Neplodni u Hrvatskoj

29.03.2008., subota

Hormoni?!

Puno puta sam čula od drugih kako u trudnoći "divljaju hormoni". Moram priznati da mi taj izraz baš i nije jasan. Valjda se svi na to pozivaju kad nešto ne mogu objasniti. E pa tako se i ja danas pozivam na to.

Pod utjecajem tog "divljanja hormona" danas sam nekontrolirano plakala u dućanu? Priča ide ovako.

Dođem ja do pulta gdje se kupuju suhomesnati i krušni proizvodi. Naravno da nema onih papirića s brojevima pa sam stala na dio s kruhom jer sam u svojoj glavi posložila rade dvije tete jedna je na strani s kuhom, a druga uz mesoreznicu pa valjda tako i obavljaju kupce.
Ispred mene jedna gđa. Nakon što ju je završila posluživati prodavačica se obrati meni i pita me što želim. Ja taman otvorim usta da udahnem zrak kad tamo jedna baba drekne kako je ona prije, neka se čeka red, valjda je red tamo gdje je ona? Prodavačica se ispirča, gđa koja je bila prije mene na redu se također ispričava i tvrdi da ju je (babu) pitala i da joj je ona valjda odgovorila da je uslužuju.
Jedva sam dočekala da obavi tu babu, i da dobijem svoj kruh. U grlu knedla, oči plivaju. Tek što sam se okrenula i krenula prema kasi potop je krenuo. Maramicom sam uspjela pokupiti sve i malo se pribrati dok ne izađem iz dućana. D. koji me je čekao me pokušao utješiti no jednostavno ja sam se morala isplakati.

Ako ovo ikada ispričam nekome tko me zna neće vjerovati. Pa ja sam osoba koja nema dlake na jeziku i koja se u svakoj situaciji snađe i nije me (inače) lako izbaciti iz takta.
- 16:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

28.03.2008., petak

Tko o čemu...

... trudnica o trbuhu.
Jučer sam primijetila golim okom kako mi se trbuh miče kad bebač udari. Toliko me to oduševilo da sam svako toliko žbaljila u trbuh.
Milim da sam napokon počela uživati u trudnoći!
- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.03.2008., subota

Fitness u maminom trbuhu

Bebe se počinju kretati vrlo rano, no mame to ne mogu osjetiti. Kažu da prvorotkinje osjete bebu kasnije negdje u prosjeku između 18 i 24 tjedna trudnoće.
Frendice su mi opisivale da su osjetile kao da ih je nešto očešalo u prolazu ili poškakljalo, da su osjetile lepritiriće, zmijice, ribice u trbuhu sve u svemu pravo životinjsko carstvo.

Prvi puta kad sam nešto osjetila (ili bar tako mislim) bila je nedjelja. Moj D i ja smo se vraćali s kavice koju smo uživali u Mošćeničkoj Dragi. Vozili smo se u autu i ja sam osjetila kao da se mjehurić diže iz unutrašnjosti trbuha i dodiruje mi unutrašnjost kože. Bio je to samo jedan mjehurić. Taj cijeli dan (a bilo je to 17.02. kad sam bila po zm, čitaj zadnjoj mensturaciju, trudna 17+1 tj. 17 tjedana i 1 dan) sam pokušaval biti mirnija ne bi li osjetila još koji mjehurić, no nažalost nisam.

Kako sutradan nije bilo mjehurića mislila sam da je sve to bilo samo u mojim mislima, no onda 20.02. (17+4) dok sam bila u čekaonici kod dr. opet mjehurić. Nakon toga svaki dan sam bila u iščekivanju novog mjehurića no išta.

Sljedeću nedjelju 24.02. odosmo mi na jutarnju kavicu na Kastav i opet na povratku mjehurić tada sam bila 18+1. Nakon ovog trećeg mjehurića bila sam sasvim sigurna da je to to, sad je bilo samo pitanje kad će mjehurić prerasti u nešto više.

To se dogodilo 28.02. (18+5) i od onda svaki dan osjetim kako me beba lupka. Istina još uvijek osjetim samo kad sjedim ili ležim no definitivno naša beba već trenira fitness.

Zašto sam uopće ovo krenula pisati, zato da vam kažem da se naša beba sa fitnessa prebacila na Tai-Bo. Naime sinoć je po prvi puta moj D osjetio kako se naša beba rita. Bio je to pravi "high kick" koji je mami natjerao suze na oči, ne od boli već od sreće što je to mogla podijeliti s tatom.

- 11:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

21.03.2008., petak

Vratija se Šime!

Nisam pisala već jako dugo iz više razloga. Sve mi je ovo novo i nestvarno. Tek od zadnjeg pregleda od pred sedam dana čini mi se da je to to, a već sam na pola puta!
Trenutno sam u 22 tjednu trudnoće i još uvijek se dogodi da dođem do mog D i kažem "Trudni smo!" onako s izrazom na licu kao da mu to prvi puta saopćavam.
Nekako sam se smirila jer ipak sada beba već udara, trbušić se vidi i više ne mogu proći kao "malo sam se udebljala"

Pokušat ću se češće javljati, tko zna možda ovo još uvijek netko čita




- 12:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Listopad 2010 (10)
Rujan 2010 (6)
Travanj 2010 (3)
Studeni 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (4)
Studeni 2007 (9)
Listopad 2007 (14)
Rujan 2007 (3)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (1)
Svibanj 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

Blogovi o istom

Moje suborkinje