Dečko koji obečava

utorak, 30.10.2007.

Masters Of Horror: Jenifer (2005)

(r: Dario Argento)

tip sa satarom
Šta ima?!

Konačno jedna dobra epizoda!
Jebote, od Argenta bi možda i zadnjeg očekivao jednu od vjerovatno najboljih epizoda prve sezone! Nisam neki njegov fan, i njegovi filmovi mi u biti i nisu ništa posebno, mada par najpoznatijih imaju ipak "ono nešto" i jako su zanimljivi vizualno. Jennifer je potpuno drugačije režiran, ipak odlično i Argento uspjeva stvoriti atmosferu koja je erotična i jeziva gotovo istovremeno. Stvarno jebeno dobro, te bi mirne duše ovu epizodu stavio kao jedan od najboljih horrora ikada.

guzi pa reži
Ajde names(t)ise pile moje malo

A o čemu se tu radi?
Policajac dok je na lunch breaku vidi tipa koji vuče zavezanu žensku, prati ga i u zadnji ga tren spriječi da ženskoj satarom odrubi glavu! Tip je stalno govorio "pusti me da je ubijem! ti ne znaš šta je ona!" a potom je pao pokošen metkom policajca. Koji će uskoro malo bolje upoznati Jennifer....
Ne želim vam previše otkrivati nego samo da vas upozorim da je ovo jedna od krvavijih.

ode maca
Kakva fleksibilnost udova!

Film je odličan do samog kraja, puno je truda uloženo, ima dosta sitnih detalja i redatelj se nije bojao prikazati scene seksa i one krvave. Jedino nisam bio zadovoljan samim krajem, koji je tako predvidljiv i rekao bih tipičan. Ipak nije katastrofalan.

cicike
Cicike

Uživajte!:-)

Ocjena: 9/10




- 23:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker