< srpanj, 2005  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Prvi blog koji se bavi davanjem savjeta o njezi i liječenju kožnih bolesti. Također možete postavljati pitanja i komentirati blog.

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr


Hit Counter
Hit Counter

NATURAL SKIN
05.07.2005., utorak
AH TE AKNE!! SVE O AKNAMA I NAJNOVIJIM METODAMA LIJEČENJA!

Danas će mo se posvetiti problematičnoj i masnoj koži, tj. aknastoj koži (mladenačkoj koži).



1.) Kako nastaju akne?
Akne nastaju kada lojne žlijezde lica (pogotovo u pubertetu) postanu pre aktivne i stvaraju previše loja. Ukoliko se na putu izlaska
loja nalazi odumrla koža koja se ljušti, ona djeluje kao čep te zatvara poru te uzrokuje nakupljanje loja, normalno istjecanje sebuma te nastanak konačno akne, tj začepljenja folikula!
Također akne nastaju i usljed bakterijskih infekcija.



2.)Koliko akne traju?
Tegoba se može kretati od blage do teže. Smatra se da blagi slučajevi traju oko 4 godine. No akne često traju i duže čak 12 do 14
godina obično nestaju u 25. godinama ili 30-tim.

3.)Čimbenici koji pogoršavaju akne?
Prekomjerno znojenje!
Prije mjesečnice, radi ptromjene razine hormona!
Trudnoća, ili poslje poroda!
Određeni lijekovi tj. kortikosteroidi!
Zatim kreme koje začepljuju pore, raspitajte se o kremi prije nego ju kupite! Na proizvodu mora pisati da NE ZAČEPLJUJE PORE!!
Spolni hormoni općenito i seksualna aktivnost! Kod muškaraca testosteron je uzročnik akni!
Genetska predispozicija!
Prekomjerno izlaganje suncu!
Alkohol!
Živciranje!

LIJEČENJE AKNI

Kod mladih akne predstavljaju i jedan psihološki problem! No danas postoji niz lijekova i preparata koji mogu izliječiti akne!
Kod blažih oblika akni te kod masne kože preporučuje se uporaba kompleta koji sadrži: antibakterijski gel, tonik, sredstvo protiv akni, anti-shine kremu (protiv prekomjernog mašćenja) i naravno piling (sredstvo za otklanjanje odumrlih stanica kože). Navedeni preparati koriste se 2 puta dnevno ( u jutro i navečer). Piling se koristi 2x tjedno.
Kod već ozbiljnijih problema preporučuje se uporaba Benzoil Peroksida ( koji se može nabaviti u ljekarni uz preporuku vašeg dermatologa to je npr. Akneroxid gel 21,90 Kn 20 grama kreme) ili može se koristiti Acidum azelaicum (azelatna kiselina koju možete dobiti u ljekarnama pod nazivom Skinoren krema 87,00Kn 30 grama kreme) koja se obično koristi u kombinaciji s antibioticima eritromicin ili clindamicyn koje možete dobiti u ljekarni pod nazivima Dalacin T 54,00kn ili samo kao losijon s eritromicinom ili klindamicinom OKO 25KN 100ml). OBAVEZNO PRIJE UPORABE POSAVJETUJTE SE S DOKTORM OPĆE PRAKSE ILI JOŠ BOLJE S DERMATOLOGOM KOJI ĆE ODREDITI SAMU TERAPIJU!
Najteže oblike akni rješavaju se s uporabom peroralne terapije lijekovima koji sadrže IZOTRETINOIN (derivat vitamina A). Kod terapije ovim lijekom koji smanjuje proizvodnju sebuma potreban je poseban oprez. Prvo lijek se izdaje na recept dermatologa, čitavi organizam mora dobro funkcionirati (znači bez bolesti srca, štitnjače, jetre...) zatim prilikom terapije koža se jako isušuje pa se moraju upotrebljavati preparati za suhu kožu, nuspojave su slab sluh, i osjet okusa, mučnina, suha koža... IZOTRETINOIN (Roaccutan) nesmiju upotrebljavati Trudnice jer može štetno djelovati na plod!!

Naša preporuka:
Akne ne istiskujte, prepustite to vašem kozmetičaru, jer mogu nastati nepovratni ožiljci!! Ukoliko želite da prištić što prije prođe a da ga nemorate stiskati koristite preparate koji "ubijaju" prištić, isušuju ga (VICHY, ARTISTRY...). Koristite proizvode na prirodnoj osnovi. Novost u lječenju akni!- preparati sa mješavinom iscrpina biljaka koji rješavaju i vrlo teške oblike akni, bez nuspojava. Također koristite antibakterijske SAPUNE ili GELOVE ( npr. Golden sapuni s aloa verom ili nivea sapun s bademovim uljema, gelovi također golden-Nutriance i nivea za masnu kožu ili loreal Pure zone gel za nečistu kožu); tonik (golden-Nutriance tonik za sužavanje pora);dnevna krema (Artistry-krema za kontrolu izlučivanja sebuma ili Golden-Nutriance anti shine krema); i naravno preparati s biljnim ekstraktima NOVOST!
- 11:40 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>