Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





24.02.2011., četvrtak

Krafne

Ili Krofne, kako ih zovu u Slavoniji! Prilagođavam se okolini...ali za mene, one su još uvijek dobre stare Krofne! Ogledalo sposobnosti svake prave slavonske "majstorice"! Ako ćete baš sve gledati po pravilima, da bi se Krafne nazvale uspješnima moraju imati pasac (to je onaj bijeli kolut po sredini), biti šuplje iznutra i nikako se ne smiju "napiti" masti. Ovo zadnje vrijedi , naravno, za sva dizana tijesta. A da bi se sve "poklopilo" morate najprije dobro umijesiti tijesto, od pravih sastojaka dakako, paziti da je tijesto na toplom, odrediti pravu količinu masnoće u kojoj ćete pržiti, pravu temperaturu iste, zaklopiti posudu ili ne, protresti, ne prostresti....valjda postoje stotine recepata i sitnih trikova, ali na kraju su rezultati manje-više isti...koji put ispadnu super, slijedeći put dobre, pa solidne, pa opet super...dobitnog recepta za uvijek savršene ipak mislim da nema!
Ako ste još uvijek tu smijeh rado bih dodala- po meni je bitno samo da se ne napiju masti, ostalo su nijanse!
U mnogim finim pekarnicama Krafne su masne i jedan su od rijetkih artikala za izbjegavanje- pa ako njima ne uspijevaju, ne dajte se obeshrabriti niti vi.
Vrijeme je fašnika, naravno i Krafni pa probajte. I meni je ovo prvi put da ih pravim!

Evo dobrog starog slavonskog recepta moje mame:

(Za 20 komada promjera 7 cm)

4 dcl mlakog mlijeka
1 kocka sviježeg kvasca
55 dkg brašna (pola oštrog pola glatkog)
1,5 jušna žlica šećera
1 vanilin šećer
1 jušna žlica ruma ili rakije
2 jušne žlice ulja
2 jaja
1 žumanjak
korica limuna
malo soli

Za šaum:
1 bjelanjak
1 jušna žlica šećera
1 jušna žlica pekmeza od marelica(ili po želji)

S krafnama nema zezanja pa najprije u 1 dcl mlakog mlijeka razmutite kvasac, dodajte malo soli, šećera i mrvicu(1 čajnu žličicu) brašna, kad se smjesa udupla dodajte ostatak sastojaka i dobro umjesite. Pazite da ne pretjerate sa šećerom. Krafne su nemilosrdne pa sam ih i ja najprije mijesila mixerom, a onda nastavila rukom. I zaradila žulj cry Dakle tijesto je dobro izrađeno kad se smjesa odvaja od kuhače i posude. Pustite da se tijesto udupla, a zatim ga razvaljajte cca prst debelo na pobrašnjenoj podlozi. Važno: neka u prostoriji u kojoj ih radite bude toplo. Vadite okruglom modlom ili čašom. Jedan od savjeta koji sam čula je da ih je bolje vaditi s čim većom modlom. Stavljajte na pobrašnjenu kuhinjsku krpu. Ostatake tijesta premijesite, razvaljajte, vadite pa sve ponovite još jedan put. Pustite 10 minuta da tijesto ponovno počne "raditi" i krenite s prženjem. Pržite u dubokom ulju (ili na masti), neka u posudi bude cca 6 cm masnoće. Bitno je da se ulje dobro ugrije, ali da se ne pregrije. Ako vam se Krafne preokrenu čim ih spustite u ulje- prevruće je. Zbog prevrućeg ulja možete ostati bez "pasca", a može vam se dogoditi i da unutra ostanu sirove. Kad poslažete tijesto u vruće ulje, posudu lagano protresite! Kad porumene preokrenite, gotove slažite na papir kako bi se riješili viška masnoće. Negdje sam naišla na podatak da se u fritezi peku na 170 C. Još vruće uvaljajte u krupni kristal šećer ili pospite mljevenim šećerom, namažite pekmezom, nutellom...ili šaumom! Kod nas se uvijek uz Krafne pravi šaum i svi ga željno isčekuju. Za šaum mixerom dobro izradite bjelanjce, postepeno dodajte šećer, na kraju umiješajte pekmez i.... navalite! mah

Photobucket

P.S. Za prvi put sam i više nego zadovoljna! Valjda početnička sreća sretan

- 06:30 - Komentari (13) - Isprintaj - #

20.02.2011., nedjelja

Štrukle

Uspjela sam nagovoriti muža da napravim štrukle. Već par tjedana je na dijeti i smijem samo grillati meso i kuhati povrće. Ništa drugo, kao da mi se inati! I onda sam prije par dana pripomenula štrukle i odmah dodala- malo ću napraviti! Upalilo je!
Inače obožavamo štrukle, ja gotovo jednako kao poriluk, hi,hi! I nakon dugo traganja i isprobavanja raznih recepata s jajima, bez jaja, s namjenskim brašnom, s nenamjenskim- evo mog bisera! Najsavršeniji recept za štrukle- ikad!
Prošle godine mi ga je otkrila sveki. Zagorka! A savršen je zato što:
1. Za izvedbu treba samo prostor veličine kuhinjske krpe i sve se odvija na toj jednoj krpici. Kasnije ju samo istresete i to je sve...nema zamazane radne plohe i nereda po cijeloj kuhinji.
2. Ove štrukle su mekane i kad su hladne! Meni je ostala jedna ("za sjeme") s blitvom, za sutra dan. Bila je super. Preživjela je umotana samo u prozirnu foliju!
3. Naravno, isti je recept za kuhane i pečene. Kako će taj završni dio izgledati- to je na vama!
Stvarno je jednostavno, trebate samo malo dobre volje! Sve sam vam fino pofotkala! OK i mužić mi je pomogao (stvarno ne znam kako bih se fotkala i razvlačila tijesto).

Za cca 20 štruklica vam treba:

2,5 dcl mlake vode
1,5 žlica ulja
1/2 čajne žličice soli
37 dkg brašna (oštrog i glatkog u jednakom omjeru)
Fil:
35 dkg svježeg sira
1 žlica kiselog vrhnja
1- 2 jaja
sol(po ukusu)
Za premaz:
2 dcl kiselo vrhnje (-1 žlica za fil)

Dakle, od gore navedenih sastojaka umijesite tijesto! Da, treba vam 37 dkg brašna! Točno toliko, vagala sam zbog vas belj . Inače nabavljam fino brašno iz Slavonije, a kad ga nemam kupim "Čakovečke mlinove" , to mi je najbolje. Sad sve dobro umijesite. Dobro umijesite, to je ključno! Kad se krene odvajati od posude, onda još malo. Znam da vam je muka, ali ne traje baš tako dugo.

Spašena sam. Već godinama u mojoj obitelji koristimo savršeni mixer koji stvarno čini čuda. Napokon sam se opametila i počela sve mjesiti s njim...spas! Pokazat ću vam ga u nekom od slijedećih postova da znate što si nabaviti kad vam slijedeći put bude trebao novi.
Ključni trenutak: umiješeno tijesto podijelite u 3 loptice! Svakako 3 za ovu količinu vode, jer ako podijelite na manje nećete ga uspijeti razvući dovoljno tanko, a da vam ne prelazi površinu krpe. Ja se uvijek ravnam ovako: uvijek imam 1 kuglicu više nego decilitara vode. Podijeljene kuglice pustite da odmaraju 30-40 minuta na kuhinjskoj krpi. Lagano ih pobrašnite i pokrijte.

Photobucket

Dok se loptice odmaraju, zamutite fil. Pazite da stavite dovoljno soli. Često mi se fil činio dovoljno slan, a kad bi se štrukle( to vrijedi i za ostalu hranu sa sirom) ispekle bile bi neslane. Sad fil čak lagano presolim pa napokon nadjev bude OK.
Krećemo! Uzmite 1 kuglicu i stavite ju na sredinu krpe(ostale 2 ili koliko već imate maknite u stranu, na papirnati ubrus). Krpu prethodno dobro pobrašnite oštrim brašnom. Lopticu malo prelijte masnoćom:uljem, margarinom, maslacem...po želji!

Photobucket

Lagano prstima povlačite u krug:

Photobucket
(Ispričavam se, fotke nisu preoštre, al mislim da je ipak bitnije da skužite kako razvlačiti tijesto :))

Photobucket

Slobodno dio koji vam je pretanak pritisnite s namašćenom rukom, dok drugom razvlačite deblji ostatak. Ako djelomično popuca- nije važno, samo hrabro i pažljivo s tim dijelom dalje.

Photobucket

Dobra stvar kod štrukli je što ne moraju biti baš tanke kao pita. Kad ste razvukli na veličinu krpe rasporedite fil do polovice:

Photobucket

Na fil po želji još možete dodati: prokuhanu blitvu ili špinat, naribati tikvicu... Namazani fil poškropite s malo masnoće.
I onda jednostavno krpom srolajte!
Štrukle se režu rubom tanjura, a ukoliko ih planirate kuhati, prije nego zarežete rub tanjurom, utisnite ga prstom kako vam fil ne bi iscurio van. Ja ih u zadnje vrijeme uglavnom pečem. Peku se u namašćenom limu, stavljala sam u lim dimenzija 21 x 34cm... stala bih još koja :). Prije pečenja obilno premažem kiselim vrhnjem.

Evo kako to izgleda:

Photobucket

Ili s blitvom:

Photobucket

Ako ih više volite kuhane: stavljate ih u kipuću posoljenu vodu, kuhate 10 do 15 minuta na umjerenoj vatri. Svakako na umjerenoj kako vam sir ne bi iscurio van. Pospite prženim prezlama, servirajte s kiselim vrhnjem!
Eto, sad više ne možete reći da ne znateno! Ako nešto nije dovoljno jasno- slobodno pitajte!
Probajte, stvarno nije komplicirano!
- 06:30 - Komentari (22) - Isprintaj - #

15.02.2011., utorak

Cheesecake light

...ili kako je vaša Blondie ponovo uprskala stvar, ovaj put na sreću thumbup
No, prije nekih par godina kad je zajedno s onom famoznom slastičarnicom na Kaptolu krenula priča o the torti, dobila ja od frendice recept za istu. Navodno oriđiđi! Svi tortu hvale, ja do Kaptola od puno posla ne stižem, gosti (ne sjećam se više tko) stižu za vikend pa i ja krenem u nabavku potrebnog materijala(i kalupa) i pečem tortu. Jeli gosti, nosila na posao...Za 2 dana stigla moja frendica s malom, proba, kaže: "Super, nije tako teška kao "prava", bit će zbog sira". "Kako zbog sira?" sad sam već u čudu...al vaša Blondie ipak skuži- u oriđiđi ide punomasni krem sir (tipa Philadelphia ili ABC) a ja sam pravila s običnim svježim. Uglavnom, to se pokazalo kao dobitna kombinacija jer svi siroljupci mogu uživati u ovoj osvježavajućoj tortici bez osjećaja težine u želucu nakon konzumacije.

Dakle za light čizicu potrebno vam je:

Za tijesto:

15 komada petit beure keksa
10 dkg maslaca
2 jušne žlice šećera
1 vanilin šećer

Za I fil:

50 dkg svježeg kravljeg sira (Zagrebački)
5 jaja
25 dkg šećera
1 vanilin šećer
korica limuna(po ukusu)

Za II fil:

4 kisela vrhnja 20%mm
6 žlica šećera
2 vanilin šećera

Smrvite kekse i pomješajte s omekšalim maslacem, dodajte šećer i vanilin šećer. Dobit ćete poprilično čudnu smjesu...

Photobucket

...ali to je u redu. Hrabro nastavite dalje! Morala sam ovo napomenuti jer sam prvi put bila u čudu i uvjerena da sam nešto zbrljala. Obložite kalup aluminijskom folijom. I dolje i po rubovima! Preporuka- pravite u kalupu za torte koji se da otvoriti kako vam folija ne bi zadavala prevelike probleme pri serviranju. Moj kalup je promjera 26 cm. Dobivenu smjesu utisnite u kalup pa istresite prvi fil. Za njega najprije trebate ocijediti sir. Preporučila sam Zagrebački sir zato što sam s njim radilaa prvi put i bilo mi je kremastije. Ocijeđeni sir najprije dobro izradite mikserom dok ne postane kremast. Dodajte šećer i vanilin šećer. Jedno po jedno jaje, koricu limuna po ukusu. Ako zaboravite staviti limun u prvu filu(kao što je Blondie ovaj put zaboravila) stavite ga u drugu, dođe vam na isto. Dakle, kad ste dobro umutili prvi fil istresite po smjesi i pecite cca 45min u pećnici koju ste prethodno ugrijali na 180C. Pazite da vam ne zažuti. Ako imate tu i tamo poneku smeđu točkicu je OK, ali ništa više od toga. Čim skužite da smeđi- stišavajte! Nakon 45 minuta bilo bi dobro da vam izgleda ovako:

Photobucket

Joj, da dobro- imam slabu pećnicu i nisam pretjerivala s temperaturom zubo
Sad drugi fil. Tu stvarno nema mudrosti. Najprije malo izradite vrhnje, dodajte šećer i vanilin šećer. Sad ide mudrost: Ovaj prvi fil je jako mekan i porozan pa morate lagano, žlicu po žlicu sipati drugi fil na prvi. Pecite sve skupa još 15 minuta. Sad više ne morate toliko histerično zavirivati u pećnicu jer ste u prethodnih 45 već sigurno postigli pravu temperaturu. Kad 15 minuta prođe, izvadite ga van i pustite da se ohladi!

Photobucket

Nemam pojma šta ću vam skuhati za drugi put. Nadam se da ću naći malo vremena za štrukle!

- 05:45 - Komentari (17) - Isprintaj - #

11.02.2011., petak

Rižoto od poriluk

Znam, znam. Većini vas se diže želudac i nemate namjeru pročitati ovaj post do kraja :(. Neki su tu reda radi pa će možda i pročitati barem dio :))...ali dajte ljudi, molim vas! Pružite poriluku još jednu šansu, on to stvarno zaslužuje! Znam da zvuči nevjerovatno, ali tako je! Poriluk je nažalost jedna od omraženijih biljaka u našem kraju, a sve to zbog onog glupog čušpajza kojeg ste jeli u školi, neki još i u vrtiću i sad ga ne možete smisliti. Ali ako nemate ništa protiv običnog luka u jelima probajte ovu brzu, jednostavnu i jeftinu verziju i sigurno će vas oboriti s nogu. Za poriluk kažu da je bogat vitaminima i mineralima, prirodni antibiotik, smanjuje krvni tlak, jača imuno sustav, snižava kolesterol...
Do ovog sam jela sasvim slučajno došla sama i sad ga često pravim. Najčešće kao samostalno jelo! Ima raznih varijacija, a najvažniji sastojci su riža, poriluk i curry. I sve je gotovo za 15-ak minuta!

Za ovo varijantu za 2 osobe koju sam neki dan pravila potrebno vam je:
100 g puretine narezane na kockice(može bilo koje meso)
200 g poriluka
1 dcl vrhnja za kuhanje
1 dcl riže
curry
karadmom(ako ga imate pri ruci)
sol
papar
U posoljenu kipuću vodu stavite kuhati rižu. U drugoj posudi poržite meso narezano na kockice. (ukoliko pravite s mesom, ja čak češće pravim bez mesa). Na meso dodajte sitno nasjeckani poriluk i nastavite pržiti. Dodajte začine po ukusu. Po potrebi malo podlijte vodom. Za cca 5 min probajte, gotovo je kad je po vašem ukusu poriluk dovoljno mekan. Zatim stavite vrhnje za kuhanje i kratko prokuhajte da se vrhnje zgrije. Naravno možete ga dodati i više nego je u receptu, stvar je osobnog ukusa. Kad je riža kuhana, ocjedite ju i dodajte poriluku, provjerite je li dovoljno začinjeno- i to je to! Lagan, ukusan i brz obrok je gotov!

Sad je tu trebala doći fotka! I bilo ih je 20-ak. Vaša Blondie ih je, naravno, sve izbrisala s fotića jednim jedinim klikom! I nemam onaj program koji vraća fotke nazad!
A baš sam htjela da dobijete volju :((((


Obožavam poriluk! I sigurno ću vas još koji put "udaviti" s njim. Pitu od poriluka, koju često pravim, vole svi. Čak i oni koji su do tada mrzili poriluk. Ali u slijedećem postu će ipak biti nešto slatko...Do tada- uživajte i ponekad nešto skuhajte!
- 17:47 - Komentari (8) - Isprintaj - #

07.02.2011., ponedjeljak

Brownie (na moj način)

Već se dugo spremam peći taj Brownie i nikako. Imam i hrpu recepata...i onda mi uleti jedan solidan recept na Coolinarici (koji sam preradila) kao inspiracija, za moju frendicu, koja mi je dolazila na ručak baš u PMS-u. A ovo je definitivno jedan od PMS kolača. Mučilo me samo da li da ga nazovem Brownie ili ne. Onda sam negdje nedavno naišla na recept za žuti Browni pa pomislih- Why not?
Umalo da zaboravim dodati, trebat će vam svega 30-tak minuta da sve sameljete, smutite i stavite u pećnicu.

Pripremite:
150g maslaca
100 g crne čokolade (min. 70% kakao mase)
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 zrele banane
4 jaja
150 g sitno mljevenih badema
100 g krupno sjeckanih prženih lješnjaka
1 vrhom puna žlica kakao praha
1 vrhom puna kavena žličica (to je ona manja od čajne) praška za pecivo.
Za glazuru:
2 dcl slatkog vrhnja
100 g čokolade za kuhanje

Upalite pećnicu na 180 C, krenite s mljevenjem, a zatim izradite omekšali maslac. Gotov je kad dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte šećer i vanilin šećer pa još malo miksajte, zatim dodajte zgnječene banane. Upozorenje: smjesa će vam izgledati otprilike ovako:
Photobucket
Ali ne dajte da vas to obeshrabri :) čim stavite lagano umućena jaja(kao što ih mutite za pohanje) te ih dobro umutite mikserom, sve će opet biti pod kontrolom. Dodajte prosijani kakao i prašak za pecivo. Ne pretjerujte s praškom, upropastit ćete okus kolaču. Zatim na red dolazi čokolada. Čokoladu je najbrže i najjednostavnije otopiti u pećnici. Stavite ju na dupli sloj alu folije, samo ne mojte na nju zaboraviti :). Otopljenu čokoladu razmiješajte dobro mikserom. Na kraju u smjesu ručno umiješajte bademe i lješnjake. Mala napomena: i lješnjake možete sitno samljeti. Istresite ga u kalup za torte ili po želji. Ja sam koristila kalup promjera 26 cm.
Photobucket
Sad ravno s njim u pećnicu. Pecite ga cca 30 minuta i pazite da vam vatra ne bude preslaba (ako se prvih 5 minuta ništa ne događa) niti prejaka(ako vam se kolač naglo počne dizati). Ne otvarajte pećnicu sve do pred kraj pečenja. To je zlatno pravilo kad pečete biskvite. Gotov je kad se smjesa počne odvajati od kalupa ili probajte bravurozan trik s čačkalicom: zabodete ju lagano u biskvit i ako ju čistu izvučete van- gotov je! (Ne pretjerujte s ubadanjima :))
Nakon sat vremena hlađenja prelijte ga s glazurom. Glazuru možete raditi na pari. Ja sam radila u posudi s debelim dnom na jako laganoj vatri. Samo trebate sjednačiti smjesu čokolade i slatkog vrhnja i preliti ju po kolaču. Kad se sve skupa ohladi možete navaliti. Kome nije dosta kalorija može kolač servirati sa slatkim vrhnjem.

Photobucket
- 23:39 - Komentari (7) - Isprintaj - #

02.02.2011., srijeda

Cvjetići peciva iliti peci me, peci me!

Dragi moji,
evo me opet. Kao što rekoh, preporodio me DSL. Hrpu finih recepata sam našla na Coolinarici. Neke sam (pošteno) doradila,
ovaj sam doslovno prekopirala. Cvjetići stvarno izgledaju preslatko i naprosto vas zovu- peci me! Peci me!
Photobucket

Zar ne?
Najprije sam mislila napraviti svoje "uobičajeno" dizano tijesto pa samo odraditi cvjetiće, ali sam odustala. Bit će u nekoj drugoj kombinaciji. Moj muž i ja smo ludi za svim mogućim kiflicama, lopticama, buhtlicama...Usput, sigurno ste gledali večerašnji Dnevnik na Novoj- kruh poskupljuje pa je peći kruh, a i peciva, danas isplativije! Pa krenimo štedit ;)
(Muž će mi tako biti ponosan kad ovo vidi, napokon malo razmišljam o novcu :))

600g brašna(pola oštro pola glatko)
2/3 kockice svježeg kvasca
100 ml mlijeka
200 ml vode
6 velikih žlica jogurta
3 velike žlice ulja
1 čajna žličica soli(ne prepuna) ili po ukusu
1/3 čajne žličice šećera
Za premaz:
1 žumanjak
1 velika žlica mlijeka
sol, mak ili sezam za posipanje


Nema prevelike mudrosti, umlačite mlijeko razmrvite kvasac, dodajte ostatak namirnica i dobro izlupajte. Brašno sam ovaj put vagala kako bih vam dala što precizniji recept. Jer kao što piše tu sa strane...čak i za početnike :)
Lupati trebate dok tijesto ne postane glatko, odnosno dok se ne počne odvajati od kuhače. Kad se počne odvajati, onda još malo :( Nije tako strašno, ne bojte se! Ostavite ga na toplom da se udvostruči. I onda krenite. Nadam se da imate škare koje koristite samo u kuhinji. Ako ne, nabavite ih, krajnje je vrijeme:) I ja sam si ih nabavila baš zbog cvjetića(rekoh vam-peci me, peci me!) za svega15 kuna!
Tijesto je je uduplano. Istresite ga na pobrašnjenu podlogu, odvojite 10-tak kuglica(meni ispalo 11) i slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Škarama zarezujte latice.
Photobucket

A možete si i čašicom za rakiju obilježiti sredinu. Što dublje zarezujete prena sredini, latice će biti izraženije. To mi je postalo jasno nakon što sam zgotovila. Blondie!
Nakraju ih premažite žumanjkom razmućenim s malo mlijeka, pospite sjemenkama po želji i sa malo soli.
Vjerujte, još je jednostavnije za napraviti nego što izgleda!<

Photobucket

Pustite cvjeteke da se odmaraju 10 do 15 minuta, a onda ih stavite u zagrijanu pećnicu. Ja sam svoju zagrijala na 220 C, ali moja je stvarno slaba. Mislim da je prosječnu pećnicu dovoljno ugrijati na 200 C. Pekla sam ih 25 minuta. Po meni su efektniji kad dobro porumene.

Photobucket

Ukoliko vas je četvero na ručku/večeri ili povećajte masu ili kupite kruha :) !

Ako vas Slavonka pozove na ručak, šanse su gotovo nikakve da prođete bez kolača pa tako u idućem postu završavam Trilogiju jednog ručka s Brownijem (na moj način)! Veselim se!


- 22:10 - Komentari (9) - Isprintaj - #