Dečko koji obečava

nedjelja, 13.04.2008.

Mi nismo andjeli 3: Rock & roll uzvraca udarac (2006)

(r: Petar Pašić)

Image Hosted by ImageShack.us
Liga bend

Dobar je. Ali moram vas odmah upozoriti - budite spremni na ljigu i gotovo sve klišeje američkih (romantičnih) komedija koje su se mogle primjeniti u ovaj balkanski setting. I na očajno loše mlade glumce, nezainteresiranog redatelja, ljigavu glazbu...

Image Hosted by ImageShack.us

A šta je onda dobro, jeli?:-)
Pa priča barem pogađa trenutak - isti ovakav film se mogao snimiti i u Hrvatskoj, kada bi mi imali pametne scenariste sa smislom za humor i trenutak. Priča o tome kako narodnjaci "truju" mladež i odvode je od "pravog puta" koji je - naravno rock and roll je odlična. Scenarij Srđana Dragojevića* je odlično napisan, šteta je da nije bolje i realiziran. Soundtrack je jebeno dobar - parodični turbo folk hitovi su zakon, a ljigavi rock standardi sjedaju baš na mjesto.
Inaće u ovom filmu ima i najbolji (i najrealističniji) prikaz pravih svatova.

Image Hosted by ImageShack.us

Uglavnom, pustite mozak na pašu, što se ono kaže, možda si i popijte koju i uživajte u jednoj od najboljih komedija s ovih prostora u zadnje vrijeme.

Ocjena: 7/10 (drugi dio je možda bio bolji, ali ovaj vam se jednostavo mora uvuči pod kožu - i jebote što je dobra ta Seka Aleksić!:-)



* - Srđan Dragojević je napisao i režirao i najveće hitove na ovim prostorima - Mi nismo andjeli (1992), Mi nismo andjeli 2 (2005), Lepa sela lepo gore (1996) te Rane (1998), jedan od najboljih filmova svih vremena. Kojeg upravo sada ubacujem na anketu!




- 21:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker