Nevera s Kvarnera

četvrtak, 12.05.2005.

Medijske gluposti...

Unazad par se godina u nas razvilo medijsko tržište, posebice televizijsko, a i tržište se tiskanih medija sve više pluralizira, pa tako svako malo izađu neke nove novine. No, kako se taj proces odvija na tržištu na kojem postoji veoma malen broj kvalitetnih i educiranih novinara, neizbježno je došlo do jednog novog procesa kretenizacije medija po kojem u našim medijima, čak i nacionalnim, a lokalne da i ne spominjem, to je priča za sebe, može raditi svaki neobrazovani kreten koji si je samoumislio da je novinar, pa tako u medijima prevladava površnost, neznanje i glupost. Iako bi svatko onaj tko prati naše medije ovo moje zapažanje mogao ilustrirati s bar 10-ak primjera dnevno, ja ću ga ilustrirati tek s dva primjera neznanja koje sam zadnjih dana opazio u emisijama HTV-a, s tim da su njihovi kadrovi još i dobri prema novinarima koji rade na NOVOJ ili RTL-u. Primjer prvi, prilog o ovrsi na žiro računima srednjih škola, kaže novinarka da je školski dug uvećan za kamate i trošarine. Dakako, nije riječ o trošarinama, nego troškovima, trošarine su poseban porez na promet, primjerice benzina, alkohola ili jahti. Primjer drugi, prilog s neke tiskovne konferencije, i kaže novinarka da je policija podnijela pokretanje prekršajnog postupka. Naravno, podnijela je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Najžalosnije je u tome svemu što nisu posrijedi slučajne greške, jer taj prilog novinarka pregleda bar jednom nakon montaže i ne uočava grešku. Još je žalosnije što ga nakon nje pregleda nadređeni urednik, koji bi trebao biti kvalificiraniji i upravo mu je posao ispravljanje takvih grešaka. No, rekoh, ovo je tek kap u moru, kad gledam ove naše lokalne televizije ne znam bi li se smijao ili plakao.

- 09:48 - Tvoja riječ-dvije (17) - Upapiri - #

srijeda, 04.05.2005.

Pokoji grafit...

Da bog postoji, na crkvama ne bi bilo gromobrana. Tko kaže da sam peder, jebem ga u dupe? Seks nije odgovor. Seks je pitanje. "Da" je odgovor. Neki piju od radosti, neki od tuge, a neki od jutra. Tek sam počeo piti, a već izgledaš dobro. Zahod je najstrašnije mjesto. Tamo su se i najhrabriji usrali. Sve je sranje osim pišanja, a i pišanje je sranje ako pišaš uz vjetar. Jebeš tulum ako se ne skidaju pločice u kupaonici. Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac. U početku se djevojkama govori: janje moje, pile moje, tele moje... Kasnije te životinje odrastu. Algoritam je situacija u kojoj je alga uhvatila ritam. Imaš noge kao srna: dugačke, vitke i dlakave. Alkohol je čovjekov najveći neprijatelj. Samo kukavica bježi od neprijatelja. Ako gurnete ruku u čašu sumporne kiseline, primijetiti ćete da čaša nema dno. Ovo je najgora guma koju sam ikad žvakao! (na automatu za prodaju prezervativa). Onu Tanju Tušek bi trebalo J kao Jelsa. Mijenjamo tenisača za jebača.(na zgradi američke ambasade u Zagrebu). Stranger in the night, sida in the morning. Perite čarape i noge ce vam duze trajati. Perite noge i čarape ce vam duze trajati. Perite i noge i čarape i prijatelji ce vam duze trajati.

- 09:33 - Tvoja riječ-dvije (12) - Upapiri - #

ponedjeljak, 02.05.2005.

Sezona je počela...

Posljednjih godina već gotovo po nekom ustaljenom pravilu iz dugih i oštrih zima gotovo prekonoćno uskačemo u vruća ljeta. Tako sam jučer na Krku svjedočio činjenici da su neki hrabriji kupači, unatoč tome što je temperatura mora navodno tek 15 C, u velikom stilu otvorili kupačku sezonu, čak sam vidio i jedno jednogodišnje dijete kako toća noge u plićaku. Tradicionalno zimogrozan, nisam im se pridružio, ali priklapam snimljenu sliku kao dokaz. Ma, da budem do kraja iskren, sliku sam stavio da kontinentalcima koji pohode ovaj b(r)log aktiviram zazubice, jer, godišnji su još daleko...

- 07:58 - Tvoja riječ-dvije (12) - Upapiri - #