Linkovi






POGLEDAJ VRUĆI SPORT Shakira Fet Rihanna Can't Remember to Forget You KOJI SU DOGU FANOVI ČEKALI MOŽES OVJDE POGLEDAI UŽIVAJ

www.studonenadtv.ucoz.com




OBAVJES SVIMA KOJI STU DA DOĐETE NA MOJ SAJ GLEDATI Gru na supertajnom zadatku 2





IZBORE ZA EU PARLAMENT UŽIVO



BREAKING NEWS NENADTV LIVE






IZVANREDNE VIJESTI NENADTV NENADTV 02.07.2015 13:00 H
Pogledaj I videoUSKOK UPAO U KUĆE BRAĆE ZDAVKO MAMIĆ!
DINAMO! Mamić nije plaćao porez na provizije koje je uzimao od Luke Modrića?
Sumnjiče se za utaju poreza, davanje i primanje mita! Pod istragom i Vrbanović?








H R V A T S K A N A R O D N A B A N K A


TEČAJNA LISTA BROJ: 64


TEČAJNA LISTA






counter web


Nova Špica za Uskrs



newspapers

visitor counter




Dnevnik.hr 4 kanal


Dnevnik.hr 3 kanal



Dnevnik.hr 2 kanal


Dnevnik.he 1 kanal


Vlada hr




www.nenadtv.hr

27.06.2013., četvrtak

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************
SDP ODUSTAJE OD 'LEX PERKOVIĆ'? HDZ pozvao Vladu da ne ide kontra Bruxellesa
Zagreb 27.06.2013 14:55 h Nenadtv.hr
SDP-ova Ingrid Antičević Marinović priznala je 'kako su potrebne još neke konzultacije' te ćemo 'sve znati sutra'

Nenadtv.hr
Iako je premijer Zoran Milanović jučer rekao kako će Zakon o pravosudnoj suradnji s članicama EU tzv. Lex Perković biti donesen uz ograničenje koje je predviđeno unatoč protivljenju Europske komisije, čini se da to još uvijek nije sigurno.
SDP-ova Ingrid Antičević Marinović priznala je novinarima u Saboru „kako su potrebne još neke šire konzultacije“ te ćemo oko Zakona „sve znati sutra“. Iz toga bio se moglo iščitati kako vladajući, prije sutrašnjeg glasovanja o zakonu, još uvijek važu hoće li zaista ići kontra stajališta Bruxellesa.

HDZ ih je danas pozvao da povuku Zakon i da nas ne dovode u daljni konflikt sa domaćom političkom scenom i međunarodnom zajednicom.

- Neobično je da unatoč preporukama kako taj Zakon nije u skladu s europskim zakonodavstvom i onim što smo ispregovarali mi na tome šiljimo i tvrdimo da ćemo raditi kako hoćemo. To je Bizant. To izaziva politički i pravni konflikt sa zemljama članicama EU, odgovara Gordan Jandroković na pitanje što će nam se dogoditi ako ne poslušamo EK.

No, najveća oprobena stranka najavila je da će podržati izmjene Ustava kojima bi se propisalo nezastrajevanje politički motiviranih zločina komunističog režima. SDP je naime, nakon što su se zapetljali sa Perkovićevim zakonom, a kako bi uvjerili javnost da ne štite baš njega ograničenjem koje su postavili, najavljuju da će promjeniti Ustav kako bi se Perkovića moglo procesurati i suditi mu u Hrvatskoj jer je prema sadašnjim pravnim pravilima za njega nastupila zastara. Takva inicijativa izmjena Ustava dobila bi, po svemu sudeći, potrebnu dvotrećinsku većinu jer bi ju HDZ podržao.

Međutim u HDZ tvrde kako ne žele tu promjenu Ustava na bilo koji način povezivati sa Perkovićevim zakonom te i dalje inzistiraju da ga Vlada povuče.

- Oporba ima pravo zanovjetati. Ali što god mi učinimo nije dobro. Da primjerice nismo stavili ovo ograničenje onda bi rekli da je to zato jer hoćemo izručiti hrvatske branitelje – istaknula je Antičević Marinović. A na pitanje zašto izmjenu Ustava o nezastarjevanju političkih zločina nisu predložili 2010. kada je u Ustav uneseno nezastrajevanje pretvorbenog kriminala odgovara:

- Za svaku izmjenu moglo bi se reći: a zašto nije prije donesena.

I bivša premijerka Jadranka Kosor smatra kako takva promjena Ustava ne bi popravila ovu situaciju u kojoj smo se našli iako je i ona apsolutno za to da se bez zastare sudi svima optuženima za politički zločin.

- Mislim da je SDP najavio tu inicijativu prvenstveno kako bi popravio dojam oko velikih komplikacija vezanih uz europski uhidbeni nalog – ocjenjuje Kosor. Sličnog je mišljenja i Laburista Dragutin Lesar.

- Dok god prijedlog promjena Ustava oko nezastrijevanja političkih zločina ne vidim u Saboru smatram ga medijskim spinom odnosno skretanjem sa onih tema koje žuljaju Milanovića od gospodarske i financijske krize, do monetizacija autocesta o kojima građani ništa ne znaju – kaže Lesar.

***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
****************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


Poslodavci u razminiranju: Ne možemo ispuniti zahtjeve pirotehničara
Zagreb, 27.06.2013., 15:39
Ne možemo ispuniti zahtjeve pirotehničara za povećanjem plaća jer bi to dovelo do otpuštanja radnika zaposlenih na poslovima razminiranja ili do gašenja tvrtki koje se time bave, poručili su danas poslodavci okupljeni u HUP-ovoj Udruzi humanitarnog razminiran

Ukupna financijska sredstva koja su u ovoj godini namijenjena razminiranju iznose 203,2 milijuna kuna, a kada bi prihvatili zahtjeve triju sindikata pirotehničara, koji su jučer započeli sa štrajkom, samo za plaće bi potrošili 214,5 milijuna kuna, istaknuo je predsjednik Udruge Mladen Džalto na konferenciji za novinare.

Na današnjem sastanku s predstavnicima sindikata i Hrvatskog centra za razminiranje, koji je završio bez dogovora pa se štrajk nastavlja, poslodavci su predložili da se do kraja godine primjenjuju odredbe starog kolektivnog ugovora koje su pirotehničarima omogućavale da za puni radni mjesec, odnosno 21 radni dan, dobiju plaću od 8.700 kuna neto plus terenski dodatak, što je značilo ukupnu zaradu iznad 12.000 kuna.

Sindikati, međutim, traže povećanje plaća koje bi im zajedno s terenskim dodatkom osiguralo više od 14.000 kuna mjesečno, što poslodavci ne mogu ispuniti jer već pet godina dobivaju isti godišnji iznos za razminiranje, sa čime se jedva krpaju i već su mnogi u gubicima, ustvrdio je Džalto.

Za razliku od državnog Mungos Razminiranja, kojem država izravno daje poslove, mi se moramo boriti za posao na natječajima koje raspisuje Hrvatski centar za razminiranje. Također ovisimo o vremenskim uvjetima, budući da po lošem vremenu pirotehničari ne mogu raditi, ali im svejedno moramo osigurati plaće, rekao je Džalto.

Problem je što se već godinama ne osiguravaju dovoljna proračunska sredstva kako bi se moglo provesti razminiranje u skladu s Nacionalnim planom protuminskog djelovanja. Ove su godine tako, po planu, trebala biti osigurana 572 milijuna kuna, a dobili smo 203 milijuna, kaže glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

Sindikati bi trebali razgovarati s poslodavcima i predstavnicima države o tome kako pribaviti dovoljno sredstava za razminiranje, uključujući i moguće korištenje EU fondova, smatra Majetić.

Ako se štrajk nastavi do ispunjenja zahtjeva, mnoge tvrtke za humanitarno razminiranje će propasti i time se pridružiti onima koje su već osvanule na listi poreznih dužnika, jer su nakon zatvaranja ostale dužne državi ukupno oko 50 milijuna kuna, kažu čelnici Udruge humanitarnog razminiranja



'Vlada Hrvatsku vodi u konflikt s Europom, HDZ u tome ne želi sudjelovati'
Zagreb, 27.06.2013., 15:33 h Nenadtv.hr
HDZ je sklon podržati inicijativu za promjenu Ustava, ali to ne želi povezivati s 'Lex Perkovićem' kojim, kako kaže Gordan Jandroković, Vlada Hrvatsku vodi u konflikt s Europom.

Saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je danas da će ta stranka podržati promjene Ustava ukoliko one idu u smjeru da nema zastare za one koji su činili politička ubojstva za vrijeme komunističkog razdoblja, ali to neće povezivati s promjenama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU.


"HDZ i dalje poziva Vladu da odustane od promjena u zakonu koji se odnosi na europski uhidbeni nalog. I dalje čvrsto stojimo na stanovištu da treba ostati zakon iz 2010.", rekao je Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru upitan o inicijativi za izmjenom Ustava, po kojoj zastara ne bi vrijedila za politička ubojstva počinjena na teritoriju Republike Hrvatske i drugih zemalja. Smatra da ta inicijativa predstavlja još jedan pokušaj SDP-a da napravi zbrku i odgovornost sa sebe pokuša prebaciti na drugog.

Jandroković drži da, ukoliko Vlada usvoji sadašnji prijedlog zakona, to Hrvatsku vodi u konflikt ne samo na domaćoj političkoj sceni, već i s Europskom komisijom i nekim zemljama članicama EU. Naglasio je kako HDZ u tome ne želi sudjelovati.

"Ako Vlada želi taj zakon napraviti onakvim kakvim to traži Europska komisija, što je stav HDZ-a i opozicije, neka povuku taj zakon i neka se ne igraju", kazao je Jandroković.

Upitan na koji način EU može kazniti Hrvatsku ukoliko donese takav zakon, bivši ministar vanjskih poslova smatra kako će se "pokrenuti mehanizmi koji će na kraju natjerati da se vratimo na ono što danas sugeriraju iz Europske komisije i što je pozicija svih osim vladajuće većine u Saboru".

Ocijenio je kako usvajanjem ovakvog zakona Hrvatska ulazi u politički i pravni konflikt i s Europskom komisijom i pojedinim zemljama EU, što se vidi po nedolasku njemačke kancelarke Angele Merkel u Hrvatsku




Merkeličin zastupnik: Kancelarka ima pravo na prenatrpan raspored!
Bruxelles, 27.06.2013., 13:39 h Nenadtv,hr
Europski zastupnik Elmar Brok, inače član CDU-a njemačke kancelarke Angele Merkel, žestoko je napao hrvatske medije tvrdeći kako i kancelarka ima pravo na prenatrpan raspored.

dluka njemačke kancelarke Angele Merkel da ne dođe na proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju odjeknula je i u Europskom parlamentu.
Zastupnik Elmar Brok, inače član Merkeličinog CDU-a, stao je u njezinu obranu i kazao kako je njemu stvarno nečuveno što se događa.

Podsjetio je da je Njemačka od prvog trenutka podržavala Hrvatsku u njezinim europskim nastojanjima, da je išla protiv svih kada se pokušavala izboriti za svoju neovisnost. 'Jedino što mogu reći je da sam vrlo, vrlo ljutit', kazao je Brok.

On se obrušio i na hrvatske medije. U svjetlu činjenice da Njemačka Hrvatsku podupire već gotovo 25 godina, rekao je kako je nekorektan način na koji se izvještava o kancelarkinoj odluci da ne dođe u Zagreb jer i ona ima pravo na prenatrpan raspored.

Zastupnik socijalista Hannes Swoboda pokušao je relativizirati značaj odluke Angele Merkel da ne dođe u Hrvatsku. Napomenuo je kako to ne znači da se Njemačka manje raduje ulasku Hrvatske u Europsku uniju.






Milan Bandić na ljestvama: Sad bi svi sigurno htjeli da padnem!
Zagreb, 27.06.2013., 12:06 h Nenadtv
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na zgradama u Mesničkoj 1 i Jurišićevoj 1 i 1A simbolično je postavio pločice s brojevima.

Nenadtv.hr
Počela je realizacija Projekta novog sustava označavanja imena ulica i trgova u Zagrebu, odnosno označavanja zgrada s pločicama s kućnim brojevima.

