Izrada i dizajn:
sndesign.blog


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O naslovnici

Što je novo na blogerskoj sceni... kod nas, a i šire.

Blogbuster

Powered by Tag a Feed.com

eXTReMe Tracker
Google Custom Search

Anketa

Izglasali smo Pevača, Pilence i Duricu.



srijeda, 30.05.2007.

Miris dunje

Nisam sigurna jesu li njeni tekstovi ikada bili preporučeni, pa ću je ja, od svega srca, predstaviti upravo sada.
Njene pjesme i njene riječi znaju ponekad pogoditi bolnu točku svakoga od nas.
Možete se družiti s njom svako jutro uz nove riječi, rasti s njom u svakoj njenoj tuzi i radosti.

Iako je ovakvih blogova puno, uvjerena sam da ćete se na blogu Miris Dunje zabaviti i pronaći u nekom od postova njene smirene i lijepe duše.

Gali
Objavljeno 30.05.2007. u 12:00.

utorak, 29.05.2007.

VODIČ O EPILEPSIJI

Možda ste već čuli za blog Mala Anja, a za one koji nisu, radi se o dnevniku jedne male djevojčice koja boluje od cerebralne paralize i epilepsije. Dnevnik vode njeni roditelji opisujući stalnu borbu za kvalitetnijim životom svoga djeteta.
Kako bi informirali javnost o problemima s kojima se susreću epileptičari i njihova okolina, složili su vodič o epilepsiji koji će u narednim danima izlaziti prema sljedećim temama:

1. Što je epilepsija i epilepsija kod djece
2. Uzrok epilepsije
3. Koji su simptomi epilepsije
4. Tipovi napadaja epilepsije
5. Antiepileptici
6. Kako pomoći osobi koja ima napadaje


Prva tema je već izašla, a možete je pročitati ovdje.


just CHOCO
Objavljeno 29.05.2007. u 12:00.

petak, 25.05.2007.

Žute patkice na Julijinom balkonu

Desi mi se tu i tamo da poželim nekoga predstaviti ali ne znam kako, kojim riječima. Pa umjesto da forsiram - pričekam. I dočekam. Privatna Julija predstavlja samu sebe.



highlights of our feelings
- ovo je onaj post gdje sam počela formirati taj neki svoj nedefinirano-baljezgajući stil, s njim je sve počelo... uvijek kad ga čitam, vrati mi se bar u tragovima onaj euforično-flegmatični osjećaj kojeg sam osjećala dok sam ga pisala.

prestani...samo me pogledaj u oči...bang

- jedan tipični post čišćenja frustracija iz svoje psihe... nakon ovakvih mi je uvijek puno bolje.

još jučer, sve je bilo drugačije??
- razdoblje teške bedare. hmm. bili su to dani kad mi fakat nije išlo...

run, baby, run!!!
- XD ... duševno lijeni svake vrste... hihihi...

forgiven...
- hmm. post korišten za slaganje kockica u glavi... i toliko mjeseci poslije...zaključujem da sam bila u pravu... (mrzim svoju intuiciju)

ispod popluna...
- ovo mi je najdraži post od svih. baš sam ponosna na njega. ali u biti neam pojma zašto...

anspik
Objavljeno 25.05.2007. u 12:00.

četvrtak, 24.05.2007.

Blog koji muškarce tretira kao seksualne objekte.

Dok žene svoje blogove krase polugolim ljepoticama, susjedna gay zajednica njeguje svoj blog muškim tjelesima. Blog za gledanje i uživanje. I ne, nisu svi ponuđeni gay.

Bacite pogled na najpoželjnijeg srpskog vaterpolista Daču te ostatak ljepšeg dijela ekipe.

Da ne izdvajam ponajljepše s ponajdužima i ponajdebljima, poklonite si malo vremena i pasite oči.
Čisto izrabljivanje. I neka je. naughty

A nudera što tamo nađoh! Gdje taj čovjek.

Rubia
Objavljeno 24.05.2007. u 12:00.

srijeda, 23.05.2007.

supersmall me

Oni koji su gledali odličan dokumentarac "Supersize me" o fast foodovima i debljanju u Americi, zasigurno su ostali zgroženi nad slikama debelih Amerikanaca te se osvjedočili o kompleksnost problema prehrane u eri nezdrave hrane i marketinških poruka kojima smo bombardirani. (Oni koji nisu gledali - preporuka!)

