www.reliablecounter.com
Click here Deseta umjetnost - enigmatika

Jubilej Skandifeniksa

11.10.2016.

Danas se na kioscima pojavio jubilejski 900. broj SKANDIFENIKSA (v.).Povodom je to da napišem koji podatak više o tomu listu.



Prvi broj Skandifeniksa (v.) izašao je 22. siječnja 1998. Izlazio je četvrtkom, najprije kao dvotjednik zaključno sa 79. brojem od 11. siječnja 2001. pa onda tjednik, dok je danas tjednikom i izlazi svakoga utorka na 48 stranica.



Na naslovnici je redovito karikatura neke poznate osobe te riješena križaljka bez opisa ili neki manji opetovni lik. Odgonetke su uvijek na 45. i 46 stranici. Na svim inima su skandinavke. Izim tematskih skandinavaka sa slikama, kojih je najviše, tu su još dvije skandice 6 x 18, skandi udvoje, dvije skandi talijanke, par skandi skandi asocijacija, skandi 1 + 2, tematska i netematska skandica 8 x 18, skandi saće, simetrična i nesimetrična skandinavka, velika središnja skandinavka i skandismjerka. Humor je neizostavnim sadržajem Skandifeniksa, kao i tekstualna rubrika "Podatak više" koja se prvi puta pojavila u broju 33 od 15. travnja 1999. Od prvoga broja glavnim urednikom jednoga od najtiražnijih enigmatskih časopisa u Hrvatskoj jest Pero Galogaža. Jednako tako urednikom mu je Željko Jandragić kojemu se kasnije pridružio Robert Šimanović. Njima dvojici pripomogne ponekada Valter Kvalić. Njegovo posebno izdanje zove se SUPERSKANDIFENIKS i uređuje ga Željko Jandragić. Novomu listu kao njegovu nakladniku, urednicima, suradnicima i odgonetačima upućujem srdačne čestitke u povodu izlaska 900. broja i želim im svima barem još toliko brojeva.



Suradnik

Oznake: Skandifeniks, P. Galogaža, Ž. Jandragić, R. Šimanović, razni zagonetači

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.