U nazočnosti sudionika projekta, predstavnika gradskih institucija i autora idejnog rješenja pločica, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na zgradama u Mesničkoj 1 i Jurišićevoj 1 i 1A simbolično postavio pločice s brojevima. Kada se popeo na ljestve kako bi postavio ploču, Bandić je u jednom trenutku u šali rekao: 'Sad bi svi sigurno htjeli da padnem!'

Kao nekadašnje austrougarske pločice

Za područje stare gradske jezgre pločice su bijele boje s crvenim rubom i plavim brojevima i slovima, a u ostalim djelovima grada pločice su plave boje s bijelim slovima i brojevima. Cilj novog sustava označavanja je bolja preglednost i funkcionalnost.


Nenadtv.hr
Staroj jezgri grada se pločicama koje izgledaju kao nekadašnje austrugarske, vraća 'stari štih', kazao je Bandić dodajući da se označavanje pripremalo godinu i pol dana.

Radovi počinju u srpnju

Građani su obveznici financiranja nabave i ugradnje pločice, a kako bi im se smanjili troškovi gradonačelnik je donio odluku o sufinanciranju svim zainteresiranim građanima u iznosu od 50 posto.

Posebna viša savjetnica gradonačelnika za izgradnju grada Doris Kažimir rekla je da zajednička vrijednost investicije za ovu godinu iznosi 1,87 milijuna kuna za 16.000 plavih pločica i za 800 novih i popravak postojećih 310 pločica u staroj gradskoj jezgri.

Radovi će početi 27. srpnja na oko 4500 zgrada kojima upravlja Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo (GSKG).

48,75 kuna s PDV-om

Troškovi suvlasnika za pločicu izrađenu emajliranjem - plava pločica s bijelim slovima i brojkama - iznose 48,75 kuna s PDV-om. Za novu pločicu u staroj gradskoj jezgri izrađenu lijevanjem, troškovi suvlasnika iznose 153,12 kuna, a za popravak postojeće 112,50 kuna. Građani će dobiti pisma i obrasce s tim iznosima i svim podacima, a novac trebaju uplatiti u roku od 30 dana te kopiju uplatnice dostaviti Gradskoj upravi.

Gradska uprava upozorava da je samostalno postavljanje pločica daleko skuplje: 70 kuna plava, 1000 kuna pločica za staru gradsku jezgru te troškovi montaže i demontaže 50 do 100 kuna.

Rok u kojem bi građani trebali nabaviti i ugraditi propisanu pločicu je četiri godine. U Zagrebu ima nešto više od 132.000 službenih adresa za koje treba izraditi pločice. U ovoj godini planira se opremiti pločicama zgrade u Donjem gradu, Gornjem gradu-Medveščaku, Trnju i Trešnjevci sjever. Područje tih četvrti ima nešto više od 15.000 službenih adresa, ne računajući zgrade kojima upravlja GSKG.

Novi sustav označavanja ulica, trgova i zgrada ima za cilj poboljšati preglednost i funkcionalnost, kako za turiste tako i za građane, te ostvariti svjetski standard koji Zagreb kao metropola i zaslužuje.

Razgledavanje grada na biciklu

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u razgledavanje grada na biciklu poveo je sudionike godišnjeg sastanka nacionalnih koordinatora Europskog tjedna mobilnosti. Grad Zagreb ove je godine domaćin i suorganizator sastanka na temu 'Čist zrak - vi ste na potezu'. Sukladno tome, Bandić je svoje inozemne goste provezao od zgrade Gradske uprave do parka Bundek, pokazavši im kako funkcioniraju zagrebačke biciklističke staze.

'Obaveza da idemo dalje je i naša prestižna nagrada prošle godine - nagrada prvaka europskog tjedna mobilnosti', kazao je Bandić


Nenadtv-hr

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2013 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Srpanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (2)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (7)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (25)
Ožujak 2013 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga




Get your own Chat Box! Go Large!





Uključi se sada na nenadtv UŽivo F1





Uključi se sada na nenadtv UŽivo SA WEB KAMERE PRIJENOS


Video streaming by Ustream



NENADTV LIVE SVE UŽIVO OVJDE
Loading




LED Scroller Generator






Free Site Counters
Free Site Counters



Wavy Myspace Scroller



Find more about Weather in Rijeka, RH
Click for weather forecast