Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< srpanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





04.07.2012., srijeda

Buhtlice s parmezanom

Evo da vam ne prisjedne do kraja juha od graška.
Za ove kuglice sam recept obećala još u prvom postu. Uvijek ih radim uz Čobanac, umjesto kruha.
Inače se u orginalu zovu kuglice od parmezana, ali meni nikad ne ispadnu kao kuglice pa čemu dramiti, promjenila sam im ime zubo
Recept je iz nekog časopisa, mislim Studia, izrezala moja mama prije 20- ak godina. Tad je sve recepte uredno izrezivala i spremala u korice neke bilježnice živeći u uvjerenju da će to sve jednog dana prepisati...
Toplo ih preporučam. Jednostavne su za napraviti, a parmezan im daje poseban okus.
Potrebno vam je:
3 dcl mlakog mlijeka
2 dcl mlake vode
5 žlica otopljenog maslaca ili margarina
300 g mekog brašna
500 g oštrog brašna
1 svježi kvasac
sol
malo šećer
1 vrećica parmezana
topljeni margarin za pleh
Postupak je sasvim uobičajen kao i kod svih drugih dizanih tijesta. Možete kvasac rastopiti s manjim dijelom mlijeka, malo brašna i šećera, pustiti da se digne pa raditi tijesto iz preostalih sastojaka. Ili, ako vam se žuri, kao što se meni prošli put žurilo izradite sve sastojke odmah.
Dodajte 2/3 vrećice parmezana u tijesto. Pazite da vam otopljeni maslac/ margarin ne bude vruć, dobro sve izradite i pustite da se udupla. Tijesto kratko premijesite, režite na jednake komade, od njih napravite kuglice. Svaku još dodatno malo premažite maslacem da se međusobno ne polijepe i složite u pleh.
Na kraju ih pospite ostatkom parmezana.
Pecite na 200°C dok ne porumene. Čačkalicom provjerite jesu li gotove.

I to je sva mudrost cerek

Photobucket
- 23:22 - Komentari (16) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se