Navijač Hajduka

nedjelja, 01.05.2016.

MARIJANA BOŠNJAK - NASTAVAK POLITIKE LUTANJA

U načelu želio sam izbjeći komentar o novoj predsjednici kluba jer se radi o osobi koja će tek privremeno obnašati tu dužnost. No sa vremenskim odmakom ipak sam odlučio prokomentirati njen odabir. O samoj gospođi Marijani Bošnjak nemam što reći, ali o istima koji su je odabrali jednostavno moram progovoriti.

Suštinski zaista želim vjerovati ljudima koji su ostali u Nadzornom odboru. Zaista želim vjerovati da oni znaju što rade i da znaju kako ozdraviti naš klub. Isto tako želim vjerovati da su moralni i pošteni i da je svaki njihov korak unaprijed predviđen. Ali kako onda da komentiram odabir gospođe Bošnjak na mjesto predsjednice kluba? Čemu uopće cijela ova farsa?

Da ne bi bilo zabune, ispod je napisano objašnjenje članova NO-a zašto je gospođa Bošnjak uopće izabrana:

Ekonomski je stručnjak, ima iskustva u analizi poslovanja tvrtki, ne dolazi iz sportskog segmenta, dolazi iz raznih grana poslovanja. Namjerno smo za prijelazno razdoblje izabrali nekog neovisnog, nekog tko će nam na koncu napraviti dokument koji će odrediti kasniji rad kluba. Njena zadaća je kratkoročna, 30-40 dana do imenovanja novog predsjednika uprave. Glavne kompetencija su referencu u analizi poslovnih procesa. Nama fokus s gospođom Bošnjak nije na utakmicama i nogometu, razgovarali smo o poslovnom dijelu.

Ponavljam, treba raditi analizu, ono što ćemo dobiti od Bošnjak je dokument koji će koristiti budućem predsjedniku Uprave, dobiti ćemo smjernice kako dalje razvijati Hajduk.



Ponekad stvarno ne znam jesam li ja lud ili ko ovdje koga “zajebaje” kada je budućnost kluba u pitanju?!

Znači dovedena je osoba koja nikada nije radila u niti jednom sportskom klubu i praktično ne poznaje karakteristike nogometnog tržišta. Onda bi ta ista osoba trebala u vrlo kratkom roku izraditi dokument koji bi trebao odrediti smjernice kako će se klub dalje razvijati?! Znači laički rečeno, ona će napraviti analizu stanja i prijedloge kako bi klub u budućnosti trebao funkcionirati, a onda će novoizabrani predsjednik samo “slijediti te upute”. Bilo bi smiješno da nije tragično!

Moj stav je ovdje vrlo jednostavan. Ako su već željeli angažirati nekoga sa strane za ovo prijelazno razdoblje, onda je to isključivo mogao biti netko tko bi se bavio SAMO revizijom dosadašnjeg poslovanja, a nikako netko tko bi trebao odrediti buduće smjernice razvoja. Te smjernice treba odrediti onaj tko bude izabran putem javnog natječaja koji je u tijeku, a ne osoba koja privremeno obavlja dužnost predsjednika kluba.

Uostalom, da je klub iole normalno posložen, onda bi Marin Brbić trebao biti taj koji bi obavio primopredaju poslovanja budućem predsjedniku. Ili ako smatraju da bi Brbić to loše napravio, onda su mogli staviti gospodina Aljošu Bašića na mjesto vršitelja dužnosti predsjednika na određeno vrijeme dok se ne provede natječaj. Ovako vrijeme curi, a mi ćemo dobiti još jedan dokument u nizu koji će biti mrtvo slovo na papiru.

Usput rečeno, koliko ćemo platiti ovaj angažman gospođe Bošnjak i njenog tima? To je naravno kao i uvijek poslovna tajna. A ono što nije tajna jest da je ista gospođa poslovno vezana uz gospodina Šalinovića… Nije da nešto insinuiram niti imam ikakvih saznanja, ali se nadam da iz ovakvog angažmana sutra neće proizaći nova afera. Ono u stilu platili smo konzultantske usluge nekoliko milijuna kuna za mjesec i pol rada…

Još da ne zaboravim spomenuti transfer Balića u Udinese. Znači isti igrač je prodan za iznos od 3 milijuna eura (plus jedan eventualnog bonusa) odštete, a novac bi trebao stizati našem klubu u obrocima. Prvi milijun bi trebao stići 1.7.2016., drugi 1.1.2017., a treći 1.7.2017. (datumi možda nisu sto posto točni, pa se unaprijed ispričavam ako sam nešto pogriješio). Zamislite sada naše “genijalce”, predsjednika Brbića (ali i Nadzorni odbor koji je to odobrio) koji su onda željeli uzeti cca dva milijuna eura na ime "factoringa" što ga je Brbić pripremao s poslovnim subjektom iz inozemstva (navodno banka iz Njemačke). Drugim riječima mi bi dobili kredit od dva milijuna eura, a oni bi se naplatili drugom i trećom ratom uz naravno kamatnu stopu od 5 od 6 posto (koliko bi nas oderali)!!! Čitam i ne mogu vjerovati da je to istina! Nogometnog dragulja za kojeg službene ponude iz vani postoje još od njegove 16 godine prodaju uz odgodu plaćanja, pa onda uzimaju kredit uz kamate koji će vratiti kada Udinese plati preostale rate?! Nesposobnost, interes, sto god... I zato dok je god ovakvo stanje mi ćemo tek puževim korakom ići prema naprijed, a jedna „šugava“ Rijeka će se šetati Poljudom.

U nadi da će konačno na mjesto predsjednika doći netko tko je rođeni lider i vizionar, šaljem Vam puno hajdučkih pozdrava!



Sa štovanjem,
Ante Armanda
mail: ante.armanda@xnet.hr

01.05.2016. u 16:28 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



KONTRA MRAKU,

KONTRA SILI,

SAMO HRABRO,

NAPRID BILI!!!

Brojač posjeta