Navijač Hajduka

ponedjeljak, 16.05.2016.

NATJEČAJ JE PROMAŠAJ

I dok čekamo bijeli dim s Poljuda sutra u 14 sati došlo je vrijeme da se osvrnem malo na cijeli ovaj proces odabira novog predsjednika kluba. Priznajem, živo sam u nadi da članovi Nadzornog odbora znaju što čine, ali iz današnje perspektive mislim da oni jednostavno ne znaju di udaraju.

Prvo, sada je posve jasno da je bivši predsjednik Brbić smijenjen bez da se imalo ikoga u rukavu kao njegovog nasljednika. Znači smjena je napravljena po ho-ruk principu, pa ćemo poslije tražiti rješenja. Neozbiljno i neodgovorno jer tako se ne rade planske stvari. Da ne kažem kako se ovakvim ishitrenim rješenjima jednostavno ruši ugled kluba, ali i gubi natjecateljska sezona s obzirom na tajming rušenja.

Drugo, na posljednjem izboru za predsjednika kluba gospodin Brbić je navodno glasovanjem 5:3:1 pobijedio kandidate gospodina Sesara i gospodina Vrdoljaka. Zanimljivo je da se gospodin Sesar ovaj put uopće nije ni kandidirao uz neformalno obrazloženje da je gospodin Krizmanić ionako osoba za koju su se odlučili članovi NO-a. Drugi kandidat, gospodin Vrdoljak ovaj put nije ni ušao u drugi krug jer se njegove vizije nisu poklapale s vizijama članova NO-a. Inače prvi put je Vrdoljak dobio glas od Marinova (zajedno su radili u Konzumu), pa ostaje nejasno zašto ga i ovaj put nisu pustili u uži krug čisto radi zaštite svojih prijašnjih odluka. Znači iste vizije malo valjaju, malo ne valjaju?!

Treće, kandidat s najjačim referencama gospodin Krizmanić se usprkos prijavi na natječaj jednostavno povukao iz istog jer nije mogao dobiti uvid u stanje kluba?! Dobro, to je priča za javnost, a vrlo vjerojatno je odustao upravo zato što mu je cijela priča neozbiljna, pa nije htio izgubiti respektabilnu poslovnu rolu koju sada ima ulazeći u priču s neizvjesnim završetkom i imajuću posla s ljudima koji su skloni promjeni mišljenja.

E da, dobro ste pročitali, promjeni mišljenja! Ono što me najviše zasmetalo ovih dana jest upravo ta promjena mišljenja i stavova članova NO-a! Do prije mjesec dana javno su na skupu s navijačima tvrdili kako je cilj isključivo da se “višak” novca ulozi u infrastrukturu, bez da se išta (ozbiljnije) ulaže u pojačanja. Isto tako Brbić je sam izjavio kako je smijenjen radi toga što je dio novca htio uložiti u pojačanja s čime se NO tada nije slagao. E sad vidi čuda, članovi NO-a su praktično preko noći “došli na njegovo”, te su ipak shvatili kako bez ulaganja od 10 milijuna kuna u pojačanja jednostavno iduća sezona neće na dobro. Tko tu koga? Koji je stvarni razlog zašto je Brbić smijenjen? Jeli to 5 minuta slave i medijske pažnje ili je nešto drugo u pitanju?! Ne znam, ali sve više i više me fascinira način na koji funkcionira NO, a pogotovo gospodin Santini koji je cijenjeni ekonomski ekspert, ali je očito zalutao u sport.

Četvrto, ovi izbori nisu iznjedrili niti jedno ozbiljnije ime. Svaka čast svima koji su se prijavili na natječaj jer sve su to većinom ljudi jako dobrih poslovnih karijera, ali tu jednostavno nema nekoga tko bi nas “oborio s nogu”. Isto tako nije se prijavio nitko tko bi uložio vlastiti novac (tu prije svega mislim na predstavnika nekog novog potencijalno jakog sponzora), te bi samim time bio favorit u utrci.

Peto, sve osim izbora gospodina Bašića za mjesto predsjednika za mene bi bilo iznenađenje. Osobno nemam svog favorita jer mi nitko od navedenih osoba ne odskače, ali mislim da će se NO odlučiti za njega upravo zato što nisu pronašli niti jedno ozbiljnije ime. Ovako će se pokriti floskulama kako je Bašić čovjek koji poznaje sustav, a vjerojatno će njemu pridijeliti još jednu osobu (Štambuk?!) kako bi opravdali sam javni natječaj i cijelu ovu priču oko izbora. Da se razumijemo, budućem predsjedniku želim svako dobro i puno uspjeha u radu, ali sami izbor je morao biti bolje pripremljen u svakom pogledu.

Sve u svemu čeka nas još jedna teška sezona jer će se ekipa opet slagati po ho-ruk principu. I dok drugi već unaprijed znaju koga dovesti, kod nas se ništa ne zna. Ni predsjednik, ni sportski direktor, a ni budžet za pojačanja jer tko zna možda se Santini ili netko drugi probudi na lijevu nogu pa se opet predomisli i preusmjeri tih 10 milijuna kuna u infrastrukturu umjesto na pojačanja.

Uglavnom, sve po starom, improvizacija i neizvjesnost. A mi navijači da izvinete moramo se baviti ovim pizdarijama umjesto da se veselimo novim pojačanjima, umjesto da sanjamo nove titule, nove europske uspjehe…

Za kraj, jučer je bilo 12 godina od našeg osvajanja naslova i čuvene marame Zvonimira Deranje. Pa da se prisjetimo tih vremena jer malo nam za sriću triba.

https://www.youtube.com/watch?v=5iS4-tiD7PY

San nije gotov kad se probudimo, nego kad ga (ponovno) ostvarimo.

Sportski pozdrav!



Sa štovanjem,
Ante Armanda
mail: ante.armanda@xnet.hr

16.05.2016. u 13:47 • 6 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



KONTRA MRAKU,

KONTRA SILI,

SAMO HRABRO,

NAPRID BILI!!!

Brojač posjeta