petak, 04.02.2005.

Ribanje i ribarsko prigovaranje…

18.08.2004.

Vratila sam se u ovu prčvarnicu od mog grada, na vrući asfalt, u oblak neugodnih mirisa koji se šire od uznojenih ljudi, ostavila za sobom plavetnilo mora, slani mirisni zrak, nebo posuto zvijezdama…

Pa kako je bilo? Hm ne mogu se požaliti (previše), okupala sam se, osunčala (tj. spekla na svim mogućim i nemogućim mjestima na tijelu), uživala u samoći.
Da krenem iz početka. Putovala sam sa autobusom u kojem je osim vozača i mene bila samo još jedna putnica (nikad nisam doživjela tako prazan bus), i došla bih ja u pristojno vrijeme u Veli Lošinj da zbog nekog rasporeda u vožnji bus nije stao u Cresu i tamo čekao 50 minuta, vozač je otišao na cugu, ženska je tu završila putovanje, a ja ostala sama u busu sa muzikom i šetala se okolo busa, koma. Nisam ni znala da smo stali odmah uz rivu jer bi tada tražila da vozač zaključa autobus i pusti me da se odem prošetat. Napokon sam stigla, starci me pričekali i odmah otišla spat.

Tu počinju problemi, nisu mi mogli uzeti posebnu sobu pa smo svi zajedno bili u trokrevetnoj sobi, legla ja u krevet, lego moj stari, čim je prislonio glavu na jastuk začorio je i započeo svoju cjelovečernju ariju hrkanja, glasnog disanja, roktanja i ostalih «milozvučnih» glasova koje je proizvodio rektum u njegovim ustima. Kosa mi je skoro sva poispadala, živce mi je ispilio na nulu, rasplakala se od muke, bila sam toliko iscrpljena i umorna ali nikako zaspat od te njegove pjesme, trkala sam ga, bacala stvari na njega, al on prestane na jednu minutu i onda opet. Sada mogu zahvaliti nekoj nevidljivoj sili koja mi je prije puta došapnula da uzmem walkman, stavila ja tako slušalice opičila Coldplay do daske i utonula u san, jedini nedostatak te metode je jutarnja uhobolja, i svakodnevno kupovanje baterija koje su se prek noći ispraznile. Sve se to isplatilo kada sam došla na plažu i bacile se u more, savršene temperatura da te rashladi, kada sam zaronila, kada sam jahala na valovima, izašla i legla na ležaljku, poljubila sunce (koje je strastveno poljubilo i mene).

Ujutro bih sama otišla na plažu, popila bih sama kavu u bircu gledajući more, legla na mol i utonula u svijet iz knjige. Iz početka bilo mi je glupo biti sama, osjećala sam se neugodno, kao da me svi gledaju i misle kako jadno, ali nakon nekog vremena postalo mi je tako svejedno i uživala sam u toj tišini, u svojim mislima, samoći. Poslije ručka bih otišla malo na Feral i tamo sjela u hlad čitajući knjigu, kada su se starci probudili iz svog popodnevnog sna, otišli bi svi zajedno na kavu, pa na plažu. Već kada su me zvali da dođem, moram provesti neko vrijeme sa njima. Zajebavali smo se, zezali starog, kupali se i cvrljili na suncu, uz stalne naredbe mog starog: okreni se za 180, namaži se, odi u vodu, polakše plivaj, uživaj u moru, pa plutaj, pa skoči, pa ovo pa ono, da nije bilo moje mame pukla bih po šavovima i sasula mu grdne riječi u facu. Bio je toliko naporan da je to strašno, al smo ga ja i stara dobro zezale zbog toga. Oni bi otišli oko sedam s plaže, a ja bih ostala još pol sata, sat sama, gledala zalazak sunca i uživala. Tada sam i opazila jednog frajera koji je blizu mene ležao sa curom a mene skidao očima, stalno je zurio, hm ne kužim zašto me tako ne gleda netko tko je slobodan? Navečer bi se prošetali, pojeli sladać il popili sok, gledali zvijezde, čak smo vidjeli nekoliko meteora (fenomenalno), oni bi otišli spavat a ja bih još sama prolunjala. Nisam nikoga upoznala jer populacija u Velom Lošinju se kreće od roditelja i njihove male dječice, klinaca i klinkica, dedeka i bakica, i onih mojih godina i malo starijih koji su u parovima. Nisam niti išla s ciljem da nekog upoznam već da se odmorim i napunim baterije, to sam i napravila.


- 13:29 - Komentari (5) - Isprintaj - #
• :) za priču i :)) za volju da napišeš toliki post... (mali_djava 18.08.2004. 13:56)
• svaka cast tebi na zivcima i tvom starom na upornosti (isilloth 18.08.2004. 17:11)
• nek si ti napunila baterije,to je bitno,za to i služi odmor:)) (slučajna prolaznica 19.08.2004. 12:30)
• :hug: a za izbor glazbe u walkmanu: COLDPLAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! thumbs up:) (zagyrun 19.08.2004. 13:50)
• Hey! hvala na komentaru! :) hvala ti na tvojim riječima. Većeras slijedi nastavak, ako imaš vremena i volje, navrati... :) nadam se da će ti se svidjet :) (Amor E Morte 19.08.2004. 18:29)

- 23:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #