Dečko koji obečava

petak, 30.12.2005.

Prigodno (i sad je stvarno dosta za ovu godinu!)

kako lepa haljina

faker

Ma jebo dočeke, organizirane pijanke, lokanje piva i alkohola, pa koma od 23:45 do 6:03, buđenja u kanalu, u potkošulji, s bolom u guzici, ma jebo to!

evo šta ću ja obuć sutra za doček!



Svima sve najbolje u 2007.!


- 22:32 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Jel me netko tražio?

Očito da nije mene, jer evo šta su neki upisivali u Google da bi nabasali na moj blog (probrano):
- da se najezis slike
- Inspektor Rex (tri puta, i to sve zbog đekija iz The Beyonda:-)
- slika dečko (hmmm)
- titl za mortal kombat 1
- zasto ogled sexa (ovo mi je možda i najdraži - filozofski:-)
- salimović
- MIRA SALIMOVIĆ (e ova dva zadnja ne kužim! tko je salimović i di sam ga ja to spominjo? - osim sada:-) ...čudni su putevi googleovi)

A ovom prilikom bi želio pozdraviti i svog prvog čitatelja iz Saudijske Arabije!
- 22:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Kako organizirati jebački doček

Unajmiti par relativno zgodnih ukrajinki, uzeti gajbu omiljenog piva, šampanjac "Napoleon", litru votke "Gorbačov" po ukrajinki, bočicu Jonnson beby ulja, par pakiranja jeftinih kondoma s voćnim aromama, kupiti pečenku ili pola janjeta, složiti mp3 playlistu u kojoj se barem 3 puta ponavlja Apex Twin "Come To Daddy [Video Mix]" i Vuco "Volim piti i ljubiti" i na kraju ali ništa manje bitno - kutiju najvećih petardi koje možete nabaviti (alternativa je da od komšije posudite kalašnjikov - ako komšo ima jedan viška za posudit i dva puna šanžera)

PARTYYY OOONNNN!

;-)
- 20:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 29.12.2005.

Vampire Clan (2002)

(r: John Webb)

ja bi ovu jebo!

Ahh! Nevjerovatno je kako je ovaj film jadan! Podsjeća me na Hochelaga (2000), još jedno dedino govno, jer i ovdje je gluma "porno quality", čini mi se da su ga snimili srednjoškolci (darkeri), a njihovi roditelji i profesori su im pomogli odglumivši "ozbiljne" uloge, odnosno uloge odraslih.
za sisu!
Policajci su zakon! Reakcije i pamet su im na razini onih iz (glupih) viceva.
drotovi napadaju

Pa onda glavni glumac, neki pederko, koji bi kao trebao biti opak (i kul?!)...
peki
hahah.

Zatim.
Odmah poslije naslova na ekranu se ispiše: "Based on a true story", šta to znači?
To znači da je u nekoj whitetrash vukojebini neki jebac glumio da je vampir, pokupio par darkerica i nekog tipa (frenda?) te ubio neke ljude bez nekog očitog razloga, osim što je lud u mozak. I sad mogu se okladiti u redateljeva muda da je samo zbog te jebene rečenice filmu porasla gledanost za 99,9%, a tako je našao i put do lijepe naše, dok npr. Kitanovi filmovi koji poharaju europske filmske festivale ako i stignu, stignu s 4-5 godina zakašnjenja.
Dalje nastavljam u slikama!

jebo bi i ovu:-)
Nije sve tako crno:-)

drot se češka
ovaj je valjda školski trener bejzbola;-)

... ... .... ... ...


Zaključak: šteta, mogli su bolje iskoristiti "glumice" - još nikad nisam gledao pornić gdje darkerice primaju u guzu.
:-)
hot-darkerica2 ... Image Hosted by ImageShack.us


Ocijena: 0,5/10 (zbog oviju 3 gore:-)

Extras:
Ovo je kao najbolji qoute iz filma!:-)
from IMDb Quotes:
Jeni: What ya doin'?
Heather: Nothing...
Jeni: Are you cutting class?
Heather: No...
Jeni: Yes you are. You're totally cutting class!
Heather: Yeah, well, so are you.
Jeni: You better not tell mom.
Heather: I think I can resist the urge.

Jebalo!
Jesam ga razvuko, pa nek mi sad napiše u statistikama da pišem KRATKE postove!
;-)

- 20:25 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 28.12.2005.

Pijanci

Gledao sam kroz prozor kad me Iva upitala:
- Šta je? Di si se zagledo?
Tek sam tada primjetio da je staklo birtije s dva imena prljavo.
- Ej, pa di si ti! Kad si došla?
- U petak.
Pokazao sam joj da sjedne u separe nasuprot meni. Gledao sam joj u sise kad se isprsila da skine jaknu.
- Šta ćeš popit?
- Ma nemam pojma.
- Kavu? Pivo?
- Može kavu... produženu s mlijekom.
Okrenuo sam se da pozovem konobaricu, ali ona je već stajala pokraj mene. Malo sam se trznuo ali sam se brzo pribrao.
- Donesi curi kavu i meni još jedno pivo.
Gledao sam guzicu konobarice dok je odlazila. Mala ima stvarno lijepu mesnatu guzu.
- I? Šta si se zagledo?
Trgnem se kad čujem Ivin glas.
- Ha? Ma ništa. Učinilo mi se da je tamo Marko, ali nije - to je neko drugi...
Iva se nasmije.
- Ma ne mislim sad. Nego kad sam došla. Bio si ko hipnotiziran
- A-a, to! Ma nešto sam se bio zamislio. Nekak-
Prekine me konobarica koja nam je donijela kavu i pivo, te odnijela pepeljaru u koju sam natrpao zguljenu etiketu s prošle boce piva. Prislim se da se ovaj put ne okrenem za njenom guzom.
- Ovaj, da... Htio sam reći kako mi se selo nekako čini drugačijim. Praznim.
Iva je sipala šećer u kavu, ja sam joj nakratko opet odmjerio sise, stvarno ih ima, valjda ne nosi jedan od onih grudnjaka s umetcima!
- Praznim? Pa vani je zima za popizdit
Ja sam pogledao kroz prozor kao da sam htio provjeriti da li je to istina. Iva nastavi:
- Svi su se zabili u kuće. Jebiga, treba preživjet do ljeta.
- Ma nije to-
Zastao sam jer sam gledao kako se pred birtijom neke dvije mlade cure grle i ljube u obraze.
- Nego? Ništa te ne kužim
Očito sam se predugo zagledao, jer me Iva znatiželjno gleda.
- Ma ovo će ti zvučat glupo ali... fale mi seoski pijanci.
- Seoski pijanci?
Iva me gleda zbunjeno kao da sam svršio na stol
- Pa da. Jesi skužila? Nema više nijednog!
Ona pogleda kroz prozor, kao da će baš sad proći jedan pa da moja teorija padne u vodu. Ali ne prođe nitko. Iva vrati pogled na mene. Slegne ramenima
- Valjda je i njima zima
- Ma ne. Ima i sad alkosa, mislim ono baš pravih pijanica, ali nema onih legendarnih koji hodaju bosi zimi, spavaju po kanalima, viču besmislice i svađaju se sa biciklima!
- Aha. I ti o tome razmišljaš?
- Pa da
- Ti si puko!
Iva se slatko nasmije, pogledam je, osim dobrih sisa ima i lijep osmjeh. Šteta što nikad nismo zabrijali, pomislim i pogledam kroz prozor.
- 19:11 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 27.12.2005.

Anatomie 2 (2003)

(r: Stefan Ruzowitzky)

Evo i prvog njemačkog horrora kojeg pogledah.
Preveden je kao "Bolnica smrti 2", što je IMHO od rijetkih prijevoda koji bolje zvuče od originala - mada je prijevod pomalo neprikladan - Bolnica smrti - a u moj umru samo dva tipa - nije baš iznad prosijeka, ali dobro zvuči!

Image Hosted by ImageShack.us

O čemu se tu radi?
Istraživački tim doktora koji unutar jedne bolnice (*bolnica je neka vrhunska, berlinska, a zajebavaju se s ilegalnim istraživanjima!*) pokušavaju napraviti ubermenscha, tj. čovjeka nadljudske snage (modernizirana frankenstein priča) tako da obične prirodne mišiće zamjene s (super high tech) sintetičkima.
I ajd dobro, recimo da j eto oke priča i zvuči kao da bi oglo uspjeti i u real life, i sve to, ali fora je što oni osim tih umjetnih mišića ugrađuju i nekakav čip na kičmu pomoču kojeg mogu upravljati tim mišićima posredstvom običnog laptopa, a ako upravljaju mišičima, upravljaju i čovjekom. Sad recite vi meni koji debil bi dopustio da mu ugrade tako nešto? Ajd mišiće ne kažem, ima nas svakakvih - netko možda jednostavno želi trčati na posao, ali da ti netko uvali čip i da s tobom upravlja ko s pac-manom, n eznam baš, ali opet ima nas svakojakih.

Glumci su dobri i karakterizacija likova prolazi - za horror.
Najbolja scena je odmah na početku kad bruder od ludog doktora dođe na konferenciju, a poslije toga film sve više opada u kvaliteti i do kraja je i dosadan i glup.
Šteta s takvim početkom.
Sad me zanima kakav je taj Anatomie 1.

Preporuka?
Ako volite horrore pogledajte ga, ima par zanimljivih scena i gledljiv je, nema previše onih debilnih nelogičnosti koje me uvijek iživciraju u večini horrora. A ako niste horror fan pogledajte ocijenu dolje.

Tipična scena u bolnici
Tipična scena u bolnici

Ocijena: 4/10
- 20:14 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.12.2005.

Bad Santa (2003)

(r: Terry Zwigoff)

Film sam nabavio još prije mjesec-dva, ali sam ga, zbog tematike čuvao za
Božić i htio sam ga pogledati na Badnjak, ali na kraju mi se nekako nije
dalo pa sam pogledao "Bolnicu smrti 2":-) jebiga!

Al eto, pogledah Bad Santa sinoć, a evo recenzije danas - možda malo kasno,
al jebiga!

Bad bay for Santa

Dakle.

Bad Santa iliti Zli Djed Božićnjak je stvarno jedan bad mudafuka, vidi se da su se baš trudili da ispadne što više BAD, nekome će to biti i malo iritantno. Ali ipak unatoč tome film ima taj "božićni duh" - bez zajebancije!
Dobro, je - Deda Mraz psuje ko kočijaš (valjda, nikad nisam upoznao kočijaša, ali you know what i mean), pije više od Bukowskog, i (kao) mrzi djecu i opčenito je prilično faktap persona. Bad Santu glumi Billy Bob Thornton, čiji fan baš i nisam ali dobro se ovdje snašao (nije forsirao južnjači naglasak i dobro glumi - or not! alkosa) ali ne bi Bad Santa bio tako bad da samo pije, puši i psuje pred djecom, pa je tako naš junak i obijač sefova, te sa svojim pomočnikom (crnim) patuljkom pljačka trgovačke centre gdje glumi Deda Mraza.
A tu je i jedan stvarno fat kid, koji je jebeni zakon! - najbolji je u filmu ("da ti napravim sendvić":-), a ako neko gleda Gilmorice ovdje može vidjeti i mamu Gilmoricu u sisnjaku!

Da li je film dobar?
Pa meni se svidio, priznajem očekivao sam i više i kraj je oh tako happy happy ali moralo je tako biti jer je ovo ipak (dobar) božični film, pa ću preći i preko toga.
Ima nekoliko stvarno dobrih fora (fat kid i baba su zakon!:-) a i scena patuljka i klinca u ringu je zakon! I nije dosadan, mada malo opada prema kraju.
Veliki je minus prijevod koji je - cenzuriran! ne sječam se sad tko je u potpisu, ali nije ni bitno, uglavnom psovke i zajebancije su izostavljene i tekst je profiltriran, mislim šta je distributer mislio? da je ovo obiteljski film? Nemojte me pogrešno shvatiti film ima (možda malo iskrivljeni, ali ipak) božićni duh ali definitivno nije film koji bi preporučio da pogledate sa djecom!
A jedan lajn prijevoda je zakon (evo i slike, kolko se kuži, al objasniću!) dakle, mali debeli je Santi napravio "nešto od
drveta" i Santa sad pita: "Whata hell is it?" mali odgovara: "Its a wooden pickle" (vidi sliku!) i kolko sam ja skužio to bi trebo biti "drveni krastavac" a ne "drveni rasol"! hahah-hkhkkh..khmm - jebote! pa jel "rasol" nije ona tekučina od kiselog kupusa? jel vama to liči na "drveni rasol" (vidi sliku ijopet!)

I dobro da sad preduhitrim pametnjakoviće, znam da "pickle" znači: marinada, nepravilan položaj, nestašno dijete, rasol, salamura, barem po doktoru znanosti Goran Igalyju sa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i Programu Englesko-hrvatsko-engleski rječnik, ali bacite još jedan pogled na sliku! (*cut*)

>>> Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Zaključak:
Bad Santa je vrlo dobar božićni film, koji će vas vjerovatno nasmijati (ako
niste previše zahtjevni, a i alkohol pomaže;-) i razveseliti - unatoč
"mračnoj" i very bad (kao) atmosferi filma, i tako ako ga niste pogledali
pogledajte ga.


Santa is comin in the Town...

Ocjena: 6/10 (minus 0,5 do 1 jer je gledljiv samo za Božić)

- 18:38 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 25.12.2005.

Sunny Christmas

Ne znam kako kod vas ali evo kod mene sunce je granulo, nije baš da je toplo, ali nije baš ni REAL božićni ugođaj.
Nekako mi fali snijeg.
Božić bez snijega nije PRAVI Božić!
Ma dobro biće snijega navodno sutra (ili čak nočas, ako Picek pogodi:-)

Nego da ne trabunjam više


Svima želim Čestit i sretan Božić i sve najbolje.
Dobro se najedite i napijete - treba nadoknadit onaj jučerašnji post - riba nije meso!;-)

Ajd pozdrav i evo par slika od prošle godine u ovo vrijeme - kad JE bilo snijega.


Djed Mraz? Il mačka;-)
Tragovi Deda Mraza?

Snijeg />
Lanjski snijeg

Eto.
A sad odo žderat!:-)
- 13:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

subota, 24.12.2005.

Djed Božičnjak

Danas sam vidio
Djeda Božičnjaka,
projurio je
centrom grada
na svom Harlyju,
brzinom većom od dopuštene,
valjda juri po darove
- 19:04 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 21.12.2005.

Naked Weapon (2002)

(r: Siu-Tung Ching, orginalni naslov:Chek law dak gung)

Primamljiv naslov, zar ne?
A pazite priču:
neka gospođa M otima 12 godišnje curice širom svijeta i odvodi ih na *tajni* otok i tamo ih ona i par bildera 6 godina treniraju da postanu ubojice (assassini, precizije)

Image Hosted by ImageShack.us

Prvih 20tak minuta filma pratimo 12 godišnje curice u boksericama i potkošuljama(!?!) i njihovo zbližavanje, a onda je srećom 6 godina kasnije i - akcija počinje!:-)

Tu su nezaobilazne scene pod tušem, sklekovi u plićaku, te borbe cura na curu, grupnjaci (mislim fajtovi!:-), zanimljive žablje perspektive, predivne rendirane pozadine i druge ljepote.

Ne želim vas navesti na krivi zaključak - ovo nije "pravi" sexplotation (ipak je riječ o kineskom filmu!) - nema full frontal nudityja, sexa, ni puno erotike (samo jedan dobar striptiz) ali je ugodan za pogledati;-)

Scene borbi su lijepo koreografirane i zanimljive mada ima par poteza koji kao da su iz Mortal Kombat igrica.

.

Zaključak: film će se svidjeti feminiskinjinama;-)

Ocijena: 6/10

- 22:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 20.12.2005.

The Omen (1976)

(r: Richard Donner)

:-)

Oduvijek sam bio "slab" na horrore s vjerskom tematikom (valjda zbog tih silnih satova vjeronauka u djetinjstvu) i vjerojatno mi je zato i The Exorcist najbolji horror ikad.

The Omen sam čini mi se jednom davno pogledao, mada nisam siguran, a to mu onda ne ide u prilog (hint: nije ostavio jak dojam), ali eto siguran sam da sam ga sinoć pogledao pa evo osvrta!;-)

Prvo i prvo gluma je očajna, što i ne bi bilo čudno za jedan horror, ali ovdje ipak glume filmske zvijezde, a ne ljudi s ulice - Gregory Peck me je i najviše razočarao (nije da sam njegov fan ali...), najbolja scea kao primjer je kada Peck pred kraj filma telefonom primi jednu potresnu vijest, face koje pravi su užasno komične, ali obrva je postojana (trovremenski taft), a onda se baci preko kreveta i zarije glavu u prekrivać ridajući (dobro da još ne maše i nogama po zraku!) kao kakva (filmska) tineđerka kojoj je dečko (kojem se prvom podala) rekao da je gotovo - to jednostavno treba vidjeti!

Zatim, ponašanje glavnih likova (roditelja) prema malom Damienu. The scena: šetaju zagrljeni (mada su godinama u braku;-) a Damien, koji ima recimo 5-6 godina je IZA njih, a šetaju obalom neke rijeke ili većeg potoka!

Ali opet to su "sitnice" za horror, pa da pređemo na ono bitnije, atmosfera je najvažnija za ovaj tip horrora i film je ima, priča je ok i dobro teče, a ima i par jezivih (tako-tako) scena, a i što je najbitnije film ima ono "nešto" što me drži zainteresiranim za događaje na ekranu. E da, i da ne zaboravim, glazba je odlična i pridodaje atmosferi, te i scene koje ne bi bile jezive jesu zbog glazbene podloge.

Najbolje scene:
1. Damien na bicikliću
2. čopor pasa na groblju

Zaključak: film je pomalo zastario, ali je ipak među najboljim "vjerskim" horrorima i svakako ga vrijedi pogledati.

...
Tko ga ne bi volio :-)

Ocijena: 6/10

Extras:
Ameri (avkors!) snimaju nastavak! Jebalo! Scene na groblju su htjeli snimiti u Dubrovniku, ali su biskupi popizdili, a netko - vjerovatno neki fan orginala koji ne želi da okaljaju uspomenu - je zapalio i set!
- 19:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.12.2005.

Hochelaga (2000)

(r: Michel Jetté)


Ukratko:
Kanadski film o motorističkim bandama.

Radnja:
Sitni *shoplifter* se uspije ubaciti u neku very opaku bandu
motociklista, a onda s njima i za njih radi razne radnje koje se
kose sa zakonskim propisima i normama lijepog ponašanja.

Dobre stvari:
Lijep zaštitini znak bande (logo)

Loše:
gluma, kamera i režija su u stilu američkih pornića s pričom (koji
su lošije snimljeni), nedostatak nasilja (a film je o
nasilnicima!), scene kad banda glavnog lika "prebije" neke luzere -
koji su kao isto neka banda - su jad jada (fajt u bore lee stilu!)

Dakle, nemojte nasjesti lijepoj naslovnici DVDa!;-)
1/10
- 22:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.12.2005.

The Gathering (2002)

(r: Brian Gilbert)

Glumi Christina Ricci.

Priča: ljudi koji su pozorno gledali kako Isusa razapinju na križ, prokleti
su i osuđenji da zauvijek gledaju velike ljudske tragedije.
Priča je ok, samo malo mi je nategnuto da bi tu ekipu koja je gledala
velikane kroz povijest kako umiru u mukama izabrala baš neku englesku
pripizdinu i slučaj nekog manijaka koji je ubio par svojih (običnih)
suseljana za svoj najnoviji ogled.

Film kod mene prolazi, nije nešto posebno, onako baš prosjek.
A glumi i Christina Ricci.




Neke gluposti (*čitati samo ako ste gledali film!!!*):

1. kad svećenik doživi automobilsku nesreću, izlazi iz auta, a oko njega
auti jure preko 100 km/h (zar u Engleskoj ne postoji zakon da se mora
zaustaviti ako vidite nesreću na putu?), a da ne govorim o tegljaču koji nit
je svirnijo nit je kočio....

2. zasto su kroz kukuruzište trčali RAVNO NAPRIJED??! a ne recimo
dijagonalno, a kad su izašli zašto nisu nastavili trčati nego se sakrili -
na najuočljivije jebeno mjesto??!

3. ubojica opali iz sačmarice, a sekundu zatim ČUJE ZVUK INHALATORA ZA ASTMU??!!!

4. predzadnja scena u sobi od klinca je nepotrebna, kao da se Riči morala
ispičati, kao nisam ja loša, ja sam bila zalutala mala curica, nevina:-)

5. zatrpavanje je jadno izvedeno i vidi se da je CGI i to jad jada!

6. zašto nabrijana glazba na odjavnim titlovima? zar to ne razbija mirnu atmosferu filma? potpuno nepotrebno


Zlatna sredina 5/10
- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 17.12.2005.

POTATOBERRY

Mada i dalje ima dosta onih koji su protiv GMO-a i modificiranje hrane, mi koji volimo uvijek novo i ukusnije možemo se veseliti novom proizvodu američke tvornice genetski modificirane hrane "GMO Internacional", naime oni su proizveli novu vrstu povrća/voća, tvz. POTATOBERRY, to je fenomenalana kombinacija svega najboljeg iz krumpira i jagode! Ima oblik krumpira crvene boje koji je u sredini mekan kao jagoda.
Uzgaja se pod zemljom ili u podrumima u otopini vode i kalijevog nitrata i nešto malo šećera.

POTATOBERRY je odlična za kolače (može se i kuhati, a da ne promjeni okus), torte (ugodna je oku), može je se jesti i sirovu, ali mora odstojati 6 sati u pošećerenoj vodi, a može se i pržiti u ulju (odlična je za pomfrit - koji ima specifičan okus, sličan pečenim jagodama).

Uskoro se očekuje i na našem tržištu.
- 20:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 16.12.2005.

The Exorcist III (1990)

(r: William Peter Blatty)

Ovaj put se režije (nakon propalog i ismijanog drugog dijela) uhvatio sam
William Peter Blatty, pisac novele "Legion" po kojoj je i snimljen prvi dio,
on navodno "nije bio zadovoljan Friedkinovom vizijom" svojeg djela pa je
odlučio svoje djelo ekranizirati "kako treba", i jaoo kakav debakl!

The Egzorcist III naravno ima NEKU priču, ali bolje da ne ulazim u detalje
da ne bi zapeo kao u prošlim pokušajima pisanja posta, usprkos mojoj
konačnoj ocijeni (vidi dolje pa se vrati) predlažem vam da film ipak
pogledate zbog slijedećeg:

1. Par duhovitih dijaloga (najbolji: na odjelu poremećenih, detektiv (gl.
lik) razgovara s jednom babom koja je možda bila svjedok ubojstva, dijalog
pišem po sjećanju:
- Gospođo, vi ste bili pred sobom oca Togitog jutros u 5? Jeste li vidjeli
nekoga da ulazi u sobu?
a baba odgovara:
- Jeste li vi došli da mi popravite radio?
- Šta ne valja s vašim radiom?
- Prenosi glasove mrtvih. Neću da ih više čujem. Jeste li vi majstor za
radije?
- Jesam gospođo. Gdje vam je taj radio?
- Evo ga, tu je - ona diže prazne ruke (u njima kao drži radio) - jel ga
vidite?
Detektiv pogleda u njezine prazne ruke i odgovori:
- Da, vidim ga gospođo.
A baba će:
- Držala sam telefon. Znala sam da vi niste nikakav majstor!
(Hint: ako vam ovo nije smješno ipak nemojte pogledati film!)

2. jedna dobra scena:
baba puže po stropu - apsolutno nepotrebna scena, ali izgleda dobro!

Da ne duljim više: 3/10


EDIT

Evo našao sam i izvorni kvout one gore scene (i na IMDb čini se misle da je
to najbolje iz filma:-)

IMDb Quotes:
Mrs. Clelia: My radio. Aren't you going to fix it? Nothing ever gets fixed
round here. Just a whole bunch of pies and anchovies. Go away. I don't ever
talk to strangers.
Dt. Kinderman: I'm the radio repairman, Mrs Clelia.
Mrs. Clelia: Well then, fix it.
Dt. Kinderman: What's wrong with it?
Mrs. Clelia: Dead people talking. It's right here. Do you see it?
Dt. Kinderman: Yes. I see it.
Mrs. Clelia: I just knew you weren't really a radio repairman. That's a
telephone I'm holding.
- 22:32 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 14.12.2005.

Svinjocid

(Nakon jedne svinjokolje u jednoj svinjari pronađen je rukopis pisan čudnim pismom, kasnije se ustvrdilo da je jedan od bravaca vodio svoj dnevnik. Ovo su njegovi zadnji zapisi)

Dragi dnevniče ovo pišem na mjesečini, pa oprosti na nogopisu!
Nešto se sprema. Gazda i onaj njegov glupi sin - koji mi uvijek daje premalo hrane - su se sinoć do mraka vrzmali po dvorištu: postavljali su duge drvene stolove, peći za kotluše, pripremali drva za potpalu, itd. Dok su iznosili neko dugačko korito pogledavali su prema meni i mojoj braći i kao da su nas odmjeravali, a gazda je imao neki čudan sjaj u očima. Sjaj kakav dosad nisam vidio....

...

Svanulo je.
Probudili su me neki nepoznati glasovi, galama, otišao sam do rešetki da vidim što se to događa - dvorište je bilo puno ljudi! Jedan od tih nepoznatih ljudi je oštrio nož, gledao me i smješio mi se. Nešto u njegovim očima i njegovo držanje me je uplašilo pa sam pobjegao u prostor gdje spavamo, i evo me tu sad pišem sve ovo - kasnije se možda neću sjećati straha i nelagode, bolje da sve odmah zapišem! Moja dva starija brata su također bila uznemirena, nismo ništa govorili ali svi smo pomislili na isto - opet će nas razdvojiti! Kao i onda dok smo bili još mali, kad su odveli dva moja mlađa brata, ne znam gdje točno, sjećam se da je gazda spominjao neke "pečenke", ali ne znam gdje je to točno, ali ne želim se razdvojiti od svoje starije braće.
Zašto nas gazda ne voli?
Zašto nas daje drugim ljudima?
Što činimo pogrešno?
O ne, evo ga ide pa ovo pišem brzo i nečitko!
Gazda ulazi s još dvojicom...(ovdje je nečitko, op. prev.)
Zgrabili su mi brata! Uhvatili su ga nekom napravom za njušku, a gazda ga vuče za uši...(ovdje je nečitko, op. prev.) .. idem mu pomoć...
(tu se dnevnik prekida, op. prev.)

Preveo: dr. Slavko S. Vinski
- 20:47 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.12.2005.

Malibu's Most Wanted (2003)

(r: John Whitesell)

Bio je onaj jedan zanimljiv film, mislim da je Spike Leejev, kada su "uloge" bile zamjenjene, odnosno, bijelci su bili potlačeni, siromašni i smatrani prijetnjom, a crnci bogati, poznati i priznati u društvu, dakle obrnuto od stvarne slike života u Americi. I kao što rekoh bio je zanimljiv, onako ništa posebno, ali mogao se gledati.

A bila je i jedna fora u "Doggy Fizzle Televizle", showu na MTV-u kojeg vodi legendarni Snoop Dogg, bio je to skeč o jednom bogatom bijelom teenageru koji si je, eto umslio da je crnac, i to još raper, pa se počeo i oblačiti u preširoke hlače koje mu padaju, govoriti "iskrivljeno" i ubacivati riječi koje inače ne postoje u američkom jeziku. Snoop je glumio vlasnika agencije koja "istjeruje" takve porive iz snobovskih bijelih dečkiju i na prije spomenutom teenageru iz ugledne obiteji je uspješno primjenio svoju tehniku.

Sad se vi pitate, zašto ja pišem o tamo nekom starom Spike Leeovom filmu i nekom showu na MTV-u? Zašto?
Zato što je upravo Malibus most wanted produžena verzije te gore spomenute Snoop Doggove fore i to produžena na punih sat i pol!!! Film je ovo katastrofalno loše glume, dosadne priče, nijednom- pazite NIJEDNOM se nisam pošteno nasmijao - a ovo je navodno komedija!!?

Jedina scena koju bih izdvojio je ona kod psihijatra, koja je definitivno mogla biti duža i bolje odrađena jer je glumac koji glumi psihijatra to odradio zadovljavajuće i ima baš tu facu za takvu vrstu komedije-ono kad mu mali repa, a on ga hladnokrvno gleda, pa onda tišina, pa psihijatar kaže:"Hmm, right...", ma ništa posebno ali eto, ako bi već govorio o najboljim trenutcima ove katastrofe....

