Dečko koji obečava

utorak, 27.12.2005.

Anatomie 2 (2003)

(r: Stefan Ruzowitzky)

Evo i prvog njemačkog horrora kojeg pogledah.
Preveden je kao "Bolnica smrti 2", što je IMHO od rijetkih prijevoda koji bolje zvuče od originala - mada je prijevod pomalo neprikladan - Bolnica smrti - a u moj umru samo dva tipa - nije baš iznad prosijeka, ali dobro zvuči!

Image Hosted by ImageShack.us

O čemu se tu radi?
Istraživački tim doktora koji unutar jedne bolnice (*bolnica je neka vrhunska, berlinska, a zajebavaju se s ilegalnim istraživanjima!*) pokušavaju napraviti ubermenscha, tj. čovjeka nadljudske snage (modernizirana frankenstein priča) tako da obične prirodne mišiće zamjene s (super high tech) sintetičkima.
I ajd dobro, recimo da j eto oke priča i zvuči kao da bi oglo uspjeti i u real life, i sve to, ali fora je što oni osim tih umjetnih mišića ugrađuju i nekakav čip na kičmu pomoču kojeg mogu upravljati tim mišićima posredstvom običnog laptopa, a ako upravljaju mišičima, upravljaju i čovjekom. Sad recite vi meni koji debil bi dopustio da mu ugrade tako nešto? Ajd mišiće ne kažem, ima nas svakakvih - netko možda jednostavno želi trčati na posao, ali da ti netko uvali čip i da s tobom upravlja ko s pac-manom, n eznam baš, ali opet ima nas svakojakih.

Glumci su dobri i karakterizacija likova prolazi - za horror.
Najbolja scena je odmah na početku kad bruder od ludog doktora dođe na konferenciju, a poslije toga film sve više opada u kvaliteti i do kraja je i dosadan i glup.
Šteta s takvim početkom.
Sad me zanima kakav je taj Anatomie 1.

Preporuka?
Ako volite horrore pogledajte ga, ima par zanimljivih scena i gledljiv je, nema previše onih debilnih nelogičnosti koje me uvijek iživciraju u večini horrora. A ako niste horror fan pogledajte ocijenu dolje.

Tipična scena u bolnici
Tipična scena u bolnici

Ocijena: 4/10
- 20:14 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker