Dečko koji obečava

nedjelja, 24.12.2006.

Božićna priča

Nije ušao kroz dimljak. Nije glup. Vidio je dim. A osim toga nema šanse da bi mogao proči kroz ove nove dimljake kroz koje jedva i dim da izlazi. Jebote, koji im je kurac! pomisli Djed Mraz tiho, očekuju darove, a prave te kurčiće od dimljaka, pa nisam ja Angelina Jolie, jebote! Tako zadubljen u crne misli obijao je bravu na stražnjim vratima te nečije obiteljske kuće. Samo nek se još i alarm uključi, onda ću im zapalit jebenu kuću! Ušao je pa osluhnuo, ništa. Možda je beščujni alarm? Ma ne znam zašto se više i trudim! pomisli neispavani Djed. Podigne vreću s darovima i uđe unutra, dođe do plinske peći pokraj koje je bio bor, odnosno božična jelka, jeli. Još jednom provjeri podatke na svom Palmpilotu, spremi ga i počne vaditi darove..
- Koji to kurac radiš!? - drekne netko iza njega, on se skoro usere od straha. Ipak samo glasno prdne. A potom se okrene.
- Ma koji... - nije ni dovršio misao kad li ga je nečija čizma opalila preko donje čeljusti, čak malo zahvativši i gornju čeljust. Od siline udarca odletio je na božičnu jelku, šarene kuglice su se zatresle, a žaruljice su počele treperiti, počela je i poznata, tako isfurana melodija!
- O pička li ti materina, kako se samo usuđuješ! - opet ovaj vrijeđa, a pritom i udara čizmom, ovaj puta preko rebara. Djed Mraz se zapetljao u jebene žice od lampica i sada je kao dedin kurac - ne može se dignuti. A ovaj i dalje udara. I broji...
- Ti stari prdonjo! - viče ovaj - Gotov si! Pokopan! Mrtav! - nastavlja nabrajalicu pračenu udarcima čizmom. Ali onda se i njemu noga zapetlja među žice od lampica pa se zatetura, Djed Mraz mu potezom ruke pomogne da izgubi ravnotežu. Pade uz glasan tresak. Gore se, negdje na katu čuje dječiji plač, otvaranje vrata, psovke, sve to Djed Mraz registrira dok se ustaje i dolazi do izvaljenog... Djeda Božičnjaka? Nije se trebao toliko čuditi i samo tu stojati kao kip, jer Djed Božičnjak to iskoristi za dobro plasirani udarac u Deda Mrazova nabrekla jaja, ovome se oči preokrenu od bola, ispusti nekakav tihi jecaj, a onda padne na koljena. Djed Božičnjak se brzo ustane, stane sa strane Djedu Mrazu i opali ga punom nogom u facu, kao da izvodi penal s njegovom glavom. Ovaj padne na leđa i tako ostane. Djed Božičnjak skoči na njega i nastavi mu skakati po prsima, smijuči se kao manijak. Sline mu krenu.
Trgne ga ženski vrisak. Okrene se stojeći na prsima Djeda Mraza.
Žena u spavačici, tip u boksericama i potkošulji sa pištoljem u ruci koji gleda u njega.
- Ostani tu gdje jesi. Da nisi mrdio pička li ti materina. Policija stiže! - drhtavim neujednačenim glasom izgovori tip s pištoljem. Sigurno misli da sam neki luđak koji mu je došao opljačkati kuću pomisli Djed Božičnjak. Moram ga samo smiriti i objasniti mu...
Ovo je moja prilika, pomisli Djed Mraz i trzne se na bok. Djed Božičnjak s njegovih prsa poleti pravo prema tipu s pištoljem. Čuje se pucanj, pa još jedan. Djed Mraz maglenog pogleda ali sa smješkom na licu gleda kako se glava Djeda Božičnjaka raspada u tri dijela, komadići mozga lete na sve strane, i na njega, ali ne mari, smijao bi se, ali ne može boli ga sve, osjeća da gubi svijest, ali je sretan što je prije toga vidio kako na očito nedavno ulašteni hrastov parket prve klase pada mrtvo tijelo Djeda Božičnjaka.





- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker