Talasi

subota, 21.10.2006.

Gdje sam zapravo?

Ovdje :)

~Nikola

- 20:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.07.2005.

Snap!

Nik's Visual Wonders

Evo dragi moji, ponovo sam sa vama poslije duzeg odmora. Znam da sam vam svima jaaako nedostajao, zato sam se smilovao. :P

Evo da vas malo obavijestim sta se kod mene desavalo u zadnje vrijeme. :D

Skola zavrsila...pa ponovo pocela. No rest for the wicked. Trenutno sam na 3 casa na Moorpark College-u u uzaludnom pokusaju da skratim kolicinu vremena koja mi je potrebna za naguravanje ovih gabazillion diploma koje k'o fol ganjam.

Takodje sam se ponovo prihvatio fotoaparata. Vec sam hvalio svoje cvijece, a sad su na redu zalazak sunca i par perspektivnih fotografija u knjizari. Link je na slicici, pa pogledajte pa me hvalite. ;)

Evo sad cu da se spremam da izletim napolje da slikam po noci. Mozda cu i da upitam koju od prolaznica da mi poziraju. ;)

~Vas Najdrazi.

- 05:36 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.07.2005.

Yes, Master

servant @ ftp://servant.bounceme.net

Eto, konacno sam i ja nasao vremena da se ponovo poigram Linux-om. Tako nastade moj dragi mali servercic. :D Trenutno na njemu nema bas puno cega, al' kad-tad bice. :D

Click na sliku i uzivajte! ;)

S' dubokim pozdravima,
Nikola

- 02:15 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 03.07.2005.

The Return of the King

Apple iPod mini

I tako, vratio mi se. Dragi moj, ponovo je tu. A sad da nadoknadimo svo ovo propusteno vrijeme........

Drugim rijecima, dobio sam nazad svoj dragi iPod mini. :D

Napunjen je zvucima Brazila, Ibiza-e, Chicago-a, i drugih mjesta koja su dijelovi Raja na Zemlji. Uskoro pocinju recenzije. ;)

Yours truly.

P.S.: Photo courtesy of Joe Aurrichio.

- 09:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 19.06.2005.

Snappity Snap

Evo dragi moji, konacno apdejt i od mene. :D Red bi bio, vjerujem da ste neumorno click-ali refresh i press-ali F5 u ocajnoj nadi da ce ovdje biti nesto novo. Cast mi je da Vas obavijestim da su Vase molitve uslisene, jer kao sto upravo citate ja sam, je li, apdejtov'o ovo cudo.

Kao prvo da se izvinim za one katastrofalno ocajno ogavne okvire. To su, naime, samo bili moji idiotizmi sa CSS-om. Za to sam ostavio ono cudo od mog sajta, a vama cu nesto malo s' vremena na vrijeme spomenuti o tom (najvjerovatnije tek kad nesto naucim, izgleda :P).

I tako, ja se ponovo prihvatih fotica malo. Onako malkice, k'o fol amaterski. :P Ma vratio se iz skole (jebena skola i subotom >_<) , a dan predivan, sunce sija i grije, i sve to, pa rekoh 'aj da skljocnem koju dok jos imam vremena. Eto, click-om na slicicu mozete da se nagledate gdje zivuckam kad nisam na faksu. Nije lose, a? ;)

Eto toliko za ovaj put, jos samo da vam javim da veceras il' sutra zbavljam WiFi, tako da cu se cesce javljati jer ne podnosim ovo porodicno sranje od desktop-a... >_<

Con amor,
Nikola

- 06:26 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 14.06.2005.

Brb...

Malo su me stisle frke u zivotu (nazalost sve mojom krivicom), pa me mozda nece biti na neodredjeno, al' evo vam moje malo cudo pod kosntrukcijom: got CSS?.

Wish me luck...no, even better: pray for me!

- 09:35 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 08.06.2005.

Deviantart.com

Kedra Lynn @ deviantart.com

Evo dragi moji, rado bih da sa vama podijelim nesto intimno. Naime, ja gajim veliku ljubav prema umjetnosti svih mogucih i nemogucih vrsta, a pogotovo fotografiji. U zadnje vrijeme visim na deviantart.com i moja draga stranica je puna favorites-a da to potvrdi. :D Autorka fotkice koju sam ovdje nabacio je Kedra Lynn, jedna od mojih omiljenih devijantica. ;)

Toliko za ovaj put.
-Nikola

- 09:01 - Komentari (9) - Isprintaj - #

utorak, 07.06.2005.

Heaven or Hell?

Evo ispit iz fizike za oko 45 minuta, u 8 ujutru po mom satu (GMT-8). UCSD, kraj prve godine faksa. Prosto k'o pasulj, cujem. Kao "lako" jer nije na Balkanu. "Lako" jer nije u Njemackoj. "Lako" jer je u USA skola laka. Ko to kaze? Oni koji nikad nisu morali provesti neprospavanu noc za ispit u Americi. Oni koji su to isto morali izvoditi za svoje ispite na Balkanu i u Njemackoj, pa misle da je to najteza stvar na svijetu. Oni koji gledaju previse filmova. Oni koji znaju premalo ljudi koji bi im mogli ispricati pricu iz prve ruke.

Nije sve tako medeno u "najslobodnijoj zemlji na svijetu." Ne poricem da je vjerovatno mnogo lakse nego vecini, al' mi jako smeta ljudski idiotizam koji dopusta takve predrasude.

Srednje skole u USA su druga prica. Prelake, neadekvatne za buducnost. Zato je najteza godina fakulteta prva, jer prilagoditi se na kolicine obaveza je mnogo teze nego to samo nastaviti, kako situacija nalaze jugoistocnoj Evropi. Nagla promjena tvrdo ukorijenjenih navika je veliki sok za mnoge. Zato mi koji prezivimo imamo necim da se ponosimo. Cak i gimnazija na stari balkanski nacin nije mogla da mi ukorijeni navike koje 2 i po godine americke srednje skole nisu mogle iskorijeniti i zamijeniti katastrofalnim. Nazalost. Al' bice OK. Ucio sam. Trudio sam se. Potrudicu se i u slijedecih par sati. Jer tako se mora.

Tako se mora. Svuda.

Bas svuda.

Because there's no such thing as a free lunch.

- 16:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.06.2005.

Post prvi

I bi dan prvi. I bi dosada. I bi nedostatak motivacije za ucenje. I bi zelja da se brblja ponovo. I bi Melted. I bijase Talasi.

Evo, moj prvi post ovdje, a cisto da znate da brbljam i na engleskom.

S' ljubavlju,
Nikola

- 20:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2006  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv