Nikolinaskitchen http://blog.dnevnik.hr/nikolinaskitchen

nedjelja, 04.02.2018.

PIZZA ROLLS



Pizza je poprimila u današnje vrijeme razne oblike, rolice, muffine, košarice, deep disheve, pizza palačinke...ljudska mašta nema granica kada je ovih par jednostavnih namirnica u pitanju rofl
Nama je subota često u nekom pizza obliku, pa tako sam i ovu subotu popodne razmišljala što bih pizzasto spremila za večeru :D
Ovo je proizašlo i jako nam se svidjelo. Definitivno će se naći još puno puta kod nas na stolu!
Nemojte se uplašiti veličine teksta, ja sam uvijek malo preopširna!rofl

Tijesto za pizzu vi naravno možete koristiti neko svoje omiljeno ili kupovno, ali ja ću ovdje pisati kako ga ja radim. (izrada traje 5 minuta +20 minuta dizanje tijesta)

SASTOJCI:
Tijesto:
- 400g brašna (300g glatkog + 100g oštrog)
- 1 žličica šećera
- 1 suhi instant kvasac (7g)
- 30 ml mlijeka
- 30 ml maslinova ulja
- 200 ml vode
- 2 žličice soli

Nadjev:
- 20 dkg šunke za pizzu
- 400g polutvrdog sira u komadu (da ga možete ribati)
- 300ml pasirane rajčice
- malo kečapa
- sušeni origano (ako imate može i bosiljak)

PRIPREMA:
Tijesto:
Recept za tijesto sam još davno našla mislim na gastro.hr stranici i malo ga samo prilagodila sebi i veličini svog protvanja. I za običnu pizzu koristim taj recept samo stavljam malo manje kvasca. (cca 5g)
Oštro i glatko brašno stavite u posudu, po tome posipajte suhi kvasac. Ulje, vodu, mlijeko i šečer malo zagrijte da bude mlako i prelijte preko brašna i kvasca. Sa žlicom malo promješajte pa tek onda dodajte sol (Nije dobro da sol ide direktno na kvasac).
Zamijesite glatko tijesto, stavite u posudu, prelijte sa skroz malo ulja i ostavite da se diže na toplom 20-30 min dok se ne udvostruči. Ja posudu prekrijem sa prozirnom folijom dok se diže tijesto.

Kada se tijesto diglo, još ga malo premjesite i razvaljajte što tanje. Ovdje ćete vidjeti zašto smo ga preljevali uljem. Kod valjanja ne koristim onda brašno već tako masno tijesto samo razvaljam na podlozi. Lakše ga je tako oblikovati a i finije je.
Razvaljate ga u pravokutnik.

U zdjelici pomješajte pasiranu rajčicu, 2-3 žlice kečapa i malo origana i to premažite po tijestu. I sad normalno slažite šunku, pa naribani sir i gore po želji možete kobase ili nešto po vašem guštu. Sada pažljivo zarolajte od duže strane i režite na komade kao na slici.


Slažite ih u protvanj i stavite peći na 200°C nekih pola sata, ovisi o peći. Možda će vama trebati malo duže.

Ja sam uz to poslužila dip. Skuhala sam ostatak pasirane rajčice sa malo vode, dodala malo kečapa, suhog origana, bosiljka, češnjaka u granulama, malo soli i šećera i za velike zaljutila. smijeh To radim od oka i probavam okus. Mi smo veliki ljubitelji kečapa i rajčice pa je nama to uvijek odlično paše.

Dobar tek! Ako imate kakvih pitanja ili nejasnoća uvijek se možete javiti na facebook, instagram ili mail.

Oznake: pizza, pizza rolls, pizza rolice

04.02.2018. u 12:40 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O meni...

Moje ime je Nikolina. Torte i kolači su moja veika ljubav koju želim prenijeti i na vas. Ovdje ću sa vama podijeliti prefine i isprobane recepte. Potruditi ću se napisati ih što bolje i detaljnije kako bi vaš uspjeh bio zagarantiran. Nadam se da će vam se svidjeti recepti te da ćete oduševiti sebe i svoje bližnje sa prefinim desertima.

Pratite me za sve novitete i na facebooku i instagramu mah

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se