srijeda, 21.03.2007.

ArenaWii

Ovaj sajt je pušten u pogon. Tamo sam urednik i recenzent tako da ćete sve buduće moje stvari (recenzije, najave...) nalaziti tamo. link

Stavit ću ovdje HCL-ovu najavu našeg sajte da ne duljim:

Hrvatski internet prostor od danas je bogatiji za još jedan gamerski orijentiran sajt. Riječ je o prvom hrvatskom sajtu posvećenom Nintendo Wii konzoli - Arenawii.com. "Cilj ove stranice je popularizacija, promoviranje te upoznavanje hrvatskog puka sa ovom inovativnom konzolom. Od same pojave Wii je podigao mnogo prašine, a prodaja je daleko ispred konkurencije. Potražnja ne prestaje. Prije samog dolaska poneke kritike su ga osudile na propast, ali Nintendo je opet iznenadio sve svojom inovativnošću. Wii mijenja način kako igramo igre i općenito pogled na njih. Stranica Arenawii.com ponuditi će vam recenzije, najave i sve novosti vezane uz Nintendo" - objasnili su autori sajta. Sve u svemu arenawii nam izgleda obećavajuće, jednostavno i lijepo, a nadamo se da će biti redovito ažuriran kvalitetnim tekstovima i ostalim sadržajem.

Hvala lijepa na komentarima, a sad vas lijepo molim da podržite ovu stranicu, reklamirate i promovirate te se rsgistrirate na forum. Ovo je vjerojatno zadnji post na blogu. Vidimo se na ArenaWii! mah

| 18:28 | Komentiraj (14) | Print this! | #

nedjelja, 11.02.2007.

Najočekivanije igre 2007. - Wii

Riječ je o mojem izboru 10 igara za koje smatram da imaju čast ponijeti ovi titulu. I da, za neke od navedenih igara još nije točno određen datum pa bi se moglo lako dogoditi da "skliznu" u 08 (najbolji primjer je Sadness s kojim će se to najvjerojatnije i dogoditi).

10.
SSX Blur
Image Hosted by ImageShack.us
Vrlo zanimljiva i popularna verzija snowboardinga dolazi i na Wii. Na prijašnjim platformama je izgledala odlično, a na Wii-u prema dosad viđenom izgleda veličanstveno, a glavni razlog za to su (naravno) specifične kontrole koje će vam pružiti potpuno uživljavanje u igri. Što se tiče grafika, liči na onu s PS2-a.

9.
Godfather, the blackhand edition
Image Hosted by ImageShack.us
Igra napravljena prema jednom od najpoznatijih serijala već je izašla za ostale platforme i možda je malo razočarala. Glavni razlog za to kod PC-a su recimo bile kontrole, za što se dakako nećemo moramo bojati kod naše platforme. Ovaj puta ćemo brutalne činove izvoditi uz pomoć Wii-motea, pa mafijaške misije nikad neće biti toliko zanimljive i zabavne. Udaranje protivnika (u trbuh), prijetnja pištoljem, ciljanje, vožnja po gradu, misije i brutalnost kojoj nema kraja čine ovu igru 9. na ovom popisu.

8.
Sonic and the secret rings
Image Hosted by ImageShack.us
Vjerojatno ste već čuli za ovo plavo stvorenje jer je ono uz Super Maria (dakako) najpoznatiji platformer ikada. Isto tako ste vjerojatno i čuli kako ova igra za svoju 15. obljetnicu priredila veliko iznenađenje na Xboxu i to u negativnom smislu. Ipak, igra za Wii je ekskluziva i riječ je jednom drugom Sonicu koji će biti ispunjen adrelinom i jurjavom kojoj nećete moći odoljeti. Svi koji su je probali imaju samo riječi pohvale pa zašte im ne bismo vjerovali?!

7.
Paper Mario
Image Hosted by ImageShack.us
O Wii verziji se ne zna puno, ali ipak mislim da su prijašnji nastavci dovoljni razlozi da vjerujemo da će ova igra biti spektakularna. Riječ je 2D-3D RPG platformeru koji se smatra i jednim od najboljih u već spomenutom žanru. Tako ćete s vremena na vrijeme dobivati različite nove elemente od kojih je jedan od najzanimljivijih - pretvaranje u papirnatog aviona. Svakako vrlo očekivan naslov.

6.
Prince of Persia : Rival swords
Image Hosted by ImageShack.us
Dolazi od poznatog studija Ubisoft pa se zato ja ovoj igri jednako nadam, koliko i pribojavam, a glavni razlog je velik broj s**nja kojeg je baš ovaj studio prošle godine napravio. Svejedno, sr**nja su uglavnom bili ono naslovi s kojima je Ubisoft tek "počeo", a ovaj naslov je već odavno poznat prema viđen izgleda odlično, odnosno, ko svaki Prince of Persia, ali nove kontrole ipak daju veliku svježinu igri. Pa ćete tako sada penjanje po zidovima, baranje s oružjima, klanje neprijatelja, prilaženje s leđa, gušenje i mnogo toga drugog vršit pomoću Wii-motea i ko onda ne bi uživao. Grafika je isto divna, a i preporučam gledanje ovog videa gdje posebnu pažnju obratite na kontrole.

5.
No more heroes
Image Hosted by ImageShack.us
Vrlo zanimljiva zanimljiva igra još zanimljivijeg autora koji kaže da je ovu igru radio za one kojima je dosta uobičajenih igara, a pogotovo miroljubivih. Igra, kako kaže, neće biti linearna, okolina će biti u 3d-u i imat će specifične likove dosad neviđenog dizajna. Imat ćete jednog glavnog lika, a cilj će vam biti postati 1. serijski ubojica, s time da morate poraziti njih 11. Još zanimljiva stvar je i korištenje svjetlosnog mača kojeg će imati samo vaš lik. Imat će i RPG elemente. Igra koja će biti nešto novo...

4.
Sadness
Image Hosted by ImageShack.us
“…In my head there is a voice, different from the others. Whenever it answers it overwhelms the remaining voices, it mixes up thoughts and destroys peace. It tells me that I’m only mixed up in a thought which yearns to prove its own existence. The voice which whispers that I’m not really who I am and the perceived reality is only an abstraction created by my own mind. It is the original voice, which wants to free itself from my head, to free itself from the logic and reason it is being stifled by. The voice of animal endurance at all costs, which forces into unimaginable things. It is the voice of chaos which is now screaming frightfully in my head for me to take an axe resting against the wall and cut off my father’s head.”
~Maria Lengyel
Ovaj citat odlično ocrtava igru. Riječ je o hororu, a glavna bit neće bit - nađi-ubij, već se raditi uglavnom na istraživanju i logičkom razmišljanju. Igra je rađeno u crno-bijelom što će dakako još više podići atmosferu, odnosno strah. Glavni lik je žena. Protivnici i nisu nešto predstavljeni, ali jedan od njih će biti vukodlaci koji će biti vaši prijatelki, a ponoći za punog mjeseca će se pretvarati u njih i nakon nekog vremena vratiti u normalu ne sjećajući se ništa što su radili. Strah, psihologija, istraživanje, padanje u traume... moje omiljeno.

3.
Super Smash Bros Brawl
Image Hosted by ImageShack.us
Mislim da ovaj naslov ne trebam pretjerano najavljivati. Svi Nintendovi likovi iz svih platforma i konzola su došli u jednu igru da bi odmjerili snagu. Nevjerojatno zabavna, smješna i luda tabačina, a kako i ne bi bila ako se borite s Pikachuom, protiv recimo novo došlog lika iz MGS-a Snake-a. Naravno da će Pikachu pobijediti smijeh . Bilo bi baš zgodno vidjet igru s mogućnosti za internetsko igranje. Najvjerojatnije neće koristiti mogućnosti Wiimote-a , ali i bez toga će biti onakva kakva je i prije bila.

2.
Metroid Prime 3 : Curruption
Image Hosted by ImageShack.us
I konačno, nakon toliko godina, on dolazi..nikada spektakularniji. Ovo je nastavak jedne od ponajboljih igara za GC i uopće. Iako je došla verzija za DS, ipak to nije bilo to. Prvotno je igra bila platformer, ali je prebačena u FPS žanr. Radi se o borbi između lovaca na ucjene u svemiru na različitim planetima u različitim misijama. Inače za vas koji prije niste čuli za igru - glavnik lik(inja) je žena po imenu Samus Aran što je u početku loše prihvaćeno, ali sada nema problema, najveća karakteristika igre jest pretvaranje u drugi oblik što je recimo kod Samus lopta koja ispušta bombe. Ovo će biti jedna od prvih igara koja će podržavati igranje putem neta što joj daje samo dodatne pluseve i nemojte se začuditi ukoliko vidite da se nećete moći spojiti na net zbog prevelikog opterećenja zujo

1.
Super Mario Galaxy
Image Hosted by ImageShack.us
Moj komentar na ovu igru - njaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjaminjami It's a me, Mario!
Definitivno najveličanstvenija, najbolja i najzabavnija igra koja nas očekuje pri kraju ove godine. Povratak Maria u punom stilu, i to u svemir!!! Mali talijanski vodoinstalater sada može puno više skočiti zbog određene gravitacije, a i novih trikova ima napretek. Podržavat će igranje udvoje, a postoje mogućnosti i za 4 igrača. Iako su u dosadašnjim videima prikazani samo manji planeti, bit će ih dakako i većih. Istraživanje, smijeh, zabava, nostalgija su samo najosnovniji opisi ove igre. Mario Wii are waiting for you!!!!!!!!!!!!! thumbup| 00:07 | Komentiraj (18) | Print this! | #

petak, 02.02.2007.

Recenzija: The legend of Zelda : Twilight princess

žanr - RPG akcijska avantura
br. igrača - 1
dobna granica - 12+
proizvođač - Nintendo
izdavač - Nintendo
platforme - GC, Wii
učenje - 15 min
moje iskustvo - 50 h

Prije početka same recenzije moram napomenuti da je ovo igra rađena za GC, a za Wii je tek "dodana" te su recimo grafika i engine ostali isti onakvi kakvi su bili na prošloj generaciji. Ali da ne duljim previše...
Image Hosted by ImageShack.us

Sama igra je došla 8.12. u Europu, odnosno 19.11. u SAD ili bolje rečeno na sam dan launcha. I postala je najprodavanija launch igra ikada jer se prodala uz 75% kupljenih konzola. U lijepoj našoj je kasnila tjedan dana.

Priča igre je ista kao i u dosadašnjim Zeldama. Farmer (čuvar koza) po imenu Link je rođen u Ordonu. Kao što i sam njegov zanat kaže, u prvom questu ćete se brinuti za ovce tj. tjerat ćete ih u staju. On ne zna što ga očekuje te tek treba dobiti zeleno odijelo heroja. Glavna karakteristika ove Zelde jest pretvaranje u vuka. Ono će u početku biti diktirano vašim položajem (twilight), a kasnije čete to moći činiti kada god to poželite. Transformacija u vuka igri daje još veću igrivost i u nekim slučajevima razbija monotonost igranja u obliku čovjeka. Kao vuk imat ćete razvijenija osjetila, nove napade (recimo ugriz ili stvaranje posebnog kruga gdje možete brojne neprijatelje ubiti odjednom). Također moći ćete razgovarati s drugim životinjama, prisluškivati druge (recimo što ste dalje od osobe koju prisluškujete to će vam i slova biti manja, a što ste bliže veća), kopati, vidjeti duše u twilightu i mnogo drugog. Sve te sposobnosti trebat će vam za prijelaz questova. Evo recimo - morate proći kroz neko područje u kojem ništa ne vidite (recimo snijeg, sniježna oluja), a nemate mapu i kao čovjek se možete zamrznuti. U tom slučaju ćete koristiti vuka, tako da slijedite miris nečega - pronađete nešto što ima veze i može se naći i u "normalnom"gradu, selu te upamtite miris i slijedite ga. Kroz cijelu igru će vam pomagati Midna - jedno stvorenje iz twilighta koje je ko ste u normalnom svijetu vaša sjena, a u twilightu će vam biti na leđima (kad ste vuk).Image Hosted by ImageShack.us

KONTROLE

Wii je dodatno obogatio ovu igru sa svojim specifičnim kontrolerima koji prati vaše pokrete. Ipak, on ne prati direktno vaše pokrete. U početku ćete naučiti osnovne napade, a oni su ovako izvedeni ( mislim, ima ih još...):

kružni napad - vrtnja nunchucka
osnovni napad - udarac Wii-mote-om u određenu stranu
zračni napad (skok-udarac) - držanje Z, pa pritisak tipke A

Tijekom igre učit ćete i posebne napade, odnosno hidden skillove. Njima će vas učit bijeli vuk koji se, kada vas uči, pretvatau kostura. Ukupno ima 7 takvih skillova od kojih u neki ovi:

ending blow - kada srušite protivnika na pod, pritiskom na A ćete zakončati njegov život
helm spliter - jedan od meni najdražih, prvo izvedete shield attack (nunchuck u desnu stranu) pa pritisnete A (udarac mačom i skok preko njega) te na kraju kada mu dođete iza leđa jednostavno ga udarite. Napad se obično koristi kod težih i zaštićenijih protivnika.
Image Hosted by ImageShack.us

Od kontrola bih još naveo korištenje drugih oružja. Recimo luk i strijela. Jednostavno naciljate na ekranu pomoću Wiimote-a i opalite s B. Zanimljivo je i to što ćete moći doći do protivnika u kojeg ste pucali i uzeti svoju strijelu natrag. Još ima brojna oružja, oruđa i stvari koje ćete koristiti tijekom igre, a možete i kombinirati stvari (recimo luk i strijelu te bombu).

TEŽINA

Zelda je poznata i uvijek je bila poznata po težini i karakteru svojih zagonetka, a u igri ćete zapesti mali milijun puta. Evo za primjer jedna zagonetka (iako ne znam koliko ćete me shvatiti) - došli ste do jednog dijela gdje je teren podijeljen na kocke , a između su rupe (možete preskočiti s jednog mjesta na drugo) . Također, na ovom terenu su i dva čuvara koje morate odvesti do 2 posebna polja, ali sve to ne bi bilo komplicirano da se oni kreću jednolično. Stvar je u tome što će se jedan uvijek kretati u istom smjeru kao i vi, a drugi uvijek u suprotnom. Iako me vjerojatno niste previše shvatili, htio sam reći da biste se dugo mučili. Kao što sam već naveo težina zagonetaka i same igre je na djelu, ali težina bossova je razačaravajuća. Samo morate otkriti njihovu slabu točku, a nakon toga će sve biti prilično lako izvesti u djelo. Iako su uglavnom ogromni, većinu nije preteško ubiti.Image Hosted by ImageShack.us

MINI IGRE, PROSTORI, ZANIMLJIVOSTI

Ono što još nadopunjuje igru jesu mini igre uz specifičnosti Wiimote-a. Jedna od prvih koja će vam doć jest peacanje, ali ono je puno zanimljivije kada dođete do jednog dijela gdje će izvoditi lure fishing, pa ćete moći mjenjati udice itd. Izvlačenje riba ( i samo pecanje) je realno napravljeno, a kada uhvatite ribu morat ćete vući kontroler i kružno vrtiti nunchuck. Mini igre će vam uglavnom služiti za dobivanje stvari koje vam neće biti neophodne, ali ćete biti sretni što ih imate. Gradovi i prazni drugi prostori su zaista zanimljivi, a na mnoga mjesta se nećete morati vraćati, ali ćete to s radošću činiti. Uglavnom, na kraju mogu reći da je meni ova igra jedna od najboljih i da je svakako vrijedna novaca te da je neizostavna.
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us


+ igrivost, jahanje konja, zagonetke, izgled prirode, raznovrstan izbor oružja, pretvaranje u vuka

- slabiji zvučni efekti, nema voice actinga, položaj kamere u Hyrulu (centar Hyrula)


GRAFIKA 8 - s prošle generacije, ali lijepa
ZVUK 7 prezarazne melodije i slabije izvedeni efekti
IGRIVOST 10 - neodoljivo!
TRAJNOST 9 - oko 50 sati i svi sretni
EDUKACIJA 10 - u igri ćete naučiti samo dobro

UKUPNO 9.3/10

Odlična igra koju ćete prelaziti više puta. Zapravo legendarni nastavak legendarnog serijala koji se ne smije propustiti

NAJ DETALJ(i) - jahanje i borba na konju te pretvaranje u vuka

trailer (2:05)


G4 tv review (4:07)


| 13:23 | Komentiraj (23) | Print this! | #

utorak, 23.01.2007.

Sony gubi, Nintendo napreduje

Evo i tako u nekim zemljama prošlo i 2 mjeseca od izlaska 7. generacije konzola pa evo i malo izvješća, i to ne samo o konzolama spomenute generacije.
Image Hosted by ImageShack.us
Japan

Prodaja Ps3-a je toliko slaba da su neki trgovci počeli naglo spuštati cijenu Ps3-a od 20 GB, pa ćete tako u Japanu sada naći umjesto cijene od 2 340 kn, cijenu od 1 870 kn (preračunato iz yena), vrlo moguće je da će ista stvar biti i s verzijom od 60 GB-a. Wii se odlično prodaje, tj. kako stigne tako i ode.

SAD

Podaci su dobiveni istraživanjem ljudi u SAD-u u većim gradovima i većim/boljim game trgovinama. Sve konzole se dobro prodaju, ali ipak postoji razlika. Znači, nove pošiljke konzola dolaze uglavnom svaki tjedan i ovakvo je stanje tjedan dana nakon dolaska nove isporuke. Ps3 se uglavnom nalazi u 3-6 komada u trgovinama, dok Wii-a uopće nema, a na pitanje koliko je bilo Wii-u potrebno da se rasproda, dobiven je odgovor : "minute". Ps3 se dobro prodaje, ali se definitivno prodaje više Wii-a koji se, kako sam već naveo rasprodao u minutama, a Ps3 je bilo potrebno tjedan dana i još je ostalo konzola.

Europa

Usporedbu s Ps3-om ne mogu raditi jer nije još došao, ali mogu samo reći da se Wii prodaje odlično i da je ds postao najprodavanija konzola u Europi i to s prodajom od 10 milijuna primjeraka

| 15:07 | Komentiraj (9) | Print this! | #

nedjelja, 07.01.2007.

Igre prvog kvartala

Nintendo je objavio igre koje će doći u prvom kvartalu ove godine te vam tako ja donosim Wii igre koje će se pojaviti u Europi, a za usporedbu i u SAD-u. Razlika nije velika - par naslova, a neka od njih su se već pojavila u Europi, poput Wii playa. Također možete vidjeti da je Nintendo svoje najudarnije naslove ostavit za neki drugi dio godine, a to može samo značiti da će oni stvarno biti nešto posebno. Kao što ćete moći vidjeti za mnoge igre još nije potvđen točan datum.

Wii EU

WarioWare: Smooth Moves (Nintendo): 12.1. - preko 200 mini igra
Excite Truck (Nintendo): 16.2.
Image Hosted by ImageShack.us
Kororinpa (Hudson): 23.2.
Baja Racing (Conspiracy): 2. mjesec
Disney’s Chicken Little: Ace in Action (Disney / Buena Vista Games): 2. mjesec
Wing Island (Hudson): 23.3
Bionicle Heroes (Eidos): 23.3
SSX Blur (EA): 3. mjesec
Mario Party 8 (Nintendo): 3. mjesec (na slici 6. dio)
Image Hosted by ImageShack.us
Tiger Woods PGA Tour 07 (EA): 3. mjesec
Bust a Move Wii (505 Games): 3. mjesec
Dragonball Z Budokai Tenkaichi 2 (Namco Bandai Games): 3. mjesec
Disney’s Meet the Robinsons (Disney / Buena Vista Games): 3. mjesec
Sonic and the Secret Rings (Sega): 3. mjesec
Image Hosted by ImageShack.us
Teenage Mutant Ninja Turtles (Ubisoft): 3. mjesec
Heatseeker (Codemasters): prvi kvartal
Metal Slug Anthology (Ignition): prvi kvartal
Mortal Kombat: Armageddon (Midway Games): prvi kvartal
Image Hosted by ImageShack.us
Rampage: Total Destruction (Midway Games): prvi kvartal
The Ant Bully (Midway Games): prvi kvartal
The Grim Adventure of Billy & Mandy (Midway Games): prvi kvartal
Impossible Mission (System 3): prvi kvartal
Leaderboard Golf (System 3): prvi kvartal
Puzzle Balls (System 3): prvi kvartal
Tennis Masters (System 3): prvi kvartal
Blazing Angels: Squadrons of WWII (Ubisoft): prvi kvartal
Image Hosted by ImageShack.us

Wii SAD

Wii Play (Nintendo): 15.1
Wario Ware Smooth Moves (Nintendo) 17.1.
Mortal Kombat: Armageddon (Midway) 1. mjesec
Bust-A-Move Bash! (Majesco): 28.2.
Cosmic Family (Ubisoft): 1.3
Sonic and the Secret Rings (Sega) 6.3.
Mario Party 8 (Nintendo): 8.3.
SSX Blur (EA Canada): 13.3.
Teenage Mutant Ninja Turtles (Ubisoft): 13.3.
Godfather: The Game (Electronic Arts): 20.3.
Image Hosted by ImageShack.us
Disney’s Meet the Robinsons (Buena Vista): 28.3.
Driver: Parallel Lines (Reflections Interactive): 29.3.
Prince of Persia: Rival Swords (Ubisoft Montreal): 29.3
Image Hosted by ImageShack.us
Blazing Angels: Squadrons of WWII (Ubisoft Romania): 29.3.
Spelling Spree (Ubisoft): 29.3.
Brothers in Arms D-Day - (Ubisoft): 29.3.
Blitz: The League (Midway): 3. mjesec
Heatseeker - IR Gurus (Codemasters): 3. mjesec
Medal of Honor Vanguard (EALA): 3. mjesec
Cooking Mama: Cook Off (Office Create): 1. kvartal
Dance Factory (Codemasters): 1. kvartal
NBA Live 07 (EA Canada): 1. kvartal
Image Hosted by ImageShack.us
Sidewinder (Codemasters): 1. kvartal
Tiger Woods PGA Tour 07 (EA Sports): 1. kvartal| 11:53 | Komentiraj (4) | Print this! | #

nedjelja, 31.12.2006.

The Royal Wii

Image Hosted by ImageShack.usGroznica s Wii-jem nije zaobišla niti kraljevsku obitelj pa je tako u ovo Božićno vrijeme princ William kupio princu Harryju Wii.

Despite being said to be as parsimonious as his frugal grandmother, the Queen, Prince William reportedly dug deep into his pocket to buy Harry this year's must-have 'toy': a Nintendo Wii video games console.


Sve ukupno ovo je zaista dobra reklama za Wii, a i u SAD-u na prvi dan su viđene poznate "face". Kada dođu igre koje će se moći igrati putem Wii-a online, nemojte se začuditi ako vam jedan od suparnika baš bude princ Harry.

NOVOST: Od sada pa nadalje ću nakon svakog posta napisat što možete očekivati u slijedećim postovima, a nekada ćete i glasovati, pa počnimo. Značu u slijedećem postu ćete vidjeti jedan od ovih naslova (ili sličnih, ali tema ostaje ista) :

- biranje igre 2006 godine po različitim kategorijama
- recenzija The legend of Zelda: Twilight princess
- South park Wii

| 16:18 | Komentiraj (11) | Print this! | #

Wiideo

Pošto sam obećao, evo donosim vam 3 videa Wii-a.

1. U ovom videu vidjet ćete uglavnom sve bolje igre koje su izašle ove godine ili koje će tek izaći slijedeće. U 1. minuti su uglavnom prikazane igre: Wii sports i Wii music pa da se netko ne bi začudio grafici.


2. Ovaj video prikazuje sve reklame za Wii koje su se prikazivale u SAD-u. Pogledajte, fora su!


3.Vrlo sličan video 1., ali mi je zakon glazba, pa ako hoćete...


I ovo je zadnji post u ovoj godini. Svima želim sretnu i uspješnu novu godinu!

pozz!mah

| 14:13 | Komentiraj (9) | Print this! | #

petak, 29.12.2006.

Nintendo Wii

Prije otprilike 2 godine, kada je prvi puta prikazana javnosti, konzola je svojim specifičnim dizajnom mamila ovacije. Ali Nintendo tada baš i nije objavio puno informacija. Čak se nije znao oblik kontrolera. Tada se je još zvao Revolution. I tako je objavljen i izgled kontrolera, bez ikakvih drugih informacija. Kontroler izgleda poput daljinskoga za TV te je zbog toga bio popljuvan. Nakon nekog vremena otkrivena je velika tajna kontrolera - prati pokrete, tako da nema više stiskanja gumbova (dobro, ima, ali uglavnom nema) i opet kreću ovacije. I zadnji šok je bio promjena imena. Iz tako dobrog Revolutiona, Nintendo je Prebacio ima na Wii koje zapravo predstavlja eng. riječ We, a time su zapravo željeli reći da je konzola za sve. Očekivano, ime je u početku jako loše prihvaćeno, ali kasnije je postalo i jedno od glavnih aduta konzole (naravno uz kontroler). Konzola je u SAD-u izašla 19.11., u Japanu 2.12., a kod nas 8.12. (mislim u cijeloj EU). Ja sam ponosan vlasnik konzola od prvog dana prodaje, a sada započnimo s recenzijom same konzole. Image Hosted by ImageShack.us

