~srijeda, 13.05.2009.

Par kreativnih vijesti i novosti - umjesto bediranja

Jučer sam imala vrlo težak dan (večer, točnije) u kojem sam morala prožvakati razočaranje samom sobom, ali i - što je bilo još znatno gore - razočaranje zbog nerazumijevanja onih koji bi me po svim pravilima i zakonima Majke prirode i društvene naravi ljudskog bića itekako trebali moći razumjeti... Pa se osjećam malo iznevjereno, poput kakvog usamljenog jahača za kojeg se nitko nikad ne želi/usuđuje/jednostavno neće zauzeti - i čija se očekivanja od drugih ljudi i praktične strani emocionalne povezanosti somehow nikako ne ostvaruju. Ali nevermind, nisam ovdje da bih pisala o tome - zato ću vam, da samu sebe malo razvedrim (a i da nadoknadim neke zaostatkiće), sada šibnuti par zanimljivosti:

1. WhyCroatia

Photobucket

WhyCroatia je vrlo zanimljiv online projekt koji se sastoji u postanju amaterskih video uradaka kojima se strance zove da dođu u Hrvatsku (i spase sezonu, so to speak;)) Sudjelovati može svatko tko složi video poziv onako kako mu se čini zgodno i aplouda ga na YouTube, te link pošalje voditeljima projekta kroz jednostavnu i kratku formu za prijavu.

Ideju da bismo mogli složiti video sa clipovima sa SFeraKona dala je Ire, a moj muž i ja smo dotične clipove snimili i onda sam ih ja montirala u kratki (ali slatki;)) filmić. Pa ga pogledajte (i glasajte! Kad su već izbori... ;)) ovdje:

WhyCroatia - Fandom version ;)


2. X-Files Croatia

Photobucket

Zatim, da napokon to i na blogu kažem, jasno i glasno: OTVOREN JE PRVI HRVATSKI X-FILES FORUM. Bilo mi je lagano već dosta pisanja o Dosjeima X po raznim forumima gdje ta serija ima samo po temu ili eventualno dvije, pa sam složila forum i krenula ga razglašavati okolo. X-Files Croatia zasad ima 32 člana, hopfully će imati i više, dosta je aktivan i svaki dan se nešto događa, a u planu su i akcije poput npr. tematskih projekcijskih večeri, možda odlazak na XCon (daaa, X-Files konvenciju!;)), te sudjelovanje u trećoj točki mojih današnjih vijesti...
In d mintajm, forum je vrlo friendly i korisnici su stvarno super, tako da pozivam sve koji su u bilo kojem trenutku svog života više ili manje voljeli Dosjee X da dođu i pridruže se našoj maloj, ali sretnoj XF obitelji;)


3. Believe the future - kampanja za X-Files 3

Radi se o akciji organiziranoj od strane portala XFilesNews i koja se sastoji od nekoliko koraka (o kojima možete čitati ovdje i ovdje) - prvi je zasnovan na ideji da se FOX u jednom danu zaspe gomilom razglednica iz čitavog svijeta kako bi se dalo do znanja da fanovi žele treći film Dosjei X, odnosno da su voljni dati autorima priliku da poprave ono što su zbrljali u prva dva filma.
Kako je ekipa s gorespomenutog foruma (vidi Točku 2) zaključila da bi bilo lijepo da i hrvatski fanovi sudjeluju, Hrvatska se nalazi na popisu zemalja koje sudjeluju, a gorespomenuti forum na popisu udruženja koja podržavaju cijelu akciju.

Kažu upute:

1. You can send any postcard, even one designed by yourself as long as it is accepted by your local mail service.
2. You can send any number of postcards, you're not limited to one. Don't over do it, the goal is to find as many different postcards from different individuals as we can. Real support is real support.
3. Please write in the back that you want XF3 to happen, your name and address you are sending it to. You can include your address if you want. It doesn't have to be in English, it may be in your native language.
4. Get people other than fans involved, the more the merrier, you are a recruiter yourself! Tell them about the project and get them in our troops!
5. Pay special attention to the deadlines and details in certain local liasons so your postcard arrives on time and you can make sure it will be in the final stage in LA. Pay attention to the ones marked in green as this are liasons with special requirements or different deadline dates
6. You can send the postcards to your local liason or to the XFN/IBG headquarters, it's your choice where you send. The packages gathered by the regional liaisons are to be mailed to the XFN/IBG Headquarters address by the end of each deadline.


A adresa za slanje u Lijepoj Našoj nalazi se ovdje:

Photobucket

Dakle, pozivam sve vas koji volite ili ste ikad voljeli Dosjee X - pošaljite razglednicu ili dvije na gornju adresu, podržite nastojanja dugogodišnjih i tek stvorenih fanova da se njihova najdraža franšiza ne ugasi. A pozivam i sve vas koji niste ljubitelji Dosjea X - podržite jednu od rijetkih fanovskih (pri čemu mislim na fanove općenito, ne samo fanove Dosjea X) inicijativa koja udružuje toliko različitih zemalja, ljudi, udruženja - u jedinstvenom cilju.

Drugim riječima, svi šaljite razglednice - neka i naše budu u tim vrećama kojima će se zatrpati FOX ;)

- 14:34 - Path through the blinding light (2) - Paper vision - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

Opis bloga

  • Ovisno o danu, situacijskom okruženju, razini inspiracije i hormona, boji sunca i broju zvijezda na nebu, te o svim drugim faktorima koji mogu utjecati na pisanje...

    contact: niniane@net.hr

    Photobucket



    Tko sam?

    ... nisam purgerica... a možda i jesam;-)
    ...od 15.09.2007.g. udana gospođa;-)
    ... diplomirana psihologica i profesorica psihologije...
    ...(ne)suđeni pisac (u posljednje vrijeme malo suđeniji no prije) i neshvaćeni umjetnik;-)...
    ...zaljubljena u Ljubav, keltsku kulturu i raznovrsne mitologije
    ...povremeno opsjednuta vampirima, duhovima i ostalim paranormalnim fenomenima a la "Dosjei X" (i njima samima)...
    ...ljubitelj spekulativne fikcije...



    online blackjack

    free counters

Linkovi


designed by NLO©, hosted by croBLOGeri.com, brushes made by Vanilla design