www.reliablecounter.com
Click here Deseta umjetnost - enigmatika

Vjekin prilog

18.03.2018.

Članovi Zagonetačkoga kluba „Dragalić“ nastavljaju s promidžbom enigmatike. Pristupnice ZKD-u, naime, u svoje i ime osnovne škole u Dragaliću potpisala je ravnateljica Branka Francuz. Dogovorena je i zanimljiva, nadamo se, i korisna suradnja te obrazovne ustanove i našega Kluba na promociji zagonetaštva među učenicima. Među ostalim, ravnateljica Francuz predložila je uvođenje zagonetaka i zagonetaštva kao posebne izvannastavne aktivnosti u školi u čemu će im pomagati članovi našega Kluba.
Zahvaljujemo ravnateljici na potpori i razumijevanju, jer nam je ponudila i učionički prostor za predavanja i radionice dok ne uredimo klupske prostorije u župnoj kući, a darovat će i knjige za buduću knjižnicu.(Osnovna škola "Dragalić" koju je pohađao i počasni član ZKD-a Miro Gavran)

Vjeko Hudolin

Oznake: V. Hudolin, ZKD

Miro Gavran počasni član ZKD-a!

10.03.2018.

Nedavno smo supruga Anđa i ja Miri Gavranu, najizvođenijem hrvatskom književniku, poslali svoju knjigu Dobre priče 2 i pristupnicu za članstvo u Zagonetačkom klubu Dragalić u statusu počasnog člana. Jučer je stigao odgovor!

Draga Anđo, dragi Vjeko,

evo, vratio sam se s Lošinja i zatekla me vaša knjiga DOBRE PRIČE 2. Baš su dobre, poučne i nadahnjujuće za sve koji sami žele nešto u životu pokrenuti. Puno hvala!

Ispunit ću i pristupnicu i sutra je poslati. Ma, ja vam slabo znam te zagonetke rješavati, a kamoli sastavljati – Bog mi nije dao toga talenta. Ali ako vam nešto znači da budem počasni član, slobodno se koristite mojim imenom jer sam više nego sretan da na bilo koji način pomognem Dragaliću u kome sam tri godine išao u školu, a moj otac Ivan gotovo dvadeset godina radio u školi.

Ponosan sam što je vaš Zagonetački klub među najboljima u Hrvatskoj.

Veliki pozdrav vama dvoma i svima iz Kluba i Dragalića!

Vaš Miro GavranRaduje nas što se našem mladom klubu pridružuje i Miro Gavran čije ćemo bogato stvaralaštvo promovirati i na svoj zagonetački način - zagonetkama o njegovim djelima! U suradnji s Gradskom knjižnicom Nova Gradiška i poznatim hrvatskim zagonetačkim revijama planiramo raspisati i natječaj za zagonetke o djelima Mire Gavrana.

Vjeko Hudolin

Oznake: ZKD

Prostor za rad i buduću knjižnicu ZKD-a

06.03.2018.

Pastoralno i Ekonomsko vijeće Župe Duha Svetoga Gornji Bogićevci odobrilo je Zagonetačkom klubu Dragalić prostor za rad u župnoj kući u Dragaliću što će biti regulirano ugovorom. Riječ je o dvije prostorije koje treba urediti i opremiti namještajem i računalnom opremom. To će biti jedna od sljedećih većih aktivnosti našega Kluba. Za početak jedan će se prostor urediti za rad Kluba i privremeni prostor knjižnice, a s vremenom, ovisno o sredstvima i mogućim donacijama, želimo stvoriti jedan ugodan prostor za okupljanja, edukativne radionice, predavanja, od najmlađih naraštaja do umirovljeničke populacije. Velika nam je želja postupno stvoriti zagonetačku knjižnicu za koju su nam već stigle prve knjige, koja bi u međuvremenu mogla prerasti u općinsku knjižnicu. Zvaničnu akciju prikupljanja knjiga počet ćemo za petnaestak dana na predstavljanju Zagonetačkog kluba Dragalić u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška s kojom smo dogovorili bogat i zanimljiv program suradnje.Fra Ivo Brezović, voditelj Župe Duha Svetoga, izrazio je zadovoljstvo osnivanjem i djelovanjem našeg Kluba koji bi trebao doprinijeti promociji desete umjetnosti i općine Dragalić u ovom dijelu Slavonije te bogatijem kulturnom i društvenom životu. Trenutačno naš Klub okuplja šezdesetak članova iz Dragalića, ali i iz cijele Hrvatske i regije. Pozivamo i vas, dragi prijatelji, pridružite nam se!

Vjeko Hudolin

Oznake: ZKD, V. Hudolin

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se