www.reliablecounter.com
Click here Deseta umjetnost - enigmatika

Dvojnici (23) - MIROSLAV LAZAREVIĆ

09.08.2018.

Srbijanski zagonetački velemajstor, urednik i publicist Miroslav Lazarević (slika 1) svojega dvojnika ima u gospodarstveniku iz Bijeljine Miroslavu Lazareviću (slika 2).



Dvojnik

Oznake: M. Lazarević

Izašlo iz tiska

20.02.2018.

Nedavno je objavljena nova enigmatska knjiga beogradskoga zagonetača Miroslava Lazarevića „Rečnik etnika i ktetika“ (1. svezak, A – J). Etnik je, podsjećam, naziv za stanovnika nekoga naselja, dok je ktetik posvojni pridjev izveden iz naziva naselja. Lazarević ih je azbučnim slijedom u prvome svezku naveo 2.748. Etnici i ktetici odnose se na Srbiju i neke gradove i mjesta iz Europe i svijeta. Vrijedan enigmatski priručnik kojega toplo preporučam.



Posjednik

Oznake: M. Lazarević, zagonetačke knjige

Vesnik EK "Nova zagonetka"

02.11.2017.

Prošloga je mjeseca objavljen 51. broj Vesnika Enigmatskoga kluba „Nova zagonetka“ iz Beograda. Jedno je to od rijetkih službenih glasila zagonetačkih klubova i društava. Iz njegova sadržaja izdvajam priloge posvećene nedavno preminulim kolegama Milošu Vrziću, Karčiju Verebu i Miodragu Tošiću, zatim kronologiju događaja u razdoblju 2. lipnja – 3. listopada 2017., izvješće s godišnje skupštine ovoga Kluba održane 17. lipnja 2017. i sa SES-a u Subotici te poseban dodatak na središnjim stranicama – 26. broj GEN-a (Glasila enigmata niških) kojega su priredili Marjan Radaković i Nikola ČD Pešić. Urednik Vesnika je Miroslav Lazarević, dok su autori priloga u broju 51 Ratko Stojković, Tomislav Popović, Momir Paunović, Radenko Raković, Branko Milovanović, Jovan Vuković, Krsta Ivanov, Ljubislav Drakulić i Vladimir Šarić. „Vesnik“ EKNZ štivo je vrijedno pozornosti.



Čitatelj

Oznake: M. Lazarević, zagonetačka teorija, Vesnik, GEN, N. Pešić, razni zagonetači

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.