Linkovi






POGLEDAJ VRUĆI SPORT Shakira Fet Rihanna Can't Remember to Forget You KOJI SU DOGU FANOVI ČEKALI MOŽES OVJDE POGLEDAI UŽIVAJ

www.studonenadtv.ucoz.com




OBAVJES SVIMA KOJI STU DA DOĐETE NA MOJ SAJ GLEDATI Gru na supertajnom zadatku 2





IZBORE ZA EU PARLAMENT UŽIVO



BREAKING NEWS NENADTV LIVE






IZVANREDNE VIJESTI NENADTV NENADTV 02.07.2015 13:00 H
Pogledaj I videoUSKOK UPAO U KUĆE BRAĆE ZDAVKO MAMIĆ!
DINAMO! Mamić nije plaćao porez na provizije koje je uzimao od Luke Modrića?
Sumnjiče se za utaju poreza, davanje i primanje mita! Pod istragom i Vrbanović?








H R V A T S K A N A R O D N A B A N K A


TEČAJNA LISTA BROJ: 64


TEČAJNA LISTA






counter web


Nova Špica za Uskrs



newspapers

visitor counter




Dnevnik.hr 4 kanal


Dnevnik.hr 3 kanal



Dnevnik.hr 2 kanal


Dnevnik.he 1 kanal


Vlada hr




www.nenadtv.hr

08.04.2013., ponedjeljak

BREAKING NEWS NENADTV LIVE

*****************************************************************************************************************************
BREAKING NEWS NENADTV LIVE
*****************************************************************************************************************************

Margaret Thatcher umrla je u 88. godini od moždanog udara
London, 08.04.2013., 13:00 h Nenadtv.hr
Margaret Thatcer umrla je u 88. godini od posljedica moždanog udara, objavio je njezin glasnogovornik lord Bell. S velikom tugom vijest su objavila i njezina djeca

Nenadtv,hr
Bivša britanska premijerka Margaret Thatcher umrla je od moždanog udara u 88. godini života. Njezin glasnogovornik lord Bell rekao je kako je preminula nakon duge borbe s lošim zdravljem.
S velikom tugom su Mark i Carol Thatcher objavili da je njihova majka, barunica Thatcher umrla mirno jutros nakon moždanog udara - rekao je.
Prva i jedina žena na premijerskoj funkciji u Velikoj Britaniji bila je krhkog zdravlja otkad je prije više od deset godina pretrpjela niz manjih moždanih udara. Patila je od akutnog, kratkoročnog gubitka pamćenja.

Prva i jedina žena na premijerskoj funkciji u Velikoj Britaniji bila je krhkog zdravlja otkad je prije više od deset godina pretrpjela niz manjih moždanih udara. Patila je od akutnog, kratkoročnog gubitka pamćenja.

U listopadu je još bila dovoljno dobro da proslavi rođendan sa sinom Markom i njegovom suprugom u restoranu u Londonu.

Posljednjih godina vodila je povučeni život, a za nju se brinula njena vjerna domaćica Kate.

Suprug David umro je 2003. godine, a oboje njezine djece, Mark i Carol, nisu živjeli u Britaniji.

Zbog narušenog zdravlja Thatcher nije došla na proslavu svog 85. rođendana u Downing Streetu koju je u njezinu čast organizirao britanski premijer David Cameron. Nije prisustvovala ni na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton u travnju 2011. godine.

Željezna Lady, kćer trgovca, koja je postala najdugovječnija britanska premijerka, bit će pokopana s punim počastima u Wesminster Abbeyju. Nikome osim nje, nakon Winstona Churchilla, nije odano toliko počasti.

Za vrijeme njezine 11-godišnje vladavine, ostavila je traga ne samo u Britaniji već u cijelom svijetu.

Kako javlja BBC, barunica Thatcher, prema vlastitoj želji, neće imati državni sprovod, objavili su iz britanske vlade.
Objavila memoare

Čelična Lady Thatcher objavila je dva dijela svojih memoara. Prvi dio 'Godine u Downing Streetu', koji je objavljen 1993. godine, pokriva razdoblje njezine funkcije kao britanske premijerke. Drugi dio naziva 'Put prema moći' iz 1995. godine prati njezine godine prije obnašanja funkcije prve premijerke.


Nenadtv.hr
Margaret Thatcher


Nenadtv.hr
Margaret Thatcher



Nenadtv.hr
Margaret Thatcher



Nenadtv.hr

Margaret Thatcher



Čelična Lady: Premijerka koju su jedni obožavali, drugi mrzili
London, 08.04.2013. 13:20 h Nenadtv.hr
Margaret Thatcher bila je prva i jedina premijerka Velike Britanije. također, bila je i najdugovječnija. Na čelu vlade bila je od 4. svibnja 1979. do 28. studenoga 1990.

Nenadtv.hr
Margaret Hilda Thatcher rođena je 13. listopada 1925. od oca Alfreda i majke Beatrice Roberts u malom trgovačkom mjestu Grantham na istoku Engleske. Njezina obitelj imala je trgovinu koja se nalazila u kući u kojoj su i živjeli. Margaret je pohađala mjesnu državnu školu, nakon koje je upisala studij kemije na Oxfordu.

Već na fakultetu počela se zanimati za politiku po uzoru na svog oca koji je bio aktivan u Konzervativnoj stranci. Tijekom studija izabrana je za predsjednicu studentske udruge konzervativaca na oxfordskom sveučilištu. Kandidirala se na listi Konzervativne stranke na lokalnim izborima u Dartfordu (1950. i 1951.) i postala najmlađa kandidatkinja na izborima u Velikoj Britaniji ikad. Oba je puta izgubila, ali je u Dartfordu upoznala svog budućeg supruga Denisa Thatchera. Vjenčali su se 1951. i dvije godine kasnije (1953.) dobili blizance - sina Marka i kći Carol. Tijekom 50-ih se školovala za odvjetnicu, a 1959. uspjela je postati članica lokalne skupštine Finchleyja.
Prvi politički uspjesi

Povratkom konzervativaca na vlast 1970. postaje ministrica obrazovanja u vladi Edwarda Heatha. Početkom '70-ih Veliku Britaniju zahvatio je val studentskih nemira. Na koncu konzervativcu su izgubili vlast 1974. godine. Thatcher se kandidirala na unutarstranačkim izborima i postala prva predsjednica Konzervativne stranke i prva žena vođa britanske oporbe. Četiri godine kasnije postaje prva predsjednica vlade Velike Britanije, koji je položaj držala od 4. svibnja 1979. do 28. studenoga 1990. godine, što je najduži mandat jednog predsjednika vlade Ujedinjenog kraljevstva od 1827. godine.
Na mjestu premijerke 11 godina

Došavši na mjesto premijerke odmah je poduzela bolne i nužne rezove. Broj nezaposlenih dosezao je tri milijuna, inflacija je rasla, velik dio prerađivačke industrije je propao, a državni proračun je bio u minusu. U proljeće 1981. britansko se gospodarstvo počelo oporavljati i premijerki je popularnost rasla.

Svaka žena koja razumije probleme vođenja domaćinstva blizu je razumijevanja problema vođenja države

Iznenada u travnju 1982. pojavili su se problemi i na vanjskopolitičkom planu jer je argentinska vojska zauzela Falklande, otočje uz argentinsku obalu koje je kontrolirala Velika Britanija. Premijerka Thatcher nije dugo oklijevala - poslala je britansku vojsku da uspostavi nadzor na otočjem. U lipnju iste godine Falklandi su opet bili pod britanskom vlašću.

U listopadu 1984. na godišnjem saboru Konzervativne stranke u Brightonu IRA je pokušala atentat na Margaret Thatcher. Srećom, premijerka je prošla bez ozljeda.

Ne zanima me koliko moji ministri govore sve dok rade ono što im ja kažem

U povijesti će ostati zapamćena kao Čelična Lady i jedna od najkontroverznijih političarki 20. stoljeća s podjednakim brojem onih koji ju idealiziraju i onih koji je osporavaju. Pokazala više odlučnosti nego bilo koji drugi političar njene generacije. Nakon Heyselske tragedije 1985. odlučila se obračunati s huliganima i konačno uvela red na engleske stadione.
Protiv ujedinjenja Njemačke

Od stranih državnika bila je u najboljim odnosima s Ronaldom Reaganom, koji ju je izuzetno cijenio i smatrao svojim najbližim savjetnikom. Na kraju hladnog rata zalagala se da ne dođe do ujedinjenja dvije Njemačke. To je potvrdio i njemački kancelar Kohl s kojim se posvađala na susret u Parizu smatrajući da je ujedinjena Njemačka presnažna za ostatak Europe te da slabi Sovjetski Savez. Kohl je poslije tvrdio da je cijelo vrijeme susreta bila izrazito bijesna i lupala nogom u pod.

Svijet bez nuklearnog oružja bio bi manje stabilan i još više opasan za sve nas

Nakon unutarstranačkog previranja podnijela je ostavku na premijersko mjesto 28. studenog 1990. i sa suzama u očima obratila se britanskoj javnosti priopćivši joj tu odluku. Nakon 11 i pol godina neprekinut vlast na premijerskom mjestu naslijedio ju je John Major.
Dobila doktorat na zagrebačkom sveučilištu

Za vrijeme posjeta Hrvatskoj 1998. hrvatski predsjednik Franjo Tuđman odlikovao je Margaret Thatcher Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom, a dobila je i počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu.

Godine 2011. snimljen je film The Iron Lady u kojem je lik Margaret Thatcher utjelovila američka glumica Meryl Streep, koja je za ulogu nagrađena i Oscarom


Cameron: Izgubili smo veliku premijerku i veliku Britanku
London, 08.04.2013 13:45 h Nenadtv.hr
Britanski premijer David Cameron rekao je da je s velikom tugom primio vijest o smrti Margaret Thatcher, a vijest je rastužila i britansku kraljicu Elizabetu II.

Nenadtv.hr
Britanski premijer David Cameron rekao je da je s velikom tugom primio vijest o smrti Margaret Thatcher.

- Izgubili smo velikog vođu, veliku premijerku i veliku Britanku - rekao je Cameron, piše Daily Mail.

Cameron, koji je vijest o smrti Margaret Thatcher primio u Madridu, otkazao je dogovorene sastanke te razgovor s fracuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom. Njegov povratak u Veliku Britaniju očekuje se tijekom dana.

Vijest o smrti bivše britanske premijerke rastužila je i kraljicu Elizabetu II. koja će obitelji Thatcher privatnom porukom izraziti sućut.

Bivši čelnik Sovjetskog saveza, Mihail Gorbačov, rekao je kako je bivša britanska premijerka bila velika političarka koja će ostati zapamćena u povijesti. Slavna je Thatcherina izjava u kojoj je Gorbačova ocijenila kao vođu 's kojim bi i Zapad mogao poslovati', nakon što je postavio temelje za okončanje sovjetske ere, piše BBC.

Margaret Thatcher umrla je u 88. godini života od moždanog udara



*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************


Mesić: Poruke skupa protiv ćirilice udar su na ustavni poredak
Zagreb, 08.04.2013., 15:24 h Nenadtv.hr
'To nije bio skup tolerancije i demokratskog izražavanja različitog mišljenja, nego skup netolerancije, nerijetko mržnje, a nedvojbeno otvorene prijetnje legalno i demokratski izabranoj vlasti', ocijenio je bivši predsjednik Stjepan Mesić jučerašnji prosvjedni skup u Zagrebu protiv službene uporabe ćirilice u Vukovaru.

Nenadtv.hr
'Nedjeljno okupljanje 'protiv ćirilice' održano u glavnom gradu RH potencijalno je opasan pokazatelj kojim bi putem mogli krenuti oni kojima se iz dobro poznatih razloga ne sviđa ovaj ili onaj aspekt politike sadašnje Vlade. To nije bio skup tolerancije i demokratskog izražavanja različitog mišljenja, nego skup netolerancije, nerijetko mržnje, a nedvojbeno otvorene prijetnje legalno i demokratski izabranoj vlasti', ocijenio je Mesić u današnjem priopćenju.

Dodaje da 'već i samo pojavljivanje ljudi u vojnim odorama na ovakvom skupu - osim što dodatno naglašava opasnost onoga što poručuju - jasno je kršenje zakona' te da 'javno i nedvojbeno izrečena prijetnja da će se i silom spriječiti provođenje u djelo onoga na što svakoga građanina i svaku instituciju obvezuje Ustav RH, naprosto tjera na to da se nedjeljno okupljanje na Trgu bana Jelačića gleda i kao udar na ustavni i zakonski poredak ove zemlje'.


Mesića iznenađuje i zabrinjava 'lakomisleno podcjenjivanje opasnosti što se krije u porukama netolerancije i pozivima na kršenje Ustava i zakona', a smatra i da bi EU trebala jasnije poduprijeti manjinska prava u Hrvatskoj.

'U pitanju je daleko više od ćirilice, a prihvaćanje formule: ćirilica je isto što i Srbin, a Srbin je isto što i četnik, dovodi u pitanje i sam karakter ove države koja bi trebala biti demokratska i pravna država ravnopravnih građana' poručuje Mesić.



Protiv bezuvjetnog smanjenja PDV-a na dnevni tisak
Zagreb, 08.04.2013., 14:24 h Nenadtv,hr
Više od 150 novinara, intelektualaca i nevladinih udruga uputilo je premijeru Zoranu Milanoviću, nadležnim ministrima i saborskim zastupnicima peticiju, kojom se protive bezuvjetnom smanjenju PDV-a na dnevni tisak.

Nenadtv.hr
Potpisnici peticije ističu da zahtjev izdavača za dodatnim poreznim smanjenjem treba 'iskoristiti ne bi li se tiskani mediji preobrazili u društveno odgovorne'. U peticiji podsjećaju da je PDV na tiskovine već smanjen pred parlamentarne izbore 2007. ali da izdavači višak novca nisu uložiti u jačanje društvene uloge tiskanih glasila,poboljšanje profesionalnih i radnih standarda, te u popravljanje materijalnoga položaja novinara.


'Informativni sadržaj sve je prije nego li informativan, a i sve ga je manje na račun žutila, novinari služe tek za popunjavanje praznina između oglasa, pri čemu jeftino i skandalozno najbolje prolazi', piše u peticiji. Podsjeća se i da je više od osamsto novinara na Zavodu za zapošljavanje, dok se redakcije popunjavaju 'slobodnjacima', koji su obvezni raditi kao da su u radnome odnosu.

'Mediji nisu tek obična industrija, oni igraju ključnu ulogu u djelovanju demokracije, jer točnim, cjelovitim i pravovremenim informiranjem omogućuju građanima donijeti obaviješteni izbor. Mediji također imaju i kulturnu i obrazovnu ulogu. Zbog te ih društvene uloge porezni obveznici i imaju pravo subvencionirati nižim PDV-om', navodi se u peticiji.

Potpisnici stoga predlažu da se smanjena stopa primjenjuje samo na onaj dio tiskovina, koji je od javnoga interesa - informativni, kulturni i obrazovni, te da izdavači prijave koliko stranica ili koji postotak, u pojedinom broju otpada na takve sadržaj



Kazna za švercanje 1000 kuna!
Zagreb, 08.04.2013., 14:11 h Nenadtv.hr
Sindikat vozača ZET-a zatražio je uvođenje kazne za švercanje u iznosu od čak 1000 kuna, a njihov je predsjednik Ante Jelić gostujući na radiju Antena Zagreb rekao - 'To je skoro već gotova stvar!'



- 15:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2013 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Srpanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (2)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (7)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (25)
Ožujak 2013 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga




Get your own Chat Box! Go Large!





Uključi se sada na nenadtv UŽivo F1





Uključi se sada na nenadtv UŽivo SA WEB KAMERE PRIJENOS


Video streaming by Ustream



NENADTV LIVE SVE UŽIVO OVJDE
Loading




LED Scroller Generator






Free Site Counters
Free Site Counters



Wavy Myspace Scroller



Find more about Weather in Rijeka, RH
Click for weather forecast