utorak, 24.04.2018.

Yuri on Ice / Hitorijime my Hero

Znam da me nije bilo dugo i da je ovaj blog totalno u stanju o m g, ali ne, nisam nestala, i da, ovo je i dalje moja ljubav, pa makar napisala post jednom u deset godina!

Odlučila sam napisati anime post, anime post vezan za BL žanr koji volim probably the most od svih žanrova!



Prvi anime o kojem vam želim pisati zove se Yuri on Ice!!! cerek
Ne znam od kuda bih počela tbh, jer opisati nešto tako savršeno nije lako, but I will give my best!!
Taj anime, koji ima samo 12 epizoda, postao je jako poznat u kratko vrijeme s razlogom. Naime, on je prvi sportski anime u kojem je glavni ship actually officially canon! Naime, Kubo-sensei je napravila predivan anime čiji je naglasak na sportu/klizanju i u toj predivnoj priči, dva klizača se zaljube. Anime sadrži tako jednu predivnu ljubav prema klizanju iz koje se rodi ljubav između dvoje predivnih ljudi!! Savršen anime!!!!! Preporučam!!!!



...i Viktor & Yuuri cerekcerekcerek








Drugi anime o kojem vam želim pisati zove se Hitorijime my Hero cerek
Ne mogu vam niti opisati koliko sam bila sretna kada sam saznala da će ta manga dobiti svoj anime!
Ovaj anime spoj je istoimene mange i prequel-a Hitorijime Boyfriend! Mislim da su odlično animirali i da je anime presladak!!!! Ima isto samo 12 epizoda, al nadajmo se drugoj sezoni!!! U animeu imamo dva para čiji put ka sreći nije baš jednostavan, ali ne predaju se i suočavaju se sa problemima najbolje što mogu! Nedavno sam ga opet baš gledala i bas je ljubav!! Preporučam svakako!!!!!









To bi bilo to za ovaj post!zubo
Sorry for being so late! Jos uvijek radim na prepravljanju postova jer je photobucket sve zeznuo, al trudim se!
Matta ne! wave


15:37 | Komentari 3 | Print | ^ | On/Off |

srijeda, 26.07.2017.

OBAVIJEST!!

Photobucket je krepao za nas smrtnike i ukenjao mi je basicaly cijeli blog tako da je sada blog under construction... trebati ce tjedni, a mozda i mjeseci da sve obnovim, jer vecina postova je deleted. Nadam se da cu uspijeti sve prepraviti i povratiti ono sto sam izbrisala (u punom sjaju).
Nije me bilo godinu dana but I am working on it! Tu sam i uvijek mi falite :)

Svakako cu morati urediti neke postove ispocetka jer pisem blog deset godina skoro i neke stvari su facepalm i vokabular je ipak malcice ljepsi nego prije hahahahaha

Your otaku girl loves you all! cerek



P.s. slobodno se cujemo prek fejsa ili instagrama :) linkovi su sa strane ;)




Edit 28.07.2017.:
Uspjela sam urediti cak 17 postova...
Idem od novijih prema starijima... neke sam izbrisala za stalno jer ono OMG i WTF u jednom hahahahaha


18:41 | Komentari 9 | Print | ^ | On/Off |

srijeda, 13.07.2016.

Himouto! Umaru-chan

Mislim da je itekako vrijeme za new postek. Znam da me opet nije bilo, al kaj ćeš, život je život, al znajte da je ovo i dalje moje najdraže mjesto na svijetu! cerek ...jer i dalje namjeravam pisati blog cijeli život ou yea! zubozubozubozubo




Anime koji ću vam danas predstaviti je anime koji je meni predrag i za koji smatram da se s njim otaku populacija može poistovjetiti, a zove se Himouto! Umaru-chan zubo
Basicaly, anime je o jednoj otaku djevojci koja svoj otaku život vodi potajno aka she is a closet otaku!



Ja osobno nisam closet type i svoj otaku lifestyle prezentiram rado javnosti i nikada se nisam sramila što gledam animee i čitam mange cerek No, za mnoge je to danas prepreka jer društvo većinom i dalje osuđuje tu ljubav prema animeima i mangama i nekoć je riječ otaku imalo negativno značenje, što ima i dan danas za neke!
Tako da, one message: Just do what you love to do! Ne obaziri se na hejtere i budi svoj čovjek! Ljudi uvijek osuđuju i na to se ne treba obazirati! Glavu gore i širi love, not hate! thumbup


Za one koji ne znaju, OTAKU znači basically anime i manga fan, bez nekakvog kompliciranja.... neki smatraju da su to manijakalni fanovi, but who cares. Neki anime fanovi se ne smatraju otakuima, i to je ok isto! Ja za sebe kažem da sam otaku i time se ponosim i to je ok! party

Ugl., da se vratim na anime, naša mala Umaru je otaku i svim srcem joj želim da izađe iz ormara i da pokaže svijetu koliko je kawaii i fabulous i da je sasvim ok biti svoj all the time! yes
Anime ima samo 12 epizoda, gledala sam ga više puta, and I promise you good fun, laugh and kawaiiness cerek
You will love it!



Ovaj post posvetila bih svim otakuima, koji to otvoreno jesu ili nisu! cerek
Love you all! :)


Matta ne! wavefino


15:40 | Komentari 10 | Print | ^ | On/Off |

utorak, 25.08.2015.

Kuroko no Basuke

Ne volim kada ne pišem postove, ali nažalost kada mojo nestane na neko vrijeme, radije ne pišem nego da pišem preko ku**ca nono

Aaaaali došlo je vrijeme za new post, of course, i ovaj post ću tako sa guštom napisati! yes
Želim pisati o ovom animeu od kada sam ga počela gledati, ali tek je ljetos završen, pa je sada idealno vrijeme da nabacim onaj svoj kya-kya-fangirl-obsessed post zubo

Anime o kojem mooooram pisati zove se Kuroko no Basuke thumbup
Taj anime je savšen! Anime o košarci prepun humora i toliko predobrih tekmi da nemreš prestati gledati dok sve ne odgledaš! yes
Ja sam se zaljubila u taj anime dok sam prvi put išla gledati (tada su već prve dve sezone bile vani) i nisam prestala dok nisam odgledala obje sezone in one breath! cerek To je onaj trenutak kada vam se desi big love i to je to!
Neki animei u životu su me promjenili, i ovaj je jedan od njih :)
Utječe pozitivno na mene i daje mi energiju kada mi treba!
I just love love love this anime!
Svaka epizoda je tako posebna! Svaka košarkaška utakmica je prepuna emocija, dobre igre i... ma svega! yes
Anime ima 75 epizoda (podjeljenih u 3 sezone) i mogla bih reći da je to jedan od boljih animea in general! Stvarno se isplati gledati!
Once you go there, there is no return wink
Preporučam! You will love it! cerek






Enjoy the day!
Matta ne! mah


13:08 | Komentari 20 | Print | ^ | On/Off |

nedjelja, 05.04.2015.

Eichi

Mislila sam pisati o seriji koju volim, NO, nekako moram pisati o ovome! yes
(a i napooookon je došlo vrijeme za new post hihi zubo zbilja me nije bilo, no ne odlazim nikad! I shall be here forever! party)



Eichi je jedna predivna manga koju sam randomly išla čitat i onda mi je zaokupila misli i jednostavno wow - the moment of loving it happend!
Žanrovski je to shojo - romance -drama manga koja ima čak i tipičnu temu za shojo mange a koja me totalno iznenadila! Nisam očekivala kada sam pročitala the plot da ću naletiti na tu ozbiljnost u radnji bez imalo humora jer kada sam pročitala o čemu se radi zapravo očekivala sam humorističnu radnju, but it was not, and I loved it!
Manga ima tu ajmo reč tipičnu profesor-student temu, no radnja je sve samo ne tipična i tajna tog profesora je ajmo-čak-reč tipična, al odnos prema tome je netipičan i čak pomalo više teži prema stvarnim reakcijama.
Jako mi se dopala manga! Zbilja! Ima 6 volume-a kojih sam pročitala full brzo jer mi je jednostavno zaokupila misli.

Mangaka ove mange je Sakurai Machiko. Sa njenim se art-om do sada još nisam susrela, i na prvu mi nije sjeo, a opet me nešto privuklo i čitala sam dalje i jako sam sretna što jesam!

Što vi mislite o odnosima teacher - student? Kakvi su vaši stavovi? Any thoughts?
My opinion is, I actually don't mind it. Mislim da ljubav dolazi u svakavim oblicima i nemam predrasude prema ljubavi koja dolazi sa obje strane dobrovoljno!


Ugl. read this manga, you won't regret! yes





matta ne! mouthwash
p.s. sretan vam Uskrs! party


19:28 | Komentari 17 | Print | ^ | On/Off |

četvrtak, 29.01.2015.

Beelzebub

S ozbirom da mi je danas rođendan, mislim da je totally a-must da napišem new postek and about something special to my heart! cerek

Nekako više imam običaj pisati u postu o dva animea, but this (kao i prošli anime post) will be one-anime-only post for a reason!
Nekako mislim da ovaj anime zaslužuje pozornost za sebe i jako mi je poseban i mislim da je krajnje vrijeme da pišem o njemu! yes


Anime o kojem ću vam nešto reći zove se Beelzebub zubo
Taj anime je toliko poseban i savršen da će mi biti zbilja teško opisati to samo tako, but I will give my best!
Beelzebub anime sadrži sve! Nema manu! Jednostavno je savršen!
Mislim da me niti jedan anime nije toliko nasmijao kao ovaj! Sigurna sam!
Svaka epizoda zove na još! Svaka! Meni je pretužno što anime ima samo 60 epizoda! Mislim da bi ga trebali snimati vječno! yes
Takav humor nećete naći nigdje! I mean it!
Sama priča je toliko orginalna i unique - svatko bi trebao pogledati ovaj anime barem jednom! yes

I mislim da ne postoji ništa slađe od Baby Beel-a! Ništa! Little demon-king-to-be koji dođe na zemlju i promjeni život nekolicine - sama ta priča je predobra!



Nedavno sam baš pogledala anime ponovno i to je jednostavno life-experience! Onaj tko je stvarao Beelzebub mora da je svjestan koliko je to special! Mora! cerek
Anime ima divnih 60 epizoda koje MORATE pogledati!
If you love anime, it is a must! yes
Ima i jedna OVA epizoda that is also very adorable! cerek




Enjoy watching,
matta ne!
wave


20:16 | Komentari 13 | Print | ^ | On/Off |

nedjelja, 21.12.2014.

Why why love

O da, itekako je vrijeme za new postek kod mene! yes
Moram vam nešto pokloniti za Božić, so here it is! wink


My present for you je jedna serija koju vaša anime freak obožava, a zove se Why Why Love also known as Huan Huan Ai.
Ova serija koja sadrži 15 epizoda je prava poslastica za fanove Ranie Yang (Tong Jia Di u seriji) i Mike He-a (koji u seriji igra lika imenom Huo Da).
Inače, Ranie i Mike imaju suradnju i u drugim serijama i ta kemija među njima je pravi zgoditak (prije sam pisala o jednoj takvoj seriji: Devil beside you - *scroll down if you want wink ).
Anyway, I loooooove this series! Love! Love! and... LOOOOOVE! zubo
I am a total sucker for these two as a couple! cerek
I sama radnja serije je really interesting!
Dve različite sorte (rich and poor) naiđu na zajednički jezik and there is born that something else yes

p.s. Tong Jia Di bi trebala biti pravi uzor za ljude koji nemaju, a troše previše! She really knows with her every penny! *kima glavom i divi se*

Mislim da se na ovu seriju lako navučeš! Likovi su zarazni, doki-doki situacija nimalo ne fali - tamo su all the time i srce ti stane na kraju kada pomisliš što se moglo desiti!
Gledala sam ju više nego jednom i zbilja preporučam da ove praznike zagrijete stolice/kauč/krevet/što god i pogledate ovu seriju! cerek



Matta ne! ...and enjoy this holidays thumbup
*chuu*


19:37 | Komentari 11 | Print | ^ | On/Off |

petak, 14.11.2014.

Sailor Moon Crystal

FINALLY NEW POST! Uh, falio mi je blog.hr, al kako ti biva, busy life - no time! Al tu sam, i uvijek ću biti!
Anime freak NIKADA ne odustaje od svog bloga! My blog is my little empire that I love to share with all of you! yes
Baš sam prije nekih mjesec dana radila popis postova i animea o kojima sam pisala, i dosta ih se nakupilo! Ah, kako vrijeme leti, a animea sve više i više, right? cerek anime = life ... Amen! thumbup


Odlučila sam pisati o jednom special animeu! Anime je ongoing, ali MORAM pisati o njemu pošto sam prepuna dodjmova i sva kya-kya oko toga all day/night long! cerek


Naime, anime o kojem vam želim ponešto napisati zove se SAILOR MOON: CRYSTAL!
Mislim, naravno da moram pisati o njemu! Onak ddddd!
Nisam prije nikada ni sanjala da će IKAD, ALI IKAD raditi new Sailor Moon anime, and here it is! I presretna sam radi toga!
Za sada je izašlo samo 9 epizoda i nestrpljivo čekam nove yes

Pa, na prvu mi se svakako nije bilo lako naviknuti na taj malo izmjenjen look! Ipak je tu moderna kompjuterizirana animacija, izgledaju pomalo izduženo, ali sama radnja je awesome! Pre-awesome! Radi se sada po mangi, i priča ide sasvim drugačijim tokom, and I like it! yes
Naviknula sam se i na igled s vremenom! Anime zbilja dobro rade, and I can't wait for more!
I super mi je to što su mi sada neki likovi puno draži, npr. Tuxedo mask! On mi je u orginalu odbojan po pitanju karaktera PUNO! Nikada mi nije sjeo, a u ovoj new verziji je full simpatičan i drag, so not bad at all!
Čak mi je i Marsova ratnica simpa, a ni nju u orginalu ne volim baš!
Sviđa mi se ta razlika i jako je zanimljivo sve to gledati sa druge perspektive!

Naravno, orginal će uvijek biti orginal, i taj precious dio mog života nitko i ništa ne može zamijeniti, ali velim, lijepo je i ovo, and I am loving it, a lot!
Baš mi je drago da su se odlučili za ovo! So nice of them, and good for me! cerek

P.s. new glazba u new animeu je amaaaazing! Slušam stalno! mouthwash
P.p.s. presuper mi je to što je za Usagi isti glasovni glumac kao i u prijašnjem animeu! Sugoi desu! yes




Matta ne! wave


22:46 | Komentari 10 | Print | ^ | On/Off |

nedjelja, 21.09.2014.

True Blood

Hehe da, ovo je trebao biti još prošli post, ali nekako mi je drago da ga pišem sada yes

Anyway, I am a huuuuuge fan of True Blood! Huuuuuge!
Jednostavno obožavam tu seriju i sviđa mi se način na koji su vampiri predstavljeni, i činjenica da to nije još jedna od onih vampirskih teen drama kojih je danas mali milijon rolleyes
Ugl. da se vratim na seriju...
Serija ima predivnih 7 sezona! Mislila sam neko vrijeme da malo pretjeruju sa radnjom i da bi 7 sezona moglo biti mrviiicu previše, ali drago mi je da ih je upravo toliko!
Meni su osobno prva i četvrta sezona najdraže (pogotovo četvrta, I mean: Sookie and Eric cerek )
Iako je taj main vampire Bill Compton ljubav Sookie-ina života, i dalje mi je predrago što ga je probola na kraju, jer po mom mišljenju on nije nimalo za nju! Mentalno je preslab, and she is a strong woman! Zato mi je drago da ju je Eric imao barem neko vrijeme jer mislim da si oni više pašu cerek



...no dobro, iako je tu dosta romanse, ono što seriju čini posebnijom jest to što je mjesto radnje saaasvim not something
you would expect when you think about vampires, i to što su likovi jako dobro razrađeni i priča je zbilja dobra! :)
Ja bih svakako preporučila ovu seriju ljubiteljima vampira, cause I think it is really good!

I voljela bih istaknuti meni naaajdražeg lika u seriji, a to je Lafayette koji je FABULOUS indeed!
Obožavam tog lika, preodlično je napravljen! Daje seriji na kvaliteti i sa njim nikada nije dosadno!
Ja mislim da svatko od nas treba jednog Lafayetta in life! Amen sister! *saying that with his voice and pose* zubo






Ugl. serija je a must-watch, i ako imate vremena, you should and need to watch! Amen! Hehe zubo

Enjoy the day!
Matta ne! wave


05:14 | Komentari 10 | Print | ^ | On/Off |

srijeda, 18.06.2014.

Totally Captivated

Mislim da je itekako došlo vrijeme za new yaoi/BL post!
Imam osjećaj da sam u ovih 5/6 godina bloganja premalo yaoi/BL posteva napisala, so I will do my best to do more of those! yes

Ovaj post će biti one manga only, tj. u ovom slučaju manhwa!
Yup, mislim da nisam puno manhwi čitala, ali jesam neke i ova mi sigurno spada u jedne od dražih!

za one koji ne znaju: manhwa = korean comic! ...isti koncept ko i manga samo se čita kao i kod nas, a ne od "zadnje" strane kako to biva u mangama!


Anyway, da se vratim na manhwicu o kojoj želim ponešto reći... zubo


BL manhwa o kojoj ću vam danas nešto reći zove se Totally Captivated!
Ooo, da! Anime freak vam voli ovaj predivan BL serijal! tj. obožava!
Čitala sam ovo mnogo puta i nikada se ne mogu zasititi niti priče, niti art-a koji je blago rečeno predivan! cerek
U prijašnjim yaoi/BL postovima sam spomenula da je za mene kombinacija yakuza i yaoi/BL žanra dobitna kombinacija... tako da me nimalo ne čudi što sam se zaljubila u ovu manhwu!
Radnja je jako zanimljiva i napeto je čitati svaki chapter... a da ne spominjem savršenog main yakuza charachter-a koji je dreamy! cerek
Mislim da je ova manhwa 10/10 i da je pun pogodak za ljubitelje yaoi/BL žanra jer sadrži sve što jedna yaoi/BL manga/manhwa mora sadržavati! yes
Ova manhwa ima 6 volume-a i vrijedna je čitanja svake sekunde! cerek
You will love it, believe me! yes




Enjoy reading!!
Matta ne! mah


21:27 | Komentari 20 | Print | ^ | On/Off |

utorak, 29.04.2014.

Hanazakari no kimitachi e

Ja nemam pojma kako do sada nisam pisala o ovome...
Šokirana sam samom sobom because I looooove this! cerek

Hanazakari no Kimitachi e je SAVRŠENA japanska serija od 12 epizoda!
Nedavno sam baš gledala tu seriju opet i oduševljena sam ostala... opet!
Mislim da ta serija nema manu! Nope!
Likovi su toliko medeni i preslatki i radnja je i više nego savršena i zadovoljava sve moje "kawaii-shojo-kya-kya..." standarde i želje!

Ona postane on! Njena misija nije zavarati oči muške publike kako bi došla do neke romanse ili zbog nekog jadnog razloga, već je njena misija plemenita! Ona želi pomoći nekome da vrati život. Ona želi ponovno vidjeti osmjeh te osobe dok čini ono što nikada nije ni trebalo prestati!


Iako je serija prepuna komedije, ne dajte se zavarati! Serija itekako ima i ozbiljnu priču koja će vas odmah uhvatiti i nećete odoljeti a da ne gledate do kraja.
Meni se zasigurno najviše sviđaju skečevi gdje Nakatsu sumnja u svoju seksualnu orijentaciju jer misli da je ona on zubo Preeeeesladak je!







Sviđa mi se kod serije i to što si uvijek tako nasmiješen dok gledaš! To je onaj pravi doki-doki feeling!
Hehe, uvijek radim te neke grimase dok to gledam, pa se kasnije još više opalim smijati samoj sebi rofl
Ugl. you will enjoy this series! It is a win-win situation! yes





Matta ne! wave


13:52 | Komentari 27 | Print | ^ | On/Off |

nedjelja, 06.04.2014.

...kada gledas anime koji je vise NO nego YES

Da, došlo je napokon vrijeme za new post!
Trebale su mange biti u pitanju, but there's been a twist in my heart, tako da će ovoga puta biti jedan anime post.

No, ovo nije bilo kakav post jer ovoga puta ću pažnju skrenuti na animee koji nisu baš najbolje ispali aka plot sucked! eek

Nema mi ništa gore od toga da je animacija prekrasna, a radnja prejadna i nedorađena i nema smisla... i... i... ma bezveze!



Prvi anime o kojem vam moram pisati je anime pod imenom Diabolik Lovers.
U svih 12 epizoda, koje anime sadrži, ništa se konkretno nije desilo! namcor
Ne znam da li da se histerično smijem ili plačem dead
Naime, imate par prelijepih vampira od kojih dobivate nosebleed reakcije, i heroinu koja je dovoljno mutava (da, upotrijebila sam tu riječ) da ostane sa njima dok se oni goste sa krvi njenih žila! njami
Ovako to ide: škola - they feed... doma su - they feed... anywhere - they feed... rofl ... a ona samo "kya... don't ... auch... ah... ah..." ... i ništa se konkretno ne desi! I taman kada pomisliš da radnja dolazi, it all happens in five minutes, and again... nada amigo! eek
Mislim da je zbilja žalosno kada naletiš na nešto tako oku lijepo, a tako isprazno! eek It kinda makes me sad...







Drugi anime o kojem ću vam napisati nešto zove se Starry Sky.
I da... kao ni prošli, i ovaj anime nema neki konkretan plot... tj. ima ih puuuuno započetih rofl
U tih 26 epizoda upoznate jaaako puno likova and that is about it!
Prelijepi su, no question, ali to je to! Puno nabacanih radnji bez ikakve veze! There is no excitement, general plot or anything. Al dobro, barem znamo da vole astronomiju, između ostalih milijun stvari. Mislim da anime sa toliko likova treba ipak maaaaalo više epizoda i maaaalo više povezanosti. Ne vidim smisao da se iz igrice rade animei koji nemaju konkretan plot! Hell no! eek
Iako su likovi oku lijepi, i dalje to ne popravlja sam anime!







That would be it... for now! yes
See you next time... fino


12:38 | Komentari 20 | Print | ^ | On/Off |

srijeda, 29.01.2014.

Uta no Prince-sama

Pošto mi je danas rođendan, odlučila sam se nagraditi sa time da napišem anime post zubo
Mislim da je to odličan poklon for me, jer dugo nisam napisala anime post, and I need to!
So, tanjoubi omedeto (jap. happy birthday) to me! zubo

Ovog puta pisati ću samo o jednom animeu jer ovaj anime is special to me yes

Anime o kojem ću pisati zove se Uta no prince-sama
Ovaj anime OBOOOOOŽAVAM cerek
Anime je pre pre predivan i pun predivnih bishounena koji se bave glazbom!
Tako je! U centar priče je stavljena glazba i mladi ljudi koji žele uspjeti u tom poslu! yes
Priča mi se sviđa jer sadrži toliko različitih karaktera i čak me glavna junakinja ne živcira (što je za ovakav žanr inače obrnut slučaj - razumjet će oni koji gledaju anime in general). rofl
Mislim da će svaki bishounen-ljubac ooodmah zavoljeti ovaj anime i uživati svaku minutu jer art je zbilja woooow cerek
Jako mi se sviđa glazba u animeu i mislim da svi likovi imaju preeeedivne glasove! Na početku sam se bila cerila jer su mi bili pomalo funny sa grupnom točkom odmah u prve tri minute, al poslije mi je ta pjesma bila amaaazing i slušam je ever since! cerek
Niti druga sezona nije razočarala! Još je bolja od prve! Tu dolaze i novi likovi i zdrava konkurencija koja je isto amazing!
Ugl. I love it!
Anime ima dvije sezone, svaka po 13 epizoda! Go and watch! yes
p.s. pročitala sam negdje da će možda biti i 3. sezona... happy dance!!! njami






Enoy the day!
Matta ne!


08:38 | Komentari 29 | Print | ^ | On/Off |

četvrtak, 28.11.2013.

Vocaloid world ... and me loving it! ^_^

Nisam nikada bila sigurna kako bih ovaj post započela, ali mislim da je već krajnje vrijeme da pišem o tome yes
Naime, ima već dost godina od kada sam se zaljubila u poznate vocaloide and I love them cerek

Iako sam dosta čitala o tome kako vocaloidi nastaju, i dalje nisam sigurna kako da vam objasnim što to oni jesu na našem hrvatskom jeziku, ali pokušati ću zubo
Naime, vocaloid je glas proizveden putem ljudskog glasa kojeg kompijuter obrađuje, nešto kao volalni sintizajzer yes
Iz toga su nastali poznati vocaloidi koji svoj oblik poprimaju u nacrtanom/ često animiranom obliku te tako dolazi i do vizualnog dijela tih poznatih glasova (ostalo možete pročitati ovdje: klik! ...ili ovdje: klik! ).
Jedni od poznatijih vocaloid-a su Hatsune Miku, Megurine Luka, Kamui Gakupo, Kagamine Rin... (ima ih još...)



Moji najdraži vocaloidi su definitivno Hatsuke Miku i Kamui Gakupo cerek

Prvo ću izraziti svoju ljubav prema Hatsune Miku zubo
Miku-chan je za mene bila ljubav na prvi pogled! Čim sam čula odmah sam se zapitala od kuda dolazi taj preslatki mali glasić cerek ... istraživala sam na youtube-u i našla zbilja puno videa sa njom i njezinim pjesmama, ali do tada nisam niti znala da postoje vocaloidi i što su oni, pa me zbunjivalo od kuda potjeće sve to i što je to što mi se toliko sviđa sretan
Počela sam istraživati o tome i shvatila da se radi o vocaolidu stvoren na način na koji sam već gore spomenula, and I was amazed and I was like: wooooooow!
I od tada je krenula ta ljubav prema njoj i od tada redovito slušam njezinu glazbu i uvijek mi uljepša dan kada naiđem na new pjesmu od nje koju još nisam čula prije cerek
Obožavam sve na njoj... kosu, outfit-e, boje, glas! For me, she is perfect!



i jedna od njezinih boljih pjesama:




Što se tiće muškog "odjela" vocaloida, defintivno mi je najdraži Kamui Gakupo!
U njega sam se zaljubila na prvi pogled i sluh, i smatram da se njegov glas pomalo razlikuje od ostalih vocaloida, jer ne zvuči toliko obrađeno yes
Dok sam se tek počela upoznavati sa njim, primjetila sam da mi je njegov glas nekako poznat te sam se bacila u potragu, i imala sam dobar feeling, jer tada sam otkrila da njemu glas daje Gackt, poznati japanski pjevač, and I was really happy about it!
Kod Gakupoa mi se jako dopada taj vizalni izgled, samurai all the way i ta ljubičasta boja all over it!
Ima predivan glas, so warm, i pjesme su zbilja prekrasne! cerek
Sjećam se da sam taj dan, kada sam ga otkrila, slušala cijeli dan samo njega and couldn't stop!
He is perfect!



... i jedna od njegovih boljih pjesama:

I really loooove this song!





Također mislim da je jako bitno naglasiti to da su organizirali koncerte i nastupali na pozornicama uz pomoć holograma i benda te da je to bilo EPIC AND AMAZING! Šteta što nisam to mogla vidjeti uživo, ali gledala sam preko interneta i izgleda fenomenalno!



Nadam se da sam vam barem malo uspjela dočarati vocaloid svijet...
Htjela sam sa vama podjeliti ono najdraže od toga, a ostalo vjerujem da ima na internetu što se tiće dodatnih informacija... i možete me naravno pitati ako vam nije nešto jasno. I will gladly respond! zubo

*hugs and kisses*


09:12 | Komentari 25 | Print | ^ | On/Off |

ponedjeljak, 30.09.2013.

Mishounen Produce

I došlo je vrijeme za new post! yesyesyes
Hvata me velika shoujo manija u zadnje vrijeme i moram napisati post o nekoj shoujo mangi! It is a must! thumbup
Razmišljala sam si o kojoj da mangi pišem i nekako mi je ova manga "zasjajila" u glavi zubo
...a i mislim da je vrijeme da napišem post o nekoj kawaii fabulous shoujo mangi! zubo



Mishounen Produce je shoujo manga koja me, priznajem, na prvu privukla zbog art-a cerek Yup, I know, hehe, ali nisam si mogla pomoći, a ni plot mi se nije činio loš yes
Ova manga u centar stavlja dvoje mladih ljudi koji se sa sela, u kojem jedva ima ljudi, presele u grad. Naravno, kao što to biva in daily life, i oni se pokušavaju uklopiti...
...te određeni događaji prisile mladu djevojku da od mladića napravi savršenu sliku. Glumiti nešto što nisi is not something that I would approve of, BUT, in this case I get her point a little, ali opet s druge strane, maybe not... Lijepo je misliti na druge, ali moraš katkada i sebe staviti u prvi plan... barem je to ono što sam pomislila čitajući!
Priča je preslatka, naravno, i puna svakavih smiješnih situacija i puno *doki doki* osjećaja, ali zapitaš se... is it really important to push someone to become something else in order to save the person's feelings? eek Ne znam... mislim da je bolje pustiti osobu da se bori za sebe jer na neki način odbacuješ time ono što ta osoba jest. *previše filozofiram kada se dohvatim nečeg interesting* zubo
Uglavnom, ova manga je zbilja dobro štivo za shoujo-ljupce jer ima sve što jedna shoujo manga mora imati yes
Manga ima 4 volume-a and it's totally worth a try! cerek



...enjoy reading! matta ne! zubo


23:00 | Komentari 23 | Print | ^ | On/Off |

nedjelja, 08.09.2013.

Rainie Yang

Mislim da sam kad tad morala pisati post o njoj, i sretna sam što imam priliku podjeliti sa vama ono što volim! Svaki post mi je radost!

Za ovaj post "krivac" je moj ototo-kun ( klik! ) ! Thank you, ototo-kun! *hugs*

Rainie Yang je pjevačica, glumica... from Taiwan that I looooove love love so much cerek
Ona je ko mali preslatki anđeo that landed into my life 3 years (or more) ago...
Prvi put sam se susrela sa njom kada sam gledala seriju Devil besides you (o kojoj sam prije i pisala na blogu) i od tada, she's always here yes
Volim način na koji ona glumi, volim njen glas kada pjeva! She is just so damn adorable... jednostavno ju poželiš ukrasti!
Sviđa mi se način na koji pjeva, it's like an angel singing!
Obožavam kineski zbog nje! She made me love the language even more! Iako sada učim japanski, itekako bih htjela učiti i kineski jedan dan!
Definitivno sam više upoznata sa njom kao glumicom, ali i njena glazba mi nije strana. She's been working for more than 10 years in the industry i vjerujem da će se još zadržati ovdje! yes



I just love her! I nema smisla da nabrajam sada tu serije, filmove... you can google that, cause it ain't my style to copy wikipedia nono

What I wanna say, ona unosi dašak anđeoske svježine in my life and I won't let it go! zubo

Yup, ovo je jedan od mojih "navala-fangirl-emocija" vrsta posta! zubo
... i poprilično sam sigurna da ću opet gledati neku seriju sa njom ovih dana zubo


Ovo je prva pjesma koju sam od nje čula:

...isn't she an angel?





smijeh fangirl is leaving the building... for now mouthwash


04:06 | Komentari 20 | Print | ^ | On/Off |

subota, 29.06.2013.

Ike Reibun - Not Equal and Bi no Isu

O da, itekako je došlo vrijeme za new post... zbog toga što je tri ujutro prošlo i zato što osjećam veliku inspiraciju da napišem post! It came earlier than I thought, but I am glad it did! yes

Ovoga puta ću vam sa velikim zadovoljstvom predstaviti mange od mangake with a name IKE REIBUN.
I just looooove her and her work!
Pratim njen rad već dosta dugo i vrijeme je da vam predstavim nju i obrazložim zašto ona spada u jedne od posebnijih mangaka! yes
Ike-sensei ima veoma specifičan stil crtanja. Njen art je pomalo "grublji" - ako sam se dobro izrazila i malo podsjeća na Bara art (o tome možemo drugi put detaljnije). Ne bih njen art strpala u "tipičan" yaoi art, and I love that about her! (iako, naravno, tipičan nježniji yaoi art is perfect as well zubo )
Ike-sensei nema granicu kada je onaj "cruel" efekt u pitanju što se tiće same radnje priče. Ona zna kako dramatičan trenutak pretvoriti u još dramatičniji, and sometimes, she can make you cry... and still, you will love every piece of it! yes




Prva manga koju ću predstaviti jest manga koja po taboo pitanju ide na sasvim novi level, a zove se NOT EQUAL.
Mislim da ne znam ni sama od kuda da počnem objašnjavati zašto je to jedna od priča koja će dirnuti svačije srce i zašto je to jedna od boljih yaoi mangi ikad... ali dati ću sve od sebe da vam dočaram...
Priča se vrti oko poprilično zabranjene ljubavi... zaljubili su se u prošlosti, u sadašnjosti su u rodu... yup, tako je! In past, they were both young and fell in love... but reality is, one of them is from future, and in future they are MORE than related? Mislim da vam ovo već govori koliko je ova priča privlačna za čitanje, right? wink
Njihova sadašnjost nije nimalo lagana, jer saznanje iz prošlosti ih itekako prati... i, što se desi? Hm... not yet... zubo To pročitajte sami belj
Obećajem vam da vam niiimalo neće biti dosadno i da će svaka stranica buditi sve veću znatiželju za sljedećom yes
Manga ima 2 volumea, sooo enjoy! cerek




Druga manga o kojoj vam mooooooram pisati zove se BI NO ISU.
I just love love love loooove this manga! cerek
Ako volite yakuze i mnogo krvi i ljubavi in yaoi, then you will love love love love this manga too!
Bi no Isu je prva manga koju sam pročitala od Ike-sensei i odmah sam se zaljubila! Mangaka sets the story in a twisted yakuza world mixed with some yaoi-lovin i naaaaravno da mi se odmah svidjela! cerek That "cruel" efekt koji sam spomenula na početku itekako se može vidjeti u ovoj mangi. Ike-sensei nam je zbilja realno predstavila yakuzin svijet i koje loše strane to može donjeti... doduše na yaoi način hihi zubo
Bi no Isu je priča koja će vas osvojiti ako ste kao i ja zaljubljenik u yaoi+yakuza kombinacije... cause I suuuure love those! cerek
Manga ima 1 volume... ali, manga također ima i sequel koji se zove Kobi no Kyoujin čija radnja je smještena četiri godine nakon radnje u Bi no Isu. Ta manga je new i još je ongoing i za sada su chapteri, oni koji su izašli, perfect cerek ... jedva čekam još! njami








This is it... for now!
I hope you will enjoy this! yes

Matta ne! zubo


03:23 | Komentari 20 | Print | ^ | On/Off |

subota, 19.01.2013.

Hourou Musuko / Sakamichi no Apollon

Yup, moram napisati post prije nego li ispiti počnu, jer ovako ne znam kada bih napisala... zubo
Odluka za ovaj post i nije bila suddenly , s obzirom da sam ga planirala napisati već neko vrijeme i točno znam o kojim anime-ima želim pisati! yes




Prvi anime za danas zove se Hourou Musuko.
Anime je totalno oduševljenje ako se mene pita!
Volim pogledati anime koji ima malo ozbiljniju tematiku!
Glavna tema ovog animea bila bi otkrivanje vlastitog sebe te dotiće i tematiku transrodnosti.
Kroz neke likove u ovom animeu dobivamo uvid u emocije mladih osoba koje se po prvi puta suočavaju sa problematikom nametnutih rodnih uloga.
S obziron da sam LGBT supporter for life! yes , uživala sam gledajući ovaj anime... i Nitori is precious!!!!
I moram napomenuti da je animacija jako lijepa isto!
Anime ima 11 epizoda i totalno preporučam! cerek








Drugi anime o kojem isto mooooram pisati zove se Sakamichi no Apollon.
Anime je zbilja odličan i također spada u jedan od rijetkih animea, em što se tiće same animacije koja je wow, i em što se tiće same radnje!
U ovom animeu je glavna tema JAZZ! yes Da, tako je!
Moram vam piznati da me anime privukao jer sam mislila da će biti malo boy's love tematike smijeh al začudo, nije me razočaralo kada sam vidjela da je nešto totalno drugačije, iako kemije između dva glavna lika sigurno ima, tamo da ima tu nešto! Hehe :)
Anyway, da se vratimo plotu... Kao što sam napomenula, tu se radi o jazz glazbi, a i o ljubavi troje mladih ljudi prema tome i kako ih je to spojilo!
Osim što sam uživala u priči, uživala sam i u glazbi i anime me čak natjerao da razmišljam o tome da produbim znanje o jazz glazbi!
Moram priznati da sam priželjkivala malo drugačiji kraj, i da bih rado da je bilo drugačije, no moram pročitati mangu da otkrijem zašto je to tako bilo u detalje!
Mislim da će vam se anime itekako svidjeti i predlažem da ga pogledate!
Anime ima 12 epizoda, so enjoy!






To bi bilo to... za sad!
Matta ne! zubo


14:23 | Komentari 33 | Print | ^ | On/Off |

četvrtak, 06.12.2012.

Devil Beside You

O daaaaaa, itekako je vrijeme za new postek jer prošlo je previše vremena i više ne mogu gledati blog bez new posta! zubo
Pošto je danas sv. Nikola, rekoh why not today? yes
Da ne duljim... rofl



Mene dosta čudi što ja ovaj post do sada nisam napisala... al opet, sve ima svoje vrijeme i mjesto, right? wink
Devil Beside You je moja najdraža serija! yes Zašto? Pa zato što je savršena! Heheheh... yes


Serija dolazi sa Taiwana, i ima 20 savršenih epizoda i mogla bih ju gledati again and again and again cerek
Obožavam onaj goofy element koji se dodaje serijama u Aziji, i obožavam taj njihov poseban smisao za humor! It is just cerek
O čemu se radi u seriji?
Hm... razmišljam kako da vam to sročim što jednostavnije...
Pa, radi se o njemu ... i njoj... i njihovim roditeljima koji odluče da je vrijeme za sljedeći korak... and what that makes them? Siblings, of course! I još da se ne zaljube, bilo bi super... but of course, they do! I tu naravno dolazi do problema!
Mislim da je jako zanimljivo kako se problemi mogu nagomilati kada zavoliš nekog ajmo reć "pogrešnog" ...
Ova serija je stvarno osvojila mnoge s razlogom!
Trust me and watch this one! You will love it! cerek






Matta ne! wave


17:39 | Komentari 31 | Print | ^ | On/Off |

četvrtak, 06.09.2012.

Sadahiro Mika - Pathos, Under Grand Hotel, Surf Junkie

Pa naaaaaaaaaaaaaaapokon da anime freak sjedne za laptop i napiše post! zubo
Prošla me je blokada ovog trena i odmah sam upalila laptop i rekoh: "it is THE perfect time for a new post!" party
Anyway, nisam dugo imala yaoi manga post... I radujem se pisanju ovog posta jer znam o kojim mangama vam već duže vrijeme želim pisati, pa se nadam da će vam se svidjeti! yes

Shall we? naughty

Prije nego li počnem direktno o mangama, moram spomenuti da će sve tri navedene mange biti od iste mangake, a njeno cijenjeno ime je Sadahiro Mika!
Sadahiro-senpai ima jednu dozu velikog realizma in her yaoi stories. Njene priče (one koje nisu fantasy) obuhvačaju yaoish situations in daily life! Nekako me taj realizam podsjeća na isti osjećaj toga kod mangake imenom Nitta Youka o kojoj ste imali prilike čitati u ranijim yaoi postevima...
No da se vratimo na Sadahiro-sensei...
Što se tiće samog art-a ove mangake, meni se jako sviđa jer me također podsjeća na art Nitte Youke koji mrvicu odskače od usual yaoi art na koji se često nailazi... art je nešto oštriji i anatomija tijela je sličnija realnosti nego samoj animaciji, pa mi se to isto jako sviđa i za promjenu, it's really nice to see some different touch to yaoi world in artists like Youka and Sadahiro!
Mislim da će vam se mange ove mangake itekako svidjeti... barem meni jesu! cerek






Prva manga o kojoj ću vam pisati je manga koja me na početku najviše osvojila, a to je Pathos.
Pathos je jedna predivna priča koja uključuje vampirski svijet i koja na zanimljiv način opisuje vampirske nagone i što to zbilja znači viječnost i kada se sve oko tebe polako mjenja, a ti ostaješ isti...
Likovi u toj mangi su tako mega-kawaiiii, al bez obzira na to što se radi o vampirima, nemaš osjećaj kao da čitaš nešto nadnaravno jer vampiri se, in my point of view, ne dižu u nebesa već se priča više koncentrira na odnos između ljudi i vampira i koliko vampiri u biti osjećaju tu usamljenost u tom tijeku vremena...
No, da li su ovi vampiri usamljeni previše ili ipak nalaze nekoga sa kime će dijeliti svoj duuug život? I won't tell you that! You have to read! belj
Manga has 2 volumes, so enjoy! yes







Druga manga o kojoj vam moooram pisati zove se Under Grand Hotel.
Obooooožavam ovu mangu! Obožavam! Kako sam inače fujoshi u duši, onda mi pomisao na love affair in prison zvuči yaoi-licious! njami
Tako da, yup, ova predivna priča smještena je ni više ni manje nego u zatvor! zubo
Ajme, uživala sam u svakoj stranici i vjerujem da budete i vi! yes
Sama priča je pooodosta realna i malo me podsjeća na seriju Oz u kojoj je isto bilo predivnih boy's love scena!
Obožavam način na koji je priča zaigrana, ozbiljna, a opet funny.
Obožavam frizuru od Sworda! cerek
Sviđa mi se taj realan dio svega toga najviše, a najbolji mi je kraj, of course, jer sam totalno skoro iz kože iskočila - mangaka se itekako potrudila da nas zezne i navede da pomislimo svašta!
Manga has 3 volumes, so enjoy! ... cause I sure did! zubo







The third manga o kojoj ću vam pisati je prva manga koju sam pročitala od Sadahiro-sensei, a zove se Surf Junkie.
Manga je spoj ljubavi prema surfanju, mladosti-ludosti i ljubavi!
Sviđa mi se što se u mangi spominju neka pitanja koja se i današnji ljudi pitaju tj. trebali bi se pitati što se tiće "nekih" stvari i možemo reći da nakon pročitane mange, zapitaš se, koliko su danas ljudi neoprezni što se tiće zaštite samih sebe?
Manga nema toliki ozbiljan tijek, ali inače, sport + yaoi = nikada loša kombinacija, right? naughty
I ova manga je super i vrijedna čitanja kao i prve dve!
Soooo hit those waves , and read some yaoi on watter! zubo
Manga ima samo 1 volume, pa se fino uvalite u stolac, and enjoy! yes








Gosh, I feel better now when this post is here! yes
Matta ne! fino



08:20 | Komentari 13 | Print | ^ | On/Off |

nedjelja, 10.06.2012.

Anime post 56

Yup... htjela sam napisati yaoi manga post, ali to sam odlučila još malo odgoditi jer mi se nekako baš piše anime post... a i ne mogu spavati, pa mi se tri ujutro čini kao sasvim dobro vrijeme da napišem post!
Toliko anime-a bih vam predstavila u jednom postu jer sve što odlučim staviti na svoj blog jest uvijek nešto što volim i što bih rado podjelila sa vama!
Pa eto, odlučila sam se za dva anime-a kako bi vam ljeto bilo ispunjenije i zanimljivije! yes





Prvi anime za danas je anime o kojem sam htjela puno puta pisati, ali nikako se nisam osjećala dovoljno spremnom za to, ali sada jesam. Anime se zove Mahou Shoujo Madoka Magica.
Taj anime je ispunio i više nego moja očekivanja. Kada sam krenula gledati anime, nekako sam htjela pogledati neki kawaii magical girl anime... ali to je sve osim toga. Anime je mračan, što se primjeti nakon par epizoda i kraj anime-a me ubio u pojam. Bila sam toliko tužna nakon što sam ga pogledala. Što god sam bila mislila prije nego li sam počela gledati anime, to se sve raspalo na komadiće.
Ako želite pogledati anime u kojoj likovi stavljaju svoju sudbinu u ruke nečeg što im na kraju može samo nauditi, ovaj anime je za vas.
Nemojte se zavarati sa slatkom animacijom jer radnja nije nimalo slatka, već gorka i tragična.
Anime me totalno oduševio i bojim ga se pogledati opet jer znam da ću zapasti u neki međusvijet pun pitanja koja su nastala i prvi puta kada sam gledala anime...

Recite mi, kada biste mogli zaželjeti JEDNU želju da vam se ispuni, koja bi to bila?
Cijena te želje nije malena, so be careful what you wish for!


Anime ima samo 12 epizoda koje morate pogledati... a i vidjela sam da će ove godine napraviti film!








Drugi anime koji ću vam danas predstaviti zove se Gosick.
I taj me anime, kao i prvi koji sam spomenula, totalno iznenadio. Svašta sam očekivala kada sam ga počela gledati, ali ubrzo sam shvatila da niti ovaj anime nije the usual happy story ...
Anime ima jednog dražesnog lika, and her name is Victorique! Izgleda kao lutka, što u jednom trenutku možda i prođe glavom dok gledaš, ali ona je sve osim lutke. Oko nje kruži pravi misterij koji nalazimo u knjižnici u kojoj ona provodi vrijeme zatvorena od oka javnosti i riješava misterije za policiju zbog toga što posjeduje veliku inteligenciju. No, da li je to sve što ona posjeduje? Think twice...
Njen tako nesvakidašnji život prekine dolazak učenika na akademiju kojega Victorique oduševi bez obzira na to što je ona dosta bezobrazna prema njemu, te njih dvoje započnu život rješavanja misterija, mračnih tajni, putovanja... no da ne bi sve zvučalo tako bajno, mene je najviše potresla njena prošlost, njeno rođenje, otkriće tko joj je otac i tko je ona. Zbilja me to iznenadilo, dirnulo, rastužilo i šokiralo, a vjerujem da će i vas.
Anime ima 24 epizode koje su must-see!







This is it... for now zubo
Matta ne!


03:26 | Komentari 80 | Print | ^ | On/Off |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.