Novinarska grupa - Sport

17.03.2011., četvrtak

ŠKOLARCI POSVEĆENI ODBOJCI


Bernard Rovis,profesor tjelesnog odgoja u OŠ Veli Vrh ,organizirao je odbojkaški turnir za djevojčice i dječake od 5. do 8. razreda.
Prvu utakmicu otvorili su naši petaši koji su pokazali odličnu igru . Najbolje odbojkašice 5.-ih razreda bile su :
Helena Vujičić(kapiten)
Nicole Šarić
Leticija Rovis
Izabela Maranić
Rajna Vukmirović
Gabriela Mikulić


Image and video hosting by TinyPic


Dok su najuspješniji odbojkaši 5.-ih razreda bili :
Andrija Žufić(kapiten)
Daniel Bralo
Toni Perić
Anton Radi
Matteo Bogdan

Čestitke najboljima , a ostalima više sreće u sljedećem susretu.

Mia Rabak,Nicole Šarić i Rajna Vukmirović 5.asretan

- 16:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.11.2010., četvrtak

Sportovi u dvorani najsuvremenije Osnovne škole Veli Vrh!

Sportovi na Velom Vrhu
Dvorana OŠ Veli Vrh nudi Velovršanima i građanima Pule pregršt sportskih aktivnosti.

Image and video hosting by TinyPic

Od školske godine 2010./2011. Osnovna škola Veli Vrh nudi mnoštvo novih i uzbudljivih sportova.
Odbojka, sportska gimnastika, sportsko-ritmička gimnastika, stolni tenis, košarka, badminton, rukomet, klub 50+, mažoretkinje jesu aktivnosti koji se održavaju u dvorani Osnovne škole Veli Vrh. Pojedine sportove vodi profesor tjelesno zdravstvene kulture, Bernard Rovis, a pojedine određeni treneri. Vođeni latinskom izrekom ,, mens sana in corpore sano“ tj. zdrav duh u zdravom tijelu pozivamo zainteresirane da se uključe u sport po vlastitom izboru.

Ivana Pušar, Ema Žgrablić, Lea Šljivić
- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.04.2010., petak

Mens sana in corpore sano

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

- 19:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.04.2010., petak

Naše odbojkašice na Bjelolasici

I za vrijeme proljetnih praznika naše odbojkašice uporno održavaju kondiciju. Od 8.- 11.travnja odbojkašice kluba Veli Vrh otišle su na pripreme u Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica.

Image and video hosting by TinyPic

Članovi uprave kluba omogućili su i organizirali četverodnevne pripreme uz naporna tri treninga dnevno. Iako je prije samo tri tjedna završila mlađa kadetska odbojkaška liga, našim će odbojkašicama stečena kondicija pomoći u daljnjim natjecanjima.

Image and video hosting by TinyPic

- 19:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.03.2010., ponedjeljak

Dva pehara za našu novu školu

Ove školske godine odbojkašice naše škole koje i u slobodno vrijeme treniraju u OK Veli Vrh, sudjelovale su na školskom natjecanju u odbojci i postigle izvrsne rezultate. Na gradskom natjecanju koje je održano u prošlom polugodištu osvojile su prvo mjesto te su se tako plasirale na županijsko. Natjecanje za sve škole Istarske županije održalo se 19.veljače u Rovinju. Ekipa naše škole izborila je treće mjesto.

Image and video hosting by TinyPic


Elena Bušelić, vođa tima proglašena je najboljom igračicom gradskog natjecanja. Njezina ekipa osvojila je prvo mjesto i na Umaškom turniru te je i tamo Elena proglašena najboljom . Na postavljena pitanja igračica je odgovorila:
Koliko dugo treniraš odbojku?
Od trećeg razreda osnovne škole tj. 6 godina.
Zašto si počela trenirati odbojku?
Isprva jer mi je bilo dosadno, htjela sam se okušati u nečem novom, a zatim nastavila sam trenirati zbog druženja s prijateljicama .
Koji su bili tvoji prvi uspjesi i koliko medalja i diploma posjeduješ?
Prvi uspjeh mi je bio proglašenje najboljom igračicom pulskih osnovnih škola za 5. i 6. razrede. Što se tiče odličja,osvojila sam 4 medalje i jednu diplomu. Sva ostala odličja su u prostorijama kluba.

Image and video hosting by TinyPic

Što radiš u slobodno vrijeme?
Bavim se školskim obavezama , a hobi mi je fotografiranje i slikanje.
Koja ti je najbolja frendica i s koliko prolaziš?
Najbolja frendica mi je Iva Ž., ali ima ih
još jako puno. Što se tiče uspjeha , vrlo dobra sam učenica.
Jesi li šminkerica ili sportašica?
U svakom pogledu ja sam sportašica.
Voliš li izlaske i gdje izlaziš?
Daaaa.. Svako je mjesto zabavno na svoj način, ali ja preferiram odlazak na ludi party s otkačenim frendicama.
Što želiš poručiti budućim odbojkašicama?
Da se što duže bave tim sportom , ako ga vole, da uživaju u njemu dok mogu.

Drago nam je da naša škola ima tako nadarene sportašice i čestitamo na uspjesima. Osvojeni pehari krasit će našu novu školu.

Image and video hosting by TinyPic
- 14:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.12.2009., četvrtak

Zeleno-žuti iznenadili Puljane

Dana 29. studenoga 2009. u 13.30 h na Gradskom stadionu Uljanik NK Istra ugostio je prošlogodišnjeg prvaka 1. HNL NK Dinamo. Stanovnici grada Pule očekivali su poraz NK Istre što je i logično jer je Istra na Maksimirskom stadionu protiv već spomenutog Dinama izgubila s nevjerojatnih 7:1. Istra je iznenadila svoje građane i remizirala s Modrima. Štoviše Zeleno-žuti bili su bolji od gostiju. NK Istra je imala jedanaesterac u 59. minuti ,ali strijelac Istre Asim Šehić nije realizirao najbolju priliku. Utakmica 17. kola 1. HNL nije bila pretjerano zanimljiva, ali navijači obje momčadi nisu prestajali navijati za svoj voljeni klub.




Većih incidenata na tribinama nije bilo, osim nekoliko upaljenih baklji s obje strane.Dvjestotinjak navijača NK Istre tzv. Demoni izvodili su svoje najpoznatije pjesme. Bad Blue Boysi poznati u Europi po velikim neredima svoje su igrače bodrili u još većem broju, naime bilo ih je oko tristotinjak .




Svojom iznenađujuće dobrom igrom ,igrači NK Istre na kraju utakmice pozdravljeni su gromoglasnim pljeskom svojih navijača.



NK Dinamo zadržao je svoju poziciju broj 1 u HNL-i dok je NK Istra na 14. mjestu.


- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.11.2009., petak

Naši satovi TZK

Učenici OŠ Veli Vrh već godinu dana nemaju mjesto tj. dvoranu za održavanje tjelesnog odgoja. Razlog tome jesu velike kiše koje su poplavile i uništile školsku dvoranu.

Učenici se snalaze na razne načine. Dok je vani još dan odlaze na školsko igralište OŠ Centar. No ono ne ispunjava sve uvjete za održavanje predviđenih tjelesnih sadržaja. Naime nedostaje odbojkaška mreža, sprave za razne gimnastičke vježbe i slično. U kasnim poslijepodnevnim satima kada padne mrak, nastava tjelesnog odgoja povodi se u učionici. Tada putem prezentacija koje su napisali učenici proširujemo znanje o raznim sportovima. Saznali smo da bi dvorana OŠ Centar tijekom sljedećeg polugodišta trebala biti u funkciji. Nadamo se da će riječi prijeći u djela. No voljeli bismo da se naša nova škola na Velom Vrhu što prije sagradi.


- 19:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.11.2009., nedjelja

Poznaješ li Teu Đuraki?

Možda niste znali, ali našom školom svakodnevno prolazi europska viceprvakinja u aerokickboxing-u.

Naravno da je riječ o Tei Đuraki!!! Rođena je 15. srpnja 1995. u Puli. U horoskopu je rak tj. osjećajna i draga osoba koja nikada ne bi nikoga povrijedila. Aerokickboxingom bavi se osam mjeseci. Jeste li se začudili??? U klub "Lav" upisala se davno, s osam godina, ali ubrzo je odustala zbog napornih treniga. Kako joj je brat počeo baviti kickboxingom i naša se Tea ponovno uključila u klub. Uz naporan rad i svakodnevne četverosatne treninge vrlo kratko vrijeme postigla je: 1. mjesto u kupu Hrvatske u kickboxingu, 2. mjesto u kupu Češke u karateu i 1. mjesto na državnom prvenstvu u aerokickboxingu.

Image and video hosting by TinyPic

Najponosnija je na zlato s državnog prvenstva. Na pitanje što radi u slobodno vrijeme Tea je odgovorila: "Nemam baš mnogo slobodnog vremena, uglavnom pokušavam se posvetiti školi jer mi je škola uz sport na prvome mjestu. Najbolje prijateljice su joj Martina, Nensy i Maja.

Image and video hosting by TinyPic

Na pitanje o odijevanju Tea nam je rekla da nije šminkerica, ali po potrebi može odjenuti i 'fensy' odjeću. Više vremena ipak provodi u dvorani nego pred ogledalom."Volim izlaske, ali me roditelji često ne puštaju. Uglavnom izlazim tamo gdje i moje društvo, svaki put na drugo mjesto. "Za kraj ovoga lijepoga intervjua Tea nam je rekla: " Ne odustajem tako lako " Ovaj moto ju prati u sportu i životu!

- 19:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2009., petak

Europsko prvenstvo aerokickboxinga u Puli

U Domu sportova "Mate Parlov" u srijedu 23. rujna. 2009. otvoreno je 2. prvenstvo Europe u kickboxingu za mlađe i starije kadete te juniore. Nravno da smo ponosni što će učenica 8. a razreda naše škole Tea Đuraki predstavljati RH na prvenstvu te sudjelovati ekipno i samostalno. Nadamo se dobrim rezultatima i želimo joj svu sreću.

Na prvenstvu će sudjelovati 1 071 sportaš iz 30 europskih zemalja, među kojima je i 108 hrvatskih reprezentativaca koji će ukupno, što pojedinačno a što ekipno, imati 127 startova. U dvorani je postavljeno šest tatamija i dva ringa na kojima je, odmah nakon okončanja ceremonije svečanog otvaranja, počelo natjecanje. Tatamiji su rezervirani za discipline bez kontakta (aerokickboxing i glazbene forme) te one s laganim kontaktom (semi i light contact), a u njima će se ogledati mlađi i stariji kadeti, kao i juniori. S druge strane, u ring će se penjati samo juniori i to u disciplinama koje sadrže "pravu" borbu i u kojima se udara punom snagom - full contact, low kick i K-1.
Poruka našoj predstavnici: Tea pobjedi "sve’" i nadamo se da ćeš se stići spremiti za dugoočekivanu ekskurziju u Dubrovnik.


- 20:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.09.2009., ponedjeljak

Sport i škola Veli Vrh

Zbog nedostatka prostora ove godine profesor TZK nije u mogućnosti održavati treninge odbojke i košarke. Veslanje je jedini sport kojim se učenici naše škole mogu baviti.
Proveli smo anketu među učenicima Osnovne škole Veli Vrh i saznali kojim se sportovi mladi bave. Anketa nam je pokazala da svaki drugi ispitani dječak trenira nogomet, odnosno da svaka druga ispitana djevojka trenira odbojku. To se slaže s našim razmišljanjima te očekujemo najviše uspjeha u ta dva sporta.
Započela ja nova školska godina i naravno školska natjecanja.Tijekom ove godine očekuju nas natjecanja u nogometu, odbojci, rukometu, košarci i drugim sportovima. Naša škola se natječe u svim navedenim sportovima i sudjeluju učenici od 5. do 8. razreda. Prošlogodišnji najzapaženiji sportaši bili su: Antonio Šterpin, Antonia Žgomba (plivanje), Nina Mattichio (odbojka) ,Ivan Pentek (kick-boxing, teakwon-do) odbojkašice (odbojka),Tea Kolić Brenko (suvremeni ples). Pljesak molim! Ove godine očekujemo iste rezultate i u drugim sportovima.


- 21:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2011  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2011 (1)
Studeni 2010 (1)
Travanj 2010 (2)
Ožujak 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (2)
Rujan 2009 (2)

Opis bloga

Linkovi

Ovu rubriku uređuju...