća NE VOLIM pomidore, karfiol, špinat, kelj, kukuruz, brokule...

Čuli ste za FORNETE sigurno....Ima ih raznih vrsta, svako malo sve više i više. Volim samo fornete od pizze, ostalo ništa! Neke nisam probala, ali ovi voćni mi se apsolutno gade! :)

Od pizdarija koje debljaju i kad je PMS najviše volim: Kinder jaja, Snickers, jaffa kekse! Osim toga volim i: razne bonbone voćne, Napolitanke, Domaćice, Mars, Kinder Bueno, Milky way minute, Corny od jagode (al to kao nije kalorično hehe)...

Slani kutak!

Samo ono što volim:

Piroške od sira, bureke sa sirom, čips od paprike, čips obični, pringles obični i onaj ljubičasti sa nekim grčkim sirom i još nečim....njamiiiiiiiiiiiii (ajme sad sam gladna buuu), smoki, curly...moram prestat pisat jer dolazim u napast otić kupit neki čips.

Šećer na kraju od slanog....moj obožavani, jedan i jedini....BAKE ROLLS od bacona! :) Svi bake rollsi (osim od češnjaka su fini ali bacon......nepobjedivi). :D

Mislim da sam već pretjerala s ovim tako da je dosta, ako sam nešto zabpravila...ma nema veze..ako imate pitanja pitajte...a u petak se vraćam s novim postom...imam još vijesti...:D

Veliki vam pozdrav šaljem!

Mom ljubeku pusetinAAAAA!:*****





10.11.2007., subota

Pozdrav i smiješni događaji 3! :) + update

Dragi moji!:) Žao mi je što je od mog prošlog posta prošlo punih tjedan dana:( Imam toliko tema za pisanje tako da ću danas izabrati jednu na koju ćete se i namsijati, a to su smiješni događaji. :)
Potrudit ću se makar češće pisati posteve ako vas ne stignem sve obići. Mislim na vas često i nikoga nisma zaboravila. :) Uskoro se bliže i praznici, pa će biti više vremena. :) A bliži se i moje ocjensko predavanje iz glazbenog. 27.11. je. I malo me trta hvata. Dobila sma obradu neke pjesmice, za koju sam dobila informaciju da je dugačka i malo kompliciranija. A blago meni. Mislim da ću popit nečega prije sata. :D A sada.......


11 SATI

Bilo je to još u osnovnoj školi dok sam išla na zbor Mići boduli. :) Mislim da sam tada bila 8.razred i upravo smo se spremali za jedan važniji nastup pa nam je voditeljica rekla da se obavezno pojavimo na toj generalnoj probi. Naravno u 11 sati. I tako, došla ja u školu, uđem u razred, vidim svi već pjevaju, mislim si zašto su počeli ranije...sjednem i čekam da završe pjesmu. Još im se i smijem. Kad ono, oni mene gledaju u čudu zašto sam se ja pak na tako važnu probu pojavila u podne. Ma šta podne, 11 još niti nije, još par minuta. Da bi se ja sjetila da se tu noć sat pomicao naprijed. Za krepat! :DDDDD Što je najbolje mislim da mi nisu niti vjerovali u početku:DD E jesam li ga:))


Hmmmmmm....koji još.....? Aha!

SKLISKI SNIJEG I KOMBI

Bila sam 4.razred srednje i dan prije ili par dana prije je kod nas napadalo snijega. Što je nas primorce jako razveselilo jer to ne viđamo tako čestu u našim krajevima. Dan prije sam se naravno polomila par puta padajući po snijegu:D Ali niš nisam slomila, bez brige:) I idemo suseda moja Ivana i ja u školu, prelazimo pješački prijelaz i penjemo se na pločnik. Kad ja paf na pod! Poskliznula se i pala. I umirem od smijeha, a Ivana me prekorači nonšalantno i kaže: Ajde NIna, požuri se, zakasnit ćemo u školu:))))) Taman je onuda prolazio jedan kombi od autotransa i počeo mi trubiti:)))) Ja umirem od srama:))) Što je najbolje, taj isti kombi mi je još 2 dana zaredom trubio kad bi me vidio:))))))


Eto, valjda su ova 2 događaja dosta za sada hehe:) A moram obraditi i smrtnu kaznu. Baš sam jučer si zapisala što moram napisati ali sad se ne mogu sjetiti nažalost. Naravno, javit ću vam kako je prošlo moje ocjensko predavanje. :) A imam i jedan filmić koji ću vam uskoro staviti na blog.....ja sam protagonistica:) Znate li da riječ protagonist zapravo znači junak? :) E pa sad znate:) Puno vas voli vaša Ninuškaaa! :)

Puseko mom ljubeku:*

Upspoj: (date =spoj)

Par bisera mojih:))

"Kad bi bili limunski, tko zna kakav bi okus imali." (A očito od limuna!)

"Ako čuješ, onda bi čuo."

"Jedna je duža od kraće."

Sljedeći put ću napraviti moju listu...pa onoga što jedem i što ne jedem...:)



03.11.2007., subota

Pažljivo pročitajte

Tek kad sasječete posljednje drvo,
tek kad zatrujete posljednju rijeku,
tek kad ulovite posljednju ribu,
tek tada ćete saznati da se NOVAC ne može jesti!

Proročanstvo Cree Indijanaca

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.