Prirodni savjeti za ljepotu

petak, 30.04.2010.

Prirodni sastojci za ljepotu

Avokadom do glatke kože
Kupite avokado, ogulite koru, presijecite ga napola i njime petnaest minuta blago masirajte tijelo. Avokado je bogat masnim kiselinama, temeljito hrani kožu iznutra i održava njezinu elastičnost. Uz to je prepun vitamina A, B i E pa će vašu kožu savršeno štititi od starenja.

Napravite tuš za oči
Miješanjem nekih kozmetičkih tekstura možete postići razne efekte. Tuš za oči ne morate uvijek kupiti, možete ga i napraviti sami tako što ćete dio sjenila pomiješati s vodom i tankim kistom te nanijeti na očne kapke. Samo morate paziti da ga precizno i uredno nanesete.


Blještavi osmijeh
želite li imati sjajne i bijele zube, jednom tjedno na pastu stavite nekoliko zrnaca soli. Ona će ukloniti mrljice i učiniti da vam zubi zasjaju. Ili ih nekoliko puta tjedno protrljajte lovorovim listom.

Uklonite crvenilo
Smeta li vam crvenilo na obrazima ili nosu koje ne možete prekriti ni puderom, namočite vatu u ružinu vodicu koja će ojačati vezivno tkivo i crvene mrlje će ubrzo nestati. Možete pripremiti i kupku od cvjetova lavande, no to je ipak malo dulji proces.

Nježno odstranite ruž
Crveni ruž najbolje ćete skinuti mlijekom za skidanje šminke. Ne pokušavajte ruž skidati vodom jer će vam ostati masni tragovi na usnama i licu i nemojte ga brisati npr. toaletnim papirom jer ćete tako osušiti usne.

Lijepi obrazi
Kada nanosite rumenilo, koristite kratku četkicu srednje veličine i uvijek počnite s vrhom jagodice. želite li da vam obrazi izgledaju prirodno, koristite rumenila kremaste teksture, puderasta su vidljivija.


Ukrotite obrve
Neposlušne obrve svakodnevno četkajte posebnom četkicom. Ako je nemate, može vam poslužiti i četkica za zube. Nakon što ste ih oblikovali, na obrve nanesite malo pudera i zatim ih ponovno počešljajte.

Losion za tijelo i (baby ulje
Sjajne noge i kratka suknja idealni su za ljeto. Da biste to postigli, u svoj losion ili mlijeko za tijelo stavite nekoliko kapljica baby ulja i rezultat će biti savršen.


Puder na licu i u kosi
Imate li “bad hair day”, a ne stignete oprati kosu, zamaskirajte je puderom. Uzmite široku četkicu na koju ste prije toga nanijeli puder u kamenu ili prahu i prijeđite njome preko korijena kose. Kosa će vam izgledati kao da je friško oprana.

Tuš u zamrzivač
želite li da vam tuš za oči na kapcima bude postojan cijeli dan i da se ne razmazuje, prije nego što ga nanesete ostavite ga u zamrzivaču petnaestak minuta. I možete kamo hoćete!

Med i mlijeko: idealna kombinacija
Anticelulitna sredstva imat će puno veći učinak ako ih nanesete ujutro (osim onih koji su specijalizirani da (rade dok vi spavate) i pričekate desetak minuta da vam se upiju u kožu. (A dodate li u svoju anticelulitnu (njegu žličicu meda, koža će vam (biti glatka cijeli dan


Čvrsti nokti
Kako bi vam nokti bili što čvršći, jednom tjedno umočite ih u posudicu s maslinovim uljem. Tako ćete ih nahraniti i ojačati.


Glatke noge
Potrošili ste kremu za brijanje, a baš danas želite obući minicu. Nema problema, možete iskoristiti regenerator za kosu. Nanesite tanak sloj na noge, prijeđite žiletom i koža će vam biti meka i nježna.


Sjajno, glatko tijelo
Imate li problema sa suhom ili ispucalom kožom, umjesto mlijeka ili losiona koristite kremasto ulje za tuširanje i koža će vam biti svilenkasto glatka.

Mirisna (kosa
želite li da vam kosa još ljepše miriše, poprskajte četku s nekoliko kapljica parfema i prijeđite njome preko vlasi. Parfem možete nanijeti i na polumokru kosu, tako će se njegov blagi miris osjećati satima.

Sakrijte prištić
Na licu vam se pojavio crveni pristić. Umjesto da ga dirate, probajte ga zakamuflirati tako što ćete na njega staviti tanak sloj korektora u nijansi svog tena i nakon toga matirati cijelo lice puderom u prahu...

Lavanda je mrak
Ako vam je koža na rukama suha ili nadražena, stavite nekoliko kapljica lavande. Osim što će divno mirisati, ruke će vam biti nježne i glatke.

Piling nabrzaka
Ako doma nemate nijedan piling, slobodno iskoristite običan šećer koji ćete na dlanu pomiješati s malo gela za tuširanje.

Svako jutro (jedno jaje...
Za lijep ten pobrinut će se bjelanjak jajeta jer je pun proteina koji pomažu u obnavljanju kože lica. Zato ga odvojite od žumanjka i nanesite mekom četkicom. Ostavite da djeluje pet minuta, a zatim lice isperite mlakom vodom. Budete li to ponavljali iz tjedna u tjedan, lice će vam zasjati.Bjeljanjak je dobar i za čišćenje lica,odličan je kod uklanjanja mitasera s lica,za bolji efekt dodajte istučenom bjelanjku zličicu meda,namažite smjesu na lice,i ostavite 15 minuta da djeluje,nakon toga isperite lice mlakom vodom.

Ne češljajte mokru kosu. Zaboravite na češljanje i potezanje mokre kose jer ćete je uništiti i počet će vam ispadati. Frizeri preporučuju da kosu češljate kad je polusuha i to četkom od prirodnih dlaka. Bilo bi dobro da fen koristite što je manje moguće jer on uništava kosu i čini je beživotnom, a ako baš morate, onda ga držite na udaljenosti od dvadesetak centimetara

Limun za tanku kosu. Tanku kosu tretirajte sprejem od limuna koji možete napraviti sami. Nasjeckajte limun u zdjelu u koju ćete dodati dvije čaše vode. Nakon što mješavina prokuha, ocijedite je kroz gazu i ulijte u bočicu s pumpicom. Možete je koristiti u neograničenim količinama, važno je samo da je držite u hladnjaku.

- 19:55 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Savjeti za zdravlje od prirodnih sastojaka dostupnih svima,ustedite koristeci ove savjete.

Linkovi