nedjelja, 01.01.2017.

Novogodišnje odluke

Sretna nam svima 2017. godina!
Neka bude mirna, zdrava i uspješna!

Plavuša je Novu godinu proslavila dan prije Stare godine, 30.12. Izašla je s frendicom i na kratko im se pridružio i poznanik iz Grčke kojeg je plavuša upoznala na otoku Lesvosu. No Grk nije Zorba niti je zbog plavuše došao u Zagreb. Došao je jer mu se Zagreb sviđa.
No nećemo sada o njemu. Spominje se u ovoj priči samo zato što je pitao plavušu i njenu frendicu koje su njihove novogodišnje odluke. I jedna i druga su bile iznenađene tim pitanjem, iako ono nije bilo nešto neobično. Možda su bile više iznenađene zbog toga što nisu imale spreman odgovor na to pitanje. Plavuša je Grku uzvratila istim pitanje, na što ni on nije dao neki odgovor.

No, razmislimo malo o novogodišnjim odlukama. One su uglavnom ove vrste: „želim smršaviti“, „želim naći novi posao“, „želim muža/ženu“… - želje koje nam se mogu učiniti prilično zastrašujućim jer što ako nam se ne ostvare u toj godini u kojoj smo ih zaželjeli? Bit će nam teško išta slično željeti druge godine. Onda ispada da je najbolje ništa veliko i nemati kao „novogodišnju odluku“.

Možda bismo trebali željeti nešto drugo – nešto što će nas motivirati. Tako je „želim biti dobra prema sebi“ bolja želja od one „želim smršaviti“ jer sadrži dobru motivaciju u sebi koja može rezultirati i manjkom kilograma: želim paziti na sebe, ne želim biti predebela jer mi to loše utječe na zdravlje, ali i na dojam koji ostavljam kod drugih… No isto tako možemo biti dobri prema sebi i ako smo debeli – ako nas debljina ne smeta.

Za „želim muža“ ili „želim ženu“, plavuša baš i ne zna koji bi bio motivirajući faktor. Jer misli da se sreća nalazi u nama samima. No, isto tako, nema ništa protiv muževa ili žena – ako nas oni usrećuju.

Oznake: nova godina

- 16:30 -

Komentari (17) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Opis bloga

"Ti definitivno trebaš pisati", rekla mi je Vranska vitezica.
I ja sam odlučila poslušati savjet pametne žene, a sova pokraj mene samo je kliknula kapcima.

Blog piše plavuša o plavuši koja pokušava naći smisao u svemu što je okružuje.
Sova samo prati što se zbiva i smije se, u sebi ili naglas.
Svi su oni alter ego, odnosno trostruki ego jedne te iste osobe.
I možda još nekih osoba koje ovo sve čitaju.

Linkovi