~utorak, 28.02.2006.

Nakon poduže pauze...

The mood...

Primijetiste li da već (ha, ha...) par postova nisam ni spomenula Nju? Došlo je, eto, opet vrijeme...
Naime, javila mi Xima da se sutra u 8, kao, svi nalazimo na Trgu - uključujući, dakle, i Nju. Ukratko - here we go again... Opet pitanje "Kako će to ispasti?" kad se nađemo svi, uključujući Nju i mene na istom mjestu u isto vrijeme... Hoću li to moći? Hoće li ona uspjeti savršeno odglumiti svoju ulogu kao uvijek? Ah... Grozno, opet sam prisiljena razmišljati o tome i (vjerojatno) gledati Ju i ponašati se kao da mi apsolutno ništa u Njenoj prisutnosti ne smeta i kao da je sve to ok i normalno. A sve zbog cura i mira u društvu (kao da između nje i mene više ikada može biti mir... yeah, right)
Posebno će zanimljivo biti zbog poradi one naše prepiske mailovima o kojoj sam već pisala i zbog koje se osjećam kao da je sada moj potez na redu...
Hm, možda ne dođe? To bi bio idealan rasplet situacije, moram priznati, iako to priznanje u sebi nosi određenu notu sebičnosti... Ja sam nekako i dalje najviše za opciju da se (sve) cure jednom nađu s Njom, drugi put sa mnom (ili obratno), i svi sretni i zadovoljni, Ona i ja ne moramo gledati jedna drugu, a ekipa ne mora trpjeti od sasvim jasne napetosti i neugodne atmosfere koja postoji čim smo nas dvije na istom mjestu u isto vrijeme...
U svakom slučaju, sutra mi držite fige da mi to ne bude baš previše traumatično...
Povod nalaženju, zaboravih napisati, je skori povratak Dive u Split - već žalim jer mi uvijek fali kad ode. Ta cura mi upravo savršeno pogađa raspoloženja i nekako uvijek učini ili kaže ono što mi je u tom trenutku potrebno. Nevjerojatno nešto.

Dobra vijest - nemam salmonelu i bolje se osjećam:-))) Loša vijest - još uvijek me povremeno boli želudac, glavobolja je danas napunila deset dana, i još uvijek sam na prokletoj dijeti... >:-(

Vijest za koju nisam sigurna je li dobra ili loša - za točno mjesec dana mi je rođendan i upravo sam postala svjesta galopirajućeg približavanja tog dana...


- 16:32 - Komentari (11) - Isprintaj - #
Nikada nisam bila u takvoj situaciji no zelim ti sto manje trauma prilikom susreta s Njom... :) (ignis 28.02.2006. 17:27)

Medena, opet si to lijepo napisala. Željela bih da to napokon raspravite s onom tvojom dotičnom, ako je to uopće i moguće. A s druge strane...vidiš kako imaš dobru prijateljicu koja te toliko dobro poznaje...da osjeća tvoje raspoloženje. To je zaista značajno. I naravno da ću ti držati fige pa i na nožnim prstima. Kao što sam već napisala...drago mi je da nemaš salmonelu...valjda će sve ići nabolej s tvojim zdrvaljem. I hoće..sigurno. Još bih ti htjela veoma zahvaltiti što si pokušala razjasniti situaciju i smiriti (što je najbitnije) na blogu onog dotičnog. Ali mislim da to neće moći. E, vidiš...ja sam njemu poslala komentar i to podugačak u vezi onog posta...ali zaista korektan....no on je sve to zbrisao. Eto, to valjda sve govori o njemu. Ja njegove komentare ne brišem, ma kakvi oni bili i jesu. Znaš medena, ja bih i sad nakon svega...bila spremna s njim i dalje komunicirati...ali zaista...Pa zar to ne govori nešto? Ja sam isto mogla napisati o njemu post (i to jako dobro i stručno!!) no, ja se ne spuštam na takve razine. Dovoljno je bilo i to...što sam s njim to htjela raspraviti na mom blogu kroz komentare. Ali što sam drugo i mogla...nije mi dao druge mogućnosti. Pa i ja valjda imam nekakva prava, zar ne medena? I mene bole neke riječi kao i druge ljude. No, neću te više s time zamarati. Oprosti i za ovo što sam svašta napisala. Uglavnom....hvala ti puno medena. Zaista imaš veliko i dobro srce. Nek ti se to sve vrati u životu samo dobrim. Pusica i topli pozdravček. Cmokkkk. (teuta 28.02.2006. 18:02)

Malo sam dosadna....ali molim te, medena...odi na trenutak pogledati novi post onog dotičnog. Mislim da ćeš se iznenaditi. Drugo ne želim ništa reči. (teuta 28.02.2006. 18:18)

e, pa, sretno na tom susretu! :) (mimmi 28.02.2006. 20:06)

Nezgodna situacija... Samo hrabro! Ti si bitna i nitko drugi!!! (TiPPy 28.02.2006. 22:45)

E baš mi te žao.mogu si mislitit kako ti je.na tvom mjestu i ja bi priželjkivala da se ne pojavi! Sretno, nadam se da će sve proći ok, nemoj se živcirati zbog toga,koliko je to moguće i brzo ozdravi!pusa.ciao (vampireheart 28.02.2006. 23:18)

hellouu! veeeery zanimljiv blogich... upravo sam procitala sve... ne znam sto se sve izdogađalo izmedju tebe i NJE, ali, očito nije bilo lijepo... voljela bih da ti mogu nešto reći na tu temu, ali pošto ne znam cijelu priču, donosila bih sud samo na temelju polu-činjenica, a to ne volim.... :( ali zato volim tvoje pričice... :) zdravPo i do čitanja!!! (azra 01.03.2006. 03:11)

Medena....radije više neću pisati o drugima...iako još moram naglasiti...da sam probala i pomiriti se s njim...ali vidjet ćemo. Nekako mi ga je žao. A joj...dobila strašan račun za internet...morat ću malo stagnirati. Uh, strašno!! Ali snaći ću se ja već. Pusica srećice...još jednom hvala ti za sve...budi mi sretnaaaa puno. Topli pozdrav, medena. Cmokkkkk. (teuta 01.03.2006. 10:43)

Hvala ti puno na komentaru. :) I slobodno salji slika koliko ti srce zeli. Ja cu se itekako potruditi da ti ostvarim zelju. :) (ignis 01.03.2006. 13:56)

I bome dala si mi zaista podršku poput najbolje prijateljice, hvala ti,medena. A internet..zaista ću morati pripaziti...iako naravno, neću se odreći booga. Ali ću morati rijeđe dolaziti. Ma bit će dobro, slatkice. Lijepo provedi ovaj dan. Pusica i topli pozdrav,medena. Cmokkkk. (teuta 01.03.2006. 14:12)

Samo da te pozdravim, medena moja. Čuvaj mi se. Pusica i topli pozdrav. Cmokkkkk. (teuta 02.03.2006. 14:39)

- 16:32 - Path through the blinding light (4) - Paper vision - #

~petak, 24.02.2006.

Ljubav je...

... kad se probudiš, a prva misao koja ti padne na pamet je onaj kojeg voliš...
... kad se točno možeš sjetiti svakog dodira, mirisa, izraza u njegovim očima...
... kad čak i ponovljeni poklon primiš sa smiješkom...
... kad je svaki san o njemu ipak manje lijep od stvarnosti...
... kad shvaćaš sve njegove mane od kojih neke želiš i moraš mijenjati, ali druge - prihvaćaš...
... kad ti njegova poruka natjera osmijeh ne samo na lice, već i u srce...
... kad ne samo da te neka pjesma podsjeća na njega, već znaš i zašto...
... kad iznova i iznova pregledavaš vaše zajedničke slike i ne možeš se odlučiti koja ti je ljepša...
... kad oboje imate grijehe iz prošlosti koje ste jedno drugome naučili oprostiti...
... kad se odrekneš nekih stvari u svom životu zbog njega - ali točno znaš zašto i nije ti žao...
... kad se želiš promijeniti i poboljšati - zbog njega i zbog vas...
... kad fraza "zbog nas" zamijeni fraze "zbog mene" i "zbog tebe"...
... kad u svemu što radite vidiš neki čar...
... kad prepreke postanu tek izazovi...
... kad kažeš "Volim te", a to nisu samo riječi...
... kad voliš, a nisi zaljubljen...
... Niniane i Joe :-)




- 14:51 - Komentari (21) - Isprintaj - #
Ajoooooj :) Cute... (stripper 24.02.2006. 16:08)

predobro...baš slatko i simpatično :) (shrimpy 24.02.2006. 17:36)

Tako je medena....to je ljubav i još i nešto više od toga. Da bar svi ljudi mogu takve osjećaje doživjeti. Pusica medena. Topli pozdrav i cmokkkkk. (teuta 24.02.2006. 19:05)

ahhh, ljubav...pa ako imaš toliko sreće... xoxo (whisper89 24.02.2006. 21:05)

jojjjjjjjj. ja sam ovih dana jaaaako zaljubljena. ufff. najjače mi kada se ujutro budim sa osmjehom na licu i dođen tako na stanicu pa mi se frendice smiju da sam malo retard... ali kuže one mene.. hihi. pa da. ajd uživaj. letim ja dalje... mah-mah (zombijka 25.02.2006. 00:41)

prekrasan je post. šteta, trenutno nisam zaljubljena to jest onaj koji mi je jako drag je 2000 kilometara daleko, a nekako usprkos kontaktu e-mailom to nije to, ona prava, punokrvna zaljubljenost. da, da, onaj tip kojeg sam spomenula je Bivši Dragi, bingo! :) ako voliš želiš se promijeniti i postati bolji, da. pravu ljubav nisam još nikad iskusila, bila sam 100 puta zaljubljena, ali kad bi došlo vrijeme da taj osjećaj prijeđe u nešto više, obično bi se pretvorio samo u prijateljstvo. očito još nisam srela onog pravog, ali ima vremena i nikud mi se ne žuri, tek mi je 20! :) velika pusa! (aibreann 25.02.2006. 02:11)

predivno si definirala jubav :)) predivno!!! kissam te!!! ma znas da imam iste misli o ljubavi? kissaaaaaaaaa (emotion79 25.02.2006. 12:52)

cute...lijep post! lijepo je imat nekoga za kog sve to vrijedi...drago mi je zbog tebe! (mimmi 25.02.2006. 14:55)

ajme ovo je prelijepo! pozdrav mila! (Bridge 26.02.2006. 03:21)

kako me pogodi :) (Elias 26.02.2006. 12:52)

Kada je sve ovo na snazi... znači da se još niste vjenčali.. hehe Nakon nekog vremena mane postanu mnogo veće, a vrline potpuno nevidljive ili barem neupotrebljive. Kada vidiš da treći dan nije promijenio gaće/čarape, kada zapije s društvom, a obećao je romantičnu večeru... Kada ponovi grijehe iz prošlosti... Kada i ti ponoviš grijehe iz prošlosti... I kad se opet probudite jedno kraj drugoga... E to je onda lijepo (ive 26.02.2006. 20:36)

ja imam novi blog jer sam stari skroz sjebala... predivan post... sisnusi su me prošli (grim reaper 27.02.2006. 08:51)

istina....super...bas lijepo...sve je istina!!! (blade_007 27.02.2006. 10:03)

Romantic... :))) (ignis 27.02.2006. 15:22)

Baš mi fališ, medena. Nadam se da si dobro? Pozdravček i veliki cmokić za tebe srećice. (teuta 27.02.2006. 19:31)

Ma koliko god da te već poznam...ipak me uvijek uspiješ iznenaditi i zadiviti svojim stručnim, ispravnim...i poučnim komentarima. Onome što si napisala...zaista nemam što dodati nit oduzeti. Medena moja...pa ti si genije. Svaka ti čast. Drago mi je da si malo bolje...i dalje se čuvaj i liječi. Želim ti od srca brzo ozdravljenje. Ja sam prije 14 dana kupila novi antivirusni program i jako dobro djeluje. Evo, i to ti želim da u skorom vremenu riješiš, medena. Samo se ti meni čuvaj i za ostalo ne birini. Pusica tebi najslađa i najtopliji pozdrav, srećice. Cmokkkkk. (teuta 28.02.2006. 12:32)

Ma što bih ja bez tebe, medena moja!! Hvala ti za sve. Ma, samo bih voljela znati...kako da ti uzvratim svu tvoju dobrotu i razumijevanje. Da, nažalost...tako je sve ispalo...ali vjeruj mi..nisam to željela. U biti ja sam bila jedina ta (ne baš doslovno) koja sam mu ostavljala komentare i to vrlo pozitivne. Ali, eto...nije mu to bilodovoljno...Ne znam razloga tom njegovom ogorčenju i svemu oko toga. No, pustimo to. Veoma, ali zaista, veoma cijenim tvoje komentare....pa tako i ovaj put i drago mi je da tako misliš i potpuno se slažem. A nije me potaknula ona serija...jer je uopće ne gledam. Eto, tako sjetila sam se....s obzirom da često o tome pišem u jednom časopisu. Slatkice moja...hvala ti još jednom...skroz do neba, srećice. Pusica i najtopliji pozdravček. Cmokkkk. (teuta 28.02.2006. 13:25)

Slatkice, da pišem ti za sva časopisa...jedan erotskog sadržaja..a onaj drugi...moglo bi se reći...malo stručnijeg karaktera. Ma, ja bih se tebi htjela odužit na pravi način...jer ti si od početka bila uz mene, nastojala si me razumijeti, pomagati...a ja to nikad ne mogu zaboraviti, nit neću. Ti ćeš isto uvijek biti kod mene na prvom i počasnom mjestu, uvijek, medena. Pusica i još jedan topli pozdrav. Idem peči krafne, malo sam u gužvi..ali sve ću ja stići, ha ha. Cmokkkkk. (teuta 28.02.2006. 14:10)

Stvarno si zaljubljena.To može napisati samo osoba koja je zaljubljena i koja voli svog partnera! (kazzoo 28.02.2006. 14:22)

Medena, ne znam da li si primijetila...ali upisala sam na svoj blog i svoju mail-adresu...pa ako osjetiš potrebu...slobodno se javi. Pusica. (teuta 28.02.2006. 14:27)

Nemoj me molim te pogrešno shvatiti u vezi onog maila. Nisam ja tako mislila. Shvati to jedino kao dobronamjernu ponudu....kad ti to bude neophodno. Ništa više..nit manje...od toga,medena. Nemoj to molim te ni ukojem slučaju shvatiti kao nešto obavezno. To mi nije bila namjera, medena. Zaista tako mislim. I hvala ti na komplimentima...ma nije to ništa posebno....čak pomišljam i na to da prestanem s tim pisanjem za tamo...jer imam drugih obaveza...i uostalom...honorari jakooo kasne i nisu značajni. No, ima tu i drugih stvari...koje mi se baš ne sviđaju (mislim na te časopise). Ali, pustimo to..nije to tako bitno. A ono za mail, molim te usrdno, shvati baš onako kako sam ti objasnila, medena. Ništa obavezno....jedino ako ti kojim slučajem to bude potrebno. Evo, jedino tako, može? Pusica i topli pozdravček. Cmokkkk. (teuta 28.02.2006. 15:38)

- 14:50 - Path through the blinding light (0) - Paper vision - #

~četvrtak, 23.02.2006.

Nothing important happened today...

Za neupućene (u prijevodu - ljude koji nisu bili svojedobno bili fanatik za dotičnu temu kao ja), moj današnji naslov je ujedno i naslov jednog nastavka "Dosjea X"... a odabrah ga jer baš dobro opisuje moje stanje uma.
Naime, danas zaista nemam o čemu pisati. Ne pada mi nijedna kreativna ideja na pamet, glava mi je prazna (čak me danas i ne boli) - vjerojatno prazna kao i želudac koji je i dalje prisiljen hraniti se samo dvopekom, kuhanom rižom i čajem od kamilice... A znate što je najzanimljivije od svega? MENE TO UOPĆE NE DIRA! Inače nedostatke inspiracije doživljavam... pa, loše. A danas... nekako mi je svejedno - a već sam zaboravila kako je divno smiren osjećaj kad te za sve živo naprosto boli briga...
Apatija ne mora nužno biti neugodna... ako je neugodna, vodi u depresiju i simptom je iste, a ako nije, simptom je SMIRENOSTI.
Pa, dok me ne udari nešto novo u glavu ili bilo koji drugi dio tijela, s postom netipičnim za mene (barem mi se tako čini), preporučam se sa štovanjem... :-)))))

(znam ja da će već za par sati - maksimalno! - ove moje smirenosti i plutanja u bezličju nestati - u jednu ruku jedva čekam, u drugu - pusti me, svijete, da se malo odmorim!)


- 16:48 - Komentari (9) - Isprintaj - #
Bitno da nam ti ozdraviš, medena. Ne brigaj za ostalo. Gle, taj oblik uzbuđivanja...nikad nije bio nit će biti...zamjena za "pravi" seks. Jer to je jednostavno nemoguće...nit sam ga željela takvog prikazati. Željela sam samo skrenuti pažnju...da takvo uzbuđenje...predstavlja samo jedan slatki dodatak tom finišu. Odnosno jednu novotariju, kao i određenu predigru..."pravom" seksu. Jako mi je krivo da to nisam uspjela tako prikazati. Ali eto...događa se. No,nema veze...bit će bolje, zar ne? Pusica medena i brzo mi ozdravi. Cmokkkk. (teuta 23.02.2006. 17:09)

Ma sve je u redu moja slatka i medena. Nema problema. Samo mi je krivo što sam ja zezenula...što nisam uspjela na pravi način nešto dočarati..i to smatram samo svojim vlastitim neuspjehom. Zapravo sam najviše ljuta na sebe. Ali eto...i to se događa, medena nekad, zar ne? A znaš..onaj Nulestar (ili kako se već zove)..on mi neprestano šalje takve poruke čim nešto napišem u vezi seksa...kao da me baš izaziva. Da bar ima osnovu za tako nešto...ali zaista nema. Možda više od drugih pišem o seksu...ali daleko od toga...kako on to želi prikazati. To smatam uvredljivom i neosnovanom kritikom. Ma, gledala sam ti ja i druge postove...ima svega i svačega....ali nikad ne bih nekog uvrijedila...pa svatko ima pravo na svoj stav, zar ne? On, kako da mi to radi namjerno...i to mi nije drago. Mislim da to ne zaslužujem...kao niti drugi. Evo, malo sam si olakšala dušu, ha ha. Ne brigaj ti medena. Tebe cijenim iznad svega..kao i tvoje kritike jer sam sigurna da će biti uvijek dobronamjerne. Samo se ti odmori i ozdravi, srećice. Pusa i topli pozdrav. Cmokkkk. (teuta 23.02.2006. 17:32)

ti kao da preozbiljno shvataš blog,,nevidim zašto čekati inspiraciju,,čekati da ak pišeš književno djelo,al i bez inspiracije se može ovdje ludo provesti (fizikalac 24.02.2006. 09:54)

Medena moja, ma nije to ništa...što se tiče tih loših komentara, to je zapravo samo od jednog koji stalno tako nastupa provocirajući me. No, nije to moj stil da ga prijavim. Brzo će on odustati. Da, moglo bi se to i tako reći za taj "Jet-Set", kod nas, iako ja i dalje smatram, da taj pojam kod nas baš nema neko značenje. Vjerujem ti da ti se baš ne kreče u takvom društvu. Kod mene je isto tako...iako sam i ja imala prilike...vjeruj mi da za ništa na svijetu ne bih se nekom povinula, ili ulizivala...da bih ušla u takvu elitu. Ja zaista volim biti u društvu "normalnih" ljudi s kojima si imam što reći. Samo da znaš, da što se tiče mog objavljenog romančića...imala sam isto svakakve ponude....itd., naravno da sam sve to odbacila i tada našla pravog koji mi je to bez problema objavio. Kod mene ti je to tako. Imam često čvrste stavove i principe...i teško od njih odstupam. Tko zna? Možda to i nije pametno,ali eto, takva sam ti ja, medena. Pusica ti srećice, budi mi dobro i topli pozdrav. Cmokkkk. Hvala ti za sve, medena. (teuta 24.02.2006. 10:59)

Medena, to je bilo dosta davno...ali eto kako. Prvo sam ga htjela tu u Zagrebu dati izdati...ali kako sam i rekla, nije to baš bilo moguće. Onda sam preko jedne svoje prijateljice saznala adresu u Rijeci "Novi list", oni su tada izdavali te male romane. Ne znam ti točnu adresu, ali preko "Novog lista",ćeš valjda saznati točne podatke. Bar se nadam da oni još izdaju te romane. Htjela sam...i imala sam pripremljene i druge romane....ali jedno vrijeme su prestali izdavati. Pa sam to vremenom zanemarila i eto,odustala sam. Zapravo, imam namjeru napisati neki veči roman...no to mi je samo još u fazi planiranja. Puno ti sreće, medena. Voljela bih ti više pomoći...ali zaista nemam drugih informacija. Pusica,medena. (teuta 24.02.2006. 12:00)

Nema na čemu,medena. Što god mogu , pomoći ću ti. A naravno, da sam tebe prvenstveno stavila na link i uvijek ćeš biti prva i jedina. Ja ne zaboravljam ljudsku dobrotu i pomoć. Još samo da znam kako da stavim i druge?! Nikako mi to nejde, ha ha. Strašnoooo. Pusica medena. (teuta 24.02.2006. 12:22)

hehe ma kad prode ta djeta ili sta je vec jesi bolesna mozda ili uglavnom kad prode pizzu i zderii :_) ma sala kako je sta ima evo napokon napisah post....evo pozdravljam te i uzivaj...see ya (blade_007 24.02.2006. 12:30)

Sunčice moja slatka, hvala ti. Budem to odmah isprobala, čim se vratim iz grada. Pusica još jedna itd. Ha, ha. (teuta 24.02.2006. 12:37)

ej tnx na commentu...ja mislim da si ti prva koja razmislja na isti nacin ko i ja...i to je ispravan nacin...evo i primjera bodomi su izbacili novi album i svi seru da je komercijaliziran i da su prijasnji bolji ali ko ih jebe neka misle kako oce ja mislim da je album fenomenalan....tj najbolji do sad...iako su i prijasnji dobri ....eto hvala ti na misljenju i tnx jos jednom....uzivaj i ozdravi sto prije da se mozes posteno najest nezdrave hrane....hehe...ajde cujemo se...pozdravček...bokić :-D (blade_007 24.02.2006. 14:22)


- 16:48 - Path through the blinding light (0) - Paper vision - #

~utorak, 21.02.2006.

Priča o dvije Ivane

U neko neodređeno doba, živjele su dvije Ivane. Bile su cimerice i dijelile prilično neurednu sobu u prilično derutnom domu. Ivana-Naiva je studirala biologiju i kemiju i brižno je čuvala svoju dušu i tijelo od svih poroka, dok je Ivana-Vinaa bila nadobludna i preambiciozna studentica psihologije.
Život im je bio jednostavan i monoton (pardon – život Ivane-Naive je bio jednostavan i monoton; kod Ivane-Vinaa se uvijek nešto događalo i život joj je bio poput sapunice), sve do jednog tmurnog proljetnog kišovitog ružnog dana, kada su spletom slučajnih okolnosti doznale kakva će im biti budućnost. Ivani-Naivi su zvijezde predviđale život kućanice udane za siromašnog, ali poštenog čovjeka, s puno seksa (nad čime se ona, dakako, duboko zgražala pobožno se križajući), a Ivani-Vinaa puno brakova, bogatstvo, moć i utjecaj, te nadasve blistavu i svestranu karijeru. Ta spoznaja je stvorila velik jaz među njima i bio je to početak kraja. Ubrzo je svaka krenula svojim putem i izgubile su svaki kontakt.
Petnaest godina poslije, Ivana-Vinaa je živjela u ogromnoj vili koja je imala apsolutno sve što je Ivani-Vinaa bilo potrebno u životu – veliki bazen pred kućom, zatvoreni bazen u ogromnoj sali u kući, kupaonicu s jacuzzijem, kupaonicu s velikom kadom, kupaonicu s tuš-kabinom (dakle, tri kupaonice), ogromnu knjižnicu, još veći vinski podrum, savršenu spavaću sobu s veeeelikim krevetom za njene egzibicije, salu za biljar, dvije kuhinje i još svakojaka čudesa. I, naravno, hrpu posluge. Kuća je bila okružena ogromnim parkom.
Sasvim očigledno, Ivana-Vinaa je patila od novcem uzrokovane megalomanije. A i častohleplja i slavoljublja; bavila se politikom, diplomacijom, bila je prisutna u svim sferama društva, od kojeg je dobivala nebrojene pohvale, divljenje i hrpetine novca koji je nemilice trošila na krznene bunde, luksuzna krstarenja i putovanja svijetom, ali nikada nije ništa davala u dobrotvorne svrhe jer je to bilo ispod njenog nivoa.
Bila je egoistična, narcisoidna i pokvarena gadura koja je preko drugih nemilosrdno gazila da dođe do uspjeha, a ipak su ju svi obožavali, divili joj se i tražili svaku mrvicu njene pažnje, te s maksimalnim oduševljenjem čitali svaku njenu novu knjigu (naime, bavila se i književno-umjetničkim stvaralaštvom).
Ivana-Vinaa je imala sve – moć, utjecaj, slavu, sklonost sadomazohizmu, ovisnost o nikotinu, alkoholu i Valiumu, a i velik broj bivših prezimena. Naime, iz svog prvog braka (iz studentskih dana) sa nadasve duhovitim freakom iz Bosne, koji je raskinula čim je shvatila da je novac sve u životu, je imala kćer koja je već u svojoj 14. godini bila toliko nalik na svoju obožavanu majku da su ju svi poštivali, cijenili i slavili. Ivana-Vinaa se u sljedećih 6 brakova nije nikako mogla odlučiti na još jedno dijete jer joj se previše sviđala njena vitka figura i nije ju željela nagrditi velikim trbuhom, pa su se ona i njen momentalni životni partner, prebogati biznismen i političar, dogovorili za uvije siguran seks.
I tako je živjela Ivana-Vinaa; sretno, bogato, slavno i stresno. A njena nekadašnja cimerica? Proročanstvo se i njoj ostvarilo…
Ivana-Naiva je sa svojim jedinim, prvim i posljednjim suprugom živjela u kućici od pečenog blata, 5x5 metara površine, sa desetoro djece od kojih je najstarija bila lijepa i dobra kćer koja je svu svoju ljepotu naslijedila od majke.
No Ivana-Naiva se bila prisiljena zapustiti; kuhala je korijenje, biljke i pokojeg hrčka ili vrapca (ovisi što bi uspjela uhvatiti) svojoj miloj dječici, koja su sva bila primorana spavati na podu, odnosno utabanoj zemlji, jer je u cijeloj kućici bio samo jedan ležaj od natrule slame.
Bili su neopisivo siromašni i odijevali su se u krpice koje bi negdje pokupili, tako da je Ivana-Naiva i ljeti i zimi na sebi imala samo krpu vezanu oko bokova i krpu vezanu oko, no, jelte, poprsja. To je strahovito uspaljivalo njenog muža. Kad god bi se Ivana-Naiva iz bilo kojeg razloga sagnula, on bi se iznenada našao iza nje i prasnuo ju. Ona se, unatoč svojoj konzervativnoj prirodi, nije bunila jer je svog muža iskreno, odano i vjerno (poput psa kojeg nikad nisu imali) voljela.
Kad bi ljeti padala kiša, izašli bi van i to bi im bilo kao tuš, a u suprotnom bi odlazili do obližnjeg potočića. Zimi su se pak trljali snijegom. Zimi bi Ivana-Naiva morala sagnuta razbijati led na potočiću da opere ono malo krpica koje su imali, a tada bi se redovito odnekud stvorio njen muž i prasnuo ju.
No unatoč svoj neimaštini, oskudici i neuhranjenosti, živjeli su sretno jer su bili pošteni i skromni i svi su se voljeli.
Zacijelo se pitate što se dogodilo s Ivanom-Vinaa i Ivanom-Naivom. Jesu li se ikada više srele? Je li se kolo sreće okrenulo? Je li tvrdo srce Ivane-Vinaa omekšalo? Je li Ivana-Naiva ikada obukla hlače da spriječi muža da ju prasne odostraga kad god se sagne? Ah, koliko pitanja, koliko tužnih ljudskih sudbina…
Ne, Ivana-Vinaa i Ivana-Naiva se više nikada nisu srele.
Ivana-Vinaa je nakon histerično-živčanog sloma završila u privatnoj psihijatrijskoj ustanovi na liječenju i odvikavanju od narkotika i alkohola i tamo je konačno pronašla mir u obliku čovjeka koji je za sebe vjerovao da je reinkarnirani Adolf Hitler.
No nikada više nije vidjela svoj novac. Naime, njen muž i voljena kćer su ju sudski proglasili emocionalno i psihički nestabilnom i podijelili svu njenu imovinu. Tako je Ivana-Vinaa platila za sve svoje grijehe.
Ivanu-Naivu je Bog pak nagradio za njenu beskonačnu dobrotu i skromnost (iako se još premišlja kako da ju kazni zbog prekomjernog uživanja u seksualnim užicima). Dok je kopala zemlju da popravi polurazrušeni zid kućice nakon snažnog pljuska, pronašla je ogromnu škrinju s blagom koju su neki davni gusari ili razbojnici zakopali tamo. Odjednom je bila bogata!
No ostala je skromna. Preselili su u običnu, jednostavnu zidanu kuću i ostavili si novca za normalan život, a Ivana-Naiva je sve ostalo dala u dobrotvorne svrhe i tako spasila tisuće života u Africi.
Smilja, kćer Ivane-Vinaa (koja je, inače, u potpunosti krenula stopama svoje duboko obožavane majke) i Zbilja, kćer Ivane-Naive (dobra u duši kao i njezina mati), su postale najbolje prijateljice i dijelile sve, a ponajviše dečke.
U trenutku dok ovo pišemo, saznajemo da je Zbilja odlučila otići na silikonsko povećanje grudi, na Smiljin nagovor. Također, čujemo da su njih dvije na podosta lošem glasu u gradu. Pitanje je – hoće li Smilja uistinu uspjeti pokvariti Zbiljinu inače dobru prirodu? Čini se da hoće…



- 16:53 - Komentari (13) - Isprintaj - #
Nažalost, medena...sve je to moguće ono što predviđaš u svojoj priči. U biti, ništa nije sigurno..sve je relativno....Ali, ipak je bitno da u životu idemo onim svojim putem poštenja, dobrote..itd. Več i tada ćemo puno napraviti, zar ne? Drago mi je da si bolje, medena? Valjda jesi?! Što se tiče mog posta, onog zadnjeg, ja imam isto tako mišljenje i te iste dileme, kao i ti. Baš potpuno isto. I nikako se nemoj smatrati "kukavicom", to nikako. To je čisto normalna reakcija na sve dileme koje se pojavljuju s tom odlukom..koja zaista nije ni malo bezbolna..a kamoli jasna i sigurna. Pusica medena, topli pozdrav srećo. Cmokkkkk. (teuta 22.02.2006. 11:14)

Mogu ti samo reći iskreno, medena...da si u tome uspjela...jako lijepo si to opisala...i približila na krasni način, nama blogerima. No, to uostalom, i nije neka novost...ti si sposobna za skoro sve,medena. A zaista...nikako se ne brini...zbog takvog svog razmišljanja o toj teškoj temi na mom blogu...vjeruj mi da skoro svi tako razmišljaju...a ja u prvom redu. Nije kukavičljuk to priznati...već kukavičljuk je.....reći da to tako nije. Zato, najveća ti pusica medena. Topli pozdravček srećo. Cmokkkk. (teuta 22.02.2006. 14:00)

Samo da te pšozdravim a ovaj podulji tekst čitam na veće jer sad još radim pa ne stignem!ljep ti dan želim. (Hera 22.02.2006. 15:00)

Hehehe malo su me zbunile te dvije Ivene.Na kraju nisam shvatio koja je koja.Zdrpi i briši?Nisam ga gledo.Ne znam ni koja je to vrasta filma.Komedija? (Cliff Burton 22.02.2006. 15:10)

copy-paste! hehe... spremila sam to pa ću čittat kad siđem s neta jer mi se čini super... i hvala na dobrim željama.. kissich i čitamo se! (saraby 22.02.2006. 15:16)

Hmpf.... Ludilo. Pomalo confuzno, ali znam da ti je to stil... Zar se baš u svemu što ti pišeš mora ocrtavati neki dublji smisao, neka čudna filozofija invertirana uma? Zaista ne znam. Doduše, gušt je čitati ono što pišeš, ali daj za pokus probaj napisati nešto toliko jednostavno, banalno... Možda bude šokantno >:)) (Ineluky 22.02.2006. 15:58)

Ineluky, ako želiš nešto banalno i bez ikakvog dubljeg značenja (a konfuzno bojim se da mora biti barem malo, jer to je moj stil - osim u "Apokalipsi mladog mjeseca" koju, ako se ne varam, još uvijek nisi pročitao>:-(), baci oko na link Pričice o Ivzy i Emzy. Izdrži čitati do kraja iako je ful dugačko, i obećavam ti da ćeš naći uvrnut humor, ali bez dubljeg značenja... :-) (niniane 22.02.2006. 16:55)

Fala.... Nego, znam ja da mora biti konfuzno, ali... Pogledaj moj blog. Totalno jednostavno (i pomalo dull), ali u svakom slučaju, razumljivo svim Hrvatima. To je moj cilj... Mapustibaljezgambezveze... (Ineluky 22.02.2006. 19:08)

odlična priča! nažalost, novac i moć u velikoj većini slučajeva kvare ljude. izvrsno si se osvrnula na to... ;o) i ja bih isto radije bila siromašna i sretna nego imala mnogo novaca i isprazan, jadan, dosadan život. hodala sam nedavno s relativno bogatim dečkom koji je vozio skupi tatin autić, ali i tvrdio da ga novac ne kvari, no nakon nekoliko mjeseci je pokazao svoje pravo lice. mislio je da u životu može kupiti sve što poželi i da će me kupiti poklonima, a u nekim najvažnijim stvarima je zakazao. (ako te nekim slučajem zanima, sve piše u arhivi mog bloga...) velika pusa! ;o) (aibreann 22.02.2006. 21:14)

e predobra je prica!!! jel ti pises kakvu knjigu il nes? ak ne, pisi!!! ziher bi bila presavrsena! (mimmi 22.02.2006. 21:59)

Well, well, tko bi rekao da će dvije Ivane izazvati tolike reakcije... :-))) Da odgovorim ovako, pa ću onda odgovarati pojedinačno svakome... Volim se na sarkastičan način osvrnuti na neke ozbiljne stvari, iako ne pišem samo takve priče, već doslovce svakakve. Roman, hm... Moj roman je u komentaru Inelukyju navedena "Apokalipsa mladog mjeseca", no to ipak nije djelo koje bih dala u javnost... U planu imam još neke roman(čić)e, jedan realan, jedan fantasy, masu priča koje su mi već gotove u glavi - ali sve to treba baciti na papir, a za to trenutno nemam vremena. No budem:-) Hvala svima, zlatni ste:-))) (niniane 23.02.2006. 09:48)

Hvala na komentarima! Sviđa mi se kako pišeš. Od sad čitam :))) (ive 23.02.2006. 12:18)

:))) Odlicna prica! :))) Bas me razveselila! :) (ignis 23.02.2006. 12:19)


- 16:53 - Path through the blinding light (0) - Paper vision - #

~ponedjeljak, 20.02.2006.

Zlosretne lignje...

Otišla ja u petak doma... sva sretna, vikend je, ostavljam posao iza sebe, idem kući, mami, bratu, Joeu... U subotu smo Joe i ja, po planu, išli na večeru u jedan restoran, i ja naručila ono što inače najviše volim - pržene lignje s pomfrijem i tartarom. Kasnije smo otišli na cugu s Bradynom sestrom i njenim frendicama, pa doma kod njega, i tako to...
Da idila ne bi bila savršena, probudila sam se u 7 ujutro sa stravičnom mučninom i još stravičnijim bolovima u križima. Tvrdoglava kakva jesam, kategorički sam odbijala bilo kakav oblik olakšanja tipa "zaguraj-si-prste-u-grlo-i-rigaj", sve dok oko podneva nisam skrahirala - na više načina. Da ne idem u detalje, cijeli dan sam provela u krevetu, u pokušajima da nekako, nečim, smanjim te bolove u leđima i trbuhu, a jedine šetnje su mi bile do wc školjke koju sam posjećivala zbog više različitih svrha. Sve u svemu, koma. Stara me na kraju odvela na Hitnu gdje su mi dali infuziju da ne dehidriram. Sad čekam nalaze, pitam se je li salmonela, što mi je s bubrezima, čekam nalaze, i nekako se snalazim na poslu iako me leđa i dalje bole. Užas! :-(((
A u subotu sam trebala u Samobor s ekipom... Očito ništa od toga:-(((
Mislim da mi najgore pada prisilna stroga dijeta... :-(((((((((((((

- 09:34 - Path through the blinding light (2) - Paper vision - #

~četvrtak, 16.02.2006.

Noćne pustolovine Crnog (i) Mačka

Prošla veljača… Procvali jorgovani… I došlo doba da uberu sebe ili se, ili da ih ubere netko drugi. U skladu s tim, jedne mračne, jezive proljetne noći bez zvijezda, ali doduše s polupunim (ili morti polupraznim) Mjesecom, dvojica tajnovitih, misterioznih kolega donijeli čvrstu odluku da krenu u akciju i svoju sobnu kolekciju fantastičnih i fantazmogoničnih kreacija poput plijesni uzgojene na pivu, s za koju opravdano bilo pretpostavljeno da proizvodi eliksir vječnog života i još vječnije mladosti, i još kojekakih čudesa, upotpune pokojom kapi jorgovanskog nektara.
Čudnovati bili njih dvojica; Crni bio svjetloput i tamnokos i ne prebijelih zubiju (prekomjerne doze cigaretnog dima tijekom godina učinile svoje), Mačak imao kosu poput pofarbanog najrascvalijeg ma(sla)čka na proljetnoj livadi i mijauk poput cvrkuta ptica pjevica. Zajedno činili oni kombinaciju moćnu nelinearnu, (bez)um(lje) Mačka i (ne)spretnost Crnog davali im snagu neopisivu i sposobnosti sanjane.
Vrlo i nadasve dobro svjesni nelegalnosti svoga planiranog (ne)djela, odlučili mudro oni temeljito isplanirat svaki planirani i neplanirani korak u svojoj tajnoj akciji. Uz cigaretu – dvije – tri planirali oni pet minuta i savršen kriminal isplanirali. Opremili sebe ili se lukavo; Crni uzeo nožekanju na sklapanje, rasklapanje i otklapanje, Mačak u džep utrpao cigarete, obukli sebe ili se, ali ne i jedan drugoga, slojevito – za slučaj, ne bilo toga, promjene vremena – i da ih u mraku nitko ne bi uočio slučajno ili namjerno, baš u odjeću crvenu.
Ali zločin zločin ne bi bio, već možda čak i dobročin, a zločinci čak morti dobročinci, kad trag svoj ostavili ne bi. I tako odlučili i Crni i Mačak trag svoj na mjestu zločina ostavit i na to sebe ili se mjesto povremeno kao pravi zločinci povraćat, pa na papir (crveni dakako) potpis svoj stavili, ali onda sebe ili se podsjetili da su to u prošlom kriminalu načinili, pa odustali od ponavljanja već ionako ponovljene ideje.
I tako, krenuli oni. Izašli Crni i Mačak iz zgradurine velike u kojoj živjeli, i upravili hod svoj prema jezercu malenome u kojem prema legendi zlatne ribice obitavale. Sjeli oni tamo na klupičicu i zapušili, glumeć tako obične namjernike, a ne zlonamjernike, a zapravo s maksimaliziranom pažnjom osmatrali okoliš, promatrali ide li tko ili ne ide nitko, daklem provjeravali kvalitetu i čistoću zraka.
I, gle li sudbe zlosretne i nesretne, tek što do kraja cigarete dođoše, kad eto neko dvoje, došli iz noćne skitnje. A to bili Iduša Namiguša i neki njen Netko. I za napast kao, posjeli sebe ili se, ali opet ne i jedno drugoga, oni na klupičicu s druge strane jezerceta. A naši junačni kriminalci Crni i Mačak u panici zaglavili – propade li cijela akcija zbog (sve)prisutnosti Iduše Namiguše i nekog njenog Ne(t)kog?!
Crni i Mačak ne izgubili ipak nadu i odlučili odglumit silno pijanstvo ili prisutnost sličnih stimulatora u krvi svojoj (plavoj dakako). I tako počeli oni lupkat po jezercetu, ruke umivat, zlatnu ribicu dozivat, grohotom i hihotom i cerekom se smijat, i po svemu budale izigravat. Kad to vidjeli Iduša Namiguša i neki njen Netko, zbunili sebe ili se (ali ne i jedan drugoga jer Crni i Mačak to već učinili), ali ne otišli.
I tako naši Crni i Mačak odlučili drugačiju, taktičniju taktiku isprobat. Kao fol tražeć kamičke za ribicu dovabit, skrenuli oni preko ograde u tajanstvenu šumu kojom ljudska noga još kročila nije, kako legenda kaže, i iza grma jednoga sakrili sebe ili se, držeć fige da uhode brzo pokupe sebe ili se, ili u boljem slučaju jedno drugoga. I uistinu govoreć, sreća im konačno na ruku krenula; Idušin Namigušin neki Netko ustao i kroz dveri ogromne otišao – ali, oh, ne! Iduša Namiguša uočila ma(sla)čkastu frizuru našeg Mačka kako viri iza grma i oduševljeno k njemu prišla, na veliki očaj naših junačnih kriminalaca. Mačak, u nadi da će izbjeći nasrtaje Iduše Namiguše, klisnuo dalje i skutrio sebe ili se na maloj stoličici koja odnekud pojavu svoju pokazala u tom tajnom vrtu, no kosa ga opet izdala i Iduša Namiguša mu došla i nabacila spiku – katastrofalnu doduše, ali ipak spiku.
Naime, Iduša Namiguša već odavno bacila svoje namigujuće oko na našeg nesretnog Mačka, a skupa s okom već više puta pokušala baciti i ostatak svog pozamašnog tijela, no Mačak vrlo dobro znao da kriminalci sebe ili se s uhodama i špijama ne smiju petljat, a i Iduša Namiguša mu živac dizala.
I tako, Iduša Namiguša po Mačku našem počela plazit, a Crni skrivao svoju malenkost iza nekog stabla i uz cerek serenadu pjevao. Romantika na nivou bila, no u krvi Mačkovoj nikako ne bilo dostatno promila alkohola ili neke druge omamne tvari da bi romantika plodom kakovim urodila.
Naposljetku Mačak Idušu Namigušu otjerao riječima krutim i morti joj srce slomio, za što ga ne mučile brige, i krenuli on i Crni dalje u pohod svoj. Putem vidjeli čudesa svakojaka što u tom tajnom i čarobnom šumskom gaju skrivala svoju egzistenciju, no čudeso najveće bilo prolaz betonirani u kojem ugledali stoličicu navlaš jednaku, kao jaje jajetu (ili kao stolica stolici, u ovom slučaju), onoj na kojoj Mačak od Iduše Namiguše branio sebe ili se. I sjeli tako zločinci naši na stoličice i zapušili, a novootkriveni prolaz u čast Iduši Namiguši prozvali «Idušinom Rupom».
Suveniri bili obvezni na pohodima njihovim. I tako Crni i Mačak uzeli stoličice i u dom ih svoj likujući ponijeli. Jorgovani iz igre i s umova njihovih ispali jer stoličice zanimljivije bile i puno više mogućnosti nudile, a i za njih lancima neraskidivim vezali sebe ili se, a i jedan drugoga. Putem ih ukebala Frćkuša, no njoj Crni i Mačak zaprijetili moćno i svezali joj koncem palac nožni za vrata, pa u mukama silnim ona obećala šutnju svoju.
Sretni i zadovoljni, Crni i Mačak zapušili. Na novim stoličicama u staroj sobi. I akciju svoju profeštali.
A Idušu Namigušu zavodnik Mačak pustio plakati, ccc…
«Smirila bu sebe ili se.», rekao on Crnom.
Je, bude. Dok ga opet negdje na osami ne zaskoči…

- 13:11 - Path through the blinding light (16) - Paper vision - #

~srijeda, 15.02.2006.

Post-Valentine, propali ispit i Muke po Radu...

Jučer, naime, nisam radila jer smo Diva i ja trebale imati ispit - kažem trebale, jer je ispit sasvim neplanirano ODGOĐEN! Najgore mi je što mi je Šefica dala čak cijeli dan slobodno zbog tog ispita, a ja, eto, ništa (ne, doduše, svojom krivnjom). Da ne spominjemo činjenicu da sam u zimskim rokovima dala samo jedan, i to je navjerojatnije to (iako sam ziher da bih dala bar tri da ne radim - nevjerojatno je koliko sam krepana umorna svaki dan nakon posla... užas...).
Šefica mi je, velim, bez pol frke dala cijeli dan slobodan... ali sam zato prekjučer ostala do 6 na poslu, a natuknula mi je da bih i danas trebala doći "malo ranije" kako bih stigla nadoknaditi zaostatke od tog svog slobodnog dana. I tako sam se ja danas već u 7.15 nacrtala na poslu... i otad rintam k`o konj... (da se slikovito izrazim). Imunitet mi je pao, hvata me i grlo i sinusi (jao, ne, samo ne sinusi!!!), stalno sam umorna (mislim da se to i zove "Sindrom kroničnog umora"), ma unatoč novcima i svemu tome, jedva čekam da Mirellina dođe i da mogu malo odahnuti (btw, vraća se već idući tjedan).
Osim nesuđenog nam ispita i slobodnog dana od posla, jučer je bilo i Valentinovo... Nisam ga nikako slavila jer mi je Joe, naravno, doma, ali budemo otišli na večericu u subotu. Inače zapravo i nisam obožavatelj tog dana (da se nadovežem na Teutin komentar...) - u srednjoj sam za Valentinovo bila ono što je Grinch za Božić; jednom sam u zadaćnici iz engleskog na temu Valentinovog napisala takav jedan kritički osvrt da je profesorica ostala paf. Naime, smatram da je TOLIKA komercijalizacija Ljubavi pretjerana, da taj blagdan ne potiče ljude na više iskazivanje ljubavi općenito, već daje ideju o JEDNOM danu posvećenom ljubavi, dok je ostalih 364 dana posvećeno - čemu? Zaista, ljubiti i iskazivati ljubav treba svih tih 365 dana, to nam treba biti opći Cilj u životu, svako malo, nevezano za datum, se treba sjetiti osoba do kojih nam je drago, reći im "Volim te", zagrliti ih čvrsto (neke i poljubiti), darovati im neku sitnicu (ako ćemo već materijalno), tek toliko da kažemo "Sjetila sam te se", poslati lijepu poruku... Jer promovirati ideju da treba postojati jedan dan u godini kad ćemo intenzivno misliti na to, a za druge dane - kako kome po volji, tko te pita... takva ideja, po mom, samo obezvrjeđuje i skrnavi Ljubav kao najplemenitiji osjećaj koji možemo osjetiti - i koji je kamen tenmeljac za sve druge pozitivne osjećaje.
Zato neka vam Valentinovo bude - svaki dan!...

- 12:49 - Path through the blinding light (4) - Paper vision - #

~ponedjeljak, 13.02.2006.

Zagrljaj

U petak sam bila nekako nikakva... Bez naročitog razloga, čisto ono, nakupljeni umor od cijelog tjedna, ostala sam na poslu do pola 6 (a radno vrijeme mi je do 4...), pa sam išla kod Dive i Brady u stan učiti, no nije nam baš išlo, Divi i meni, kljucala sam već u 9... (sramota!)
I tako, što zbog umora, što zbog neke fjake koja me ćopila, a da nemam pojma zbog čega, zbilja nisam bila nizašto... bedara neka čudna... i samo bih da me netko zagrlio, mazio, držao, bilo tko, samo da osjetim blizinu drugog ljudskog bića, jer sam se u toj svojoj bedari osjećala nekako čudno usamljena iako sam bila u istom stanu sa svojim dobrim frendicama...
A onda, kad sam odlazila, moja me Diva, kao da mi čita misli, čvrsto zagrlila i samo smo stajale tako, i meni je to tako dobro došlo, taj iskreni zagrljaj, ta telepatija među nama, spoznaja da čak kad se osjećam najusamljenije, imam ljude koji su spremni biti moj izvor topline.
I ostatak vikenda, jer učile smo i u subotu i u nedjelju (ostala sam spavati kod njih u stanu - iako to učenje na kraju i nije bilo naročito produktivno), kao da mi je pogađala sve što mi je bilo u glavi i sve što mi je bilo potrebno. Ne znam to opisati. No svo vrijeme, najviše me se dojmio upravo taj tako savršeno pogođen zagrljaj koji mi je toliko trebao.
Svatko bi trebao imati nekoga s kim se može zagrliti kad mu je to potrebno. Jer zagrljajem se može prenijeti neizrecivo puno topline, ohrabrenja, energije - svega. Svakim dodirom, ali zagrljajem najviše.
Pozdrav svima koji se grle!:-)

- 10:05 - Path through the blinding light (11) - Paper vision - #

~petak, 10.02.2006.

Kim pošandrcao, a sustav pao!

Svijet je, naime, poludio!
Jučer je naš mili, dragi zeko Kim (kojeg je Kapljica u međuvremenu počela oslovljavati u ženskom rodu, iako sam ja i dalje sklonija povjerovati da imamo muškog zeca) totalno poludio. Mislim da je zaista u pubertetu i da mu divljaju hormoni (zato i jesam sklonija povjerovati da je muško!) i da mu se pari oliti seksa, jer na mahove pošizi toliko da se počne zaletavati u "zidove" svog kaveza, vrtjeti se u krug, i tome slično. Osim toga, postane agresivan - pa je ugrizao Lika, Kapljicu i Zmiju (jedino mene još nije, he he...) I proizvodi neke čudne zvukove (JESTE LI ZNALI DA SE ZEČEVI GLASAJU?! Ja ne!), slične tihom cviljenju ili škripanju. Nevjerojatno. I otkrio je kako otvoriti kavez i pobjeći van! Inteligentnog li zeca!
S druge strane, nama je u firmi danas pao cijeli sustav, internet, intranet, još neki sustavi koje za svrhe bloga nije nužno navoditi imenom - enivej, kaos... Čak nije bilo toliko strašno kaotično koliko tiho - pritajena prijetnja poslovanju, ha!... zapravo nisam imala što raditi jer niti dopise nisam mogla printati (printeri su umreženi). Nisam mogla ni otvoriti kalendar od Šefice u Outlooku. Skoro pa sam požalila za vremenima kad su tajnice i pomoćnici direktora sve živo pisali rukom...
Naravno, sad kad se sustav podigao, imam dosta posla, ali u prekidima pišem ovo...
Ta današnja tehnologija... Kad se to desilo, odmah sam se sjetila "Terminatora" i pomislila - Oh, ne! (ne da mi je palo na pamet da će se sad sustav okrenuti protiv nas, da će mi kompjuter eksplodirati u facu ili lift pojuriti s najvišeg kata dolje kako bi me zdrobio - samo sam pomislila, kako bi sjajna SF priča to bila, a još kad bi se zbivala u stvarnosti...)

- 16:23 - Path through the blinding light (15) - Paper vision - #

~četvrtak, 09.02.2006.

Efekt iznenađenja

Ja sam, eto, cijeli tjedan bez Mirelline na poslu i - preživljavam. Posla ima strahovito puno, prisiljena sam ostajati prekovremeno, praktički ne stignem otići na wc ili pojesti nešto, stalno iskrsavaju neki problemi koje treba rješavati, ali - preživljavam. No najveći je problem što nakon posla, kad dođem doma, zaista nisam nizašto i mozak mi naprosto odbija raditi bilo što osim spavanja ili eventualno gledanja nečeg nezahtjevnog na telki. Strašno. Cijeli tjedan se pokušavam natjerati na učenje jer bih 14. trebala imati ispit, ali naprosto - ne ide. Vidjet ću, možda se cjelovikendno učenje s Divom opet pokaže nadasve efikasnim.
Meanwhile... U ponedjeljak je Joe bio u Zagrebu, našli smo se s jednom frendicom s mora, nakon kave s njom se vratili kod mene u dom kamo je došla i Diva, koja je taj dan bila na razgovoru za posao u firmi u kojoj ja radim. Da ne duljim, izjavila je da se tu večer treba naći s Njom - i to baš u bircu u kojem Brady radi i koje je, hm, moje svojevrsno utočište i mjesto gdje sam kao doma i gdje me ništa loše ne dira. Milijun puta sam, nakon neke naporne i ubitačne situacije s Njom, otišla k Brady u The Birc i u roku keks bih se osjećala super. Jednostavno, to je takvo mjesto. Njoj se u prvo vrijeme nije sviđalo tamo (jer naravno, ja sam Ju tamo prvi put odvela), onda kao je, no otkako nas dvije više nismo dobre, počela je ići tamo čak i s nekom svojom ekipom i to baš u vrijeme kad Brady radi. Što samo po sebi ne bi bilo nimalo čudno i nepoželjno da istoj toj Brady nije na moru kad su se srele napričala svašta o meni i, ukratko, pokušala Brady uvjeriti da sam ja vrlo loša osoba i da je sve što je u našem prijateljstvu pošlo krivo isključivo moja krivnja. Čak je i Bradyna sestra Njeno ponašanje protumačila kao sumnjivo...
Enivej, Diva je otišla naći se s Njom u The Birc, a mi na večeru. Moram priznati, nije mi bilo svejedno. Ipak Ju dovoljno dobro poznajem da bih opravdano mogla pretpostaviti neke stvari. Osim toga, Joe i ja smo namjeravali tu večer otići u The Birc kao što radimo skoro svaki put kad je on u Zagrebu - a eto, nismo mogli jer je Ona bila tamo. A kad zbog takvog nekog razloga ne možeš otići na mjesto koje inače jako voliš, smeta te to.
I tako, večerali smo i spontano se dogovorili da idemo u The Birc, makar samo da bismo Brady odnijeli kutiju Cornyja. Na kraju krajeva, zašto sad mi ne bismo smjeli ići tamo, samo jer je Ona tamo s Divom?! Da ne spominjem da je to zaista dobra način da pokažemo kako možemo biti fini i kulturni i time dokažemo, ako nikome drugom a ono sebi, da ONA ne može, unatoč onim mailovima i glumi koju prezentira drugima. A i kako ono kažu, klin se klinom izbija... namjerno dovodenje u takvu situaciju može čovjeka ojačati za daljnja slučajna i manje slučajna sretanja.
I tako, otišli smo tamo, unatoč strahu da će ispasti - i da će Ona u to pokušati uvjeriti Divu i Brady, a kasnije i ostale cure s faksa - da smo došli namjerno, kako bismo Njoj pokvarili večer. Jer, vjerovali ili ne, unatoč svoj svojoj ogorčenosti, ljutnji i povrijeđenosti, protiv takvih zločestih poriva se vrlo dobro borim. Očekivano, bila je u šoku. Mi smo pozdravili, malo se zezali, sve normalno, kao da Nje niti nema. Pa smo sjeli u najudaljeniji separe, tako da ne smetamo njima i da pokažemo da nam zaista nije namjera pokvariti ikome večer. Ona je bila - nervozna. I svatko tko ju imalo bolje poznaje je to lako mogao vidjeti. A sredila se malo tek kad joj se neki lik počeo ubacivati (i odmah stavila neku fancy kapu na glavu i izvela par "crnačkih" pokreta glavom - jooooj, kako ne volim kad cure to rade!).
Sve u svemu, bilo je ok, no sad me strašno zanima što je pričala Brady i Divi. Možda jednom saznam. Možda. (znatiželja, mačka...)
Ja nikad nisam pokušala govoriti svakakve ružne stvari o Njoj Njenim frendicama koje jedva i poznajem - a Ona je to radila i Brady i Sany i Merchi... Nikad nisam namjerno odlazila na mjesta koja su "Njena", kao što je The Birc "moj" - ne da mi se sad objašnjavati što točno time mislim. No ako sam već ja napeta svaki dan kad idem na posao i s posla jer ju svaki tren mogu sresti - a to ne želim - onda samo želim da i Ona bude svjesna da, ako već odlazi na "moja" mjesta i druži se s "mojim" ljudima, svaki tren može sresti mene - i Joea.
Muka mi je od toga što sam OPET napisala ovoliko post o Njoj!!!

- 08:53 - Path through the blinding light (11) - Paper vision - #

~ponedjeljak, 06.02.2006.

Izgubljena bitka

Imala je dugu crnu kosu, crne, mračne oči iz kojih je sa svakim njenim ledenim pogledom izbijala smrt protkana misterijem, put joj je bila toliko blijeda da je i sama izgledala poput smrti. Dok je hodala, uvijek odjevena u crno, djelovala je toliko nestvarno da su joj se svi micali s puta, ustrašeni njenom šutnjom. I ime joj je bilo nestvarno poput nje same – Luna, poput mjeseca koji je u svom vjekovnom postojanju vidio dovoljno smrti i patnje. No Luna nije znala za patnju, njeno srce je bilo od ledenog kamena, a duša crnja od njenih očiju. Svojom bezosjećajnošću je utjerivala strah u kosti kamo god bi pošla i uvijek je bila sama, pa su ljudi, kad bi ju ugledali, bili skloni pomisliti da je ona utjelovljenje smrti same, utjelovljenje vječne mračne noći bez ijednog tračka svjetlosti.

O, Sophie, sjećaš li se one kobne noći? Sjećaš li se kako si mirno šetala gradom s muškarcem pored sebe, s ljubavlju u srcu i srećom u duši? O, Sophie, sjećaš li se onog što si tada bila, utjelovljenje svega dobrog i lijepog što postoji na svijetu? U tvojoj duši nije bilo mračnog zla, bila si anđeo sišao s neba kako bi pokazao ljudima kakvi uistinu trebaju biti. Zračila si svjetlošću i mirom, zračila si ljubavlju prema svima, bila si jedina svjetlost na ovom zlom, pokvarenom svijetu koji tone u mrak. O, Sophie, tako si strasno voljela, tako si dobra bila, tako savršena.

Sjećaš li se one noći, Sophie, kad je tvoja svjetlost susrela tamu Lunine duše? Sjećaš li se kad si bježala od mračne sile Lunine, u paničnom strahu da bi njeno zlo moglo uništiti tvoju dobrotu? O, Sophie, kako je taj susret bio koban! Nije te dotakla, nije ti ništa rekla, ali osjetila si njenu tamu kako kroz tvoje plave, nebeske oči ulazi u tvoju dušu, kako te kvari i prlja, poput mrlje nafte koja se širi oceanskim modrilom.

Borila si se protiv snage carice tame, borila si se svom svojom snagom, svojom svjetlošću i dobrotom, borila si se i činilo ti se da si uspjela izboriti pobjedu. Tvojom dušom je ponovno zavladao mir, ponovno si bila kraljica svjetlosti i dobra.

No svijet je sve više tonuo u tamu i u Luni je bilo sve više snage. Širila je mračno zlo među ljudima, stravu i očaj, i bilo je sve manje onih koji su još bili obasjani tvojom toplom svjetlošću.

A onda si ju ponovno srela. O, Sophie, koliko si se željela boriti protiv nje, koliko si samo željela pobijediti Lunino neprozirno zlo, koliko si željela vratiti sreću u svijet! I znala si da to moraš, znala si da je tvoja sveta dužnost da otmeš carici tame njen svijet i da ga obasjaš zrakama svoje blještave dobrote. Znala si, Sophie, i željela si, znajući sa će svijet sasvim utonuti u mrak ne uspiješ li. Prišla si joj, prišla si Luni, carici tame, odlučna da svojom svjetlošću prodreš u njen mrak.

Nju je tvoja svjetlost zaslijepila, vidjela si to, nju, naviknutu samo na mračno zlo. No ta je noć bila kobna, jer Luna te dotakla svojom hladnom rukom, pogledala svojim mrtvim očima i vojske mraka su ponovno napale zadnju utvrdu svjetlosti.

Pokušala si se boriti, o, Sophie, pokušala si se otrgnuti od Luninog dodira, ali nisi mogla, nisi ju mogla spriječiti da svojim ledenim, blijedim usnama dotakne tvoje, tople, pune života, nisi mogla spriječiti da se zlo njenim dahom ulije u tebe i da se tvoja svjetlost počne gasiti pod naletom tame.

Izgubila si, Sophie, ugasilo se zadnje svjetlo u tami ovog pokvarenog svijeta, ostala si ležati na tlu, u Luninoj crnoj sjeni, dok je život istjecao iz tebe. Sunce se ugasilo i svijetom je zavladala potpuna tama, zlo je preuzelo svijet, a ti si nestala i pretvorila se u prah.

O, Sophie, zašto te nema sad kad Luna ponosno korača svojim ogromnim carstvom i rukom gasi zvijezdu po zvijezdu, zašto više nema tvoje svjetlosti, zadnjeg uporišta nekadašnje ljudske dobrote?

Ovo je zadnji pozdrav tebi, Sophie, zadnja ljepoto ovog svijete, zadnja svijećo u tami, zadnji pozdrav upućen iz Luninog carstva, iz svijeta koji se hladi u ledenom zagrljaju carice tame…

- 14:41 - Path through the blinding light (7) - Paper vision - #

~nedjelja, 05.02.2006.

"Artwork"

Brady i moja malenkost. Tko je tko, pitanje je sad...

Osim što volim pisati (iako sam malo to u zadnje vrijeme zanemarila - ali čim kupim laptop, vratit ću se na razvijanje novih svjetova...), crtam trajblove/tribalove, ovisi na koji način volite da se piše. Ne mogu ih doduše staviti ovdje jer nemam skener, možda jednom... Meanwhile, malo sam se igrala u Corelu (o kojem zapravo nemam pojma jer sam tek nedavno počela malo raditi u njemu), pa evo par rezultata toga...
Prvo, ovo nije nikakav vampirski ugriz nego neki pijani zagrljaj...

- 18:56 - Path through the blinding light (3) - Paper vision - #

Diva pod svjetlima reflektora...

Ovo je bila jedna rođendanska...

- 18:48 - Path through the blinding light (0) - Paper vision - #

Buraz, burki, braco...

Kontemplacija mog brata...

- 18:46 - Path through the blinding light (2) - Paper vision - #

Merchi i Anchi, opet je pitanje koja je koja...

Moje dvije ex cimerice, u malo neuobičajenom izdanju...

- 18:44 - Path through the blinding light (0) - Paper vision - #

vampirska, kažu neki...

Ova slika je, hm, malo krvava, malo horrorasta, ali eto... što ću kad volim crvenu boju... ;-)

- 18:42 - Path through the blinding light (2) - Paper vision - #

...Ja doma...

Kako ugodno provesti subotnju večer... ;-)

Pa, neka se i to dogodi, da ja pišem blog od doma...
U petak je na poslu bilo sasvim ok... vidjet ćemo kako će biti dalje... Doma sam došla tako umorna da to nije bilo humano...
Sinoć smo se Joe i ja našli s Brady, njenom sestrom i još jednom frendicom - i malo se zapili... Nekako smo došli na temu Nje, pa o tome razglabali neko vrijeme - pokazalo se da je dotična nastavila sa svojim trendom ponašanja prema mojim frendovima kao da su Njeni (nisam to spomenula? ah...), pri čemu ne mislim na cure s faksa, jer su to i Njene i moje frendice, već na Brady, Merchi, (još jednu) moju bivšu cimericu Sanyu... u svakom slučaju, moram priznati da mi je to diglo tlak. Posebno kad se uzme u obzir da je Ona već jednom pokušala jednim cjelodnevnim razgovorom uvjeriti Brady u koješta o meni što nije istina. Reče Brady da si je svo vrijeme vrtjela u glavi misao "Pa ženo, koga ti pokušavaš uvjeriti da je ona (tj.ja) loša osoba?!". S druge strane, meni nije ni palo na pamet početi obilaziti Njene frendice i pokušavati ih okrenuti protiv Nje. Cccc...
Nego, osim tog razgovora, bilo je genijalno, zapili smo se do fajrunta, kao što rekoh, pa su one otišle dalje, a Joe i ja kod njega - što objašnjava sliku... ;-) Danas me, ukratko, da ne prepričavam, jelte, mhm, ma kužite sve, a ono, he he, sve me boli... ;-)))
Sutra u nove radne pobjede... Jipi... Ustajem u cik zore...

- 18:23 - Path through the blinding light (2) - Paper vision - #

~petak, 03.02.2006.

Lijepi Stranac

... kao cvijet u samoći bila sam, i samo je papir tugu moju podnijeti mogao...

Kad noć je mlada, sanjam,
Sanjam snove
U kojima promiču
Sjene,
Posjete iz Hada,
Prazne tišine.

Pored Lijepog Stranca sjedih,
U čijim očima tek tišina bludi,
Led i sumrak
Protkan... ničim.
Tek sumrak,
Sumrak Limba i Hada,
Žrtvenik jednoj neispričanoj pjesmi.

Oči Lijepog Stranca,
Usne stisnute trpko,
Usne što nekoć medom su sjale
I epovima tekle.

Tamo gdje blude lutalice vjetrovi,
Noseć kapi soli na krilima svojim,
Tamo sjedih pored Lijepog Stranca,
U nijemoj boli
Šapćuć riječi pune molbe
Toj divnoj prikazi...

No srce je Lijepog Stranca kameno,
A duša moja uzalud na lomači gori.

- 12:33 - Path through the blinding light (15) - Paper vision - #

~četvrtak, 02.02.2006.

Ostala sam sama...

Iako bi se iz naslova dalo zaključiti da mi se desilo nešto strašno, tipa da sam prekinula s dečkom, opet počela jadikovati o Njoj ili neobjašnjivo izgubila cimerice, nije ništa takvo. Naime, svih ovih mjesec dana mog rada na ovom poslu sam bila više ispomoć stanovitoj Mirellini, koja je upravo otišla s posla da se ne vrati mjesec i pol možda i dulje... Bit će na bolovanju. A ja sam prepuštena samoj sebi, nema više osobe koju mogu za svaku sitnicu vući za rukav i pitati "A što sad?"... (mislim, nije da sam to non stop radila, nemojte krivo shvatiti, NISAM NESPOSOBNA, pobogu...) Žena je inače totalno spaljena i super mi je bilo raditi s njom, pa će mi i to jako faliti...
Kako mi reče šefica (hm, možda da i nju počnem pisati s velikim početnim? Ajde, može), dakle, kako mi reče Šefica, "Sad smo samo nas dvije". Pitala me i hvata li me panika, iskreno sam rekla da malo da. Vidjet ćemo...
Zaista se nadam da neću ništa zeznuti... Frka me je, ali nadam se da će biti ok - naposljetku, najgore što mi se može desiti je da dobijem otkaz, zar ne? (GRIZEM JEZIK, EVO, GRIZEM GA, NE DAO BOG...)
U tom, nadam se pozitivnom tonu, završavam ovaj zapis...
(btw, rekao mi je Lik sinoć da ipak nisam normalna, da sam i ja perverzna... a eto, što tražih, to i dobih...)

- 16:30 - Path through the blinding light (16) - Paper vision - #

Lik i Kapljica

ovo bi se moglo, kao, primijeniti na našeg Lika...

Kao prvo, hvala svima vama koji ste mi pisali komentare na moj "slučaj Ona", bilo je stvarno helpful i kad sam sve to vidjela jutros nakon što sam došla na posao i otvorila blog, bilo mi je i toplo oko srca i lakše od spoznaje da ima još sličnih slučajeva... :-)))
Jučer sam uspjela prestati misliti na sve to tek navečer kad sam s kolegicom s faksa u jednom (muškom) učeničkom domu vodila radionicu o tremi. Ne samo da smo uspjele zadržati pažnju dvadesetorice srednjoškolaca punih sat i pol, a da se nismo morale postaviti kao neke stroge profesorice, već smo se snašle u svakoj situaciji u kojoj smo morale nešto promijeniti ili prepraviti u radionici onako usput - sve je funkcioniralo savršeno. Naposljetku smo zaista imale filing da smo dečkima uspjele prenijeti neke korisne stvari i da je radionica bila uspješna, a i njihovi komentari koje su nam pisali su bili jako pozitivni. Kod navođenja što im se svidjelo, najviše je bilo komentara tipa "šarmantne mlade djevojke koje su nam predavale", "dobre voditeljice" i sl., što nam je, kad smo kasnije gledale te komentare, bilo totalno simpatično:-)
Enivej, tih sat i pol nisam mislila ni na što ružni ili tužno, no naravno da bi me kasnije opet uhvatila bedara (meni je to tako; ako mi se nešto loše dogodi u nekom danu, to mi doslovce obilježi cijeli dan i ne mogu se toga tek tako otresti) - tu pak nastupaju moji iz doma... Naime, Lik je bio u sobi kad sam došla, kao i Zmija i Kapljica, i moja pretpostavka da je sada svoj interes (ako se to tako može nazvati) prebacio na Kapljicu. Naime, dečko je, jadan, otišao iz svoje sobe a da nije uzeo ključ, cimeri su mu otišli van i zaključali njihovu sobu, i on jadan nije imao gdje spavati... ccc... Ne bi bilo ništa čudno to što ostaje spavati kod nas jer je spavao i prije, ali prije bismo uvijek u sobi bile samo Zmija i ja, pa bi jedan krevet bio slobodan. Sada, morao je spavati s nekom od nas u krevetu. Pošto zaista ne bi bilo u redu da krevet dijeli sa mnom (ipak, Joe bi poludio, a shvaćam i zašto, i ja bih da čujem da je on spavao - pa makar i samo SPAVAO - s nekom curom s kojom ionako provodi previše vremena u istom krevetu. Posebno ako je taj krevet tako mali kao što su naši u domu), nekako je spontano ispalo da će spavati s Kapljicom.
I nakon silne zezancije na taj račun (posebno na njenu crvenu kratku spavaćicu... hehe...) i brojnih kajli vezanih uz mogućnost njihovog pucanja, otišli smo na spavanje...
I bili su mi tako slatki onako jedno kraj drugog... ;-)
Čini mi se da Kapljica, iako i dalje tvrdi da joj on nije nimalo napet, počinje popuštati svoje brane...

Dakle, NEĆU razmišljati o Njoj!!!

- 09:39 - Path through the blinding light (2) - Paper vision - #

~srijeda, 01.02.2006.

Nastavak - o nemoći...

...kinda feels like this...

