Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< travanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





16.04.2012., ponedjeljak

Kroketi/ popečci sa sirom

Još jedan u nizu recepata koje volim. Zapravo sam skužila da objavljujem samo recepte koje volim. A volim ih zato jer su jednostavni. Ili se bar meni čine takvi. Ove super pecipalice su zapravo odlično riješenje za ostatke svježeg sira i vrhnja. Pečem ih same, princezi za večeru (obožava ih! ) Ali susjeda od koje sam dobila recept ih ponekad radi i kao prilog.

Dakle, potrebno vam je:

svježi kravlji sir(cca 300g ili koliko imate)
kiselo vrhnje (može proći i bez njega)
1-2 žlice ulja
1 jaje
sol
brašno (pola oštro, pola glatko)
navršak noža praška za pecivo (i bez njega možete)
ulje za prženje

Količine sira i vrhnja nisu strogo određene. Obično kupim jedan zagrebački sir i jedno vrhnje. Kad imam neke ostatke, dodam koliko čega imam. U smjesu sira i vrhnja dodam jaje, sol i ulje i sve dobro promiješam pa umiješam brašno. U brašno uvijek dodam pršak za pecivo, iako po receptu nije obavezno. Brašna dodajem dok smjesa ne bude gusta kao za krokete. I onda uglavnom radim krokete jer mi je to najjednostavnije. Pržim u ulju, vadim na papirnate ručnike...i još dok cvrče moja mišica već trči oko mene :)! Stvarno su ukusni,a treba vam svega 20-tak minuta da ih zamjesite i ispečete 1 turu. A i klinci će ih obožavati, vidjet ćete!

Za ovu priliku sam tijesto vadila modlama za keksiće.

Photobucket

Evo ih gotovi:

Photobucket

Ove crne mrvice su sir. Uvijek se malo jače ispeče ;)!

Kuhajte, barem ponekad! Nije to baš neka filozofija!
Puse!
- 14:45 - Komentari (19) - Isprintaj - #