utorak, 30.09.2008.

JOE KINNEAR OBAVIO PRVI TRENING


Photobucket

Joe Kinnear,novi privremeni trener kluba (do skore promjene vlasnika),nekadašnji trener Wimbledona,odradio je prvi trening i razgovor s igračima.
"Dolazim s najboljom voljom da pomognem u ovim teškim trenucima za klub,i radit ću dan i noć kako bi se stanje popravilo.Atmosfera među igračima je loša,i taj problem nećemo gurati pod tepih,nego ćemo o svemu razgovarati" izjavio je danas.
"Gledao sam utakmicu protiv Blackburna,vidio dosta prostora za napredak,i vjerujem da u slijedećih 6 utakmica možemo osvojiti 18 bodova!" optimističan je bio Kinnear.
"Razumljivo je kako se radi o velikom klubu.Ashleyev poziv je stigao kao grom iz vedra neba,i poziv ovakvog kluba se ne odbija,makar sam ovdje zasad za nekih 6 utakmica.Takva prilika ne ukazje se često i spreman sam ukloniti svaku prepreku koja mi stane na put."

Sretno,Joe!!

| 13:23 | Komentari (3) | Isprintaj | #

petak, 26.09.2008.

OD NEWCASTLEA SVI BJEŽE KAO VRAG OD TAMJANA!

Photobucket

Bivši izbornik engleske nogometne reprezentacije Terry Venables objasnio je u svojoj kolumni u Sunu zašto je odbio preuzeti trenersku klupu Newcastlea.

Venables je nakon otkaza bio najozbiljniji kandidat za preuzimanje “vruće pozicije” na klupi Svraka, ali pregovori s upravom kluba sa St. James Parka nisu otišli u željenom pravcu. Vlasnik Newcastlea Mike Ashley se, naime, sprema prodati klub u skoroj budućnosti, što znači da bi Venables dolaskom novog vlasnika mogao lako “izvisiti”.

"Jedan je jedini razlog zašto sam odbio Newcastle, a to je vrijeme. Način na koji mi je ponuđen posao značio je da bi na St. James Parku mogao raditi dva mjeseca, dvije godine ili dva tjedna. Trenerski posao zahtjeva potpunu predanost i nisam želio prihvatiti posao u kojem se ne bih stigao uhvatiti u koštac s problemima", napisao je bivši trener Tottenhama i Barcelone.

"Velika mi je čast što mi je posao ponuđen, ali bilo je jednostavno previše nesigurnosti da bih ga mogao preuzeti. Navijači Newcastlea dovoljno su propatili posljednjih godina i nisam želio da misle kako sam došao u klub zaraditi neke novce i onda opet brzo otići."

"Još otkako sam počeo s menadžerskim poslom težio sam tome da jednog dana preuzmem klupu Liverpoola ili Newcastlea. Već je deset mjeseci prošlo otkako sam napustio svoj posljednji posao (pomoćnik bivšeg engleskog izbornika Stevea McClarena) i sada ponovo želim raditi. Tko zna, možda će me i novi vlasnici Newcastlea željeti za trenera, ali nekako sumnjam da će se to dogoditi."

| 10:18 | Komentari (0) | Isprintaj | #

četvrtak, 25.09.2008.

ČETVRTI PORAZ U NIZU (1:2)

Photobucket

Ne bi se moglo reći da je neočekivan,ali je svakako deprimirajući jer samo produbljuje agoniju ovog,još samo po imenu velikog kluba.Ekipe su nastupile u sastavima:
Newcastle (4-4-2): Given; Geremi, Taylor, Coloccini, Bassong - Duff, Cacapa, Butt, N'Zogbia - Martins, Owen

Tottenham (4-5-1): Gomes; Ćorluka, Woodgate, King, Assou-Ekotto - Lennon, Jenas, Zokora, O'Hara, Bale - Pavlyuchenko

Tijek susreta:

Lagana terenska inicijativa svakako je na strani domaćina, a Ramos je nakon što mu je momčad sa tri posljednje domaće utakmice ispraćena zvižducima, očigledno otišao na gostovanjem sa osnovnom mišlju "ne izgubiti" i zato je napućio vezu, dok je u napadu usamljen Roman Pavljučenko.

Upravo zbog takve načičkanosti sredine terena, Newcastle preskakanjem igre nastoji stvoriti priliku za udarac Owenu i Martinsu, u prvih 17 minuta bezuspješno.

18. minuta: nešto što bi se uz najbolju volju moglo opisati kao prilika - Gareth Bale je nabacio sa lijeve starne iz slobodnjaka, a Jonathan Woodgate (strijelac pobjednosnog gola za Tottenham u prošlogodišnjem finalu Liga Kupa protiv Chelsea) nogom zahvaća loptu u stilu Josipa Tadića i umjesto udarca, jedva se otkotrljala u gol-aut.

22. minuta: Nicky Butt, čovjek sa najviše žutih kartona u prošloj sezoni Premiershipa, bogatoj kolekciji dodaje još jedan u ovoj utakmici, nakon oštrog starta na Garethu Baleu.

27. minuta: Ćorlukin čovjek N'Zogbia je dva puta zaredom zakuhao na desnoj strani obrane Spursa: prvo je Charles predriblao Čarlija i izborio korner, a nakon toga je u istom dvoboju Francuz bio brži u trku od našeg reprezentativca. N'Zogbijin streloviti okomiti trk prema golu je padom u noge spasio vratar Gomes.

32. minuta: prilika za Pavljučenka. Ruski napadač je izborio korner, a na Jenasovu loptu iz kuta reagira glavom i sa desetak metara šalje loptu pokraj gola.

36. minuta: opet Woodgate koristi prekid za dolazak pred Newcastleov gol i opet bezopasno šalje loptui pored gola, ovaj put glavom.

40. minuta: konačno prava prilika u inače lošoj utakmici: Lennon je na desnom krilu izvrtio Bassonga, namjestio se na šut i sa 20-ak metara uputio udarac koji je proša jako blizu suprotne. lijeve vratnice Givenovog gola.

Na lijevoj strani Tottenhamove obrane Assou-Ekotto ima popriličnih problema sa Obafemijem Martinsom, koji pak nema pomoći od prilično indisponiranog Michaela Owena.

47. minuta: Tottenhamov Jamie O'Hara je u drugoj minuti sudačke nadoknade dobio žuti karton zbog oštrog starta na N'Zogbiji.

Sa 25 metara je slobodni udarac izveo Geremi, čiji udarac pogađa glavu Garetha Balea, a odbijanac prolazi uz okvir Gomesovog gola.

Drugo poluvrijeme:

48. minuta: konačno velika prilika na utakmici koja dosad nije ponudila ništa - N'Zogbia je nabacio sa lijeve strane, Martins odlično spustio za Duffa, koji je nezaustavljivo krenuo prema istrčalom Gomesu. Duffov udarac ga je uspio savladati, ali "iz zemlje je izniknuo" Jonathan Woodgate i požrtvovnim padom izbio loptu sa gol-crte.

Koliko god Tottenhamova obrana ne djeluje sigurno, vlasnik impresivne kovrčave fudbalerke na suprotnoj strani, Fabricio Coloccini, nastavlja tradiciju očajnih Newcastleovih braniča. Djeluje potpuno izgubljeno u bloku i stalnio griješi u predaji lopte.

52. minuta: Meksičko-brazilski dribler Giovanni Dos Santos ulazi umjesto Garetha Balea.

57. minuta: Assou-Ekotto je odapeo sa 20-ak metara nakon što je povukao kontru sa svoje polovice. Givenu se lopta odbila od pleća u polje, ali je nitko od gostiju nije pokupio.

Minutu poslije opet vatra pred gomom Newcastlea: Zokora je organizirao napad i poslužio Dos Santosa, čiji nabačaj sa desne strane Pavljučenko na dva metra od gola smiruje za Givena umjesto da zakuca loptu u gol.

60. Michael Owen je stvarno u igri! Nekada najveći talent engleskog nogometa se ukazao na isteku sata igre: sam se izborio za loptu i šansu na rubu šesnaesterca, krenuo okomito prema golu, ali Gomes izlaskom s vrata skraćuje kut i brani udarac.

GOL ZA TOTTENHAM! 0:1, strijelac Roman Pavljučenko u 61. minuti! 14 milijuna funti plaćeni napadač zabio je prvi gol za Tottenham nakon mata u tri poteza: O'Hara je turnuo loptu na lijevu stranu za Lennona čiji odlični centaršut Pavljučenko sa peterca glavom neometan posprema u mrežu. Treba li reći da je Coloccini bio samo promatrač?

GOL ZA TOTTENAM! 0:2, strijelac Jamie O'Hara u 66. minuti! Katastrofalna greška centralnih Newcastleovih centralnih braniča: Coloccini je opasno odigrao sporu loptu unatrag za Taylora, koji je nije uspio uhvatiti, a čak se i spotakao. Ovaj poklon kupi mladi Tottenhamov veznjak i zaključuje utakmicu.

Chris Hughton, "vatrogasni" trener Newcastlea hokajaškim izmjenama pokušava razdrmati potonolu momčad: u 71. minuti izlaze Duff i Cacapa, ulaze Xisco i Edgar.

75. minuta: Luka Modrić ulazi umjesto strijelca prvog gola za Spurse, Romana Pavljučenka.

81 minuta: N'Zogbia je ubačajem stvorio opasnost za Tottenham i upotrebljivu loptu za Owena, ali Gomes još jednom pravovremeno izlazi s gola i požrtvovnim bacanjem u napadačeve noge na rubu kaznenog prostora spašava gol.

83. minuta: odlična akcija Martinsa i sjajna obrana Gomesa: opet je Nigerijac pokazao da je jak s loptom: na desnoj strani je u prazno poslao Woodgatea, a Ćorluka ga je uspio tek ispratiti pogledom. Ipak, Martinsov udarac iz samog donjeg desnog kuta "čupa" Gomes.

GOL ZA NEWCASTLE! 1:2, strijelac Michael Owen! Nicky Butt je odličnom dubinskom loptom poslužio Geremija na desnoj strani. On je iz prve u sprintu uputio oštru loptu u peterac Spursa, gdje pored ponovo izgubljenog Woodgatea mora spašavati Gomes. Golman ipak uspijeva tek odbiti loptu na visinu bijele točke, odakle je u rašlje zakucava Owen. Vedran Ćorluka je i ovdje bio samo promatrač pored neometanog strijelca.

U tri minute sudačke nadoknade svi Newcastleovi igrači, uključujući i golmana Givena, naselili su se u kazneni prostor gostiju, ali nisu uspjeli stvoriti niti priliku za izjednačenje.

| 11:00 | Komentari (1) | Isprintaj | #

srijeda, 24.09.2008.

NEWCASTLE - TOTTENHAM CARLING CUP

Danas se sastaju dvije trenutno posljednjeplasirane momčadi Premiershipa,s namjerom da u kupu poprave ono što ne valja u prvenstvu.
Dok se za Newcastle sumnjalo da će ovako stajati,obzirom na situaciju u klubu,od Tottenhama se očekivalo puno više,obzirom na silan novac potrošen na pojačanja u proteklom prijelaznom roku.Očito "plaćaju danak" neuigranosti i privikavanja novih igrača na atomski nogomet kakav se igra u Engleskoj.
Dobra vijest za Newcastle je da se vraća Obafemi Martins,nakon trotjedne stanke zbog ozljede,a baš taj igrač je prošle sezone utrpao Tottenhamu 4 gola u dvije utakmice.No ionako,lista ozlijeđenih je preduga,a tu je i suspenzija Joea Bartona.
Utakmica počinje u 20:45 po našem vremenu,a live stream utakmice možete pratiti OVDJE.

Photobucket Photobucket

| 06:52 | Komentari (2) | Isprintaj | #

petak, 19.09.2008.

WEST HAM - NEWCASTLE ,SUBOTA 16:00 RTL HR

Evo konačno da se netko sjetio i kod nas prenositi Premier ligu,pa ćemo moći uživati u vrhunskom nogometu.Istina,ove dvije ekipe ne spadaju u vrh kandidata za titulu,ali mogu iznenaditi svakog.Ovo su vjerojatni sastavi:

Photobucket

"Svrakama" nedostaju Beye, Smith, Viduka, Gutierrez, Enrique, Carroll, LuaLua,Martins (ozlijeđeni),a zbog suspenzije ne mogu nastupiti Barton i Guthrie,stoga se teško mogu nadati povoljnom ishodu.
No,lopta je okrugla!smijeh

| 22:10 | Komentari (2) | Isprintaj | #

utorak, 16.09.2008.

NAVIJAČI PROSVJEDUJU,ASHLEY ODLUČIO PRODATI KLUB?

Prosvjedi navijača koji su počeli odlaskom Keegana s trenerskog mjesta,kulminirali su nakon prošlog kola i domaćeg poraza od slabašnog Hull City-ja.



Ashley je klub kupio prošle godine za 135 milijuna funti i u njega uložio dodatnih 110 milijuna kako bi vratio dugove. Isprva je dočekan kao spasitelj, no način na koji je vodio klub stvarao je bijes kod navijača.

Nezadovoljni su načinom igre i rezultatima, a svađa koja je iz kluba otjerala trenera Kevina Keegana bila je samo kap koja je prelila čašu njihova nezadovoljstva.

U domaćem porazu Newcastlea od Hull Cityja 2-1 i policija je imala posla, pa je četrnaest najekstremnijih završilo u zatvoru zbog remećenja javnog reda i mira.

Poslijepodne je omraženi vlasnik ipak popustio i u podužem priopćenju na službenom websiteu kluba obznanio kako prodaje klub.

'Odlučio sam prodati klub. Nadam se da su navijači dobili što su htjeli i da će sljedeći vlasnik biti netko tko će moći platiti sve želje navijača. Ovo neće biti hitna prodaja. Newcastle je sada puno jači nego prošle godine i ima blistavu budućnost. Ostat ću navijač Newcastle Uniteda'.

'Više ne trebate protestirati protiv mene, shvatio sam poruku. Daljne akcije samo će naškoditi momčadi. Usmjerite svoju energiju za davanje podrške igračima', dio je Ashleyjeva obraćanja javnosti.

| 11:25 | Komentari (0) | Isprintaj | #

petak, 05.09.2008.

KEEGAN NAPUSTIO NEWCASTLE!

Nakon nekoliko dana povuci - potegni,došlo je i konačno rješenje - Keegan napušta klupu Newcastlea nakon samo osam mjeseci.Došao je u klub u vrlo delikatnoj situaciji,te uspio posložiti momčad da bez straha za opstanak u ligi okonča proteklu sezonu.
Photobucket

Poznati se trener nadao trima ili četirima pojačanjima ove sezone, pri čemu je računao na svjetske klase. Klub je međutim doveo samo Argentince Coloccinija i Gutierreza, te napadača Xisca i veznjaka Ignacija Gonzaleza posljednjeg dana prijelaznog roka. Ti igrači, očito, nisu zadovoljili trenerove apetite, štoviše, dovedeni su protiv njegove volje.

"Jako sam se trudio da nađem zajednički dijalog s direktorima kluba, ali na kraju se pokazalo da to nije moguće. Moje je mišljenje da menadžer mora imati potpuno autonomiju u vođenju momčadi i da mu se uprava ne bi smjela upletati u posao i dovoditi igrače koje ne želi. Želim Newcastleu sve najbolje u budućnosti, ali meni nažalost nije preostajalo ništa drugo nego odlazak", izjavio je Keegan, koji je tako okončao svoj drugi mandat na klupi kluba sa St. James Parka. Prvi je bio od 1992.-1997. godine.

Kao glavni kandidat za preuzimanje Newcastleove klupe spominje se Denis Wise, aktualni izvršni direktor kluba i bivši igrač Chelseaja.

U trenutku pisanja ovog bloga traju navijački prosvjedi ispred stadiona St. James Park

| 09:58 | Komentari (0) | Isprintaj | #

srijeda, 03.09.2008.

ZAVRŠEN PRIJELAZNI ROK ZA ENGLESKE KLUBOVE

Završen je još jedan prijelazni rok,neki zadovoljno trljaju ruke,neki su nezadovoljni,neki su ga promatrali više "sa strane".Uglavnom,liga hvata zamah,a evo kako je "trgovao" Newcastle United ovog ljeta.

Klub su napustili:Ramage (QPR),Emre (Fenerbahce),Faye (Stoke),Milner (Aston Villa),Troisi (Genclerbirligi),Cook (Hartlepool),Rozehnal (Lazio),te Carr i Diatta,koji su još bez angažmana.

U klub su stigli:Collocini i Xisco (oba Deportivo),Guthrie (Liverpool),Bassong (Metz),Gutierrez (Mallorca),te na posudbu Ignacio (posuđen od Valencije)

| 04:45 | Komentari (1) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.