petak, 29.12.2006.

Nintendo Wii

Prije otprilike 2 godine, kada je prvi puta prikazana javnosti, konzola je svojim specifičnim dizajnom mamila ovacije. Ali Nintendo tada baš i nije objavio puno informacija. Čak se nije znao oblik kontrolera. Tada se je još zvao Revolution. I tako je objavljen i izgled kontrolera, bez ikakvih drugih informacija. Kontroler izgleda poput daljinskoga za TV te je zbog toga bio popljuvan. Nakon nekog vremena otkrivena je velika tajna kontrolera - prati pokrete, tako da nema više stiskanja gumbova (dobro, ima, ali uglavnom nema) i opet kreću ovacije. I zadnji šok je bio promjena imena. Iz tako dobrog Revolutiona, Nintendo je Prebacio ima na Wii koje zapravo predstavlja eng. riječ We, a time su zapravo željeli reći da je konzola za sve. Očekivano, ime je u početku jako loše prihvaćeno, ali kasnije je postalo i jedno od glavnih aduta konzole (naravno uz kontroler). Konzola je u SAD-u izašla 19.11., u Japanu 2.12., a kod nas 8.12. (mislim u cijeloj EU). Ja sam ponosan vlasnik konzola od prvog dana prodaje, a sada započnimo s recenzijom same konzole. Image Hosted by ImageShack.us

KUTIJA

Počet s ovom kategorijom. Kutija je prilično lijepo napravljena. U kutiji dobijete : Wii konzolu, kontroler s nunchuck dijelom, senzorsku šipku (potrebna je za određivanje položaja ili pokreta kontrolera), stalak za konzolu i senzorsku šipku te sve "one kabele" smijeh. I da zaboravih - dobijete igru Wii sports koja je izgleda poput demoa, a služi da bolje upoznate konzolu. Igra se sastoji od 5 sportova : tenis, bejzbol, kuglanje, golf i boks. To je prilično zabavna i izuzetno zarazna igra osrednje grafike koja je, kao što rekoh, tu da vam pokaže osnovu Wii kontrolera. Prava igra za partije, a igrate ju pomoću Mii-jeva - vaših karikatura koje radite u jednom od channela (o svemu tome kasnije) Image Hosted by ImageShack.us

Kada sam već počeo s igrama izdvojio bih još neke naslove. Recimo Zeldu koja je postala najprodavanija launch igra. Riješ o akcijskoj avanturi gdje morate spasiti princezu Zeldu i Hyrule (recenzija u jednom od slijedećih dana). Još bih izdvojio ove igre:

- Super Mario galaxy (dolazak slijeće god) - Mario putuje u svemir, zabava zajamčena za sve uzraste
- Red Steel - FPS koji je najavljen kao prva igra, a djelovao je super (i grafički i po zvuku...ama baš sve), ali izgleda da nije baš tako odličan, uglavnom govori se o lošim kontrolama i bugovima.
- Wii play - još jedna igra koja koristi vaše karikature, a sastoji se od mini igra koje će kasnije preko interneta biti moguće još downloadati.
NFL 07 - Američki nogomet koji je inače dobivao "epitete" poput dosadan, a dolaskom na Wii, tvrdi se da je postao zabavan i realniji (naravno zbog Wii kontrolera)
- Metroid Prime 3 : Corruption (dolazak slijedeće godine) - Još jedan FPS, ali ova će sigurno biti dobar, a o grafici da ne govorim. Također vjerojatno će biti jedna od prvih igra za Wii koja će podržavati igranje putem interneta.
Pokemon battle revolution (dolazak slijedeće godine) - Riječ je o legendarnim pokemonima, i to u borbi 2 na 2 u svemiru, to će biti prva igra u kojoj će i ds služiti kao kontroler.

KONTROLER

Upravo kontroler oblika daljinskog upravljača daje posebnost ovoj konzoli. Pomoću senzorske šipke koju možete staviti iznad ili ispod TV-a (ja sam stavio iznad), Wii očitava vaše pokrete koje radite s kontrolerom. Ali u kontroler je ugrađen i zvučnik. Za primjer, recimo igrate tenis i servirate, jednostavno pomoću kontrolera bacite loptu gore i izvedete potrebni udarac dok će vam se u zvučniku pojaviti zvuk zamaha reketa. U kontroler stavljate baterije koje traju 30-60 h (ovisno o uporabi kontrolera), a to da je bežičan ne moram ni spominjati. Nunchuck dio se stavlja u njega i služi uglavnom za pokretanje. Na nunchucku se još nalaze tipke C i Z, a na mote-u A, B, 1,2. Kod nekih igra (recimo need for speed), kontroler se miče u drugi položaj, držanjem jedne tipke dajete gas, jednom kočite, a kako bi odredili smjer vožnje, mičete kontroler lijevo - desno.Image Hosted by ImageShack.us

CHANNELS

Jedna od najzanimljivijih stvari ove konzole su channeli. Ne konzoli ih dobijete 6, a kasnije ih downloadate s neta. Sada ću opisivati svaki posebno.

DISC CHANNEL

Na ovom channelu očitavate igru koju ste stavili. Znači Wii ili gs igra jer Wii podržava igranje i tih igra.

MII CHANNEL

Ovaj channel je prilično zanimljiv. Radite karikature koje koristite u nekim igrama, a to je prilično zabavno. Možete ih imati 100 komada istodobno na "Mii placu". Razmjenjujte ih i s frendovim - preko neta ili save na kontroler, pa do frenda s kontrolerom... jednostavno i zabavno.

PHOTO CHANNEL

Direktno SD karticu (koju koristi većina fotića) stavljate u Wii, a ona prikazuje slike na fora način - kao da se nalaze na nekom panou. Slike možete uređivati i slati preko Wii maila

SHOP CHANNEL (potreban internet)

Kada spojite konzolu na net i napravite update, dobivate i novi channel. Preko ovog channel kupujete igre sa starijih konzola preko bodova koje kupujete putem kartice, a kasnije ćete moći kupoveti bodove i u dućanu.

FORECAST CHANNEL

Pogledajte vrijeme! Za HR ima samo Zg al i to je nešto. Inače možete vidjeti prognozu za cijeli svijet (i temperaturu) onakvu kakva je sada, kakva će danas, kakva će biti sutra, a kod nekih mjestia i za 5 dana.

Još postoji internet channel - surfanje netom te news channel koji izlazi slijedeće godine, a biti će ih još...
Image Hosted by ImageShack.us

Uglavnon to je to, nadam se da vam se sviđa post, sutra ću stavit i par videa vezanih za Wii pa ćete još bolje vidjeti što to je (oni koji ga ne poznaju). Sad još pogledajte slike igra.

pozz!!!wave





Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us






Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us























| 10:27 | Komentiraj (25) | Print this! | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Copyright © Nintendo news - Design touch by: Tri mudraca, hosted by croBLOGeri.com





Komentari On/Off

  prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ožujak 2007 (1)
Veljača 2007 (2)
Siječanj 2007 (2)
Prosinac 2006 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Opis bloga
Sve o Nintendu, novosti, recenzije igra i konzola te posebna pažnja posvećena Wii konzoli. Svi tekstovi (recenzije, najave, usporedbe, novosti...) su moji, a ukoliko je izvor s neke druge stranice, tekst je prerađen.
Testovi
Evo u ovoj rubrici vam donosim moje vlastito napravljene testove. U njima ćete naći odgovore o tome koliko dobro znate Nintendo ili o već čemu je riječ. Tamo će pisati da riješite test o tome koliko poznajete mene, ali samo započnite i biti će vam jasno da nije o tome riječ. Uživajte u prvom testu!

Koliko dobro poznajete Nintendo?

100% - pravi ste znalac, svi bi vas se posramili
80% - 90% - vrlo ste dobro informirani i znate dosta toga
70% - imate prosječno znanje s nešto manje informacija
40% - 60% - relativno slabo znate, informirajte se!
0% - 40% - koga vraga vi ovdje radite?!!