četvrtak, 25.04.2013.

Uzeti mjeru napuštenoj prošlosti






Pa i dok naizgled mjerim slikovite nekretnine
i uzimam precizne mjere po kojima ću ih „a ono odmah sutra“,
... jer je investitor uvijek ona osoba smještena u vremenu - "nema vremena",
a sve bez i jedne cigle posve - prebrikati,
ili im, verzija druga...
u istom tom nevremenu iskrojiti "projekt uklanjanja"
i pretvoriti ih u aorist,

ja u stvari i tada podsvjesno kotiram jedino svoju prošlost,

a jedino što u svakom takvom času želim
je futur večernjeg mira
u kojem ću,
na svom zaokretnom stolcu i iz loše izmjere,
krivo očitati

pokretnine u sebi.

tessa k



(i kako je jučer aparatom ispisala retke iz Radnog staža)




| 15:22 | Komentari (4) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 15.04.2013.

Mapa druga





prvi list:


Napisala je u svoj dnevnik:

"Ne želim da se više lomiš od lijepih riječi, Tess.
Lomovi podrazumijevaju kasnija zarastanja po samo zarastanju znanoj mapi,
a tko zna kojom je to stazom i jel' tamo cvjetna livada ili kupina neka.
I koliko će nakon toga tko (od dvoje) ostati svoj,
a koliko će pripasti tim riječima između njih,
koje će se i u zarastanje uvući i ispreplesti se s oboje.
I prvi tu čak može sudjelovati prema vlastitoj nakani i volji.
Prema vlastitoj želji.
Ali lomljenoga nitko ne pita ništa.
Ne želim da se da se više lomiš od lijepih riječi, Tess.

Toliko je drugih izbora..."

...
drugi list:

Srastanje

tessa k


| 11:31 | Komentari (4) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se