No jednako tako, živimo u šizofrenično doba koje istovremeno reklamira nezdravu hranu i nezdravo mršave žene, modele bez oblina i ženskih atributa. Da i takva promocija čudnih proporcija i načina života može dovesti do svojih ekstrema, govore nam brojni problemi s anoreksičnim i bulimičnim djevojkama koje su u stalnom pokušaju da smršave i kad to pređe granice normale.

O bolestima modernog društva - anoreksiji i bulimiji, detaljno nas je izvjestio i informirao Mehanic Angel u svom aktualnom postu. Odličan tekst za one koji ne znaju gdje može dovesti gladna želja za mršavim izgledom.

Suputnica
Objavljeno 23.05.2007. u 12:00.

utorak, 22.05.2007.

Tata hranitelj vs. tata branitelj...

Blogerica lu-lu dugo nas već uveseljava svojim tekstovim.

Današnji me se posebno dojmio jer opisuje svoje "duhove prošlosti" vezane uz one najteže godine svakoga Hrvata i građanina Republike Hrvatske.

Objašnjavajući kakve veze imaju dužina kuhanja graha s time što je Vanilla Ice 75 put rekao "Ajs, ajs bejbe", daje nam na uvid informacije po čemu pamti domovinski rat. Piše kada se sve to desilo i kako je ona doživjela situaciju tate branitelja.

Iako nas je većina tada bila svjesna svega, nikako nismo shvaćali rat i ono što on ustvari predstavlja.

Gali
Objavljeno 22.05.2007. u 12:00.

nedjelja, 20.05.2007.

Menteur

Blogerica koju vam danas preporučam podijelila je prije par mjeseci s blogosferom svoju pjesmu, napisanu prije 3 godine dok je bila petnaestogodišnjakinja, kojom je osvojila nagradu na Goranovom proljeću i tako se odbacila u visine prema snu koji je danas pred vratima stvarnosti izdavanja prve zbirke poezije. Bilješku o autorici već ima spremnu pod podnaslovom sve što ste ikada željeli znati o tome što vole ruske kurve.

Za opis pjesničkog joj stila bih mogla iskoristiti njeno isticanje naklonosti prema sterilnosti izraza u poeziji, a imam za vas i mali zadatak - da otkrijete zbog čega se uz nju vežu jagode sa šlagom.


anspik
Objavljeno 20.05.2007. u 20:45.

petak, 18.05.2007.

New York, New York

Poznata je stvar da su blogeri svjetski putnici. Gotovo svakodnevne preporuke na glavnoj naslovnici tome svjedoče. Zato sam se malo i začudila što je Runov put u New York još uvijek ostao neprimijećen. Pa reko' da to brzo iskoristim. Prije samog puta zabilježio je

Veselim se tom susretu kao klinac koji primi igračku nakon što ju je godinama gledao i guštao je u nekom izlogu. Nadam se da će ostati vremena i za šetnjicu zapadnom stranom, odat počast Beatlesovcu koji ovako divno pjeva, sjest sa Seinfeldom u njegov restač i tak, no to sve nakon što se sa tisućama drugih turista prošećem 5. avenijom, popenjem na Empire SB, prehodam Brooklynski most i tako. A šta će bit u putopisima to možete samo zamisliti. Imagine!


A sada više ne trebamo zamišljati jer je putopis krenuo. Pisao je ponešto o shoppingu na američki način, a zatim krenuo detaljno s prvom temom - javnim prijevozom, sve naravno popraćeno fotografijama. Najbolje od svega je što nas zasigurno čeka još preko nekoliko zanimljivih nastavaka.


anspik
Objavljeno 18.05.2007. u 12:00.

četvrtak, 17.05.2007.

kraljevski skečevi

O tome da nas Hybrid - kralj bloga, uvijek može nanovo iznenaditi svjedoče i njegovi najnoviji uradci.

Unatoč njegovoj belosvetskoj popularnosti, i prethodnom pojavljivanju na alternativnoj naslovnici, morali smo vam skrenuti pozornost na njegov aktualni post, kako vam ne bi promaknuo uslijed učestalog pojavljivanja novih.

Dakle, skoknite kod Hybrida pogledati najnovije filmske uspješnice jedne briljantne ekipe statista.

Suputnica
Objavljeno 17.05.2007. u 12:00.

srijeda, 16.05.2007.

Oluja besmislica i smislica

Za sve one homo ludense istančanog humora s mnoštvom seksualnih aluzija i profinjenog ukusa, te mozgom u glavi upoznatog s razigranom ironijom i non-sensom, predstavljamo vam

[napetost raste; background noise: krici oduševljenih obožavateljica]

Brlog opće prakse.

i da ne duljimo, jer riječi nisu potrebne, izdvajamo prema simpatijama urednice:
Priču o Agati
Kratku biografija Boška Buhe
Jutro iz života jednog svećenika

Hvala Sakici na dobrom ukusu i pametnoj preporuci

Suputnica
Objavljeno 16.05.2007. u 12:00.

utorak, 15.05.2007.

Kad Hrvat zapjeva

U novom postu na blogu Muzikologija, možete pročitati osvrt na ovogodišnji Eurosong i našu Doru.
Pročitajte razmišljenje o tome što se dešava u glavama naroda hrvatskoga kada naš predstavnik ne uđe u uži krug, odnosno finale, te kakvo bi mišljenje o istome imali da je Dado Topić na Eurosongu pobjedio.

Bloger također ukazuje na činjenicu da je glazbena scena u Hrvata loša. Hitovi se izbacuju jednom godišnje, spotovi se ne snimaju. Neorganiziranost, malo medijskog okretanja "pogleda" i nikakva promocija glazbenika, doveli su nas tu gdje jesmo.

Gali
Objavljeno 15.05.2007. u 12:00.

ponedjeljak, 14.05.2007.

Pomozimo klincima bez računala!

Svi znamo koliko je u današnje vrijeme teško živjeti bez kompjutera, pa je zato važno da se djeca što prije nauče i počnu koristiti njima.
Preko bloga Donacija.bloger.hr možete pomoći djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti da im kupe kompjuter i to novčanim donacijama i/ili hardverom/softverom koji su u funkciji, ali ste ih možda zamijenili novim, boljim komponentama.
Grupica ljudi koja je otvorila blog skuplja i putem vaših donacija kupuje, komponente te slaže kompjutere spremne za upotrebu. Potom ih poklanja onima kojima su potrebni, a o donacijama obavještava putem postova.
Pomozite i vi!

Choco
Objavljeno 14.05.2007. u 12:00.

subota, 12.05.2007.

Za sebe kaže, "toliko kose, a mozga niotkud..."

I još kaže da je studentica 3. godine prava, da ne zna tko je izmislio paprikaš – samo krumpir i voda, da se jako voli voziti motorom, da je nepokorena plavuša, da ima 25 godina, da mrzi vjenčanja, da ima prijateljicu nazvanu Red Sonja.

I redom mrzi: kukce, vrtne patuljke, stare oronule kuće u kojima raste mahovina, labudove, otvorena vrata, leteće balone i alge ... ali ima toga još.

I evo je već 4 mjeseca na ovim prostorima.

Prpošno, prpošno, uz svu tu kosu, ili kako to ona kaže: Gustokosa.

Vjerujem da će se mnoge cure zakačiti, a i morti koji muški muškarac.

Menervna
Objavljeno 12.05.2007. u 12:00.

petak, 11.05.2007.

Nikad ne znaš kada će ti zatrebati pink haljinica.

Njeno blogersko ime nastalo je zahvaljujući rozoj puf haljinici iz osamdesetih. Kupljenoj u Guatemali za cijelih 5 kuna.
Pinkdress je djevojka koja uživa u kreativnom neredu, suncu i moru a najviše od svega, u putovanjima. Kuba, Meksiko i njena dva omiljena odredišta, Guatemala i Maroko su najatraktivnije lokacije svijeta na kojima je ona ostavila svoj trag.

Njen blog nije tipičan putopisni blog. Ima svega, ali ničeg previše. Čisto dovoljno da unatoč činjenici da je lijepo plavo djevojče vidjelo svijeta onoliko koliko ću ja vidjeti tko zna kada, zavolim njene misli. Misli u kratkim rečenicama.

Rubia
Objavljeno 11.05.2007. u 12:00.

četvrtak, 10.05.2007.

Bloghaerova Anais Nin

Možda će se Komplex zacrveniti zbog ovog naslova, ali nadam se da će joj biti drago da ju uspoređujem s jednom od njenih omiljenih autorica.

Blogerica koju dugo čitam, ali nikako da smognem snage i složim par suvislih rečenica kako bih Vam prenijela moju oduševljenost njezinim tekstovima. Podsjetile me ove francuske asocijacije Menervine Oxe da možda ipak odustanem od preteškoga razmišljanja i pojednostavim stvar:

ratsandchildren.blog.hr - predivan dnevnički blog u kojem autorica iznosi svoj intimni život, od čega ponajviše ljubavne, seksualne i emotivne epizode s Hugom te bivšim – Henryijem, ali i osobna a opet duboka i interesantna razmišljanja o ljudima, odnosima, te događajima iz njenog života.
Vrlo suptilno, ugodno, iskreno, i poticajno. Da vam zastane dah i da samo iščekujete još.

Ako želite otkriti njenu vezu s Anais Nin, posjetite ju in limbo

Suputnica
Objavljeno 10.05.2007. u 12:00.

srijeda, 09.05.2007.

Contact de tout.

Htjela sam joj dati još malo vremena, ali odlučila sam da bolje ne. Bolje ju je lansirati, iako ima samo 2 posta.

Tu i tamo se dogodi blog za kojeg za sigurno mogu potvrditi da će biti ''hit''. No, blogerstvo je delikatna stvar, osobito ako je pisanje povezano s osobnim subjektivnim doživljajem vlastitog života. Jer tom pisanju treba zamah, vrijeme da se opusti, da riječi počnu izgledat kao dio dana, i da su te riječi bez obzira što smo svi voajeri, zapravo posvećene samo nama, kao naši mali egoistični i narcisoidni oltari, a ne kao osjećaj da se mora zadovoljiti ... publika.

Stoga je rijetkost, pronaći jedan blog, vrlo kratkog naziva, koji već sada ... iako je još uvijek petit, petit ... ima itekako vidljiv osobni identitet. Što vizualni, što zvukovni, može se i kušati, ne nedostaje ni olfaktivni dio. Možda malo pretjerujem, ali volim osjetiti nečije pisanje kroz sva osjetila.

A kod Oxe, to osjetite. Jer se potrudila. Prema samoj sebi, najviše, a onda i prema nama.

Promišljeno? Svakako. Ali i svakako dobrodošlo. Oxa, bienvenu a notre petite communauté.

Menervna
Objavljeno 09.05.2007. u 12:00.

utorak, 08.05.2007.

Monkey say, monkey do

U bujici odličnih fotoblogova, nije bilo teško spomenuti i ovaj.

Monkey je Dario Belić, 18-ogodišnjak iz Velike Gorice koji je itekako zainteresiran za fotografiju i koja mu jako dobro ide.
Sebe opisuje kao normalnog, prosječnog maturanta. Njegov talent vidljiv je i našem oku laika. Moglo bi se reći da ide stopama dragog nam Sadistica.
I dok Sadistico svoje glazbene ukuse servira čitateljima u postovima, kod Monkeya ipak treba zaviriti u boxeve.

Dva bloga doista vrijedna praćenja. Nešto poput učitelja i učenika.
Još kad bi se i poznavali međusobno!

Majstorica
Objavljeno 08.05.2007. u 12:00.

ponedjeljak, 07.05.2007.

O mirisima…

U svom najnovijem postu, Snoopyshist (Dijanin vodič kroz galaksiju), donosi svoje viđenje o raznoraznim ljudskim mirisima te ponekim umirovljenim picolovcima.
Potanko opisuje događaj iz kafića u kojemu je jedan pripadnik muškoga spola obznanio kako se riješio hodajućega zla dok ga još netko hoće pogledati. To hodajuće zlo je naravno, žena.
Također, možete pročitati par zanimljivih pitanja o tome jesu li žene više opsjednute higijenom, jesu li su naši „muži“ istom manje. Zbog čega frajerima više smrde noge nego ženama? Zašto ne briju dlake ispod pazuha i oni?......

Gali
Objavljeno 07.05.2007. u 12:00.

subota, 05.05.2007.

Fear of the Dark

U svojem najnovijem postu KinkyKolumnistica se, potaknuta knjigom Malleus Maleficarum iliti Malj koji ubija vještice, osvrće na Inkviziciju te još jednom oduševljava svoje čitatelje britkim i energičnim argumentima.

Kinky je jedna od onih rijetkih blogera koje čitate u jednom dahu bez obzira na dužinu teksta, pa vam, među ostalima, preporučam da pročitate i što kaže o kašnjenju, wunderpille , pobačaju i mnogim drugim, manje ili više, aktualnim temama.


just CHOCO
Objavljeno 05.05.2007. u 12:00.

petak, 04.05.2007.

"Nema love – nema sakupljanja!"

Propolis koji svoj blog opisuje kao "komentiranje političkih zbivanja u Lijepoj Našoj" u svom novom postu donosi doživljaje iz Maksimira na međunarodni praznik rada, pojašnjavajući gdje je bio premijer Ivo, što je nosio predsjednik Mesić i kako je Crkva zaobišla ovaj društveni događaj u gradu nam Zagrebu.

Također, možete pročitati ponešto o modnoj osviještenosti posjetitelja Maksimirskoga parka te saznati koliko smo ekološki osviješteni kada za plastiku ne dobijemo povratnu naknadu.

Gali
Objavljeno 04.05.2007. u 12:00.

četvrtak, 03.05.2007.

Zašto je pile prešlo ulicu?


Nacrtajte slovo Q na svom čelu.

Jeste?

U kom smjeru gleda kvačica?


A da biste saznali čemu služi ovaj mali test i jeste li high self-monitor ili low self-monitor osoba i što to znači svratite kod tamnobijelo. Ona komentira članak koji je nedavno pročitala i čiji autor znanstvenim pristupom pokušava odgovoriti na neka od vječnih pitanja kao što su znamo li prepoznati lažljivca, lažan osmijeh i koji je najsmješniji vic ikada ispričan.


anspik
Objavljeno 03.05.2007. u 13:36.

srijeda, 02.05.2007.

Anksioznost, iluzije i zablude jednoga blogera

Znate li što je anksioznost?
Znate li do čega Vas mogu dovesti pretjerano uvjeravanje samoga sebe u nešto što ustvari ne postoji?
Ne postoji kao takvo, već egzistira u našim glavama.
Kako na Vaš život mogu utjecati iluzije i zablude?

Odgovore na ova pitanja može pronaći na jednome „mladome“ blogu. Waytonirvana na svome blogu slikovita naziva, objašnjava svoj svijet i svoj život s iluzijama i zabludama.
Priznaje da ima problem što sebe često uvjerava u stvari koje nisu realne, da se zanosio nametnutom iluzijom današnjice te isto tako da polako pokušava nogama stati na Planet zvan Zemlja.

U najnovijem postu Druga strana birtije, donosi svoj aspekt rada u birtiji. Onu drugu stranu, preko šanka, i to u klubu kako sam kaže „trenutno najpopularnije muzike na Balkanu“.
Ako niste posjetiti dotičnoga na blogu [ART of Living]; možda da Vam njegova iskustva pomognu, ili možda jednostavno da malo zastanete i odmorite.

Gali
Objavljeno 02.05.2007. u 12:00.

utorak, 01.05.2007.

A Steaming Prozac Burb

Znate li što znači to be "dooced"? Wikipedia će vam reći kako taj izraz označava dobiti otkaz na poslu zbog nečega što ste napisali na internetu. Na svom blogu. O svojoj šefici.

Dooce će vam na to reći: My advice to you is BE YE NOT SO STUPID. Premda je i sama svjesna da danas ne bi bila tamo gdje je bez tog neugodnog incidenta. A vlasnica spomenutog bloga je danas profesionalna blogerica, što bi reklo da piše blog i od njega živi.

Sama za svoj blog kaže da je kao "book without an ending - with limitless chapters." Prvo poglavlje napisano još davne 2001. godine nudilo je uvid u njen prošli život kada je živjela u Los Angelesu, radila kao web dizajnerica i hodala s glumcima. Zatim se desio otkaz. I iako se činilo da će sve krenuti nizbrdo polako su se stranice njene knjige punile lijepim događajima - udala se, preselila u Salt Lake City, rodila kćerkicu Letu. No kakva bi to knjiga bila kada svo to vrijeme ne bi bilo začinjeno epizodama poput privremenog boravka u kući njenih roditelja fanatičnih mormona ili postporođajne depresije i puno šarenih pilulica.

I iako zvuči kao sapunica ovaj blog je zapravo kao jedan od onih crnohumornih, ciničnih, a neodoljivo šarmantnih i luckastih nezavisnih filmova koji se sramežljivo pojave na nekom malom festivalu i izrastu u hit godine. Ili desetljeća. Ili Interneta. Na komadiću weba posvećenog jednoj obitelji, stvarnom životu i psu

Preporučila bih vam da ga čitate od početka, baš kao knjigu, ali meni se desilo da sam izostala tri dana s faksa jer se nisam znala maknuti od ekrana. Nećemo o opsesijama.


anspik
Objavljeno 01.05.2007. u 12:40.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Javi nam se!

Polja označena zvjezdicom ( * ) obavezna.
E-mail adresu je potrebno upisati ako želite da Vam odgovorimo.

Ime ili nadimak:
E-mail adresa:
Tema: * blogbuster lista
obavijest
pohvala, kritika i sl.
ostalo
Poruka: *