Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< lipanj, 2012 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





05.06.2012., utorak

Džem od jagoda

Ma možda i marmelada...zapravo nešto između...
Već godinama se spremam kuhati taj džem jer ga obožavam. Al znate kako to ide: trudna pa mi se ne da, pa slijedece godine mala beba, pa iduce opet trudna, radim i jednogodišnjakinja...ni sad mi nije blistavo, al od kad je Amaterka otkrila jagode, stalno nešto s njima pravim.
Sve je počelo kad je kolega na posao dofurao džem koji je radila njegova mama. Ja, naravno, užicala recept.
Nažalost, prije dva dana sam se friško ofarbala pa sam umjesto džem fixa kupila želin, a mislim da to nije isto. Nema veze, rezultat i više nego zadovoljavajući.
Kupila 3 kg jagoda, ostalo mi 2,2 čistog...
Evo prilagođenog recepta:
3 kg očišćenih i opranih jagoda
1,5 kg šećera
1 želin.
Jagode oprati i očistiti. To vam sigurno ne bi palo na pamet da nisam napisala :) Izgnječiti gnječilicom za krumpir, kuhati prema želji. To ćete sami ocjeniti kad su vam dovoljno raskuhane. Ja sam kuhala 45 minuta. Povremeno miješajte. Ne morate stalno miješati jer nema još uvijek šećera pa ne zagaraju...to mi je super. Na kraju dodajte želin pomiješan sa malo šećera, promiješajte i kad malo prokuha dodajte ostatak šećera, kuhajte još tri minute. šećer se dodaje na kraju kako bi džem zadržao lijepu crvenu boju. Vruće sipajte u staklenke!

Za 55 kuna sam dobila 4 velike staklenke(one od 7,5dcl) džema, trebalo mi je malo više od 2 sata za sve, pranje staklenki, kuhanje, pranje suđa...Isplati se!
Jutros sam imala savršeni doručak na terasi!

Photobucket

Znam, svi piljite u ovu predobru tacnu. Napravila ju je moja frendica, Njami dizajn! Radi predobre stvari. Lončanice, lampe, okvire,vješalice, stvarčice za djecu.... sve po recesijskim cijenama ;). Možete ju naći na Fejsu. Evo linka ovdje !Lajkajte ju!
- 10:31 - Komentari (18) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se