04.02.2005., petak

Demon

Nikad nije vjerovala u bajke. Ipak, nešto joj je uvijek govorilo da će njen život biti drugačiji. Upoznala ga je jedne večeri dok se vraćala kući s posla. Ulica je bila potpuno prazna, a on kao da ju je čekao. Bio je naslonjen na zid i gledao ju je. Osjećala je tjeskobu koračajući prema njemu, ali nije mogla drugačije nego da prođe pored tog čovjeka omotanog u crno. Bilo ju je strah i samo je mislila na to da stigne do kraja ulice, na svjetlo. Nije uspjela. Odjednom joj je zapriječio put. Stala je kao ukopana. Približio joj se polako i primio ju za lice. Ruke su mu bile hladne. Gledala ga je i vidjela je samo njegove velike tamne oči. Bile su prekrasne i zastrašujuće. Pokazivale su iskonsku mržnju i bijes. Bila je uvjerena da su ovo njeni posljednji trenuci na ovom svijetu. Pogledala ga je spremno. Suza joj se spustila niz obraz i to je sad bio jedini znak njenog straha. Pustio ju je kao opečen. Izgledao je kao da se bori sam sa sobom. Ruke su mu se počele tresti, a lice mu je prešlo u grimasu nevjerice. Zateturao je i pobjegao u noć. Vidjela je samo njegov dugački tamni ogrtač. Ni sama ne zna kada je i kako stigla kući. Živjela je sama i nije imala kome reći što joj se dogodilo. Čudno se osjećala. Bojala se, ali ga je ipak željela ponovo vidjeti. Nekoliko dana nije izlazila iz stana. Javila je na posao da je bolesna i da nikako ne može doći. Večeri je provodila uz prozor nadajući se da će ga vidjeti. Nije ga vidjela. Već je i sama počela vjerovati da se zapravo nikada nisu sastali. Bila je u krivu.
Jedne večeri je opet gledala kroz prozor tražeći ga. Dah joj je zastao, jer ga je ugledala. Brzo je navukla zavjesu jer se prepala. Sama je sebi govorila da se zabunila, ali nikako nije mogla maknuti osjećaj da ju je gledao ravno u oči. Kako je samo znao gdje živi. Osjetila je da se trese, ali joj znatiželja nije dala mira. Pogledala je ponovno kroz prozor a njega nije bilo. Odahnula je jer je pomislila da joj se samo učinilo. Okrenula se, a srce joj je počelo tući kao nikad prije. Šalica koju je držala u ruci pala je na pod i razbila se. Ugledala ga je u svojoj sobi, onako tamnog i prekrasnog. Stajali su nepomično nekoliko trenutaka dok on nije odlučio progovoriti, nije znala hoće li vrištati od straha ili ga još više zavoljeti. Glas mu je bio zastrašujuć. «Ja sam demon. Trebao bih te moći ubiti jer je to u mojoj iskonskoj biti. Ali ne mogu.» govorio je i nervozno koračao. «Ti si nekako posebna…», ovdje je zastao i primio ju za ruku. Poljubio ju je i ona se nije opirala. Po prvi put u životu osjećala je kako je kad ju netko voli bezuvjetno i toliko strastveno. Vodili su ljubav cijelu noć i on je pred zoru otišao. Vratio se i slijedeće večeri. Rekao joj je da mržnja u njegovom srcu polako nestaje i da po prvi put osjeća nekakvu toplinu. «Moja ljubav te liječi, uz mene ćeš voljeti i biti voljen.», rekla mu je nježno. Pogledao ju je s nevjericom. I dalje nije mogao vjerovati što mu se događa. Zgrabio ju je i pokušao zatomiti osjećaje. «Nemoj se boriti, prepusti se meni.», rekla je. Izgledao je kao da ga hvata vrtoglavica. Izašao je iz njenog stana i otišao u noć. Nije se vraćao nekoliko mjeseci i bila je ozbiljno zabrinuta za njega. Znala je da ga može izliječiti sa svojom ljubavi, željela je to. Vratio se jedne noći. Izgledao je potpuno izmučen kao da su se dva demona u njegovom tijelu borila za prevlast. Poljubio ju je, a zatim stavio ruke oko njenog vrata i počeo ju daviti. Zaplakala je i počela se gušiti. Ponestajalo joj je zraka i svakim novim trenutkom je shvaćala da ju neće pustiti, shvaćala je da će ju ubiti. Sklopila je oči i pomirila se sa smrću. Mrtvo tijelo je palo na pod, a on ju je pogledao i hladno rekao: «Da, sad sam potpuno izliječen, hvala ti.»

- 18:18 - komentiraj (18) - ispiši - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Image Hosted by ImageShack.us

narcisoidnost uključena/isključena

meni dragi i zanimljivi blogovi

Opis bloga

Pozdrav svima! Nadam se da ću čuti puno konstruktivnih kritika i, naravno, još više komplimenata :), te da ćete s uživanjem čitati. Just remember, keep the light on!

Nekoliko citata...

"Madam, without you, life is like a broken pencil - Pointless."
Edmund Blackadder

"Mercyful death how you love your precious gift."
"Then put out the light. It once put out thy light, we cannot give vital breath again. It's needs must wither."
the vampire Lestat

"Ako noćas vijesti jave da sam nestao bez traga, smiri se ne plači od sreće. Moj pokvareni osmijeh dobro pogledaj vidjet ćeš đubre, kao ja, ne umire. "
Hladno pivo

"Pripovjedaču, de pomozi. (Neću.)"
Collisioncourse

"Reći ću samo jedno, a to su dvije stvari: red, rad i disciplina!"

"I said I want the truth."
"You can't handle the truth!"
A Few Good Men

javite mi se na

poison_narcisa@yahoo.com

Priče

Pripovijetka tužne Eho

Eho je bila planinska vila, ljupka i lijepa kao ostale vile, ali je bila velika brbljavica. Uvijek je njena riječ bila posljednja. Jednoga dana, dok je Zeus sjedio na zabavi s vilama, iznenada se pojavi Zeusova žena Hera. Vile su se bojale Here, pa su htjele pobjeći, a Eho, da bi skrenula pažnju sa svojih prijateljica, stade pripovijedati na dugo i široko. Najednom Hera primijeti da su sve vile nekud nestale. Tada ona sav svoj bijes iskali na vili Eho. «Ti, sa svojim dugačkim jezikom!» vikala je Hera, «ti moraš uvijek imati posljednju riječ, ali to je jedino što ćeš imati. Više nikad nećeš moći prva progovoriti; samo ćeš ponavljati posljednje riječi drugih!»
Ubrzo poslije toga osjeti Eho svu strahotu te kletve. Ona se, naime zaljubi u lijepoga, ali taštog i bezdušnog mladića, koji se zvao Narcis. U nadi da će joj nešto reći, Eho ga je pratila svuda kuda je išao. Jednoga dana ode Narcis s prijateljima u lov. Obilazeći lovište najedanput primijeti da je zalutao, i počne vikati: «Ima li koga ovdje?» «Ovdje!» odgovorila je Eho. «Dođi k meni!» vikao je Narcis. «Dođi k meni!» ponovila je sva radosna, žureći prema njemu da ga zagrli. «Ne dotiči me se!» uzviknu mladić. «Ostavi me na miru!» «Na miru!» odgovori Eho i žalosna ostane gledati za Narcisom.
Poslije ovog događaja povukla se Eho u šumu i tamo uvenula od tuge, ali je njen glas ostao.
I danas možeš čuti u brdovitim i šumovitim predjelima, kako Eho ponavlja tvoje zadnje riječi.

Grčki mit

Narcisova povijest

Narcis nikad nije mislio na Eho, ili bilo koju drugu vilu. On je volio samo sebe. Ali, jednoga dana bio je toliko neljubazan prema jednoj vili da se ona obratila boginji osvete i zamolila je: «Učini da Narcis jednom osjeti što to znači kad mu netko, koga on voli, ne odgovara na ljubav!» Boginja usliša njenu molbu na slijedeći način: Narcis ode u visoka brda i naiđe na jedno jezerce sa bistrom vodom kao suza, okruženo visokim stijenama tako, da nikakav vjetrić nije mogao zatalasati vodu. Narcis klekne da se napije vode i po prvi put ugleda svoj lik jasno, kao u zrcalu. Očaran tim lijepim licem, nagne se još jače. «To je zacijelo neka vodena vila», pomisli on. Poželio je vilu poljubiti, ali lik nestane u valovima. Narcis osjeti kako mu ljubomora razdire srce i kad se lik ponovo pojavi, Narcis ispruži ruke. I slika u vodi učini isto. Ali kad su mu ruke dotakle vodu, lijepo stvorenje ponovo nestane. Tada Narcis reče: «Ako te ne smijem dotaći, dopusti bar da gledam tvoje lijepe oči». Slika ga je netremice gledala, a Narcis se tako jako zaljubi u lijepu sliku u vodi da više nije htio otuda otići. Postao je sve bljeđi i mršaviji, dok nije sasvim nestao.
Kad su ga vile otišle tražiti, našle su samo jedan lijepi cvijet, nagnut nad vodom. Taj cvijet nazvale su narcis.

Grčki mit