KUTIJA

Počet s ovom kategorijom. Kutija je prilično lijepo napravljena. U kutiji dobijete : Wii konzolu, kontroler s nunchuck dijelom, senzorsku šipku (potrebna je za određivanje položaja ili pokreta kontrolera), stalak za konzolu i senzorsku šipku te sve "one kabele" smijeh. I da zaboravih - dobijete igru Wii sports koja je izgleda poput demoa, a služi da bolje upoznate konzolu. Igra se sastoji od 5 sportova : tenis, bejzbol, kuglanje, golf i boks. To je prilično zabavna i izuzetno zarazna igra osrednje grafike koja je, kao što rekoh, tu da vam pokaže osnovu Wii kontrolera. Prava igra za partije, a igrate ju pomoću Mii-jeva - vaših karikatura koje radite u jednom od channela (o svemu tome kasnije) Image Hosted by ImageShack.us

Kada sam već počeo s igrama izdvojio bih još neke naslove. Recimo Zeldu koja je postala najprodavanija launch igra. Riješ o akcijskoj avanturi gdje morate spasiti princezu Zeldu i Hyrule (recenzija u jednom od slijedećih dana). Još bih izdvojio ove igre:

- Super Mario galaxy (dolazak slijeće god) - Mario putuje u svemir, zabava zajamčena za sve uzraste
- Red Steel - FPS koji je najavljen kao prva igra, a djelovao je super (i grafički i po zvuku...ama baš sve), ali izgleda da nije baš tako odličan, uglavnom govori se o lošim kontrolama i bugovima.
- Wii play - još jedna igra koja koristi vaše karikature, a sastoji se od mini igra koje će kasnije preko interneta biti moguće još downloadati.
NFL 07 - Američki nogomet koji je inače dobivao "epitete" poput dosadan, a dolaskom na Wii, tvrdi se da je postao zabavan i realniji (naravno zbog Wii kontrolera)
- Metroid Prime 3 : Corruption (dolazak slijedeće godine) - Još jedan FPS, ali ova će sigurno biti dobar, a o grafici da ne govorim. Također vjerojatno će biti jedna od prvih igra za Wii koja će podržavati igranje putem interneta.
Pokemon battle revolution (dolazak slijedeće godine) - Riječ je o legendarnim pokemonima, i to u borbi 2 na 2 u svemiru, to će biti prva igra u kojoj će i ds služiti kao kontroler.

KONTROLER

Upravo kontroler oblika daljinskog upravljača daje posebnost ovoj konzoli. Pomoću senzorske šipke koju možete staviti iznad ili ispod TV-a (ja sam stavio iznad), Wii očitava vaše pokrete koje radite s kontrolerom. Ali u kontroler je ugrađen i zvučnik. Za primjer, recimo igrate tenis i servirate, jednostavno pomoću kontrolera bacite loptu gore i izvedete potrebni udarac dok će vam se u zvučniku pojaviti zvuk zamaha reketa. U kontroler stavljate baterije koje traju 30-60 h (ovisno o uporabi kontrolera), a to da je bežičan ne moram ni spominjati. Nunchuck dio se stavlja u njega i služi uglavnom za pokretanje. Na nunchucku se još nalaze tipke C i Z, a na mote-u A, B, 1,2. Kod nekih igra (recimo need for speed), kontroler se miče u drugi položaj, držanjem jedne tipke dajete gas, jednom kočite, a kako bi odredili smjer vožnje, mičete kontroler lijevo - desno.Image Hosted by ImageShack.us

CHANNELS

Jedna od najzanimljivijih stvari ove konzole su channeli. Ne konzoli ih dobijete 6, a kasnije ih downloadate s neta. Sada ću opisivati svaki posebno.

DISC CHANNEL

Na ovom channelu očitavate igru koju ste stavili. Znači Wii ili gs igra jer Wii podržava igranje i tih igra.

MII CHANNEL

Ovaj channel je prilično zanimljiv. Radite karikature koje koristite u nekim igrama, a to je prilično zabavno. Možete ih imati 100 komada istodobno na "Mii placu". Razmjenjujte ih i s frendovim - preko neta ili save na kontroler, pa do frenda s kontrolerom... jednostavno i zabavno.

PHOTO CHANNEL

Direktno SD karticu (koju koristi većina fotića) stavljate u Wii, a ona prikazuje slike na fora način - kao da se nalaze na nekom panou. Slike možete uređivati i slati preko Wii maila

SHOP CHANNEL (potreban internet)

Kada spojite konzolu na net i napravite update, dobivate i novi channel. Preko ovog channel kupujete igre sa starijih konzola preko bodova koje kupujete putem kartice, a kasnije ćete moći kupoveti bodove i u dućanu.

