Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





07.02.2011., ponedjeljak

Brownie (na moj način)

Već se dugo spremam peći taj Brownie i nikako. Imam i hrpu recepata...i onda mi uleti jedan solidan recept na Coolinarici (koji sam preradila) kao inspiracija, za moju frendicu, koja mi je dolazila na ručak baš u PMS-u. A ovo je definitivno jedan od PMS kolača. Mučilo me samo da li da ga nazovem Brownie ili ne. Onda sam negdje nedavno naišla na recept za žuti Browni pa pomislih- Why not?
Umalo da zaboravim dodati, trebat će vam svega 30-tak minuta da sve sameljete, smutite i stavite u pećnicu.

Pripremite:
150g maslaca
100 g crne čokolade (min. 70% kakao mase)
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 zrele banane
4 jaja
150 g sitno mljevenih badema
100 g krupno sjeckanih prženih lješnjaka
1 vrhom puna žlica kakao praha
1 vrhom puna kavena žličica (to je ona manja od čajne) praška za pecivo.
Za glazuru:
2 dcl slatkog vrhnja
100 g čokolade za kuhanje

Upalite pećnicu na 180 C, krenite s mljevenjem, a zatim izradite omekšali maslac. Gotov je kad dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte šećer i vanilin šećer pa još malo miksajte, zatim dodajte zgnječene banane. Upozorenje: smjesa će vam izgledati otprilike ovako:
Photobucket
Ali ne dajte da vas to obeshrabri :) čim stavite lagano umućena jaja(kao što ih mutite za pohanje) te ih dobro umutite mikserom, sve će opet biti pod kontrolom. Dodajte prosijani kakao i prašak za pecivo. Ne pretjerujte s praškom, upropastit ćete okus kolaču. Zatim na red dolazi čokolada. Čokoladu je najbrže i najjednostavnije otopiti u pećnici. Stavite ju na dupli sloj alu folije, samo ne mojte na nju zaboraviti :). Otopljenu čokoladu razmiješajte dobro mikserom. Na kraju u smjesu ručno umiješajte bademe i lješnjake. Mala napomena: i lješnjake možete sitno samljeti. Istresite ga u kalup za torte ili po želji. Ja sam koristila kalup promjera 26 cm.
Photobucket
Sad ravno s njim u pećnicu. Pecite ga cca 30 minuta i pazite da vam vatra ne bude preslaba (ako se prvih 5 minuta ništa ne događa) niti prejaka(ako vam se kolač naglo počne dizati). Ne otvarajte pećnicu sve do pred kraj pečenja. To je zlatno pravilo kad pečete biskvite. Gotov je kad se smjesa počne odvajati od kalupa ili probajte bravurozan trik s čačkalicom: zabodete ju lagano u biskvit i ako ju čistu izvučete van- gotov je! (Ne pretjerujte s ubadanjima :))
Nakon sat vremena hlađenja prelijte ga s glazurom. Glazuru možete raditi na pari. Ja sam radila u posudi s debelim dnom na jako laganoj vatri. Samo trebate sjednačiti smjesu čokolade i slatkog vrhnja i preliti ju po kolaču. Kad se sve skupa ohladi možete navaliti. Kome nije dosta kalorija može kolač servirati sa slatkim vrhnjem.

Photobucket
- 23:39 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se