Dnevnik jednog 27-godisnjaka

četvrtak, 24.05.2007.

Dosadan ljetni post

Neko vrijeme nisam ništa napisao, pa sam se tako odlučio javiti se. Gdje da počnem ?? U subotu imamo krštenje kćerke,jutros smo bili kod pedijatra, jučer sam išao kod zubara (nije bilo nimalo ugodno unatoč injekciji ali što se mora, mora se). Jednostavno se svakodnevnica odvija oko posla, obitelji i zdravlja. Najviše me raduje dolazak ljeta (koje službeno to još nije iako smo u Ljubljani imali preko 30) i prve trešnje i marelice, koje se već mogu kupiti u trgovini i na tržnici. Lagano su mi dosadile jabuke i banane, koje su uobičajeno svakodnevno na meniju. Misli su mi na godišnjem odmoru, kojega se vrlo radujem, već samo zato što će to biti prvi u proširenom obiteljskom izdanju. Na poslu ništa šokantno, iako izgleda da ču se skinuti sa trenutnog projekta, a osvježenje mi doista treba, ako ništa već zbog mentalne higijene.

Toliko za danas ...

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.05.2007.

Nasa pronašla "crnu materiju"

Iako se je do sada nagađalo, da mora postojati crne materija, koja je oku nevidljiva, pošto ima vidljivi svemir premalo materije, da bi ostao skupa, zato nije bilo dokaza. Nasa je na svojoj stranici objavila pronalaženje pojasa crne materije velikog 2,6 milijuna svjetlosnih godina. Po svom svojstvu je posve drugačija od dosada poznate materije. Više o tome na službenoj stranici Nase.

Toliko za danas ...

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.05.2007.

Kako volim praznike

Slovenci smo jedan od sretnijih naroda što se praznika (slobodnih dana) tiče. Imamo jih mnogo i po tome smo među prvima u europi. Tako sam ja sa svojom obitelji otišao na izlet u "Arboretum Volčji Potok" i u Vipavu. Kada dobijem fotke, ču jih objaviti (još uvijek sam u analognom svijetu, pa tako nemam digitalni fotoaparat). Uplatili smo dopust, poslje ne malo zarprave između mene i žene. Prvi je problem što nam je dijete jako malo tj. mjesec dana, pa baš i ne možemo predaleko od kuće. Ja sam na svaki način htjeo, da idemo u hotel Bernardin, kada smo već blizu kuće, ali žena mije htjela ni da čuje, pošto je to za nju preskupo (iako ne stoji ništa više nego Egipat, koji smo originalno htjeli). Pošto pametniji popuštaju, dogovorili smo se za Simonov zaliv u Izoli. Zato čemo dogodine sigurno negdje dalje.

Toliko za danas...

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>