Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< travanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





04.04.2012., srijeda

Lovački gulaš

Evo dragi moji, da ne bi ispalo da pravim od jezika lopatu- obećala sam vam lovački gulaš. Recept je iz Tradicionalne kuharice, skupine autora (Pleše, Silić, Kauzlarić). Jednog od njih osobno poznajemo pa je knjiga kod nas na listanju. Baš ovaj recept je za oko zapeo mojoj mami. Stvarno je ukusan, jednostavan, a poseban. Izvorni recept se zove Gulaš od divljači. Budući da ja divljač ne jedem- preimenovala sam ga. Vama ostavljam na izbor vrstu mesa koju ćete koristiti.
Toplo ga preporučam za blagdanski menu! Kao prilog možete napraviti moje knedle od dizanog tijesta, njoke, krokete...


Za 2 osobe vam je potrebno
25dkg svinjetine(divljači, junetine)
5 dkg mrkve
3dkg celera
10dkg luka crv
2 češnja češnjaka
3 žlice kupinovog kompota (protisnuti kroz cjedilo)
goveđi temeljac za podljevanje
1 čajna žličica senfa
1 čajna žličica ajvara
ljuti feferon
1/3 kisele jabuke
0,7 dcl crnog vina (ili po ukusu)
lovor, ružmarin, sol, papar

Pirjati luk na svinjskoj masti. Da na masti! (naravno da može i ulje ako nemate ili ne volite mast) Kad postane staklast dodati trećinu žličice sode bikarbone, zaliti s 1 dcl vode. Sodu stavljam u sve gulaše jer se tada luk prije skuha, a dobro će vam doć ako vam je mesar podvalio malo stariju gicu :). Pustiti da prokuha! Dodati sitno naribanu mrkvu, celer na sitne kockice i narezani češnjak! Pirjati 10-tak minuta. Dodati protisnute kupine. Po originalnom receptu u gulaš umjesto kupina idu svježe borovnice, a idu i bobice klekove borovice pa ako ih možete nabaviti- stavite ih. Na ovu količinu mesa stavite 4,5 dkg borovnica i 1-2 bobice. (tako piše u receptu). Ali i samo sa kupinama nećete pogriješiti. Uz kupine dodajte narezano meso, ajvar, senf, feferon i začine. Sve podlijevati temeljcem dok meso ne omekani. Potom sitno naribati jabuku i dodati crno vino. Ukoliko je gulaš prerijedak, u vino dodati malo oštrog brašna. Pustite da dobro prokuha i još začinite po potrebi.


Photobucket

Da, znam da mi servisranje i nije baš jača strana! Ekipa iz Masterchefa bi rekla da sam još u 80-tima :))
Ali draft verzija ovog recepta stoji u skicama već godinu dana. Dakle, tad sam bila na početku trudnoće kad mi se hrana poprilično gadila i stvarno nisam imala volje za serviranje!

Sretan vam Uskrs!
Puse!
- 23:23 - Komentari (10) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se