1/10 - bilo bi nula, ali zbog psihijatra i Snoop Dogga koji samo posuđuje glasu Parcovu(!?) koji u snu hrabri glavnog junaka.

Zaključak: Definitivno izbjegavati i točka.
- 19:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.12.2005.

The Beyond: extras

(Sinoć sam se mučio s postom, jedva sam skužio kako se slike stavljaju, onda sam uspio, a onda sam skužio da nisam stavio sve slike, pa evo!)

UPDATE:

Scene nemaju nikakve veze s pričom, ali su kul:-)
(Ono što piše na titlovima likovi i stvarno govore!)

Ženska uđe u sobu, a tu taj tip vrpa po ladici s njenim gaćama

primjetite graške znoja veličine GMO graška!;-)


Ovo su mi i najbolje scene! Inspektor Rex je nadmašio samog sebe!

Dobar dečko, Rex. Sredio si zombije


Ali..


Toliko.
- 16:57 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Kartoni od wc papira

Danas smo u gostima kod Farenhaida Salimovića, vlasnika najveće kolekcije kartonića iz sredine wc papira u roli! Njegova kolekcija danas broji preko 7000 kartonića iz sredine wc papira u roli koje je skupljao na razne načine, većinom upotrebom wc papira, ali neke je nabavio i iz javnih wca, a neke su mu poklonili i susjedi. "Kada vidim neki kartonića iz sredine wc papira u roli koji već nemam, jednostavno ga moram imati!" govori nam gospodin Salimović i dalje dodaje "mnogi ljudi pogrešno misle da su svi kartonići iz sredine wc papira u roli jednaki, ali nisu! Čak i oni od iste marke wc papira se razlikuju!" Gospodin Salimović se ovim hobijem bavi već više od 20 godina, a počeo je sasvim slučajno, jednom dok je sjedio na wcu duže vrijeme u rukama je prevrtao wc papir, te je tek tada po prvi put u životu primjetio kako su ti kartonića iz sredine wc papira u roli ustvari lijepi i zanimljivi. Čim je završio ostatak neiskorištenog wc papira bacio je u wc šolju a kartonić iz sredine wc papira u roli odnio u svoju radnu sobu, taj prvi kartonić iz sredine wc papira u roli još mu i danas stoji na počasnom mjestu, odvojen od ostatka kolekcije.

- 16:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 10.12.2005.

The Beyond (1981)

(r: Lucio Fulci, orginalni naslov: E tu vivrai nel terrore - L'aldilŕ)

Ima jedna knjiga u kojoj piše o sedam kapija pakla (ne jedna, ne tri nego SEDAM! -očito je tamo prometnije nego kod svetog Petra!:-), neki slikar u nekom hotelu nacrta tako ružnu sliku da mještani (Louisiane, 1927.) tako popizde da ga razapnu na podrumski zid i "okreče", da ne bi on sa svojom ružnom slikom otvorio koju od tih SEDAM kapija pakla, ali eto zajeba! jer oni upravo tim svojim postupkom naprave suprotno (valjda!), te se ispod hotela otvori... - kapija pakla!! (ili njih više!)
Onda je 1981. neki par je kupio ruševinu od hotela i hoće ga obnovit.
A kad ono pizdarije odmah u startu! Vodoinstalater "slučajno" u podrumu pročačka neku rupu i -BEM!- zombi mu iskopa oko, te ga i ubije. Onda malo praznog hoda, dođe slijepa djevojka koja "zna sve o tom hotelu" i tako, a tip što je kupio hotel ode u (valjda) knjižnicu, tamo na visokim ljestvama čita neku ogromnu knjigu s nacrtom hotela, odjednom lupi grom i on padne na glavu! A onda ga dokrajče neki pauci - jedan pravi a ostali plastični s pijace. Naravno da mu i oko iskopaju (ima ukupno tri vađenja očne jabučice!). Dok on izvaljen leži i čeka da ga pauci dokrajče, njegova žena se šmuca s nekim doktorom (upoznali su se kad je on došao "liječiti" jednog radnika koji je isto najebo zbog ukletog hotela), s njim dođe u bolnicu, tamo neki zombiji sporiji od puža ih mrko gledaju i pužu prema njima!

Image Hosted by ImageShack.us

Doktor brzo skuži (ipak je doktor!) da zombije treba u glavu (pokupio je i pištolj usput), kasnije to opet zaboravi pa bezveze potroši sve metke, ali srećom po njih zombiji su spori pa on i cura uspiju pobjeći, ali pobjegnu u - podrum! Logično.
A onda -TWIST!-to nije podrum bolnice nego... podrum hotela a onda opet-TWIST!-svuda oko njih je prizor sa slike onog slikara kojeg su razapeli i okrečili na početku, pakao valjda - (vidi sliku) - neka pustoš i par leševa mjestimično, a di god se okrenu ono ista slika! Iiii... KRAJ!

Image Hosted by ImageShack.us

Ima par lijepih kadrova i poteza kamerom, glazba je dobra, ali se stalno ista tema ponavlja, a u nekim scenama je totalno neprikladna! I još tih par simpatičnih krvavih scena - đeki/inspektor rex mi je bio najbolji!
Pa eto - jedva 3/10.

- 20:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 09.12.2005.

To jedno staro drvo

To jedno staro drvo
Vidiš li?
Kako te privlači?
Ideš li?

Na njemu već ih ima
Obješenih
Ljuljaju se
Njihovi leševi

Zar se ne želiš
Pridružiti?
Hajde
Nemaš što izgubiti.
- 22:07 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.12.2005.

Book of Shadows: Blair Witch 2 (2000)

(r: Joe Berlinger)

Negdje sam pročitao ili čuo da je film sranje, ali neda meni vrag mira. I tako, ko što je
znatiželja ubila mačku o onoj poslovici, meni je u ovom slučaju ubila barem na desetke
moždanih stanica. Da, ovaj film je stvarno totalno, al ono totalno, totalno sranje!

I sad bi bez problema trebao napisati ocijenu i više zaboraviti na to smeće, ali opet onda
bi vi vjerojatno svi odreda posudili taj film da vidite šta je to tu tako grozno - a to je suprotno
od onoga što želim! i zato evo, napista ću malo o filmu, pa vas barem spasim par..

Prvi dio sam odgledao u kinu, tad sam još bio u vojsci i morao sam pobijeći iz vojarne da
bi ga vidio, što znaći da sam bio poprilično zainteresiran za njega. I moram reći da mi se
svidio, stvarno mi je bio dobar, ja kao ljubitelj žanra jedva sam dočekao "Najstrašniji
horror film ikada!", i nisam se baš uplašio, bio je totalno drugačiji nego sam zamišljao
da će biti, ali se kao što već rekoh nisam razočarao i ja i kolega dezerter smo po izlazu iz
kina komentirali onaj legendarni "koji je ovo kurac?" kraj.

E sad, nastavak toga filma? To je već problem, a mogu zamisliti hollywoodske filmske
mafijoze, oni misle - prvi je dio uspio, zaradio je para i para, imamo ime - idemo ga prodati
još jednom, ali kako nastaviti priču prvog dijela koji je velikim dijelom uspio u Americi
jer se reklamirao kao dokumentarac, a stvarni horror je uvijek zanimljiviji i strašniji nego
onaj fiktivni, ali kada se sve to razotkrilo, izgubio se taj osječaj vjerodostojnosti i samim
time napetosti i horrora, barem kod glupih amera;-) I tako, što drugo napraviti u nastavku,
nego ajmo skupiti par teenagera (prvo pravilo svakog (slash) horrora jest da su teenageri
uvijek u glavnim ulogama, od toga jedna od mladih djevojaka definitivno mora biti plavuša!).
I sad ta skupina teenagera ide u tu zloglasnu šumu gdje su ovu snimali film, da jelte-vidi
jel ima tamo još nećega, odnosno, da li je vještica ipak stvarna. I tako oni sebi nađu
vodića i krenu u šumu, tamo se odma prve večeri kao pravi ozbiljni istraživaći i geekovi za
paranormalno napuše i napiju ko majke, te se svi odreda poonesvijeste. A ujutro kad se
probude rusvaj! Papiri od mladog para koji već duže istražuje taj fenomen sitno narezani
lete po šumi i padaju kao snijeg po njima, a kasnije otkriju da im nema ni kamera kojima
su htjeli snimati - ali naravno, među njima je jedna darkerica koja vidi i ono skriveno, te tako
otriju da su kazete - ispod jednog kamena! Kasnije na kazetama otkriju da su svi oni
odreda poludjeli i tako zavedeni ludilom, skinuli se do gola (čak i bosih nogu, a u sred
šume su!!!) tijekom noći otišli dalje u šumu i tamo pobili jednu drugu skupinu
turista. Kasnije se otkrije da je darkerica kad je otišla po pivo u trgovinu tamo ubila i
neku prodavačicu koja nema blage veze sa svim tim ostalim, a ni darkerica se ne sjeća
da ju je ubila i tako dalje i tako dalje....

0/10 - ili palac u oba oka biseru od redatelja koji je sve ovo složio i nazvao filmom!

Zaključak: pogledati jedino ako imate mazohističkih poriva i sad vas zanima koliko
točno moždanih čelija uništava gledanje ovog filma.

- 19:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 07.12.2005.

Sympathy For Mr Vengeance (2002.)

(r. Chan wook Park)


Upravo sam odgledao film.
I još me drži pod dojmom.
Ne znam odakle da krenem.
Kako da počnem...
ovo je JEBENO REMEK DJELO!


Film je predivna krvava ljudska drama, o likovima koje životne situacije tjeraju na drastične
poteze te im isprepliču živote na neočekivane načine. Namjerno neću da napišem više o samoj priči
filma, jer ga se stvarno isplati pogledati, a ne želim vam pokvariti to zadovoljstvo.
Image Hosted by ImageShack.us

Rekao bih još samo riječ dvije o "tehnikalijama"...
Ovo je moje prvo Chan wook Park iskustvo, tako da me očarao svojim "kitanovski" dugim kadrovima,
mirnoćom kamere i kadra u potresnim scenama što još samo povećava napetost, lijepim pozadinama,
krvavim scenama, likovima koji nisu crno bijeli, nego vrlo živi te mi je bilo vrlo teško gledati
neke od njih kako umiru.

Image Hosted by ImageShack.us

Glazbe skoro da i nema, i ono malo što je ima je nenametljivo i to funkcionira.
U biti nema ništa loše u ovom filmu, sve scene su bez greške, priča teče logično i bez
kompromisa, nije dosadan i predvidljiv, u biti nisam stigao ni pomisliti što bi se iduće moglo
desiti koliko sam bio opčinjen gledanjem što se dešava SADA na ekranu.
Image Hosted by ImageShack.us

Da više ne duljim, evo i prva 10/10 bez zadrške!

Dakle, OBAVEZNO POGLEDATI!
Jedva čekam da vidim Oldboy.

A sad odo na spavanje!


- 23:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Suze pred TV-om

Suze mi zasjenjuju oči
dok gledam izobličena lica
s TV ekrana
Tvoje tijelo, mrtvo leži
preda mnom, dolje na
tepihu, natapa ga toplom
crvenom tekučinom, to se neće
oprati, da ga jebeš! Program je
baš dosadan, ton je isključen,
usta se samo beskorisno pomiću,
i tepih ide s tobom, ionako mi
se nikad nije sviđao.
- 20:06 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.12.2005.

The Manson Family (2003)

(r: Jim Van Bebber)

Ovo je jedan od onih filmova koji će gledatelje podijetliti na dva tabora -
na one kojima je film čisto ekspoatacijsko sranje bez radnje i smisla i one kojima je film super jer je krvav i pun "sexa". Ja sam po prirodi neodlučan (tipična vaga klackalica:-) pa pogledavam i prema jednom i prema drugom taboru (zasro sam s tim taborima, a?)

Film je "lažni dokumentarac" - večina scena izgledaju kao arhivske snimke iz 60tih (uključujuči i "dlačice" i crte na rubu "filma"), "pokajani" zločinci hladno pričaju o svojim nedjelima, psihodelija je isto oke izvedena, jedino je seks jadno prikazan (u maniri "erotskih" filmova, gdje cura tipu sjedi na pupku i uzdiše), ali su zato scene ubojstva jebeno uvjerljive i stvarno gadne za gledanje. Stvarno me iznenadilo koliko su ih pomno i realistično snimili, od reakcija ljudi - koji preklinju, cvile i jednostavno nikako da umru! do uboda i krvi taman koliko treba;-) Ma uglavnom da se naježiš!
A najzanimljivije je (ako je istina) da je glavni ubojica, tip koji je ubio i jednu trudnicu kasnije postao (jebeni) svećenik!

Dakle, dobre stvari:
sve scene ubojstava, 2-3 dobre sise, uvjerljiva gluma, uspijeva isprovocirati

Loše:
Zadovoljavanje pupkom, prvi sat filma je poprilici dosadan (film ukupno traje sat i pol), nema puno događanja, nepotreban sub plot (što bi rekli ameri ili po naški - podradnja) o nekim sjebanim kilincima, "fanovima" lika i djela Obitelji, nakon gledanja filma nećete puno više znati o Mensonu i familiji, a kao - dokumentarac!

Tako da je ocijena: 7/10 (jer su ipak scene ubojstava najbolje koje sam ikad vidio na filmu!)
Obavezno pogledati!



- 20:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.12.2005.

"Radna dijeta"

Nova dijeta, tvz. "Radna dijeta" postaje megahit u Hrvatskoj!
(Plačeni tekst)

Nije nova vijest i vjerojatno već svi znate o čemu se radi jer je teško da niste ništa čuli o tome preko raznih medija, ali evo ukratko o samim početcima tog povijesnog dogadaja:

Gospodin Mladen Fasada iz vinkovačkog prigradskog naselja Mirkovci zgražajući se izborom postojećih dijeta i uputstava kako izgubiti suvišne kilograme došao je na ideju za novu dijetu. Kako je već posjedovao građevinsko poduzeće, odnosno imao je kamion, popularni "tamić" i švercao cementom, uvidio je da ima mogućnost i pomoći ljudima u nevolji, odnosno debelim ljudima koji nekontrolirano i dalje jedu.
Dao je oglas da traži pomoćne radnike u građevinstvu, prijavio se velik broj ljudi i građana, a on je izabirao samo one debele.
Nakon nekoliko dana već je skupio "Dreamteam" od 8 radnika, ukupne težine gotovo punu tonu. Odlučio je da je to dobar okrugli broj te se preko svoje fiktivne građevinske firme primio rada na jednom javnom objektu.
Znao je da je njegova ideja suviše radikalna za malograđane, odnosno njegove "pomoćne radnike", te im na početku nije ni otkrio da se radi o eksperimentu, odnosno novoj dijeti. Njima je rekao da je to "običan zidarski posao i da će biti pošteno plačeni po učinku", oni tada u početku, ništa ni ne sumljajući pristaju na usmeni dogovor (Muto, jedan od zaposlenika je uporno tvrdio da su oni potpisali i "pravi" ugovor, ali naravno, da on nije dobio svoj primjerak, te tako nema dokaza njegovoj tvrdnji)

Pozitivni rezultati dijete pokazali su se već nakon prvog mjeseca teškog fizičkog rada na otvorenom - dijeta je bila efikasna! Mrva, najteži član ekipe (157 kg) je izgubio punih 50 kilograma! Tomu su možda pridonijeli i dva manja srčana udara što ih je tijekom tog mjeseca jedva preživio te pad sa skele koji ga je stavio na bolničku hranu na 10 dana.

Idući mjesec je bio još uspješniji i gospodin Fasada je već razmišljao o nazivu dijete (kojega su se umjesto njega dosjetili mediji, nazvana je kako i sami znate "Radna dijeta") i kako bi je trebao patentirati. Krajem mjeseca je bilo nekih problema s učesnicima eksperimenta, tvz. "pomoćnim građevinskim radnicima" kako su se sami nazivali, naime oni su zatraživali "svoju pošteno zarađenu plaću"! Kakva drskost! Ni riječi zahvale gospodinu Mladenu Fasadi što im je pomogao u skidanju nepotrebnih kilograma.



Novac koji dobiva za izgrađeni javni objekat gospodin Fasada ulaže u izgradnju skladišta za svoj građevinski materijal te ostalo troši na patent dijete, a nešto sitno i u sportskoj kladionici.

Kraće vrijeme se kroz "senzacionalističke" medije povlači priča kako je gospodin Mladen Fasada prevario svoje "radnike", te da bi trebao preuzeti odgovornost.

Osam malograđana koji su sudjelovali u testiranju dijete su i dan danas dobrog zdravlja, osim Mrve koji je umro nakon trećeg infarkta, te održavaju pristojnije kilaže (svi ispod 100 kg), ali ni dan danas nitko od njih za to nije zahvalio gospodinu Fasadi.


Danas mnoge slavonske "građevinske" firme koriste radnu dijetu, taj izvorni hrvatski proizvod, a popularnost dijete se i dalje širi!


- 18:35 - Komentari (16) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se