Linkovi






POGLEDAJ VRUĆI SPORT Shakira Fet Rihanna Can't Remember to Forget You KOJI SU DOGU FANOVI ČEKALI MOŽES OVJDE POGLEDAI UŽIVAJ

www.studonenadtv.ucoz.com




OBAVJES SVIMA KOJI STU DA DOĐETE NA MOJ SAJ GLEDATI Gru na supertajnom zadatku 2





IZBORE ZA EU PARLAMENT UŽIVO



BREAKING NEWS NENADTV LIVE






IZVANREDNE VIJESTI NENADTV NENADTV 02.07.2015 13:00 H
Pogledaj I videoUSKOK UPAO U KUĆE BRAĆE ZDAVKO MAMIĆ!
DINAMO! Mamić nije plaćao porez na provizije koje je uzimao od Luke Modrića?
Sumnjiče se za utaju poreza, davanje i primanje mita! Pod istragom i Vrbanović?








H R V A T S K A N A R O D N A B A N K A


TEČAJNA LISTA BROJ: 64


TEČAJNA LISTA






counter web


Nova Špica za Uskrs



newspapers

visitor counter




Dnevnik.hr 4 kanal


Dnevnik.hr 3 kanal



Dnevnik.hr 2 kanal


Dnevnik.he 1 kanal


Vlada hr




www.nenadtv.hr

03.04.2013., srijeda

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************


Afera kamioni: Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Rončevića
Zagreb, 03.04.2013., 16:55 h Nenadtv.hr
Sudski postupak protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića u 'aferi kamioni' odlukom Vrhovnog suda vraćen je na početak. Rončević je odluku primio vrlo emotivno

Nenadtv.hr
Vrhovni je sud ukinuo presudu bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovom nekadašnjem pomoćniku Ivi Bačiću u 'aferi kamioni'. Nepravomoćno su krajem 2010. godine bili osuđeni na četiri odnosno dvije godine zatvora jer su kupnjom skupljih i lošijih kamiona za Hrvatsku vojsku državu navodno oštetili za 10,2 milijuna kuna..

Ukidanje presude za Novu TV je potvrdio glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić. Razlog je pogrešno utvrđeno činjenično stanje, odnosno zaključak o tome koji su kamioni bili povoljniji MORH-u za nabavu.

Isto je rekao i glasnogovornik Vrhovnog suda Dražen Tripalo, koji napominje da je odluka, uz 21 stranicu obrazloženja, tek danas otpremljena strankama i zagrebačkom Županijskom sudu pa o detaljima nije želio govoriti.

Vrhovni je sud cijeli slučaj vratio na početak, što znači da će se bivšem ministru obrane i njegovom pomoćniku suditi pred novim sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda.

Rončević je odluku o ukidanju primio vrlo emotivno

Rončevićev odvjetnik Krešimir Vilajtović, koji odluku Vrhovnog suda još nije primio, izrazio je zadovoljstvo presudom, ističući kako je uvjeren da će u ponovljenom postupku Rončević i Bačić dokazati da nisu počinili kaznena djela za koja ih se tereti.

'U predmetu ne postoji niti jedan dokaz koji može potvrditi donošenje osuđujuće presude', izjavio je Vilajtović, dodavši da je Rončević odluku primio vrlo emotivno te da je u ovom trenutku ne želi komentirati.

I Bačićev odvjetnik Ivo Farčić izrazio je zadovoljstvo odlukom. 'Još uvijek ne znam zašto je ukinuta prvostupanjska osuđujuća presuda, no vjerujem da su neki od razloga pronađeni u našim opširnim žalbama', kazao je Farčić, čiji branjenik također nije želio komentirati presudu.

Obrana tvrdila da je presuda donesena pod političkim pritiskom

Obrana je i u žalbenom postupku pred Vrhovnim sudom, prije gotovo šest mjeseci, tvrdila da je presuda u 'aferi kamioni' donesena uz niz zakonskih povreda i pod jakim političkim pritiskom, dok je tužiteljstvo bilo uvjereno da je presuda utemeljena, ali da su izrečene kazne preblage.

I prvi ministar osuđen nakon tzv. uskočke istrage od početka je tvrdio da je žrtva političkog progona bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića koji je 'aferu kamioni' prvi spomenuo u predizbornoj kampanji 2005. Rončević je isticao da nije bilo nepravilnosti pri nabavi 39 vojnih kamiona Iveco za 34,4 milijuna kuna. Optužbe da su Ivecovi kamioni bili za čak 10,2 milijuna kuna skuplji od cijene koju je na poništenom natječaju ponudila tvrtka 'MAN Importer' odbacivao je, kao i njegova obrana, tvrdnjom da oni nisu udovoljavali propisanim NATO standardima.

Sudsko vijeće sutkinje Jasne Smiljanić srušenu je prvostupanjsku presudu, među ostalim, obrazložilo riječima da nositelji političke vlasti trebaju raditi u interesu države i građana, a ne pogodovati tvrtkama i štetiti državnom proračunu.

*********************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
*********************************************************************************************


Željeko Kerum: Izgleda da će me morat' trpit' još četiri godine
Split, 03.04.2013., 15:58 h Nenadtv.hr
Sjednica Gradskog vijeća u Splitu danas je bila burna, a napustili su je zastupnici oporbenog HNS-a i SDP-a.

Nenadtv.hr
Nastavak sjednice splitskoga Gradskog vijeća, koja je počela 27. ožujka, prekinut je danas pošto je utvrđeno da nedostaje kvorum jer je šestero vijećnika koalicije SPD-HNS napustilo sjednicu zato što im, po njihovim riječima, nije pravodobno dostavljen materijal za sjednicu, a njima se pridružila još dvojica vijećnika.

Na sjednici je, kako je rekla predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić, bilo nazočno 20 od 25 vijećnika, a kada je s nje otišlo šestero vijećnika SDP-a i HNS-a, pridružili su im se i neovisni vijećnik Igor Boraska te vijećnik Hrvatskoga demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije (HDSSD) Luka Roguljić, ukupno osmero vijećnika, čime više nije bilo kvoruma.


Roguljić je najavio da će se vratiti na sjednicu, ali to se nije dogodilo pa je sjednica prekinuta, a o njezinu nastavku vijećnici će biti obaviješteni, rekla je Bečić preostalima 12-ero vijećnika nakon gotovo jednosatne stanke.

U ime kluba vijećnika SDP-a i HNS-a Ivo Baldasar zatražio je na početku da se sjednica odgodi jer za neke, kako je rekao, ključne točke dnevnog reda, kao što su informacije o postupcima predstečajne nagodbe nad građevnom tvrtkom Konstruktor-Inženjeringom d.d. i nad Hvidrom d.o.o. iz Splita, materijal im je stigao tek sinoć te nisu imali dovoljno vremena pripremiti se za sjednicu. Te su točke dnevnog reda od životne važnosti, a mi nismo imali dovoljno vremena za proučavanje materijala i zato tražimo odgodu, rekao je Baldasar.

Bečić je odbila Baldasarov prijedlog ističući kako je poslovnikom predviđeno da se materijali vijećnicima dostave sedam dana uči sjednice , ali ako ima opravdanih razloga, oni se mogu poslati i kasnije. Po njezinim tvrdnjama, informacije o postupcima predstečajnih nagodbi u Konstruktor-Inženjeringu i Hvidri stigle su tek jučer i nije bilo vremena da se materijali u vezi s tim točkama vijećnicima prije proslijede. Po njezinim riječima, danas je bilo predviđeno razmatranje tih točaka dnevnog reda prije višemjesečnoga 'praznog hoda' Gradskog vijeća zbog lokalnih izbora u svibnju.

Lokalni izbori na pragu

'Gospodine Baldasar, lokalni su izbori na pragu, želite skrenuti pažnju na sebe i svoju stranku. Kad budete na vlasti, onda mijenjajte poslovnik o radu Gradskog vijeća', poručila je Bečić Baldasaru, nakon čega su vijećnici koalicije SDP-a i HNS-a demonstrativno napustili sjednicu, a iz dvorane su izišla još dvojica vijećnika - Boraska i Roguljić.

Nakon izlaska sa sjednice, Baldasar, koji je i kandidat koalicije SDP-a i HNS-a za splitskoga gradonačelnika, izjavio je novinarima kako je taj vijećnički klub u ovom mandatu nekoliko puta napustio sjednicu vijeća isprovociran 'krajnjom brutalnošću' i bezobraštinom predsjednice GV-a Bečić i gradonačelnika Keruma.

'Ovo je nasilje nad demokracijom. Svaki put nas gospođa Bečić isprovocira i izvrijeđa i toga je dosta. Današnjim napuštanjem sjednice digli smo se protiv nasilja nad demokracijom', rekao je Baldasar. Istaknuo je kako vijećnici SDP-a i HNS-a u vezi s Konstruktorom i Hvidrom nisu željeli preuzimati odgovornost i odlučivati o ljudskim sudbinama i radnim mjestima prije nego što prouče materijal, za što nisu imali dovoljno vremena.

'Ne želimo glumiti majmune'

Vijećnik SDP-a izjavio je kako su vijećnici SDP-a i HNS-a napustili sjednicu jer 'ne žele glumiti majmune'. 'Nećemo glumiti samo dekor, nego ćemo kazati što mislimo', istaknuo je i dodao kako će glasači u Splitu sada vidjeti da je riječ o 'jednoj vrsti nasilja zamotanog u celofan demokracije'. Vijećnik HNS-a Goran Kovačević rekao je kako je 'teror nad oporbom' u splitskome Gradskom vijeću kulminirao danas jer se ničim ne želi izići u susret oporbenim vijećnicima.

Nakon jednosatne stanke, dogradonačelnik Jure Šundov izvijestio je kako je vijećnicima koji su napustili sjednicu predložio da se s dnevnog reda skinu sporne točke i ostave one koje to nisu, a da se zauzvrat vijećnici vrate na sjednicu, što su oni, kako je rekao, odbili.

Kerum: Nije točno da su školske odbore predloženi većinom HGS-ovci

Splitski gradonačelnik Željko Kerum ustvrdio je danas, nakon prekida sjednice Gradskog vijeća, kako nije točno da su predloženi članovi u školske odbore u Splitu, o čijem je imenovanju to vijeće trebalo odlučiti, većinom iz njegove Hrvatske građanske stranke (HGS).

Na pitanja novinara jesu li se oporbeni vijećnici, koji su napustili današnju sjednicu, naljutili zato što je dnevnim redom bilo predviđeno imenovanje članova, većinom iz njegove Hrvatske građanske stranke (HGS), u više školskih odbora u Splitu, Kerum je odgovorio: 'Je, cilo selo sam stavija. Ma tko će dat toliko ljudi. To nije točno. To je samo strah i plašenje moje oporbe za lokalne izbore.'

Na napomenu novinara da je u tri školska odbora bila predložena i njegova nećakinja, Kerum je odgovorio protupitanjem: 'A koja nećakinja, pošto je moja familija velika?' Na novinarsku dopunu da je riječ o kćeri njegove sestre i predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić, Kerum je odgovorio kako je to 'super jer je ona školovana cura s iskustvom i baš u tim školama fali kadar'.

Kerum je također rekao kako je to zapravo napad na njega pred izbore te ustvrdio kako izgleda da će ga Splićani morati 'trpiti' i sljedeće četiri godine.

Kerum: 'Da, zabavljao sam ljude'

Po Zakonu o odgoju i obrazovanju, školski odbori imenuju i razrješuju ravnatelje, donose godišnje planove i programe rada, daju suglasnost za zapošljavanje u školama i dr. Na pitanje hoće li se ponovno kandirati za splitskoga gradonačelnika, odgovorio je da će odluku o tome uskoro donijeti, a na pitanje je li 920.000 kuna koje su vijećnici njegove stranke za Uskrs donirali splitskim umirovljenicima dio kampanje, kratko je odgovorio: 'Naravno.'

Odgovarajući na pitanja, rekao je među ostalim i kako je u proteklome četverogodišnjemu mandatu davao izjave kojima je zabavljao ljude 'jer ljudima je ionako dosta njihovih problema pa im je drago ponekad čuti nešto što je smiješno i zabavno'.

Otvaranje Zapadne obale

Kerum je najavio za idući tjedan otvaranje Zapadne obale u Splitu rekavši kako se takvo što nije dogodilo od Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine. Rekao je da su na svečano otvorenje Zapadne obale pozvani svi državni čelnici te da bi želio da dođu predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i ministri.


Pogledajte kako izgledaju vodom ugrožena područja iz zraka!
Zagreb, 03.04.2013., 15:49
U Varaždinskoj županiji i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave na rijeci Bednji i Plitvici. Krapinsko-zagorska županica proglasila je stanje elementarne nepogode zbog klizišta. A na području Vrbovca i Siska voda i dalje prijeti kućama. Slično je i u Metkoviću.

Nenadtv.hr

Područje Siska nakon vodenog vala Save, a u popodnevnim satima stigao vodeni val rijeke Kupe. Grad Sisak nije ugrožen, no kritično je u pokupljanskim selima kojima još prijete i zaobalne vode. Sve službe obrane sada su iz Posavine prebačene u Pokuplje, kako bi se spriječile teže posljedice. Mještani Topolovca, gdje se nalazi sisačko odlagalište komunalnog otpada Goričica, dojavili su službi 112 kako voda na jednom dijelu nasipa prodire u odlagalište, pa su ekipe Hrvatskih voda intervenirale i zaustavile prodor vode.

U cijelom toku Save uzvodno od Siska vodostaj je u opadanju, ali u Crncu, koji je nizvodno od ušća Kupe u Savu, vodostaj se trenutačno zaustavio na 766 centimetara i još ne opada. Neposredna opasnost od poplava još prijeti jasenovačkoj Posavini, gdje se unatoč trenutačnoj stagnaciji, sutra očekuje novi porast vodostaja.

Ekipa Dnevnika nenadtv.hr snimila je dio ugroženih područja u Zagrebačkoj i Sisačkoj-moslavačkoj županiji iz zrakoplova. Snimke možete pogledati u priloženom videu.

Za svaki slučaj, na najugroženija mjesta postavljeno je pedeset tisuća vreća s pjeskom u zečje nasipe. Sve je tijekom dana bilo spremno i za evakuaciju stanovnika u slučaju potrebe. Tijekom noći dio se kuća našao pod vodom.

Sve veći problemi su u Metkoviću, gdje je sinoć Neretva narasla za nekoliko desetaka centimetara, stanovnici na desnoj obali te rijeke proveli su besanu noć, a nekoliko je kuća bilo i poplavljeno. No, tijekom dana voda je nastavila nadirati. Voda je stigla tik do kućnog praga mnogih kuća. 'Načeti' su i plastenici. Vreće s pijeskom i u Metkoviću su posljednja nada


Zbog poplava i odrona zatvorene su i mnoge ceste. Nova klizišta pojavila su se na mnogim mjestima u unutrašnjosti zemlje.

Sisak i dalje na oprezu

Udaru vodenog vala i dalje je najizloženije sisačko područje. Vodostaj Save dosegao je rekordnu razinu na mjernoj postaji Crnac gdje je jutros u 9 sati izmjereno 763 cm što je konzistentno s dosadašnjim trendom porasta vodostaja. Provode se mjere pripremnog stanja i mjere redovne i izvanredne obrane od poplava u skladu sa Državnim planom obrane od poplava.

Redovne mjere obrane od poplava na snazi su za dionice mjerodavnog vodomjera Sava: Rugvica, Dubrovčak, Ustava Prevlaka, Crnac, Ustava Trebež, Slavonski Kobaš i Stara Gradiška. Izvanredne mjere obrane od poplava na snazio su za dionice mjerodavnog vodomjera Sava Jasenovac.

Iz županijskog DUZS-a doznaje se kako je noć bila relativno mirna te kako nije bilo značajnijih dojava građana koji su uglavnom zvali zbog poplavljenih podruma. Grad Sisak je za slučaj potrebe već organizirao evakuaciju, smještaj i nužnu opskrbu stanovnika posavskih naselja.



Sva jamstva HAMAG-a od danas na internetu
Zagreb, 03.04.2013., 13:43 h Nenadtv.hr
Sva jamstva Hrvatske agencija za malo gospodarstvo i investicije izdana malim poduzetnicima od danas biti će objavljena na stranicama HAMAG-a.

Nenadtv.hr
Uz točan iznos jamstava objavljena su i imena tvrtki koja su ih iskoristila za svoje investicije.


Ministar poduzetništva Gordan Maras rekao je da će poduzetnici na HAMAG-ovim stranicama od sada moći točno izračunati kolike poticaje mogu dobiti od države ako zapošljavaju nove radnike ili ako kreću sa novom investicijom.



- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2013 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Srpanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Listopad 2013 (2)
Rujan 2013 (2)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (7)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (25)
Ožujak 2013 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga




Get your own Chat Box! Go Large!





Uključi se sada na nenadtv UŽivo F1





Uključi se sada na nenadtv UŽivo SA WEB KAMERE PRIJENOS


Video streaming by Ustream



NENADTV LIVE SVE UŽIVO OVJDE
Loading




LED Scroller Generator






Free Site Counters
Free Site Counters



Wavy Myspace Scroller



Find more about Weather in Rijeka, RH
Click for weather forecast