FORECAST CHANNEL

Pogledajte vrijeme! Za HR ima samo Zg al i to je nešto. Inače možete vidjeti prognozu za cijeli svijet (i temperaturu) onakvu kakva je sada, kakva će danas, kakva će biti sutra, a kod nekih mjestia i za 5 dana.

Još postoji internet channel - surfanje netom te news channel koji izlazi slijedeće godine, a biti će ih još...
Image Hosted by ImageShack.us

Uglavnon to je to, nadam se da vam se sviđa post, sutra ću stavit i par videa vezanih za Wii pa ćete još bolje vidjeti što to je (oni koji ga ne poznaju). Sad još pogledajte slike igra.

pozz!!!wave

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us| 10:27 | Komentiraj (25) | Print this! | #

četvrtak, 28.12.2006.

Opis recenzija

U ovom postu ću iznijeti način na koji ću raditi recenzije. Za hardware neću davati ocjene, tako da će ova "recenzija" biti princip recenzije za igre, ali i hardware će biti na sličan način.

žanr - npr. RPG, avantura, strategija...
br. igrača - koliko igrača podržava igra, recimo 1-4
dobna granica - za koju je dob predviđena igra, mogućnosti - 3+, 7+, 12+, 16+, 18+
proizvođač - obnjašnjenje nije potrebno
izdavač - kao i kod proizvođača
link - službena stranica te igre poput ovoga

Tu slijedi veliki prostor gdje će se nalaziti tekst, uredno posložen prema podnaslovima te brojne slike.

Ocjene - one su od 0-10 s jednom decimalom. Igre će biti ocjenjivane prema više kategorija, a svaka će dobiti zasebnu ocjenu. Konačna ocjena ne mora biti prosječna ocjena, te će mi najznačajnija kategorija biti igrivost.

GRAFIKA - ovisno o grafici igre
ZVUK - zvuk, zvučni efekti...
IGRIVOST - ovisi o tome koliko dugo će vam se igra dati igrati tj. koliko će vam biti zabavna itd.
TRAJNOST - koliko dugo traje, koliko treba vremena za prelazak
EDUKACIJA - koliko možete naučiti iz ove igre, koliko će vam se razviti logika itd. (kod nekih igra ova ocjena će imati veliki značaj, a kod nekih će biti gotovo zanemarena)

I zadnji je video koji će vam najbolje i najjasnije pokazati igru. Kao svoju prvu recenziju najavljujem Nintendovu konzolu nove (7.) generacije - Wii, a nakon nje stiže The legend of Zelda: "Twilight princess". Uživajte! wave

| 15:07 | Komentiraj (9) | Print this! | #

Početak

Pozdrav svima, ja sam cool zero i uvest ću vas u svijet gaminga tj. Nintenda. Posebnu pažnju ću dati novoj Nintendovoj konzoli - Wii-ju, o kojoj ćete moći čitati u jednom od slijedećih postova. Ovdje ćete moći naći različite recenzije i novosti iz Nintenda.

| 10:17 | Komentiraj (1) | Print this! | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Copyright © Nintendo news - Design touch by: Tri mudraca, hosted by croBLOGeri.com

Komentari On/Off

< ožujak, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ožujak 2007 (1)
Veljača 2007 (2)
Siječanj 2007 (2)
Prosinac 2006 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Opis bloga
Sve o Nintendu, novosti, recenzije igra i konzola te posebna pažnja posvećena Wii konzoli. Svi tekstovi (recenzije, najave, usporedbe, novosti...) su moji, a ukoliko je izvor s neke druge stranice, tekst je prerađen.
Testovi
Evo u ovoj rubrici vam donosim moje vlastito napravljene testove. U njima ćete naći odgovore o tome koliko dobro znate Nintendo ili o već čemu je riječ. Tamo će pisati da riješite test o tome koliko poznajete mene, ali samo započnite i biti će vam jasno da nije o tome riječ. Uživajte u prvom testu!

Koliko dobro poznajete Nintendo?

100% - pravi ste znalac, svi bi vas se posramili
80% - 90% - vrlo ste dobro informirani i znate dosta toga
70% - imate prosječno znanje s nešto manje informacija
40% - 60% - relativno slabo znate, informirajte se!
0% - 40% - koga vraga vi ovdje radite?!!

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se