Naturaliter

subota, 25.10.2008.

I vi i oni

Malo ne razumijem svu ovu zbrku i paniku oko Pukanića. Promatram te šokirane, nemoćne i prestrašene Sanaderove, Bebićeve i Mesićeve poglede. Sjetili se valjda kako je u jednoj nam susjednoj zemlji ubijen vodeći novinar, a nakon toga zna se što je slijedilo, hm ubiše njega a onda se tek podigla Sablja, Mislim, kužite ne! Pa ubijena je i Kristina Šušnjara, i ona mala nedavno na Jordanovcu ili gdje već, i Luka Ritz, za mene tu nema razlike. Čovjek je čovjek. Štoviše, ako ćemo važnost koju pojedinom ubojstvu treba posvetiti mjeriti po moralnosti osobe, onda tu svakako Pukanić nije na prvome mjestu, već mala Šušnjara. Ona je položila život u obrani svoga djevičanstva. Kakve li svetosti!? Kakvog li primjera našim djevojkama koje bez razmišljanja na Zrču ili gdje već prikupljaju bodove u obliku - spolnih bolesti! A Crkva šuti, ne čujem da je pokrenut postupak za njezinim proglašenjem blaženom i svetom. Ajd pogodite zašto?
No vratimo se mi našoj temi. Naime tu je nešto drugo u igri. Ukakili su se oni od straha jer se Demoklov mač opasno sada nadvio i nad njihovim ugojenim glavama. Nekako se ne mogu oteti dojmu da molećivo mole potporu od naroda. A narod je na sve to ravnodušan. Što se naroda tiče, mogu sad izaći na ulice i međusobno se poubijati, klan protiv klana, podzemni protiv nadzemnog, politički protiv terorističkog, društvena elita protiv šljama, jer sve je to jedno te isto. Nek pritom puste i one okorjele kriminalce iz zatvora tak da se i te bagre riješi napaćena nam hrvatska zemlja za koju su mnogi krv prolili a vlast preuzeše bešćutni tipovi koji u sprezi s mafijom domovinu nam opljačkaše kak već rekoh gore no četnici. Samo nek nas obavijeste prije tog sukoba, da izađemo iz Zagreba, pa kad sukob prođe i sva ta bagra izgine da se mi obični obespravljeni ljudi u njeg vratimo te i u zagrebu konačno - grane sunce. Mi ili oni, veli Mesić. A ja odgovaram: i vi i oni!

25.10.2008. u 13:15 • 9 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

o-p-i-s b-l-o-g-a

La mia vita o come trovare la via retta in un mondo immerso nel fango

ili

"ibis redibis numquam peribis in bello"

Moj mail:
sjeverko.jugic@yahoo.com

Image Hosted by ImageShack.us

l-i-n-k-o-v-i_

B l O g_
f o R U m_

Image Hosted by ImageShack.us

m-e-n-s e-t o-m-n-i-a

Mens enim est quaedam gignens et complens omnia, quae sine ullo aut initio aut termino temporis causas rerum naturaliter nexas ad utilitatem omnium summa et perfecta ratione moderetur.

Image Hosted by ImageShack.us

d-o-l-i-n-a s-u-z-a

«Tako, svaki od nas, kada se rodi i nastani ovaj svijet kao svoj dom, zapocinje svoj zivot u suzama. Pa iako nam je tada jos uvijek sve nepoznato i skriveno, ipak pri rođenju placemo, jer, zahvaljujuci prirodi, slutimo sto nas ceka i vec se unaprijed, suzna lica, tuzimo na tjeskobe smrtnoga zivota, i nasa dusa, jos uvijek tako nejaka i neiskusna, odmah s placem i jaukom svjedoci o naporima i olujama ovoga svijeta, s kojima se suocava vec na pocetku zivota».


Image Hosted by ImageShack.us


Counters
Counters