Novinarska grupa - Naslovnica

11.06.2011., subota

LJETNI PRAZNICI

Dragi naši vjerni blogeri !
Novinarska grupa kreće na ljetne praznike i ovim putem vas toplo pozdravlja .

Image and video hosting by TinyPic


Osmašima SRETNO i mnogo uspjeha u srednjoj školi !!!

Image and video hosting by TinyPic

Ovaj blog uređivali su:
Ivana Pušar
Nicole Šarić
Ema Žgrablić
Rajna Vukmirović
Lea Šljivić
Gabriela Mikulić
Iva Kurtović
Luka Rovis
Mia Rabak

Vidimo se dogodine.Uživajte u zasluženim praznicima!!!!
Vaši novinari!
sretan
- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.03.2011., ponedjeljak

INFOkup

Županijsko natjecanje iz informatike

U ponedjeljak 14. ožujka 2011. godine u našoj školi održano je Županijsko natjecanje iz informatike za učenike osnovnih škola Istarske županije.

Image and video hosting by TinyPic¸


Od naših učenika najbolje se plasirao Ivan Žufić koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji Osnove informatike i drugo mjesto u kategoriji Algoritmi-Basic (8.r.) te Luka Rovis koji je postigao šesto mjesto u kategoriji Osnove informatike.

Čestitamo!kiss


- 13:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #

DVA PEJZAŽA

U TRAVI SE ŽUTE CVIJETOVI
I ZUJE ZLAĆANE PČELE,
ZA SJENATIM ONIM STABLIMA
KRUPNI SE OBLACI BIJELE.

I NEBO SE PLAVI VISOKO
KUD NEČUJNO LASTE PLOVE;-
POD BRIJEGOM IZ CRVENIH KROVOVA
PODNEVNO ZVONO ZOVE.

A DALJE IZA TIH KROVOVA
ZLATNO SE POLJE STERE
VALOVITO,MIRNO I SPOKOJNO –
I S HUMA SE K HUMU VERE…


Image and video hosting by TinyPic


VLADIMIR VIDRIĆsretan



- 13:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.03.2011., subota

PROJEĆE DOLAZI


Image and video hosting by TinyPic

Ugodno proljeće žele vam vaši novinari!sretan
- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.12.2010., četvrtak

Dragi čitatelji !



- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #
POSLIJE DUGE HLADNE ZIME

PROLJEĆE NAS OPET ZOVE:

'' IZ LADICA IZVADITE

ONE VAŠE LIJEPE SNOVE

I KRENITE SADA ZA MNOM;

JA VAM NUDIM CARSTVO CVIJEĆA,

JA VAM DAJEM SVOJE LASTE

I PUPOLJKE SA DRVEĆA.

POD MOJIM SE SUNCEM RAĐA

SVUD UOKRUG ŽIVOT NOVI;

POD MOJIM ĆE SUNCEM, ZNAJTE,

PROCVJETATI VAŠI SNOVI.''yes

Ratko Zvrko



Image and video hosting by TinyPic





- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2010., četvrtak

CHRISTMAS IS IN THE AIR

Sretni praznici! U redu,u redu,znam da brzam s čestitkama,no što se tu može? Tako želim da već jednom dođu praznici da odbrojavam dane do kraja polugodišta,no taj trenutak nikako da dođe.

Image and video hosting by TinyPic

Imam osjećaj da profesori namjerno trpaju sve ispite u ovo vrijeme samo da bi mi zagorčali i onako groznu zimu. Hladno je, nos mi curi i moram učiti za otprilike milijun testova. Bi li itko mogao smisliti bolji način da se nekomu zagorča život? Naravno da ne bi. Ipak se nitko ne može mjeriti s našim profesorima. No, znam da ne bih smjela biti tako kritična prema njima,pa i oni su samo ljudi. (Ovo naravno kažem za slučaj da netko od njih pročita ovaj članak. Stvarno ne bi bilo zgodno zamjeriti se nekom usred ovog naleta ispitivanja.)
Usput, je li itko primijetio kako je naglo zahladnjelo? Pa, ako vi niste ja sigurno jesam. Čini mi se da je s temperaturom pala i moja koncentracija. Ne da mi se pisati zadaću, stalno mi se spava… Kao da stalno pričanje o tome kako nam je svima važno da ostanemo usredotočeni, na mene djeluje upravo suprotno. Kad god se sjetim koliko imam zadaće, lagano mi se zavrti u glavi. Tada, naravno,moram prileći. I odgledati seriju na TV-u. Pa još jednu seriju. Onda osjetim grižnju savjest i opet pomislim na zadaću. Tada me zaboli glava pa , naravno, moram prileći. I tako se stalno vrtim u krug…
Ali, nemojte da vas moja priča prestravi. Praznici su ipak na vidiku, a u ostalom, za vrijeme praznika neću moći vidjeti svoj najbolji razred na Velom Vrhu (i u okolici) bez kojega praznici neće biti isti. Mi smo već počeli furati božićne kape u školi pa se izvjesna profesorica malo izderala na nas. Ali nema veze,i to je dio svakodnevnih božićnih čari.

Image and video hosting by TinyPic

By:Iva Kurtović

- 18:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Evo nas opet!

Image and video hosting by TinyPic

I ove godine Novinarska grupa prati sve važne (i manje važne) događaje u Školi. Iako od ove godine imamo i radijsku emisiju,nemojte zaboraviti na blog na kojem vas čekaju razne informacije i priče o školi i učenicima. Posjetite našu stranicu uskoro i saznajte nove školske zanimljivosti.
Pozdrav od vaših vjernih novinara! Vidimo se na školskim hodnicima!

Image and video hosting by TinyPic


- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.07.2010., petak

Ugodni praznici

Novinari :wave
:
- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2010., petak

Vatra - fuoco - fire

U OŠ Veli Vrh Pula u tijeku je integrirani tjedan u kojem se na svim nastavnim predmetima obrađuje jedna tema. Ovogodišnja tema jest VATRA. Nitko bolje od Velovršana ne zna kakvu razarajuću snagu i energiju vatra posjeduje. Osim što je, uz vodu, zemlju i zrak, jedan od elemenata stvarnosti, ona je i simbol obitelji, doma, snažnih emocija i istine.
Učenici će saznanja o vatri proširiti na raznim radionicama koje će njihovi učitelji organizirati u školi te u izvanučioničnoj nastavi. Vatrogasci, Hitna pomoć i Arheloški muzej pružit će učenicima informacije o važnosti i povijesti vatre, požaru i kako pomoći unesrećenima. Više o svemu saznajte u vijestima koje su za vas uredili novinari pod vodstvom prof. Patricije Percan Pamić.
fire Pictures, Images and Photos


RADIONICE


MALI REDATELJI

Učenici 5. a i 5. b razreda u utorak 11. svibnja 2010. godine stvarali su vlastiti animirani film. Organizator radionice bio je prof. Igor Jovanović, a voditelji Marko Zdravković Kunac i Ivan Dobran. Animirani film nosit će naslov IZVANZEMALJCI U OŠ VELI VRH . U filmu će biti govora o posjetu izvanzemaljaca i njihovom uništenju naše škole. Budući da za tri sekunde jednog animiranog filma jesu potrebne sedamdeset i dvije sličice, svaki je učenik trebao nacrtati osam sličica. Prema riječima učenice 5. b Eni Burić radionica im se jako svidjela, mnogo su naučili te željno iščekuju završetak filma.

Ivana Pušar i Sara Matošević


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


GOOD SERVANT, BAD MASTER

Profesorice Nada Suton i Danijela Ćuturilo organizirale su radionicu engleskog jezika – „Fire – good servant, bad master“. Učenici su sudjelovali u radu izrađujući plakate, stripove, zagonetke i osmosmjerke te pišući sastave. Imali su priliku odabrati rad u paru ili grupi. U radionici su sudjelovali učenici od petog do osmog razredu.

Irma Čulić i Ema Žgrablić


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


FENIKS U OČIMA SLIKARA

Ptica Feniks dospjela je u grčke i rimske mitove iz Egipta. Grci i Rimljani smatrali su je pticom koja je imala čudesnu moć da se svakih pet stotina godina u svom gnijezdu spali, a iz pepela ustaje pomlađena za novi život. Tako je postala simbol uskrsnuća.

Likovna radionica pod vodstvom prof.Ranić i povodom integriranog dana odabrala je feniksa kao motiv za oslikavanje platna i papira. Polaznici su mogli odabrati rad u paru ili grupi. Učenici u grupama oslikavali su feniksa na velikom sivom papiru. Preostali koji su odabrali rad u paru likovno su se izrazli uz pomoć platna. Tehnika nije bila zadana, ali većina učenika je odabrala temperu.

Učenici su se dobro zabavili i nadamo se da će radovi krasiti našu novu školu.Radovi zrače vatrenom porukom i učenici su uspjeli prenijeti svoje ideje u sliku.

Diana Zrnić i Lovro Novoselić


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

GLAZBOM DO USPJEHA

U radionici glazbene kulture koju vodi prof. Ana Brajković učenici uživaju u glazbi. Iako ih je samo petero oni uporno uvježbavaju odabrane pjesme . Posebno pripremaju skladbu „Nova vela škola“ koju će predstaviti na završnoj školskoj priredbi 17. lipnja 2010. u Domu hrvatskih branitelja.




Ema Ulemek i Ana Batel


Image and video hosting by TinyPic


VATRA I VULKANI

Vulkan je geološki oblik (najčešće planina, no također ima i podmorskih vulkana) gdje magma izlazi na površinu Zemlje. Vulkani bitno utječu na oblikovanje Zemljinog reljefa. Dijelimo ih na aktivne i neaktivne. Magma može izlaziti erupcijom i izlijevanjem.

Učenici ,u geografskoj radionici koju vodi učiteljica Šuster , izrađuju plakate o vulkanima. Podijeljeni su u četiri grupe. Prva grupa izrađuje plakat o tipovima vulkana, druga o vulkanima u svijetu, treća grupa o izgledu vulkana ,a četvrta se opredijelila za vulkane Etna i Hekla. U radionici sudjeluje sedamnaest učenika.

Diana Zrnić i Lovro Novoselić


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

HOMO ERECTUS
LA SCOPERTA DEL FUOCO


U radionici talijanskog jezika učenici su se ozbiljno prihvatili posla . Razradili su dvije teme značajne za razvoj čovječanstva tj. HOMO ERECTUS i LA SCOPERTA DEL FUOCO . Profesorica Ariana svojim je učenicima objasnila sve o navedenim temama te uslijedilo je rješavanje radnih listića. Učenici su bili zainteresirani i njihova je učiteljica bila zadovoljna postignutim uspjehom .

Lea Šljivić i Sara Matošević


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


POEZIJA O VATRI

Radionica hrvatskog jezika koju predvodi profesor Rajić bavi se, kao i ostale, temom vatre. U radionici sudjeluje oko dvadesetak učenika petih, šestih i sedmih razreda.

Ema Ulemek i Ana Batel


Image and video hosting by TinyPic
Sudionici olovkom crtaju vatru tj. šablonu koju profesor izrezuje te ju zatim sprejem u boji vatre ukrašavaju. Saznali smo da je sljedeći korak pisanje poezije koja će govoriti o vatri.Uspješnije radove moći ćete pogledati na završnoj školskoj priredbi . Učenici su spojili ugodno s korisnim tj. mnogo su naučili, ali i zabavili se.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

VATRA JE BOŽJA SNAGA

U vjeronaučnoj grupi učenici su izrađivali papirnate simulacije događaja na dan pedesetnice. Pedeset dana nakon smrti na križu i uskrsnuća ,u dvoranu posljednje večere silazi Duh Sveti u obliku plamenih jezičaca.

Novinarska Grupa

Vatra u Bibliji predstavlja božju snagu i energiju. Ispod svake trodimenzionalne figure vatre ,učenici su ispisivali reprezentativne biblijske citate o ognju, žari i plamenu.


Novinarska Grupa

Učenici su tijekom izvanučionične nastave posjetili pulske vatrogasce , liječnike i medicinske sestre koje pružaju prvu pomoć.Od vjeroučitelja Domagoja saznali su da je zaštitnik vatrogasaca Sv. Florian, dok je Sv. Luka zaštitnik liječnika .

Novinarska Grupa

Tradicijski u Svetoj Zemlji patrijarh ulazi u Isusov grob (bez šibica) i izlazi sa zapaljenom granom (simbol vatre i Isusova uskrsnuća).Svi su se složili da je vatra život i božja snaga .

Ivana Pušar i Mihael Stojanović


KEMIJA

U radionici kemije koju je vodila profesorica Nataša Trenčevska bilo je veoma uzbudljivo .Naime prof. i učenici radili su pokuse vezane za vatru. Jedan pokus nosio je ime 'vatrena zmija' . Sudionici radionice prolili su alkohol te ga zapalili. Također napravili su smjesu za gašenje vatre, a zatim 'vatrenu zmiju' ugasili vlastitim protupožarnim aparatima! Voditeljica radionice bila je zadovoljna učenicima koji su sudjelovali u pokusima, zabavili se i zasigurno naučili nešto novo!

Druge zanimljive pokuse možete pogledati u video zapisima. Sigurni smo da će vam se svidjeti!

Petra Maras i Natalija Ljubičić



POKUSI I FIZIKA = ZABAVA

U radu radionice fizike sudjelovali su učenici sedmih razreda . Učenici su se okušali u različitim pokusima . Zadatak svakog polaznika radionice bio je da unaprijed kod kuće pripremi jedan pokus kako bi sa sigurnošću pristupali današnjim zadatcima. Dokazivanje poluge, podtlak i Arhimedov zakon samo su neki od pokusa koji su se prikazali na radionici fizike. Učenicima je bilo zanimljivo i profesor je izrazio svoje zadovoljstvo. Polaznici ove prijavili radionice pokazali su odgovornost i ozbiljnost, rekao je profesor Pašuld .

Odabrani pokus možete pogledati u videozapisu.

Natalia Ljubičić i Petra Maras



RADIONICA CRVENOGA KRIŽA

Prof. Štemberger , voditeljica radionice Crvenoga križa , pojasnila je učenicima kako vatra može ugroziti ljudski život i na koji način valja pristupiti unesrećenima .Bilo je govora i o jednom grčkom mitu koji se osnosi na vatru .Završni rezultat ove radionice bit će plakat koji će prikazati što su učenici naučili .

Lea Šljivić i Eni Burić

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2011  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Lipanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Prosinac 2010 (4)
Srpanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (1)
Veljača 2010 (2)
Rujan 2009 (1)

Ostale rubrike: