Novinarska grupa - Putovanja

17.03.2011., četvrtak

USKRS NA BRIJUNIMA




Uskrs je lijepo provesti u prirodi , a Brijuni su pravo mjesto za to.
Uskršnje jutro tamo započinje lovom na jaja , naime riječ je o potrazi za pisanicama koje se nalaze od hotela Istre do Uvale Verige.


Image and video hosting by TinyPic


Na prošlogodišnjem neobičnom natjecanju bilo je 80 sakrivenih jaja, a među pobjednicima našla se i učenica 5.a razreda Rajna Vukmirović.

Mia Rabak , Nicole Šarić , Rajna Vukmirović

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.11.2010., srijeda

Moje putovanje u London

Velika Britanija-London

Prije početka ove školske godine otputovala sam u London. Bilo je predivno i shvatila sam kako je London doista lijep velegrad. Posjetila sam Tower Bridge, London Eye, Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Marble Arch, Madame Tussauds, British Museum…Pa pogledajte moje fotografije koje prikazuju navedene znamenitosti.

TOWER BRIDGE

Image and video hosting by TinyPic

Tower Bridge je u prošlosti bio i zatvor te je postao simbol Londona. Njegove ukrašene kule i spojeni nogostupi podupiru mehanizam za podizanje mosta kada ispod njega prolaze veliki brodovi. Do vrha vodi oko 300 stepenica, a kada se popnete do vrha pružat će vam predivan pogled na rijeku Temzu.

LONDON EYE

Image and video hosting by TinyPic

Eye je visok 135 m i podignut je 2000.godine kao dio londonskih proslava novog tisućljeća. Odmah je postao jedna od najprepoznatljivijih znamenitosti grada Londona. Neprestano se okreće i pomiče dovoljno polako kako bi se ljudi mogli ukrcati u kabine i uživati u cjelovitom pogledu na grad. Ako je vedar dan, Eye može priuštiti jedinstven pogled 40 km daleko u svim smjerovima, obuhvaćajući okolni krajolik i brežuljke.

WESRMINSTECrkva

''Westminster Abbey''je tradicionalno mjesto krunidbe i pokopa vladara Ujedinjenog kraljevstva.U njoj se vjenčala princeza Diana i mnogi drugi…Nalazi se u londonskom središtu Wesminister. Sadrži jednu od najimpresivnijih grobnica i spomenika na svijetu.

BUCKINGHAM PALACE

Image and video hosting by TinyPic

Palača je londonska rezidencija kraljice i njezina supruga,vojvode od Edinburgha, stan princa Edwarda, dom princeze Anne i vojvode od Yorka. Kada je kraljica u palači. Kraljevska zastava se viori. Sagrađena je 1703.godine, a kralj George III. ju je 1762. pretvorio u osobnu
rezidenciju. Oko 50 članova domaćeg osoblja ima svoje sobe u palači.


BIG BEN

Image and video hosting by TinyPic

Big Ben je najveći sat u Velikoj Britaniji. Uzdiže se na 106- metarskom tornju teškom 14 tona i otkucava svakih sat vremena. Pušten je u rad u svibnju 1859.godine. Njegova skladna zvonjava simbol je Britanije.

Image and video hosting by TinyPic

Rajna Vukmirović

- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.03.2010., petak

Izlet u prirodu

Istarski je poluotok prepun raznih atrakcija pa vam ovog proljeća toplo predlažemo odlazak u prirodu. Spakirajte najnužnije stvari; hranu, fotoaparat te uživajte u izletu na svježem zraku.

Izdvajamo:

Rt Kamenjak

Image and video hosting by TinyPic

Neobično razveden najjužniji rt istarskog poluotoka zanimljiv je podjednako, promatra li se s kopna, mora ili pak iz zraka. Jedna je od posljednjih oaza priobalja koja je zadržala svoj nekadašnji izgled - mozaik je to obrađenih polja, pašnjaka i zelenih šumaraka gotovo »uronjenih« u more. Naizgled spaljena zemlja najjužnijeg špica Istre, rta Kamenjaka, u svojim njedrima skriva velike tajne prirode. Lijepe uvale i plaže te čisto more čine ovo područje izuzetno privlačnim odredištem za odmor u prirodi. Osim što je na ovom dijelu zabranjeno kampiranje, gostu se ipak pruža prilika da na razne načine uživa u ljepotama Kamenjaka. Rtom, naime, prolazi jedna od istarskih bike staza, a budući da nije zahtjevna, svaki pa i najmlađi rekreativac može uživati u laganoj vožnji i prelijepim vidicima.



Park prirode Učka

Image and video hosting by TinyPic


Smještena na jednoj od najsjevernijih točaka Mediterana, planina Učka dominira Istrom i Kvarnerom. Park prirode zauzima površinu od 160 km2.

Ako želite uživati u jednoj od najljepših panorama u ovom dijelu Europe, popnite se na najviši vrh Učke - Vojak (1.401 m). Tamo je sagrađena kamena kula s koje se za vedrih dana pruža fantastičan panoramski pogled na istarski poluotok, otoke sjevernog Jadrana, planine Gorskog kotara, Veneciju i Alpe.

Učka je jedino mjesto na svijetu na kojemu raste endemični učkarski zvončić, i jedan od posljednjih europskih lokaliteta na kojem ljubitelji ptica mogu vidjeti bjeloglavog supa ili surog orla. Osim u dobrim vibracijama, ovdje možete uživati i u marunima, šparogama i drugim specijalitetima učkarske zdrave hrane.



Otočje Brijuni

Image and video hosting by TinyPic

Otočje koje se nalazi na jugozapadnoj obali Istre, u neposrednoj blizini Pule, nekadašnje je stjecište evropskog i svjetskog jet-seta. Brijunsko otočje jedini je nacionalni park u Istri, a sa svojih 14 otoka koji zaposjedaju 736 hektara površine, predstavlja jedinstvenu igru prirode koja objedinjenjuje prelijepe životinjske vrste te raritetnu i bogatu floru na jednom mjestu. Slovi za jedno od najljepših arhipelaga na Mediteranu.


Preuzeto sa: ISTRA.hr

Ukoliko ste i dalje neodlučni gdje i kako provesti proljetne praznik, posjetite naš Info centar.
- 18:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.02.2010., srijeda

Dianin posjet Turskoj

Učenica 8.a, Diana Zrnić, ove zime doživjela je jedno neobično putovanje - 2010. godinu dočekala je u Istanbulu!

Image and video hosting by TinyPic

Na osmodnevnom putovanju, provela je mnogo uzbudljivih trenutaka, uživala u tipičnoj turskoj hrani i prekrasnim građevinama Istanbula. Posjetila je podzemni grad, plovila Bosporom (koji je, kako kaže, pun meduza) i pila zeleni čaj na azijskoj strani Turske!

Image and video hosting by TinyPic

Upoznala je nove ljude; Turci su dragi i ljubazni . Najviše joj se svidjela Aya Sophia , Blue Mosque (Plava džamija) i kupovina na bazarima (velikim tržnicama koje nude suvenire, začine, odjeću). Topkapi je impresivna palača . U spavaonicama se nalaze prostrani bračni kreveti( dvostruko veći od naših) na kojima su se tijekom prošlosti odmarali muškarci s više žena!

Image and video hosting by TinyPic

Nažalost, građani Turske ne znaju za Hrvatsku. Misle da je Hrvatska još uvijek dio Jugoslavije. Diana se začudila kada je vidjela da u Turskoj koriste lampione umjesto uobičajene ulične rasvjete. Novogodišnju večer i noć provela je u disku. U ponoć prolili su je šampanjcem i uživala je u vatrometu. Istanbul je za Novu godinu prekrasno ukrašen.

Image and video hosting by TinyPic

Dianu su oduševili niski stolovi i sjedenje na jastucima koji se nalaze na podu. "Turci imaju posebne bombone i kolače", nastavlja Diana. Najpoznatije turske delicije su baklave i kebabi. Sahlep je njihovo omiljeno piće. Riječ je o gustoj bijeloj tekućini s posebnim dodatkom ,paprom.

Image and video hosting by TinyPic

Diani želimo još mnogo nezaboravnih putovanja i uzbudljivih dojmova koje će rado podijeliti s našim čitateljima.

Image and video hosting by TinyPic
- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.12.2009., četvrtak

Gdje Puležani planiraju provesti Novu godinu?

Ovog tjedna malenom anketom pokušali smo saznati gdje slučajni prolaznici Ulice Sergijevaca planiraju provesti Novu godinu.

happy new year Pictures, Images and Photos

Od 19 ispitanih, sedmero njih planira novogodišnju večer provesti u društvu obitelji i prijatelja, četvero će dočekati 2010.godinu u nekoj od europskih metropola, dvoje još uvijek nije donijelo odluku, četvero će biti na organiziranom dočeku u našem gradu, a dvoje prolaznika izabralo je opciju „drugo“.

snowflakes Pictures, Images and Photos

Neodlučnima savjetujemo brz pogled na prethodni članak.


Gdje VI planirate provesti novogodišnju večer?
- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.11.2009., ponedjeljak

Gdje za Novu godinu?

Što je prvo što vam padne na pamet kad čujete riječi NOVA GODINA?

fireworks Pictures, Images and Photos

Vatromet, prskalice, petarde ili provod s prijateljima?

Fireworks Pictures, Images and Photos

Svake godine se pitamo gdje ćemo za Novu godinu. Ove godine putničke agencije ponudile su mnoga putovanja i dočeke u najvećim europskim gradovima. Sigurni smo da bi to bilo nezaboravno, ali tu su i cijene. Još jedan veliki problem.

Stoga smo mi izdvojili tri top destinacije (po sadržaju i cijenama, naravno):

winter, Pictures, Images and Photos

Beč, Budimpešta i Rim.

winter Pictures, Images and Photos

*U Beču se nudi shopping u glavnoj trgovačkoj ulici MARIAHILFERSTRASSE, veliki muzeji, katedrale, kraljevski dvorac Schönbrunn, posjet otoku-mostu na rijeci Muri, jednom od futurističkih čuda i mnoge druge zanimljivosti.

Vienna scene Pictures, Images and Photos

*Budimpešta je zanimljiva zbog Kraljevske palače, mostova na Dunavu, Muzeja lijepih umjetnosti i ostalih znamenitosti koje ćete morati otkriti sami.

*Rim nas privlači zbog svoje povijesti, zbog najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu, tu je čitav niz romaničkog i gotičkog graditeljstva koji će vas očarati. Možete posjetiti i Vatikan, te sudjelovati na papinoj misi, vidjeti Crkvu Sv.Petra i Michelangelovu kupolu, Palaču pravde i Koloseum. Impresionirati će vas i gradić ORVIETA - jedan od najljepših gradića Italije, osnovanog u doba Etruščana i katedrala Duomo, te druge svjetski poznate građevine i znamenitosti.

rome icon Pictures, Images and Photos

Svi ovi gradovi imaju svoje zanimljivosti i posebnosti, ali koji odabrati?

To prepuštamo vama.

Zajedno s društvom pronađite SVOJU top destinaciju i doživite nezaboravno iskustvo!

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.10.2009., srijeda

Ekskurzija osmaša 2009./2010.

Probudivši se u ranim jutarnjim satima 28. 9. 2009. i nestrpljivo isčekivavši ulazak u avion u zračnoj luci Pula, započela je ekskurzija osmaša 2009. / 2010. godine.

Izlazak sunca uljepšao nam je let prema Dubrovniku. Uz pauzu i slobodno vrijeme u Cavtatu, zajedno smo s profesoricama, profesorom i defektologinjom krenuli prema Dubrovniku.

Image and video hosting by TinyPic

Slijedio je smještaj u hostel i ručak.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon ručka, krenuli smo u razgled Dubrovnika i posjet otoku Lokrumu. U južnom dijelu Lokruma nalazio se fenomen ovoga otoka - 10 metara duboko slano jezero zvano 'Mrtvo more'. Posjetili smo Stradun, Crkvu sv. Vlaha, Onforijevu česmu, staru luku i Gradske zidine.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon večere spremili smo se za izlazak u lokalni disko. Ujutro smo krenuli prema Splitu.

Image and video hosting by TinyPic

Posjetili smo grad Split uz pratnju vodiča. Vidjeli smo Dioklecijanovu palaču, koja je pod UNESCO-vom zaštitom, kip Grgura Ninskog, Katedralu sv. Duje, šetali smo Peristilom… i divili se povijesnom gradu, čiji je ztaštitnik sv.Duje.
U Splitu su nas sobe iznenadile jer su bile ljepše, urednije i veće od onih u Dubrovniku, a i hrana je bila bolja. Navečer smo prošetali splitskom rivom,i unatoč neugodnim mirisima, zabavili smo se!

Image and video hosting by TinyPic

Nakon doručka krenuli smo prema Zadru. Bio je to dug put jer smo usput posjetili Solin, Trogir i Šibenik (gdje smo ručali). Također smo uživali u ljepotama NP Krke i Vranskog jezera. Smjestili smo se u sobama u Zadru koje su bile dugo najavljivane kao 'najgore sobe u kojima ćemo spavati', stoga se nismo ni iznenadili šesterokrevetnim pošaranim sobama. U Zadru smo vidjeli Crkvu sv.Donata, Katedralu sv. Stošije, šetali smo Kalerargom, divili se Pozdravu Suncu i uživali u zvukovima morskih Orgulja. Navečer smo se družili, a ujutro smo krenuli prema Puli.

Image and video hosting by TinyPic

Uz kratka zaustavljanja došli smo u Pulu u večernjim satima, praćeni dobrim raspoloženjem i melodijom naše omiljene pjesme - 'From the speaker'!


- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.09.2009., petak

Pripreme za savršenu ekskurziju

1. Nađite kovčeg / torbu / ruksak za sve potrebne (i nepotrebne) stvari i stvarčice koje namjeravate ponijeti.

plane plane Pictures, Images and Photos

2. Izaberite najjednostavniju i najudobniju odjeću. Svakako ponesite i deblju majicu ili jaknu, majice dugih i kratkih rukav kupaći kostim, ručnik, traperice, trenirku, tenisice, kratke hlače, donje rublje... Za kapu vam u torbi ne treba mjesta, dovoljna vam je glava da je na njoj nosite i tako zaštitite mozak, pogotovo kad ga opali sunce.

sunglasses Pictures, Images and Photos

3. Ponesite i jedan mali neseser u koji ćete staviti sljedeće stvarčice:
- četkicu i pastu za zube (za blistav osmjeh i svjež dah)
- češalj (da ne izgledate kao strašilo)
- dezodorans (za ugodne mirise)

A sve naše šminkerice moraju ponijeti… sjenilo, sjajilo, lak za kosu i lak za nokte, crnu olovku, puder, rumenilo,losion za tijelo, mirise... Zapravo vam to nije baš potrebno, jer ljudi - to je ekskurzija, ne modna pista!

Trebate ponijeti i sljedeće:
- veliki i mali ručnik
- vlažne maramice (da 'operemo' ručice ako negdje ne bude vode)

well, you're a BEANER towel Pictures, Images and Photos

Zamislite kako malen mora biti neseserčić da u njega stane sve nabrojeno!

4 .Svakako ponesite i MP3,MP4 i sva druga čuda tehnologije, da se ne dosađujete u autobusima (iako ne vjerujemo da će biti dosadno).

iPod Pictures, Images and Photos

5. Trebat će vam i fotoaparat da ovjekovječite fotku sa zabave, šetnje gradom ili jednostavno vaše (ne)uredne sobe!

camera icon Pictures, Images and Photos

6. Ako niste ''tip od zabave'' ili vam se ne da ''ludo'' družiti, ponesite knjigu ili časopis.

Book Pictures, Images and Photos

7. Ako loše podnosite vožnju, obavezno ponesite vrećice za povraćanje, a prije putovanja popijte tabletu protiv mučnine.

road trip Pictures, Images and Photos

8. Mobitel je ionako uvijek s vama, pa tako i na ekskurziji. Prije puta ga obavezno ''natankajte'' lovom i strujom (i ne zaboravite punjač!).

Cell Phone Pictures, Images and Photos

9. Sendviči i piće su nezaobilazni. Ponesite i nešto ''čokoladno'', ali to morate brzo pojesti da se ne otopi. No ne vjerujemo da će to biti problem!

chocolate Pictures, Images and Photos

10. Džeparac!
Nema života bez njega, pa se prije puta ''grebite'' kod svih: mame, tate, baka i djedova, teta, kumova…

Not My Money Pictures, Images and Photos

I na kraju — sretan put!

- 19:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2011  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2011 (1)
Studeni 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)

Opis bloga

Linkovi

Ovu rubriku uređuju...