Linkovi






POGLEDAJ VRUĆI SPORT Shakira Fet Rihanna Can't Remember to Forget You KOJI SU DOGU FANOVI ČEKALI MOŽES OVJDE POGLEDAI UŽIVAJ

www.studonenadtv.ucoz.com




OBAVJES SVIMA KOJI STU DA DOĐETE NA MOJ SAJ GLEDATI Gru na supertajnom zadatku 2





IZBORE ZA EU PARLAMENT UŽIVO



BREAKING NEWS NENADTV LIVE






IZVANREDNE VIJESTI NENADTV NENADTV 02.07.2015 13:00 H
Pogledaj I videoUSKOK UPAO U KUĆE BRAĆE ZDAVKO MAMIĆ!
DINAMO! Mamić nije plaćao porez na provizije koje je uzimao od Luke Modrića?
Sumnjiče se za utaju poreza, davanje i primanje mita! Pod istragom i Vrbanović?








H R V A T S K A N A R O D N A B A N K A


TEČAJNA LISTA BROJ: 64


TEČAJNA LISTA






counter web


Nova Špica za Uskrs



newspapers

visitor counter




Dnevnik.hr 4 kanal


Dnevnik.hr 3 kanal



Dnevnik.hr 2 kanal


Dnevnik.he 1 kanal


Vlada hr




www.nenadtv.hr

19.05.2013., nedjelja

LOKALNI IZBORI Nenadtv Uživo

********************************************************************************************************************************
LOKALNI IZBORI NENADTV UŽIVO
********************************************************************************************************************************
DIP: Do 16 sati NUDILI SU NAM 400 KUNA ZA GLAS' Građani prijavljuju sve veći broj nepravilnosti! Do 16h na birališta izašlo 32,99 posto birača
Zagreb.19.05.2013 17:00 h Nenadtv.hr
Raste broj prijava građana i GONG-ovih promatrača o nepravilnostima na lokalnim izborima

nenadtv.hr
Do 16 sati danas je na birališta diljem Hrvatske izašlo 1.184.813 birača, odnosno njih 32,99 posto, što je tek neznatno više od odaziva birača na prošlim lokalnim izborima, kad ih je izašlo 32,66 posto.
Prema podacima koje je Državno izborno povjerenstvo prikupilo na 6.323 biračka mjesta od njih ukupno 6.568, najveća izlaznost zabilježena je u Ličko-senjskoj (39,4 posto) i Dubrovačko-neretvanskoj županiji (37,05 posto), a najmanja u Primorsko-goranskoj (29,36 posto) i Koprivničko-križevačkoj županiji (29,96 posto).

Izlaznost među većim gradovima odgovara stanju na županijskoj razini: najviše je birača do popodne izašlo na birališta u Gospiću, malo više od 40 posto, a najmanje u Rijeci, tek 22,1 posto. U Zagrebu je izašlo 30,81 posto birača, što u odnosu na 2009. godini iznosi povećanje od tek jednog postotnog poena. Međutim, zbog izmjena biračkih popisa, koji su u odnosu na prije četiri godine smanjenji za 325.000 osoba, u Zagrebu je danas do 16 sati glasalo 27.000 birača više nego na prošlim lokalnim izborima. Iznenađuje pak iznimno slab odaziv u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

Raste broj prijava građana i GONG-ovih promatrača o nepravilnostima na lokalnim izborima, uglavnom u odnosu na profesionalnost biračkih odbora, neprimjereno ponašanje kandidata, kršenje izborne šutnje, a prijavljena su i dva pokušaja kupovine glasova, navodi se u izvješću GONGA o tijeku izbora do 16 sat







DIP: Do 11 sati na birališta je izašlo oko pola milijuna birača
Zagreb.19.05.2013 12.00 h Nenadtv,hr
GONG je objavio kako izborno jutro prolazi uglavnom mirno te da su im građani te njihovi promatrači do 10:30 sati dojavili samo manji broj kršenja izbornog procesa

Nenadtv.hr
Državno izborno povjerenstvo (DIP) je objavilo kako je do 11 sati na birališta izašlo nešto manje od pola milijuna glasača, odnosno 13,55 posto birača.

Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin izjavio je kako je obrađeno 94% biračkih mjesta. Na prvom je mjestu Varaždinska županija s 15,5%, a slijede Dubrovačko-neretvanska županija s 15,1% te Osječko-baranjska s 15,06%.

Od velikih gradova najviše birača je izašlo u Osijeku - 14,99%, slijede Zagreb s 13,57%, Split - 13,46% i Rijeka s 8,73%. Najviše je birača do 11 sati izašlo u Sisku - 15,76%, a i u Dubrovniku i Vukovaru izašlo ih je preko 15%.

Za mjesta u lokalnoj vlasti natječe se 56.560 kandidata

Birališta, njih 6568, su otvorena u nedjelju u sedam sati. Danas u Hrvatskoj nešto više od 3,7 milijuna birača bira župane, gradonačelnike, općinske načelnike i njihove zamjenike.

Biraju se i članovi županijskih skupština, gradskih i općinskih vijeća te članovi zagrebačke Gradske skupštine.

Za sva mjesta u lokalnoj vlasti natječe se 56.560 kandidata.

Po drugi put izravno se biraju župani, gradonačelnici, općinski načelnici.

Birališta se zatvaraju u 19 sati i dotad traje izborna šutnja. Nakon 19 sati kreće prebrojavanje glasova te se mogu objavljivati izlazne ankete.
GONG: Izborno jutro uglavnom prolazi mirno

Prema dojavama promatrača GONG-a i građana izborno jutro do 10:30 sati uglavnom prolazi s manjim brojem kršenja izbornog procesa. Očita je nedovoljna educiranost biračkih odbora (Split) i nekih izbornih povjerenstava (Orebić, Šibenik) što je vidljivo iz nesnalaženja u novim pravilima provedbe lokalnih izbora, neosiguravanja tajnosti glasanja, isticanja vjerskih obilježja na biračkim mjestima te nepriznavanja službenih promatračkih iskaznica.

- Najčešće dojave građana odnose se na kršenje izborne šutnje i nagovaranje birača da izađu na izbore te glasaju za određenog kandidata od strane gotovo svih političkih stranaka, nezavisnih lista i pojedinačnih kandidata, i to: dijeljenjem letaka (Batina, Kukljica, Velika Gorica, Vodice, Vukovar, Zagreb), slanjem sms poruka (Đakovo, Split, Zagreb, Župa Dubrovačka) i e-mailova (Split, Zagreb), telefonskim pozivima (Osijek, Slavonski Brod, Split, Zadar, Zagreb) te promocijom kroz lokalne medije (Vukovar) - izvijestio je GONG.

Lokalna samouprava važna za gospodarski, politički i kulturni život'
Zagreb, 19.05.2013., 12:05 h Nenadtv.hr
Na Lokalnim izborima glasovao je i predsjednik Ivo Josipović. Nakon glasovanja istaknuo je kako je lokalna samouprava iznimno važna za hrvatski gospodarski, politički i kulturni živ

Nenadtv.hr
Predsjednik Ivo Josipović glasovao je prijepodne na lokalnim izborima na biračkoj mjestu u Palmotićevoj 30 u Zagrebu. 'Nadam se da će građani i građanke izabrati najbolju lokalnu samoupravu jer je ona iznimno važna za Hrvatsku, njezin gospodarski i politički i kulturni život', rekao je nakon glasovanja predsjednik Josipović.

Ocijenio je da je izborna kampanja bila 'u granicama očekivanog', dodavši kako rezultati lokalnih izbora mogu biti 'neki indikator' odnosa snaga na državnoj razini.

'Ljudi vjerojatno dijelom različito razmišljaju kada je riječ o lokalnoj samoupravi i državnoj razini. Međutim, zasigurno neki indikator može biti', rekao je novinarima predsjednik Josipovi



Josip Leko: Najznačajnija je lokalna politika, najizravnije djeluje na život zajednice
Zagreb, 19.05.2013., 12:01 h Nenadtv.hr
Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko dao je svoj glas na lokalnim izborima. Rekao je kako se nada da će se građani u velikom broju odazvati na današnje izbore budući da lokalna politika najznačajnije utječe na njihove živote.

Nenadtv.hr
Josip Leko jutros je glasovao na biračkom mjestu u Mjesnom odboru Središće u Zagrebu, 'Od svih politika najznačajnija je lokalna politika, najizravnije djeluje na život zajednice', kazao je Leko. 'Mislim da je vrlo važno da građani to prepoznaju, iziđu u što većem broju i na taj način sudjeluju, odnosno, odlučuju, kreiraju svoju budućnost, barem u iduće četiri godine', rekao je predsjednik Hrvatskog sabora, koji je na biralište došao sa suprugom Biserkom.


Dodao je kako očekuje da će odaziv birača biti znatno veći nego je to bio slučaj s nedavno održanim izborima za Europski parlament, budući je zainteresiranost građana za lokalne izbore 'znatno životnija, bliža čovjeku'. Na novinarsko pitanje kako je zadovoljan izbornom kampanjom, Leko je ocijenio da su poštivani visoki demokratski standardi, unatoč pokojem 'iskakanju'.

'Mogu biti vrlo zadovoljan s tolerancijom i demokratskim vrijednostima koje su se pokazale u kampanji. Hrvatska je demokracija zaista potvrđena na djelu', zaključio je predsjednik Hrvatskog sabora.



DAN LOKALNIH IZBORA Birališta otvorena u sedam sati, biraju se načelnici, gradonačelnici i župani
Rijeka.19.05.2013 07:00 h Nenadtv.hr
U Hrvatskoj su jutros u 7 sati otvorena birališta na kojima nešto više od 3, 7 milijuna birača bira lokalne dužnosnike za iduće četiri godine.
Na oko 6,5 tisuća biračkih mjesta biraju se općinski načelnici, gradonačelnici i župani te članovi lokalnih i regionalnih predstavničkih tijela - njih ukupno 9576.
Bira se 20 župana, gradonačelnik Zagreba, grada koji ima i status županije te još 555 gradonačelnika i općinskih načelnika kao i njihovi zamjenici.

nenadtv.hr
Lokalni čelnici biraju se izravno, a županom, gradonačelnikom, odnosno općinskim načelnikom postaje kandidat koji dobije više od 50 posto glasova birača koji će glasovati. Ako ni jedan kandidat ne dobije potrebnu većinu glasova, za 14 dana održat će se drugi krug izbora u koji ulaze dva kandidata koja su u prvom krugu osvojila najviše glasova. Teoretski moguće je da u drugi krug uđe više kandidata, ako osvoje jednak broj glasova.

U općinska i gradska vijeća bira se 7367 vijećnika, a u županijske skupštine 887 zastupnika.

Zagrepčani uz gradonačelnika i članove gradske Skupštine biraju i članove vijeća četvrti i mjesnih odbora.

Birači će za općinska i gradska vijeća glasovati na listiću ružičaste boje, za gradonačelnike i načelnike općina na bijelom, za županijske i skupštinu Grada Zagreba na smeđem, a za župane na plavom listiću.

U županijama u kojima pripadnici neke nacionalne manjine čine više od pet posto stanovništva te u općinama i gradovima u kojima su zastupljeni s više od 15 posto, pripadnici nacionalnih manjina danas mogu birati i zamjenike lokalnih čelnika iz svojih redova. Takvi zamjenici birat će se u 61 jedinici, dok će se u 14 jedinica birati zamjenici iz reda hrvatskog naroda.

Na svim biračkim mjestima u tim jedinicama bit će obavijesti da se bira i zamjenik iz reda određene nacionalne manjine. Pripadnik te manjine koji želi glasovati i na tim izborima od članova biračkog odbora mora zatražiti poseban listić.

Birališta se zatvaraju u 19 sati i do tada traje izborna šutnja za koje je zabranjena svaka izborna promidžba i svako objavljivanje privremenih rezultata i njihovih procjena. Iza 19 sati mogu se objavljivati izlazne ankete, odnosno ispitivanje javnosti te opredjeljenja birača na glasovanju.

Izbore organiziraju županijska, gradska i općinska izborna povjerenstva, a njihov će rad nadzirati Državno izborno povjerenstvo (DIP).

DIP će danas u dva navrata izvijestiti javnost o odazivu birača do 11, odnosno 16 sati.


44


- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2013 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Srpanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (2)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (7)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (25)
Ožujak 2013 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga




Get your own Chat Box! Go Large!





Uključi se sada na nenadtv UŽivo F1





Uključi se sada na nenadtv UŽivo SA WEB KAMERE PRIJENOS


Video streaming by Ustream



NENADTV LIVE SVE UŽIVO OVJDE
Loading




LED Scroller Generator






Free Site Counters
Free Site Counters



Wavy Myspace Scroller



Find more about Weather in Rijeka, RH
Click for weather forecast