Dečko koji obečava

ponedjeljak, 05.12.2005.

The Manson Family (2003)

(r: Jim Van Bebber)

Ovo je jedan od onih filmova koji će gledatelje podijetliti na dva tabora -
na one kojima je film čisto ekspoatacijsko sranje bez radnje i smisla i one kojima je film super jer je krvav i pun "sexa". Ja sam po prirodi neodlučan (tipična vaga klackalica:-) pa pogledavam i prema jednom i prema drugom taboru (zasro sam s tim taborima, a?)

Film je "lažni dokumentarac" - večina scena izgledaju kao arhivske snimke iz 60tih (uključujuči i "dlačice" i crte na rubu "filma"), "pokajani" zločinci hladno pričaju o svojim nedjelima, psihodelija je isto oke izvedena, jedino je seks jadno prikazan (u maniri "erotskih" filmova, gdje cura tipu sjedi na pupku i uzdiše), ali su zato scene ubojstva jebeno uvjerljive i stvarno gadne za gledanje. Stvarno me iznenadilo koliko su ih pomno i realistično snimili, od reakcija ljudi - koji preklinju, cvile i jednostavno nikako da umru! do uboda i krvi taman koliko treba;-) Ma uglavnom da se naježiš!
A najzanimljivije je (ako je istina) da je glavni ubojica, tip koji je ubio i jednu trudnicu kasnije postao (jebeni) svećenik!

Dakle, dobre stvari:
sve scene ubojstava, 2-3 dobre sise, uvjerljiva gluma, uspijeva isprovocirati

Loše:
Zadovoljavanje pupkom, prvi sat filma je poprilici dosadan (film ukupno traje sat i pol), nema puno događanja, nepotreban sub plot (što bi rekli ameri ili po naški - podradnja) o nekim sjebanim kilincima, "fanovima" lika i djela Obitelji, nakon gledanja filma nećete puno više znati o Mensonu i familiji, a kao - dokumentarac!

Tako da je ocijena: 7/10 (jer su ipak scene ubojstava najbolje koje sam ikad vidio na filmu!)
Obavezno pogledati!



- 20:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker