ponedjeljak, 04.09.2006.

Jebote koliko nas i di sve ima... hrvatska

Image Hosted by ImageShack.us

- 12:51 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 16.05.2006.

Peticija protiv povišenja školarina

Podržite ovi peticiju koja se protivi najavljenom kumulativnom povišenju školarina, svake godina za 10%!bang

http://www.sz-watch.org/peticija/thumbup

- 08:17 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.05.2006.

BOMBAY TV

http://www.grapheine.com/bombaytv/play_uk.php?id=1173434

http://www.grapheine.com/bombaytv/play_uk.php?id=1173379

http://www.grapheine.com/bombaytv/play_uk.php?id=1173403

- 15:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 30.04.2006.

Air Đapić

Image Hosted by ImageShack.us

- 14:18 - Komentari (9) - Isprintaj - #

Čobanković :)

Image Hosted by ImageShack.us

- 14:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 25.04.2006.

Ex-Linčina

Danas sam se zaposlija jeba ga ćuk!
Šta mi je to tribalo u životu?
Nema više lita, turistkinja, Vodica, mulića, zeke peke...
Ovo lito sam u jebenom ZGu!!
Napravit ću samoubojstvo 100%, bit će dovoljno da se sitim Hacienede i Rogoznice i gotov ću bit...
Image Hosted by ImageShack.us

- 20:04 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.04.2006.

Fotke sa Siemensom S65

Lin san pisat a i neželim se ponovno zakačit za blog al kad je već osta živ stavit ću pokoju fotku šta snimim mobom, loše su kvalitete al su dosta velike.
KLIKNI NA SLIČKU ZA ORIGINALNU VERZIJU!

MJESTO: ŠIBENIK
DATUM: 15.04.2006.

DOLAC i sv. ANA
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

RULJA U DOCU 15.04.2006.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

MORE NAŠE PLAVO...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

BOROVINA JE KRIVA MAJKU JON ŠIŠKASTU...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 22:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 11.04.2006.

BATIDA

Nezavisna glazbena etiketa DOP Records nakon otkrivanja i promoviranja novih izvođača Ramireza, Lollobrigide, Quasarra, revitaliziranja karijere Svadbasa, predstavljaju nove pulene - zagrebački pop sastav Batida. Kao i ostale spomenute izvođače, njihov će diskografski debi album objaviti u koprodukciji s Menartom.

Kao što kažu u promo materijalu prilikom upoznavanja s Batidom:
"Radi se o spoju glazbe, filma i kazališta.
Radi se o direktnom udarcu na učmalost i sterilnost pop glazbe.
Radi se o popunjavanju praznine po pitanju visokokvalitetnih pop bendova na domaćoj glazbenoj sceni, nastaloj nestankom Jinxa.
Radi se o putovanju vremenom i prostorom do susreta s glazbom i članovima B 52`s.
Radi se o komunikativnoj, razbibrižnoj, veseloj i šarolikoj skupini muzičara koji uživaju status audio vizualne atrakcije.
Radi se o pop bossanovi 21. stoljeća.
Radi se o prvom hrvatskom "tropicalia" bandu.
Radi se o završenim ili još uvijek aktivnim studentima Akademije Dramskih Umjetnosti, Muzičke Akademije i drugih odnosnih institucija koji ne robuju institucionalizmu, nego svojoj kreativnosti i maštovitosti."

Grupu Batida predvode: jedna od posljednjih prirodnih plavuša hrvatske glazbene scene, profesorica ruskog i poljskog, poliglota, profesionalna glumica - front žena, zanosna ZIZ. Ona je pjevačica maznog glasa i začudnost benda, članica Schrmtz teatra, Zvonka i Gradskog Ureda za Kulturu i Nove Grupe, plesačica capoeire - brazilske borilačko-plesne vještine. Njen muški pandan i mastermind Batide je Milton, pjevač, gitarist, profesionalni glumac i autor.

Milton objašnjava porijeklo imena grupe: "Batida na portugalskom označava udarac bilo koje vrste, a može se prevesti i kao ritam ili groove. U užem smislu označava specifičan način sviranja klasične gitare karakterističan za Brazil, kojeg je u usavršenom obliku proslavio Joao Gilberto,"King of bossa nova". Radi se o čupkanju žica sa uglavnom 4 prsta, kojom se dobivaju prepoznatljive "bossa"harme, gdje su prsti u okomitom položaju u odnosu na žice."

Prvi singl grupe bit će pjesma "Uspomena" (DOP Records/Menart) čije se lansiranje u eter sprema tokom travnja, a slijedit će je i zanimljivo video uprizorenje tokom svibnja.
Radi se o jednoj od pjesama koja će najaviti Batidin debitantski album "Još jedan dan..." predviđen za objavljivanje u koprodukciji DOP Records i Menart - do kraja tekuće diskografske godine. O točnim datumima objavljivanja singla, video spotova, koncerata, albuma, bit ćete detaljno informirani.

Grupa se trenutno nalazi u Ater studiju gdje pod producentskim ravnanjem Maria Krnića party snimaju materijale predviđene za debitantski album.

- 17:44 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 10.02.2006.

NOVI BOOKMARK!

U posljednje vrijeme uživam čitajući Kolumne Ante Tomića sa Jutarnjeg.hr-a i uživam u svajkoj, pa bi ih i vama preporučio da bacite oko na njih.
Evo jedne od ponajboljih!

Što činiti ako vam se žena pokara na plaži
Ante Tomić Klasa optimist

Doba je godišnjih odmora i svi ste, jasno, dobrodošli u Dalmaciju. Nama bi ovdje, doduše, bilo zgodnije da ste novac koji namjeravate potrošiti na ljetovanju naprosto poslali poštanskom uplatnicom, ali ako ste već došli, stisnut ćemo se malo, naći će se postelja i za vas.

Je li vam smeta ako vas stavimo u garažu? Tamo je već jedna obitelj Nizozemaca, bračni par s troje djece, ali oni su kod traktora, vas ćemo smjestiti na drugu stranu, na luftmadrace ispod police s alatom, pesticidima i herbicidima, vrećama sjemenja i rasparenim blatnjavim gumenim čizmama. Koliko to košta? A slušajte, gospodo draga, apartman košta, ako nemate para, što ste uopće dolazili na more. Zahod? Ma, koji zahod, gospodine, vidi šume oko nas...

I tako se vi smjestite u garaži kod jedne krasne obitelji negdje na Visu i dva tjedna kenjate iza grma, dok vas visoka suha trava škaklja po guzi, i trudite se ne razmišljati o zmijama, ježevima i crnim udovicama. Mislite da vas nitko ne vidi, ali svako jutro gazda izađe na terasu i veselo vam mahne.
Kako ide?
A evo, može nekako.
Triba li papira?
Ne treba, hvala.
Ako išta triba, nemojte se vi ustručavat pitat, reče on srdačno. Mi smo tu zbog vas... Da posli ne pričate kako van je u nas bilo loše.

Srce su ti Dalmatinci, ali, znate, i oni su samo ljudi. Nemojte to zaboraviti. Ima nekih stvari u vas koje njih nesumnjivo smetaju, samo im njihova pristojnost i anđeoska dobrota ne dopuštaju da vam kažu. U nastavku ovog teksta dao bih vam nekoliko savjeta, uglavnom jezične naravi, kojih bi se svakako morali pridržavati na godišnjem odmoru.

Pod jedan, vrlo je važno, ako ste se pošli okupati, nemojte kazati: Idem u vodu. Ili, ako se raspitujete o temperaturi tekućine u koju se upravo bacio vaš bračni partner, ne smijete upitati: Kakva je voda? Voda je Sutla, Kupa, Korana, Mrežnica, gazirana i negazirana Jamnica, voda je ponekad u plućima ili u koljenu, ili je probila iz vaše kupaonice u stan susjeda ispod vas, voda je, da oprostite, na Bundeku i Jarunu, ali to gdje ste se došli ljetovati, u Sukošanu ili u Mimicama, nije voda, nekakav banalni ha-dva-o, nego more.

Dalmatinci su zbog nečega, možda i iracionalno, vrlo osjetljivi na tu razliku, a vi je lijepo prihvatite i nemojte se praviti pametni. Nemate nikakva razloga počinjali sitničave polemike o kemijskom sastavu Jadrana. Kada odete na zimovanje u Austriju, službenika na skijalištu svakako nećete upitati: Kakva je voda?, je li tako? E, pa ako ste se već navikli da snijeg nije voda, naučite da je i za more prikladna samo jedna imenica: more.

Zatim, deklinacija imena vaših domaćina. Pozove li vas na večeru neki, na primjer, Mate, a vi kažete: Idemo na večeru kod Matea, Mate će možda i zažaliti što vam je ispekao skuše na gradelama. Pogriješili ste padež u njegovu imenu i to njemu može biti vrlo bolno. Vi idete ne večeru "kod Mate", makar negdje opet možete reći i da idete "kod Matota". Nije uvijek jednako.

Kada vaš mali na plaži, na primjer, uzme lopaticu od nekoga Stipe, rečenica: Mislave, vrati Stipetu njegovu lopaticu, negdje će izazvati smijeh kupača, a drugdje je opet, na Hvaru, recimo, savršeno ispravna. Nema jasnog pravila kako se dekliniraju imena u Dalmaciji, od mjesta do mjesta je drukčije, ali potrudite se malo, naćulite uši, nemojte biti oholi, upijajte lokalni govor.

Pogledajte kako to radi Milan Bandić. Je li vi uopće znate da je Bandić zapravo Hercegovac? Eto vidite, a po govoru nikad ne bi rekli, jel'da? Ne očekujemo od vas da to odmah perfektno naučite, jer to nije ni lako. Čitav svjetonazor je u jeziku i od vas bi, naravno, bilo previše očekivati da ga usvojite samo zbog dva tjedna godišnjeg odmora. No, pokušajte makar svojim jezikom ne živcirati lokalno stanovništvo.

Vidite, Dalmatinci govore muževno, otresito i malo nemarno i to je stvar s kojom se, jel'da, naravno, možete rugati, kako se u "Večernjoj školi" prekrasno izruguje Zlatan Zuhrić. On je tako pažljivo i s ljubavlju napravio svoju karikaturu Dalmatinca da to nijednog od nas uistinu neće pogoditi. Štoviše, jako nam se sviđa. Ali, dopustite s druge strane da je i nama ovdje dolje smiješna jezična tankoćutnost Sjeverne Hrvatske te se, barem dok ste na odmoru, suzdržite od umanjenica.

Vjerujte, svaki vaš deminutiv raskrvavi nam uho. Nemojte, recimo, od konobara tražiti "kavice" i "pivice". Imajte razumijevanja, čovjek je jutros od šest na nogama i ne treba mu vaše preseravanje s tepanjem za kavu i pivo. Ako ćete još reći "vinčeko", bolje stavite kacigu na glavu. U Zagrebu ili Krapini je možda slatko čuti da je netko negdje jeo "ribice", bože mili, ima svakakvih perverznjaka, ali taj izraz će u Baškoj Vodi ili Brelima izazvati posvemašnju zgranutost personala restauracije. Ako tražite "ribice", najbolje čemu se možete nadati je porcija girica ili gavuna. I pravo vam budi, bolje niste niti zaslužili. Jer, ako ćete i zubaca od četiri kila nazvati "ribicom", to je, oprostit ćete, uvredljivo.

Također, nemojte miješati vrstu plesa i popularne latinoameričke glazbe naglašenog sinkopiranog basa i bogatih udaraljki s umakom od ukuhanih rajčica i mediteranskih začina na maslinovom ulju: salsa nije isto što i šalša. A ne dao vam bog da šalšu, recimo, zamijenite s kečapom. To vam ne bih savjetovao čak ni ako imate dopunsko zdravstveno osiguranje.

Dalje, ako bi na odmoru jeli dinje, najbolje što vam možemo savjetovati jest da na tržnici naprosto pokažete prstom na žuti plod, jer Dalmatinci, da zbune neprijatelja, imaju nekoliko naziva za to voće. Negdje je "cata", negdje "pipun", negdje "milun". Ono pak što vi zovete "dinja", ovdje je lubenica, s izuzetkom Šibenika i okolice, kako već Šibenčani u svemu moraju biti mimo normalnog svijeta, gdje lubenicu zovu "čentrun".

Jedan od grubljih jezičnih nesporazuma koji vam se može dogoditi u Dalmaciji jest i da vam jedan dan, na primjer, dođe netko s uznemirujućom vijesti da se vaša supruga "pokarala" s nekim na plaži. Dogodi li vam se tako nešto, to nije razlog da ubijete i nju i njega. Stanite, duboko uzdahnite, rano je za odlazak u bračno savjetovalište, Centar za socijalni rad, razvod i podjelu imovine. Čovjek vam je, naime, rekao da se vaša supruga posvađala, a ne da je, naočigled svih na plaži, čak i pred maloljetnicima, spolno općila s nekim naočitim Dalmošem.

Eto, našlo bi se vjerojatno još toga što bih vam mogao savjetovati, ali ovdje ću se zaustaviti. Jer, vidite, pored svih dobrih savjeta, nitko vam ne može dati jamstvo da neki mamlaz na plaži neće ipak skontati da ste vi Purgeri i uzeti vam dvjesto pedeset kuna za sat iznajmljivanja sandoline.

- 17:26 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.02.2006.

Jednoj mojoj teškoj ovisnosti

NARKO(dio)

da li sam ja
tako davan da
zaboravljaš?
i da li je on
tol'ko hrabar
da te otima?

zato postoje riječi
da njima me lažeš
zato postoji nada
da još jednom kažeš

sanjajući ja uvijek idem
tebi

postavljaš stol za razbojnika
tvoj je svijet carstvo, magija
brišeš mu pišalinu s cipela
pa nije valjda da ti je tako drag

znam, znam, znam to je taj tvoj tip kauboja
i ako bi Bog birao ženu
ma, birao bi tebe
to znaš

o, da li sam ja
tako davan da
zaboravljaš?
i da li je on
tol'ko hrabar
da te otima?

kad prekriješ uši
čut ćeš me bolje
i nećeš znati da kucam
al' bit ćeš sigurna tko je

ja sanjajući uvijek idem
tebi

ti si moj narko


Fala PIPS CHIPS & VIDOCLIPS-ima koji mi uvijek sjebu duh i srede misli.

Dođite svi u KSET 21.2.2006. na promociju "izštekanog albuma: DOKUMENT"! Ja ću doć iako iman ispit odma sutra ujutro. Koncert nije moga u gori datum upast al to me neće spriječit da ga posjetim. Ako sam ih moga zadnji put ići slušati u Ljubljanu mogu se i prošetati do KSETa ovaj put. Hedonizam prije svega!

- 12:34 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>
< rujan, 2006  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


O BLOGU

 • Trenutno u fazi rušenja a možda se štokod i novega napravi.
  Ljudi još posjećuju ovaj blog samo zato jer na njemu na jednom mistu piše Nikolina Pišek gola. Pa vi zaključite šta je web i čemu služi.

  ICQ: 240-706-864

Linkovi

Kliknite
The WeatherPixie
Zagreb
The WeatherPixie
Dalmacija

Zanimljivosti

 • Keyword Analysis:
  tj. bizarni pojmovi koje su ljudi upisali u pretraživač i došli do mog bloga!  1. nikolina pišek gola
  35% svih ulaza!!!

  2. fukanje 22%!!
  3. gola tatjana jurić 10%!

  moja bih pobjedili u tuzli
  vozački ispit nemogu nikako
  fukanje u autu slike
  gole žene
  ljubavni razgovor teme
  prcat mlade
  ludlo dj
  naj naj najbolje igre svjeta
  zabavni sex testovi
  dali niko kranjčar ima curu
  gola učiteljica
  fukanje u guzu
  ivana manijak
  miss hrvacke
  prcanje
  perverzni seks
  splitski sleng
  malo pa sad će