Zapravo mislim da je najgore to što sam tako nemoćna... što ništa, ali ama baš ništa ne mogu učiniti da bilo što popravim, jer kad i pokušam, to završi upravo ovako. Znam da je teško pratiti i razumjeti priču koju sam počela pričati čak ne niti od sredine, već od kraja, i jednom ću zaista napisati cijelu knjigu o tome što se tu sve događalo i u kakvu se groznu igru pretvorio taj odnos (rekla bi mi Zvijezda da sam paranoična, jer "Ona ne igra takve igre", aha, pričaj onome tko je s Njom proveo više vremena od ikog i otkrio Njene najmračnije tajne... veća je igračica od mene. Da je ikada otišla na neki reality show, svi biste Ju obožavali, sigurna sam... Znam, jer sam mnogo puta vidjela kako ljude može uljuljkati u to obožavanje slike koju stvara o sebi, znam jer sam Ju i ja obožavala - nažalost) - to je, vjerujte mi, priča koja zaista zaslužuje biti ispričana.
Znam, dakle, da me teško pratiti i da moja pisanja zvuče kao besmislena ogorčena trabunjanja jedne djevojke koja se posvađala s prijateljicom, i to je to - ali vjerujte mi, to ni izdaleka nije to, puno su jače sile u sve bile upletene, puno je veća igra bila od šaha, puno više manipulacija i navođenja - s obje strane!...
Ja barem svoj dio priznam...
Sve u svemu, danas sam umorna, danas sam tužna, danas mi srce opet lagano krvari po starim, jedva zacijeljenim ranama... Smatraju me starim paranoikom, a nitko ne zna Istinu...

- 17:00 - Path through the blinding light (6) - Paper vision - #

Opet o Njoj!... (najduži post...)

Naime, od one Njene i moje prepiske nije bilo ni riječi ni viđenja - do danas. A danas smo se prvo srele pri dolasku na posao (ispravka - nije to baš sretanje, ja sam ulazila u zgradu, Ona je stajala pred liftom). Pa sam zaključila da me neće ubiti ako Ju još jednim mailom vrlo oprezno podsjetim da pokuša naći 5 minuta vremena (u svom prenatrpanom rasporedu, dakako - zvučim zlobno, ali imam razloge) za vrlo kratki razgovor koji ni meni nije po volji, ali jebiga, za dobrobit društva... A onda mi Ona odgovori da se vidjela s curama preko vikenda (baš lijepo što sam znala za to. Baš lijepo što smo trebali ići van pa nismo. Baš lijepo što su cure bile "umorne" pa je zato izlazak pomaknut na idući vikend, kad ja idem doma. Baš lijepo što su bile preumorne za ići van, ali ne i za naći se s Njom. Uistinu, baš lijepo...) i da su joj rekle o čemu se radi, te da se "njoj nije problem ponašati uljudno, kao što nikad nije ni bio". A u meni na to - bura i oluja! Naime, BIO je problem, uvijek je bio problem... I problem je u nama objema. I da Njoj to ZAISTA nije problem, ne bi Joj bio problem ni razgovarati tih ušljivih 5 min o nečemu o čemu je POTREBNO! Jao... ma popizdila sam.
Da nije toliko toga bilo između nas, ne bih ovako reagirala. Ali ovako... Nakon svega, Ona meni kaže da Joj nije problem ponašati se uljudno - a JE. Znam to onako sigurno kao što znam da sad sjedim za stolom i tipkam, jer sam Ju jako dobro upoznala, vidjela sve Njene skrivene strane koje su premračne i preteške da bi ih pokazivala ikome drugome, zato za druge ima tu jednu lijepu, milu i veselu masku koja skriva pravu Nju... A najgore je, najgore, to što znam da mi nitko to ne vjeruje - osim, naravno, mog dragog, jedinog Joea koji Ju je imao prilike vidjeti u pravom svjetlu bez da sam ja imala išta s tim...
Željela sam tu malu sitnicu, taj dogovor o tome kako ćemo se ponašati pred drugim curama, obaviti oči u oči, razgovorom dviju odraslih osoba koje nastoje riješiti problem ne zbog sebe, već zbog drugih, zbog naših (nažalost) zajedničkih frendica koje nijedna ne želi izgubiti. Željela sam vidjeti Njenu reakciju na moj prijedlog o tome da se bar pred njima nastojimo ponašati normalno, željela sam vidjeti, osjetiti da li se Ona s tim ZAISTA slaže ili ne, željela sam... ah, kao i uvijek, moje želje nisu bile važne. Moje želje se ne mogu ispuniti. Moje želje su manje vrijedne od Njenih i ja nikada nisam mogla donositi odluke o našem odnosu kad se počeo raspadati, jednostavno zato jer su te odluke uvijek bile Njene... I kako je konačno završilo? Onako kako je Ona htjela. Ne ja, Ona.
Taj Njen i moj dogovor, na moju inicijativu, je, među ostalim, trebao pokazati curama da sam spremna pogaziti i sebe i svoje osjećaje i ponos, zbog njih i želje da se one ne osjećaju loše u cijeloj toj priči. Ovako, popušila sam, po milijunti put sam popušila, jer znam da će to na kraju ispasti Njeno, a ne moje... ja se, kad se sve nađemo, opet neću moći ponašati normalno prema Njoj jer neću znati sve ono što bih znala da smo razgovarale, a ne "riješile" to putem mailova, a Ona, Ona će moći, Njena gluma je uvijek bila znatno bolja od moje, i opet ću ja ispasti ta koja ne želi krenuti dalje i pustiti sve to...
Ovo je prekomplicirano za opisivati, ne nalazim prave riječi, riječi su previše blijede... A kad JA ne mogu nešto opisati riječima, to je stvarno ekstrem...
Zašto stvari nikad ne ispadnu kako sam planirala?
Zašto ne mogu dobiti ni mrvicu gratifikacije koju Ona dobiva s lakoćom?
Zašto moram raditi u istoj firmi u kojoj i Ona?
Zašto je Ona uvijek korak ispred mene?
Zašto mi nijedna od cura nikad neće vjerovati ove stvari?
ZAŠTO SE MOJ ŽIVOT TAKO ČESTO SVODI NA PARTIJU ŠAHA?!!!

- 16:32 - Path through the blinding light (1) - Paper vision - #

Nije devet, već osam!:-)))

Naime, jučer sam umjesto da radim (i po poslovičnom običaju visim na netu u svakom trenutku slobodnog vremena), izašla na jedan ispit (direktorica mi je odobrila slobodan dan...) skupa s Divom (s kojom obično i učim jer se super slažemo u tome i jako nam dobro ide kad učimo zajedno), i ne samo da smo ga položile, već smo obje dobile 5 i (moje skromno mišljenje) oduševile profesoricu svojim proširivanjem tema za odgovaranje - točnije, odlučile smo joj dati perspektivu naše struke o nečemu o čemu smo odgovarale, tj. o utjecaju Interneta na društvo - specifičnije, igranju uloga online.
Tako da sam jučer slavila... Nije više devet ispita do kraja, već osam!.. Točnije, priuštila sam si knjigu iz knjižnice - "Neizgovorena priča" od meni najdraže Viktorije Faust :-)))))))))) Mučena grižnjom savjesti, posudila sam i jednu knjigu koja mi je literatura za sljedeći ispit. Za svaki slučaj;-)
Fali mi moj Joe jako... Već se dva tjedna nismo vidjeli, on je u međuvremenu završio edukaciju na koju je išao i položio završni ispit (jer, mislim da sam zaboravila napomenuti, moj je najdraži kuhar - moj privatni goli kuhar, he he...)... baš me zanima je li ijednom bacio pogled na ovo ili mi vjeruje toliko da neće ni na ovaj način provjeriti mutim li štogod s Likom iz doma... ;-) Zezam se samo, ja sam vjerna kao pas (ne da sam uvijek bila...).
Kad već spomenuh Lika, on za dva tjedna seli u drugi dom... šmrc... a tko će nas sada zabavljati i uveseljavati i šokirati i kad nam je dosadno i kad nije, i kad to želimo i kad ne?... Jučer se, u nedostatku Zmije u sobi, prešaltao malo na Kapljicu. Ona je bila apsolutno ambivalentna prema njegovim nastojanjima. Bože, kako su takve stvari zabavne!
Doduše, naljutio me u jendom trenu... više pogodio... Rekao je, naime, za Zmiju da se voli seksati, za Kapljicu da je perverzna, a za mene da sam - NORMALNA! Kad sam se začudila an to, rekao je "Pa da, ti si u biti u svemu tako normalna". A meni je došlo da se rasplačem... Zar je moguće da sam se od one lude i divlje frikače koju sam tako voljela i koja je bila tako uvrnuta i na svoju ruku, pretvorila u osobu koju ljudi smatraju NORMALNOM? Jer, da razjasnim - moj je moto godinama bilo nešto što je jednom zgodom izjavila Gillian Anderson: "NE ŽELIM BITI NORMALNA. NORMALNO JE ZA MENE PROSJEČNO, A JA MRZIM PROSJEČNOST". I sada, postanem upravo to... normalna... prosječna... OBIČNA...
Ne!, buni se sve u meni, Lik me zapravo uopće ne zna, on vidi samo ovu fazu u mom životu kad sam počela raditi posao koji je dovoljno kompliciran i odgovoran da si ne bih mogla dozvoliti neispavanost, mamurluk ili slabu koncentraciju, on me zapravo ne pozna, ne zna koje se uvrnute stvari znaju rojiti u mojoj glavi, ne zna da sam sve samo ne obična, ne zna moju prošlost koja je puna stvari koje normalni i obični ljudi ne rade, ne zna za moju istinsku sadašnjost koju ispunjavaju fenomeni i koje većina ljudi ne zna i ne vidi (ili ne želi vidjeti), ne zna... nisam takva...

- 12:40 - Path through the blinding light (7) - Paper vision - #

Opis bloga

  • Ovisno o danu, situacijskom okruženju, razini inspiracije i hormona, boji sunca i broju zvijezda na nebu, te o svim drugim faktorima koji mogu utjecati na pisanje...

    contact: niniane@net.hr

    Photobucket



    Tko sam?

    ... nisam purgerica... a možda i jesam;-)
    ...od 15.09.2007.g. udana gospođa;-)
    ... diplomirana psihologica i profesorica psihologije...
    ...(ne)suđeni pisac (u posljednje vrijeme malo suđeniji no prije) i neshvaćeni umjetnik;-)...
    ...zaljubljena u Ljubav, keltsku kulturu i raznovrsne mitologije
    ...povremeno opsjednuta vampirima, duhovima i ostalim paranormalnim fenomenima a la "Dosjei X" (i njima samima)...
    ...ljubitelj spekulativne fikcije...



    online blackjack

    free counters

Linkovi


designed by NLO©, hosted by croBLOGeri.com, brushes made by Vanilla design