Dečko koji obečava

utorak, 30.01.2007.

The Stepford Wives (2004)

(r: Frank Oz)

"A MUST TO AVOID"
začudno dobar korisnički komentar filma na IMDb

Hmm, ajd dobro sad sam se malo smirio. Valjda ću moći pisati...
Iako bi bilo najbolje jednostavno zaboraviti cijelo to grozno iskustvo gledanja ovog "filma" i ne napisati ni riječi ili samo dvadeset puta napisati: MATER IM JEBEM!, ipak zacrtao sam sam sebi da ću SVAKI film koji pogledam ocijeniti na ovom blogu, svojemu ajd recimo "Dnevniku gledanja filmova". Pa evo idemo...

rugobno!
Prije

Nedavno sam pročitao Stepfordske žene Ire Levina i oduševio se. S Levinom sam se upoznao na "Rozmarinoj bebi", također remek djelu i sada ću se sigurno potruditi da pročitam i sve ostalo što je od njega prevedeno. Volim taj njegov jednostavni stil, nema puno opisivanja, preseravanja ili stiliziranja izričaja, ne odugovlači i ne ubacuje nepotrebno da bi dobio na broju stranica. Stepfordske žene su složena priča koja je istovremeno ismijavanje i veličanje feminizma, odnosno točnije "prava žena da ne rade kućne poslove", kritika konzervatizma, popolarizacije perfekcionizma... uh, sad sam počeo srati ko neki naši "pravi kritičari"!:-) Ukratko jebeno dobra knjiga, nevjerovatne atmosfere, crnog humora, a tu je i jedna od najbolje napisanih horror (odnosno uznemirujućih) scena ikada! Mislim naravno na scenu pretkraj drugog poglavlja kada Joanna u kuhinji svoje prijateljice čeka da se ova ogromnim kuhinjskim nožem poreže da joj dokaže... [CUT]. Fenomenalno, od prve do zadnje stranice!

Lepo
Poslije

A film?
Bio je nedavno na Novoj tv i nisam ga htio gledati jer sam upravo, zamislite slučajnosti, iz knjižnice donio istoimenu knjigu. Uvijek je pametnije prvo pročitati knjigu a onda (eventualno) pogledati ekranizaciju. Vidio sam samo najavu za film - sjećam se scene kada jednoj od žena iz usta izađe svežanj novčanica! I već tada sam odlučio da neću pogledati film, ali jebiga nije mi dao vrag mira, unatoč svome šestom čulu, morao sam u videoteci pitati jel imaju ovaj film. Mislio sam - pa ne može valjda biti TOLIKO loš? A koje li ja gluposti nekad pomislim!?
...
A jesam razvuko i udavio, a?
Uglavnom evo: film je jebeno govno! Vjerovatno je jedan od pet najgorih koje sam ikada pogledao, a vjerujte mi pogledao sam svakakvih sranja. A što je najgore od svega, jako me je iživcirao jer uopće nosi isto ime kao i Levinovo remek djelo. Koji je to jebeni kreten od scenarista taj (neki) Paul Rudnick*!! Imao je tako jebeno "vizualnu" knjigu kao predložak, trebao je samo prepisivati. Ma nemam volje ni za pljuvanjem! Eto TOLIKO je loš.

Mogao bi još jedino citirati Erica Cartmana: "This is totally gay!"


Ocjena: 0/10 ("It is, without question, one of the most ill conceived ideas ever put on film." - komentar na IMDb koji jednom rečenicom opisuje sve ono što sam ja sat vremena pokušavao da napišem!)



* Malo sam prevrtio dodatke na DVDju i vidio tu personu, očiti peder. Onda mi je konačno jasnije bilo nebulozno ubacivanje pederskog para u Stepford - pederi se vole trpati di god mogu!




- 22:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.01.2007.

Jebao sam Severinu u šupak!

Dobro priznat ću - nisam. Ali naslov privlači pažnju, zar ne? Ne? Da, u pravu ste, koga još zanima ta šivana stara špilja? Ima i ljepših rupa za bušenje. Evo, naprimjer danas sam gledao reprizu Dvornikovih i za oko mi je zapela Ela (Ili je Ella??) koja se prošetavala s podignutom majicom, pokazujući svoj nesavršeni ali tako jebozovni trbuščić. Nešto, neka nepoznata sila, spriječila me je da prebacim program. Odgledao sam cijelu (5.) epizodu do kraja. Kasnije je Ela klećala na koljenima u kuhinji i još pri tome ČISTILA s krpom u ruci. Uh, srce mi je skoro iskočilo. Da, srce, kao...

lepo

Nego šta sam htio reći? Dvornikovi su nešto najzabavnije i najsmješnije od domaće produkcije što trenutno možemo gledati na našim televizijama. Ozbiljno. Dina Dvornika nikada nisam baš dobro podnosio, ustvari bio mi je iritantan, a pjesme su mu dosadne i besmislene. Ipak ovdje je urnebesan! Stvarno je zabavno gledati ga u obiteljskoj atmosferi. Jebeš Kazalište u kući, ovo je prava obiteljska humoristična serija - ima gomila humora, nešto malo drame, dinamična je i što je najvažnije izgleda živo - što je naravno pravi kontrast spram svih drugih "humorističnih" serija domaće proizvodnje. Dvornikovi su dakle najbolja hrvatska humoristična serija dosad, barem sudeći po ovoj jednoj odgledanoj epizodi. Svakako ću pogledati i iduću! Jedino me brine što su ugradili klimu. Da li će Ela i dalje zadizati majice? S nestrpljenjem isčekujem!

Eto.



- 22:18 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 26.01.2007.

Vijesti: Narodni radio


Narodni radijo je prvi radio u Hrvatskoj a možda i u svijetu koji je pokrenuo kratke vijesti za gluhe. Vijesti se emitiraju tri puta na dan i traju oko pet minuta.




- 19:09 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.01.2007.

The Butterfly Effect (2004)

(r: Eric Bress i J. Mackye Gruber)

Teorija kaosa kaže da lepet leptirovih krila može izazavati potres na nekom dalekom kraju Zemlje. Prilično kenj-kenj teorija, zar ne?

Debeli jebe
Ispod popluna ništa nova - debeli darker lize jebozovnu anoreksičarku.

The Buterfly efect ima odličnu priču samo što je realizacija iste poprilično loša...

Dakle, priča.
Kutcher je dečko koji ima rupe u sječanju, jednostavno se na neko vrijeme "isključi" a poslije se ne sječa šta je bilo (a pri tome nije bio ubijen od alkohola). To ga poprilično uznemiri, jer slično je imao i njegov otac, a na kraju je završio u ludari, pa dečko odluči zapisivati u bilježnicu sve što mu se tijekom dana događa...
Nekoliko godina kasnije vidimo dečka na faksu, gdje jednom prilikom pomnije počne čitati te svoje zabilješke i otkrije da može "uči" u ta sječanja, odnosno preko tih sječanja putuje kroz vrijeme u prošlost i može izmjeniti taj konkretni događaj, jer može kontrolirati mlađeg sebe. A kako je imao curu u koju je zaljubljen od svoje sedme godine i prilično sjebano djetinjstvo odluči uzeti stvar u svoje ruke i ispraviti prošlost, nadajući se boljoj budučnosti - gdje bi on bio sa svojom ljubljenom, a njegovi prijatelji ne bi bili sjebani zbog trauma iz djetinjstva. Zvuči zanimljivo? I je, ali moglo je biti mnogo, mnogo bolje.

Prvo: glumci, osim debelog darkera su neuvjerljivi, dosadni i loši, a pogotovu A. Kutcher koji bi trebao nositi film!

Kad te vidim golu krv mi krene
Kad te vidim golu krv mi krene... ali na nos!

Drugo: film bi bio mnogo bolji da su ostavili glavnog lika u onoj stvarnosti gdje je lud i da je sve izmislio, to bi bio odličan završetak. Ali neee! Nakon toga sve se podešava prema Hollywood Endingu.

Zaključak: zanimljiva ideja koja nije do kraja iskorištena. Film nije očajan, ustvari je dosta dobar, ali mogao je biti novi Donnie Darko!

Preporuka: koliko sam ga popljuvao očekivat ćete mnogo manju ocjenu, ali kako rekoh nije TOLIKO loš, samo... dakle, pogledajte i uvjerite se sami.

Ocjena: 7/10 (+2 zbog odlične priče, -1 zbog neiskorištavanja iste!)





- 21:48 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 24.01.2007.

Texas chain saw masacre

Obješena na kuku čekaš svoj red
trzaš se rebra ti pucaju
kuka se dublje zariva
strpi se ne vrišti
čekaj samo da ti motorkom raskomadam dečka
on se ne opire jer mu je mozak ispao na pod
leži mirno dok ga komadam i spremam za dubinski
oh, kako iritantan glas imaš!
glasniji od motorne pile
prekidam posao
zamahnem i odrežem ti glavu
vriska prestaje a ja nastavljam komadanje
sutra će bit roštiljanje






- 21:45 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.01.2007.

Seventh Curse (1986)

(r: Ngai Kai Lam; originalni naslov: Yuan Zhen-Xia yu Wei Si-Li)

Fetus/Demon
Nije li slatki mali? Buci-buci mali demončić, oči ima na mamu, a?

Ah, dobri stari Hong Kong! Ovaj film ima sve što vam treba za dobru zabavu: horror priču o nekom plemenu u Tajvanu koje baci prokletstvo na jednog jadnika koji je kriv jedino za to što je htio povaliti jednu iz njihovog plemena, nekoliko dobrih (da je više ne bi škodilo) kung fu fajtova i akrobacija (bacanje protivnika na stakleni stol, na razne police i sl.) koje izgledaju bolno, par lijepih gore scena (vađenje crvi rukom iz vlastitog stomaka, beba demon pojede čovjeku vrat i sl.), te par ludih horror elemenata (uzdignuti kostur koji zna kung fu! neko čudo s krilima koja ne koristi nego leti pomoću žica i već spomenuta beba demon ili kako god opisati nešto što izgleda kao golemi crv s glavom bebe koja je opsjednuta demonom - vidi sliku:-) i naravno par lijepih "mokra majica a ništa ispod čak ni gaćice" golišavih scena lijepe azijatkinje, a ima i jedna čak i bez majice!

Reži sisu!
Dio tebe ja žeeeliiim...

Sve u svemu urnebes! Šteta što je fotografija dosta mutna, a zvuk loš i što film nema logičnu priču (ma kome to još treba!:-) ali kako god svi koji vole malo drugačije filmove, znači ne američke pizdarije trebali bi pogledati ovaj film i ne očekivati previše pa će se i dobro zabaviti.

Ocjena: 7,5/10

Ngai Kai Lam je režirao i navodno jebački Lik wong (1991) aka The Story of Ricky koji nikako da konačno pogledam!



- 21:59 - Komentari (8) - Isprintaj - #

subota, 20.01.2007.

Guske

Jedna je guska
rekla drugoj guski
da je guska.

"Jesi: guska.
I ponavljam: guska."

Naljuti se druga guska.
Njoj da jedna guska
kaže da je guska?!

I vikne prvoj: "Gusko!
Zar ti, jedna guska,
da meni kažeš - guska."

A prva opet: "Jesi!"
Baš si guska, guska, guska."

Tako su se raspravljale
sve do noći kasne
jer guske među sobom
teško se objasne.


(Jedna (dječija) pjesmica koja lijepo opisuje žensku prirodu. )


Izvor: Gvido Tartalja "I ovo i ono", II izdanje, Izdavač: "Veselin Masleša", Sarajevo 1976.







- 21:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 19.01.2007.

Vijesti iz znanosti: Samougoda

Zagrebački tim znanstvenika je na uzorku od 500 osoba različite dobi i uzrasta potvrdilo staro narodno vjerovanje da masturbacija ili popularna samougoda izaziva sljepilo. Ovo znanstveno istraživanje je trajalo 5 dana, od toga svaki dan 10 "radnih sati", od 500 dobrovoljaca u ovom istraživanju njih čak 496 je oslijepilo! Ostala četvorica se osjećaju ugodno.




- 12:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 17.01.2007.

Soulkeeper (2001)

(r: Darin Ferriola)

lezbače
Ovakvi prizori su nešto najljepše ćime vas mogu obradovati "slobodnije" prijateljice nakon čašice alkohola "previše"...

Da nije ono malo solidnog CGIa čovjek bi pomislio da je riječ o nekom manje razvikanom, a dobrom "horroru" s početka osamdesetih. Jer sve je ovdje u tom stilu od glume, atmosfere, scenografije, čak i kamere i efekata (osim već spomenutog CGIa, koji je čini se nezaobilazan danas - šta fali čovjeku u gumenom kostimu?!).

Ovo je simpatična horror komedija (koliko god mrzio tu naljepnicu). Dva straight prijatelja upadaju u razne pizdarije, dok traže neki tamo drevni kamen.Tako da tu imamo nekog dosadnog režečeg demona, seksi opipljive duhove, odlično napravljene mock boo! scene, mnoštvo dobrih onelinera i dijaloga, a jesam li spomenuo i nekoliko pari dobrih sisa?

EDIT:
(Ovdje je trebala biti slika vrućih lezbo igrica ali su me pičke s ImageShacka sjebali! Za njih je to pornjava - o jebem ih čorave!!!)
A šta ste mislili? Da ću uslikati zlo čudovište? Baš ste čudni!

Sve u svemu jedan lijepi fun pack za sve ljubitelje starih horrora, trash filmova i u biti za svih sa smislom za humor.

Ocijena: 7,5/10

UPOZORENJE: Ne očekujte previše!!! ;-)





- 22:11 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.01.2007.

Torba


Leđa su ga već boljela od tereta problema
pa je odlučio kupiti školsku torbu.
torba je bila odlična - toliko mjesta!
čak mu se se činila i prazna.
pa je kupio i pernicu.
u pernicu je stavio svoje snove i
nekoliko bojica raznih boja i zatvorio je.
patentnim zatvaračem i stavio u torbu.
A sa zadnjim novcima uzeo je i
knjigu "Kako preživjeti?"
i knjigu je stavio u torbu,
odmah pokraj pernice
i tako je lutao ulicama.



- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 13.01.2007.

The Calcium Kid (2004)

(r: Alex De Rakoff)

Genije
Djeco pijte mlijeko!

The Calcium Kid je mockumentary (odnosno lažni dokumentarac, odnosno film je snimam poput dokumentarca, samo što su scene glumljene, odnosno...).

Priča
Naivni (da ne kažem priglupi:-) razvozač mlijeka i jaja posve slučajno dobije priliku da se bori za titulu svjetskog prvaka u boksu - on uopće nema boskačkog iskustva, nego jednom prilikom uđe u ring kao sparing partner izazivaču titule i ovaj o njegovu glavu slomi ruku:-) Mljekarove kosti su tvrde jer pije puno mlijeka. U filmu se mlijeko i njegova hranjivost često spominje i promovira, ne bi me čudilo da je kakva mljekara bila glavni ulagač u film;-)

Glumci su dobri i film je smiješan ponajviše zbog njihove "uvjerljivosti" i tog dokumentarnog stila snimanja. Orlandu Bloomu baš nekako i pristaje lik priglupog mljekara:-) ali najdraži mi je bio "najbolji prijatelj" glavnog lika. Tip je legenda, najbolja scena mi je kad je odjebao svog frenda mljekara koji ga je zamolio za smještaj preko noći ("Pustio bi te da spavaš kod mene, ali došao si u nezgodnom trenutku, tu mi je jedna ženska koja mi vlaži jaja. Ali možeš spavati u garaži, tamo je isto ok... ako ti ne smeta propuh").

Film je ok i nasmijat će vas par puta.


Ocjena: 6,5/10




- 21:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 10.01.2007.

The-rapist


. Isn't it scary that the word "therapist" is the same as the words "the" and "rapist" put together?

- Kopić? ... Gospođa Kopić? -
Čekaonica doktora Miodraga Č. Mara je puna žena s emocijonalnim krizama, sve čekaju da ih poznati psiholog izliječi. Njegova pomoćnica, medicinska sestra Vera Nadić upravo poziva sljedeću na redu.
- Evo me. - odgovara gospođa Kopić brišući suze i isuhujući nos u maramicu, upravo se izjadala gospođi Šmerckopf (švabici našeg podrijekla) o svojim problemima s depresijom i slabom cirkulacijom u nogama. Ustaje se i odlazi u ordinaciju.
- Ah, gospođa Kopička! Uđite! - s vrata je pozdravi nasmješeni doktor, psiholog Mar.
- Doktore, rekla sam vam već da me zovete Medena. - ona će sjedajući na doktorov kauč
- Ali gospođo Kopička, izvinte me ali to je nekako preosobno. Draže mi je da vas oslovljavam prezimenom, osim ako vam to ne izaziva emocijonalnu krizu? - upita je doktor ustajući se i sjedajući na rub stola, odmah pokraj kreveta.
- Ne, doktore Č. Mar, ne želim vas dovesti u neugodnosti. Zovite me kako vas volja. - ona će legajući u položaj za seansu.
- Onda neka bude gospođa Kopička. Neka je službeno. - doktor će uzimajući njezin spis sa stola.
- Recite mi onda gospođo Kopička kako napreduju vježbe protiv depresije koje sam vam zadao? Da li vam je šta bolje ili se i dalje zaključavate u podrum? Hmm? - upita je doktor i otvori njezin spis u kojem je sakrio dopola riješenu križaljku.
- Bolje je doktore, bolje je... - kaže gospođa Kopić a onda iznenada brizne u plač - joooj doktoreee, ne znam šta ću, nitko me ne voli, bojim see, najviše volim sigurnost podruma, tamo je fino mračno i prohladno, a kad mi je dosadno gulim krompir... -
- Aha. Dobro, nastavite. - kaže doktor zadubljen u križaljku.
-...juče sam kupila još jednu vreču krompira od 50 kila, jer sam već sve ogulila što sam imala, izludit ću! Pogledajte mi ruke! Sve je ovo od škroba! Tko bi želio oženiti ženu s crnim rukama? Neće me nitko, već sam stara a svi ovi stari dečki oće nešto mlađe, samo se motaju ispred škole i vrebaju s čokoladama, a mene nitko neće-e-ee... -
- U-hm. - kaže doktor i odustane od križaljke, jednostavno je preumoran, morat će je riješiti sutra. Zatvori spis i pogleda svoju pacijenticu oblivenu suzama, razmrljane šminke.
- Gospođo Kopička!? Pa vi plačete! Šta smo rekli za to? Hmm? -
- Da je to glupo i da samo bebe smiju plakati. - ona mu odgovori mehanički, mnogo puta su već o tome govorili
- Tako je. A vi gospođo Kopička niste beba. Jeli tako? Hmm? -
- Pa nisaaam... - ona će i razvuče jecaj
- Gospođo Kopička. -
- Šmrc! -
- Medena. - doktor će, a na to plač gospođe Kopić prestaje. Ona ga pogleda iznenađeno a onda se nasmije.
- Doktore... - krene ona
- Pustite sada to. - on će pa nastavi - Vidim da s vama moram drugim pristupom. Da li ste ikada probali hipnozu? -
- N-ne. Nisam. - zbunjeno odgovori gospođa Kopić pitajući se što mađioničarski trikovi imaju s njezinom depresijom
- ODLIČNO! - vikne doktor Mar pa se malo obuzda - Khm, da. Dobro, dobro. A da li bi htjeli probati? -
- Čega? - upita ona
- Hipnozu. -
- Zašto? - upita ona
- Hmm, da. Slušajte Kopič... hmm, Medena, ja mislim da bi vam to stvarno pomoglo, hipnoza mislim, htio bih vas hipnotizirati, hmm da, da vidimo kakve potisnute misli imate u toj vašoj lijepoj glavici i da vidimo možemo li nekako riješiti taj vaš problem s muškarcima. -
- PA ako vi tako mislite doktore... - krene ona
- Mislim! - on je prekine
- Onda bi probala. -
- ODLIČNO! - vikne doktor pa se obuzda - Onda ne gubimo vrijeme. -
Doktor Č. Mar je iz svoje donje ladice izvadio stari džepni sat s lančićem i paketić papirnatih maramica. Svoju stolicu je stavio uz krevet na kojem je ležala gospođa Kopić.
- Medena sada moraš slušati moj glas i raditi ono što ti kažem. – rekao je doktor Č. Mar
- Dobro. – rekla je gospođa Kopić
A onda je doktor Mar počeo s postupkom hipnoze, koji ovdje nećemo detaljnije opisivati da ga netko ne bi iskoristio u nečasne svrhe...

- Gospođo Kopička da li me čujete? -
- Da. -
- Vi ste sada pod hipnozom. -
- Da. -
- Ovo što sada čujete nije moj glas nego glas u vašoj glavi. -
- Da. -
- I vi morate slušati sve što vam taj glas govori. -
- Da. -
- Da li me razumijete? -
- Da. -
- Kada otvorite oči osjećat ćete neodoljivu strast prema doktoru Č. Maru.-
- Da. -
- On će vas privlačiti toliko da je to neizdrživo. -
- Da. -
- I učinit ćete sve što on želi. -
- Da. -
- Kada otvorite oči slušat ćete njegov glas. Glas doktora Č. Mara. -
- Da. -
- Da li me razumijete? -
- Da. -
- Gospođo Kopička kada nabrojim od jedan do pet otvorit ćete oči. -
- Da. -
- Jedan, osjećate vrućinu -
- Da. -
- Dva, želite se skinuti do gola. -
- Da. -
- Tri, želite osjetiti ruke doktora Č. Mara na sebi. -
- Da. -
- Četiri, jedva čekate da stavite penis doktora Č. Mara u usta. -
- Da. -
- Pet, otvorite oči gospođo Kopička. - pucne prstima i izgovori doktor Č. Mar koji se dotada već skinuo do gola i desnicom dražio svoj mali kurac.

Gospođa Kopić zažmirka i otvori oči, te podigne glavu i pogleda doktora Č. Mara. A potom oči otvori još više.
- AHhh! Doktore! Pa šta to radite!? - vrisne i protisne uzbuđeno kad je vidila golog doktora koji je stajao iznad nje i drkao svoj mali kurac.
- Ajde... - protisne on kroz zube - ZINI! Otvori usta kurvo! - doktor Mar će
A gospođa Kopić počne vrištati iz sveg glasa skupljajući se što više može na kratkom krevetu, a tek tada na glavi doktora Č. Mara primijeti svoje roza gaćice.
Tada u ordinaciju uleti sestra Vera Nadić i ostane ukočena na vratima ordinacije, iza nje se gužvaju sve ostale žene iz čekaonice, želeći da vide kakav to tretman doktor Mar daje gospođi Kopić. Vidjevši njegovu ekstremno dlakavu guzicu neke od emocionalno nestabilnih žena pale su u šok a neke i na pod.
- Pa doktore Č. Mar sramite se! - viknula je sestra Vera Nadić prilazeći doktoru Č. Maru, želeći ga zagrnuti svojom radnom bluzom.
Gospođa Kopić je i dalje vrištala. Doktor Mar je zbunjeno gledao u nju i rekao joj drhtavim glasom:
- S vama nešto nije u redu! Vi stvarno ne volite muškarce. -






- 09:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.01.2007.

Return of the Living Dead III (1993)

(r: Brian Yuzna)

Mrtvi se i po treći put vraćaju. Ovaj put s još manje (namjernog) humora. Opet su tu stari motivi: vojska, teenageri, plin koji oživljava mrtve i... zombiji, naravno.

Vrući poljubac

Glumci su očajni, ali srećom na onaj dobar način, priča je zanemariva. A režija? Yuzna je čini se prije ovoga gledao gomilu sapunica jer je stvarno pretjerao s (pre)krupnim planovima. Prava akcija počne tek u zadnjih pola sata, do tada mi je drijemež omela samo pokoja jako dobra gore scena. E, ali onda kreće ono pravo! Cura glavnog glumca da bi se suzdržala od jedenja njegova mozga krene sa vrlo kreativnim samoozljeđivanjem, jer navodno bol joj pomaže da ne misli na glad, whatever, bitno je da su scene odlične, konačno joj vidimo sise i to još ovako lijepo ukrašene.

probušene bradavice
Nije li slatka?

Nemojte misliti da je to sve, ima tu jedan tip koji "poraste" pola metra kad mu dotična malo isčupa kralježnicu (teško je opisati tu scenu, jednostavno se mora vidjeti, kiropraktičari na ovo sigurno padaju u nesvjest!), tip kasnije ipak hoda normalno, čak i ispušta neke zvukove! Tu su i stari "odmrznuti" zombiji koji izgledaju odlično. I još pokoja delicija. Mislim svaka čast timu koji je radio specijalne efekte, nadam se da su dobili oskara te godine;-)

Svakako je dobro što su uzeli Yuznu za režiju (unatoč gornjoj kritici!), jer je on uspio ubaciti barem taj specifično svoj trashy look i odlične (nepotrebne) gore scene, i film je svakako pomak naprijed u odnosu na dosadni drugi nastavak serijala.

Nožićem prijeti kraljici samoozljeđivanja!
Zakon mi je ova scena! Kao da ne vidi žensku na šta lići ovaj "opaki" "razbijač" ide joj prijetiti tim nožićem! Jebeni priceless!:-))

Zaključak
Uglavnom, kad se sve zbroji i oduzme film i nije gubitak vremena, šteta je samo što gore fest ne krene ranije.


Ocjena: 5,5/10



Quotes:
Curt Reynolds: Julie, are you eating him? You should stop it.
a tek:
Curt Reynolds: I liked you when you were...the way you were before.
E ovo je prejebeno!




- 19:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 06.01.2007.

The Legend of Zu Warriors (2001)

(r: Hark Tsui; originalni naslov: Shu shan zheng zhuan)

Lobanja
Lubanja napravljena od ljubanja. brrr!

Film je nešto između Highlandera i Mortal Kombata. Ma ne, nije. Teško je opisati šta je ovo.
Debilana? Da, to je riječ koju sam tražio!
Film sam pogledao jer sam mislio da je riječ o još jednoj gledljivoj šarenoj azijskoj bajci s dosta krvi i ljigavoj ljubavnoj priči s tužnim završetkom. A gle iznenađenja!

Super sperma!?
Super sperma!?

O čemu se tu uopće radi?
Iskreno, nemam pojma.
Kao standardna borba dobra i zla, samo što se ovdje scene izmjenjuju jedna za drugom bez ikakvog smisla. Imamo tu nekog dedu koji je dobar i ima taj neki nebeski štit s kojim sjebe sve protivnike čak i glavnog zlikovca na samom početku, ipak on oko sebe ima hrpu pomočnika koji naravno zlikovca ne mogu ni pogladiti po mudima, ipak stari pošalje par svojih podanika da se bore, neki i da poginu a onda on krene and saves the day, onda ide scena kad se neka planina otvori, zove se nešto u vezi krvi ("Blood Mountain" čini mi se:-) i sad u nju je ušao taj zlikovac kojeg su maloprije sjebali ali ustvari nisu jer je on i htio da ga sjebu pa da onda uđe u planinu. Zašto nije odmah ušao u planinu? U procjep u planini ulete dva dedina pomočnika od kojih jedan odma naravno najebe, pa deda i sam uleti, mada je prije toga zaustavio jednu zgodnu pipicu rekavši joj "Tvoje oružje je prejako, ne smijemo riskirati da ga izgubimo." Hmm, a deda ima najjače oružje...

Ma nema smisla opisivati radnju, dalje ide tako samo u krug.

Pull my finger!
Pull my finger!

Fajtovi su jad jada, čak nema ni kontakta, sve se riješava nekakvom šarenom magijom a efekti iste su poput onih iz prvih nastavaka Heroesa of Might and Magica, ili jednostavno očajni!

Vidi kako svetli!
Za ovako šta morate imati grafičku karticu sa barem 2 mb memorije!

Jedina "dobra" stvar u filmu je dub koji kao da je rađen u njemačko-talijanskoj koprodukciji. Naglasci i izgovor su jednostavno jebeni zakon! Jedan od likova se zove "White Fox", ali je svi zovu "Vajt faks", haha, kužite - kao: bijeli jebovi, hahah! Ludnica. Jeli. Khm!

Vidi i mi letimo!
U filmu ama baš svi lete! I staro i mlado!

Uglavnom gubitak vremena.

1/10 (+1 zbog duba naravno)

E, fora je i ova MPAA oznaka: "Rated PG-13 for fantasy action violence."





- 21:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 05.01.2007.

Return Of The Living Dead II (1988)

(r: Ken Wiederhorn)

Oči mi iskoče!
Smijte se vi, ali ovako ćemo i mi uskoro izgledati ako nastavi zatopljivanje!

Ovo je definitivno jedan od nepotrebnijih nastavaka nekog dobrog horrora. Prvi dio je bio odličan, a ovaj nastavak izgleda poput pete kopije.

Nisu se morali puno truditi da naprave dobar nastavak. A ono što svakako iritira je činjenica da se nisu trudili UOPĆE! Odmah se vidi koliko je duše originalu dao Dan O'Bannon, ovdje čak ni zombiji nisu zabavni, a nema ni golotinje! A jedan od najvećih problema filma su tako jebeno over the top preglumljivanja! Jebeno nevjerovatno! Ozbiljno, gledao sam ga u dva navrata, jednostavno nisam mogao odjednom, u biti sam se jedva prislio da ga pogledam do kraja, čisto da vidim šta će biti na kraju.

Kuler
Ajd ovaj zombi izgleda almost cool

Ima li išta pozitvno u ovom jebenom filmu?
Pa ajd, početak je dobar. Ono kada odu u grobnicu tražiti zakopane lubanje, i usput pljačkati mrtvace je ok, sve se čini zanimljivim, dok se ne pojave mrtvaci, onda se glumci natječu tko će glasnije vrištati i izvikivati svoje glupe tekstove uz što debilniju grimasu.

lik . likovi
Face

Stvarno bolno iskustvo.

Zaključak: jednostavan. Pogledajte prvi dio, ovaj zaobiđite. U širokom luku.

viđe glave!
Šta misliš kolko ćemo dobit za ovu lubanju?


Ocjena: 2/10 (samo iz "poštovanja" prema prvom dijelu i relativno dobrog početka)




- 23:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.01.2007.

Istinite ispovijesti: Kako sam dočekao Novu


Jesmo se odmorili? Krenuli u nove radne pobjede? Prijavili se na biro? Napisali ovogodišnje postove? Ja evo nešto petljam nikako da krenem pravo. Sve je to propaganda i samo broj iza one dvojke i dvije nule, samo još jedan dan u životu, nakon kojeg slijedi idući ne toliko ekstremno drugačiji od prethodnog. Ipak godine su to ispiranja mozga pa sve nekako smišljam, razbijam glavu o tipkovnicu: što napisati? kakve novine (s dugim prijeglasom na i) uvesti na blog? i slične pizdarije, skroz smetnuvši s uma da je ovaj blog od samog svog početka po svim kriterijima kvalitete i kvantitete bio apsolutno savršen. Da me boli kurac, mogao sam dobiti i onaj ISO standard, koji god. Vatever!

Slika.
Ja faker lane


Nažalost ovo je slika od dočeka prošle godine, ove godine nešto i nisam imao volje za partije. Odlučio sam ostati kod kuće i provesti mirnu večer uz pivo i filmove. Zvučalo je dobro i jednostavno. A onda sam više od pola sata (serem, bilo je bliže satu vremena, ali neću da ispadnem frik!) prebirao po kolekciji nepogledanih filmova tražeći savršen izbor. Osjećao sam se malo glupavo i ironično, pa sam odlučio napraviti TRASH filmski doček! Počeo sam sa: Legend of the Zu Wariors, ne tako dobar početak, zatim epizoda Seinfelda (druga sezona, druga epizoda: "Pony Remark" - hint: "Tko bi mislio da su imigraniti imali ponije? Zašto su pobjegli iz Zemlje ponija u Zemlju bez ponija?"), zatim sam ubacio Shafta, original naravno, i po drugi put nisam imao volje pogledati ga cijeloga, pivo me već malo uhvatilo i mislio sam da će mi se svidjeti funky glazba i "crni humor" ipak čini se da nisam bio dovoljno pijan, neki drugi put, možda. Zatim 2. epizoda prve sezone South Parka, od frenda sam uzeo odličan dvd s prvom sezonom gdje prije svake epizode ide urnebesna najava/kratki interviju sa autorima (koji glume geyeve pred upaljenim kaminom te psom u krilu!). Nakon toga sam htio pogledati koji manje poznati špageti vestern (iz serijala o Djangu ili My Name is Nobody) ali ipak odustah od te nakane, te ubacih "Return of the Living Dead III". Ispočetka se i to činilo kao pogrešan izbor ali film se na kraju iskupio, a i pivo je pomoglo;-)

Tad je već bilo oko pola dva, spavalo mi se i očito je bilo vrijeme za svršetak ovog kratkog filmskog maratona. Pogledao sam još samo najbolje dijelove "18 Year Old Pussy", dokrajčio pivo i legao spavati.

Tako je to otprilike bilo. Recenzije filmova čitajte ovih dana. A uskoro i par noviteta na blogu. Ali o tom potom.

Toliko. Od sutra trijezan i ozbiljan!
;-)





- 22:24 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 02.01.2007.

Pjesma o pivu

Te flaše piva u gajbi stoje
postrojene kao vojnici što dane broje
sa bolnim zvukom u koljenu ja posežem
i jednu od njih jedva dosežem
gledam je
kako lijepa je
dok otvaračem otvaram je
mirišem pare
i dok u daljini netko svinju lopatom udara
ja si popijem par dobrih gutljaja
udahnem pa je popijem do kraja
bacam je u zid
ali već slab mi je vid
pa pogađam komšiju u čelo srid
kad u bašći stoji kao kip
skoro da me obuzme stid
zamićem za zid
a u šupi flaše stoje
čekaju nove pohode moje.





- 19:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker