body Učiona čarobnih napitaka body

13. predavanje- Višestrokovni napitak

Današna tema: MALO VIŠE O VIŠESOKOVNOM NAPITKU

1. i 2.god:
Budući da su u posljednje dvije zadaće NEKI od Vas pokazali veliku sklonost i razumijevanje za ovaj predmet, danas ćemo preći na nešto kompliciraniji napitak. Stoga sam odlučio da ste se sada već sposobni pozabaviti vrlo zanimljivim i složenijim napitkom kao što je Višesokovni napitak.
Dakle, Višesokovni napitak ima sposobnost da, ukoliko su sve upute doslijedno slijedile recept spravljanja, osobi koja ga popije omogući potpunu i u cijelosti vjernu tjelesnu preobrazbu u neku drugu osobu. To znači da će čovjek koji ga popije dobiti identičan izgled željene osobe, uključujući njegovu visinu i masu, glas, fizičke karakteristike i tjelesne mane, te slično.
Djelovanje Višesokovnog napitka djeluje točno sat vremena od kad je popijen te se nakon toga preobražena osoba ponovno vraća u svoje prirodno stanje i izgled. Također je važno napomenuti da Višesokovni napitak djeluje samo za ljudsku preobrazbu, te ne omogućuje preobrazbu u druge životinje ili magična stvorenja.

PRIPRAVA
Priprava Višesokovnog napitka izrazito je zahtjevna i složena. Kako bi njegova učinkovitost bila potpuna, spravljanje Višesokovnog napitka u prosjeku traje oko mjesec dana.
Poznati sastojci su: muhe zlatare, pijavice, žilavac, glistovnica, rog dvoroga u prahu, isjeckana koža zmije drvolaze i neki dio tijela koja je pripadala osobi u koje se želimo preobraziti (to je obično vlas kose jer je najpraktičnija i do nje se najlakše može doći).
Poznate zakonitosti toga napitka su da se žilavac mora ubrati za punog mjeseca, a muhe zlatare se moraju kuhati u smjese 21 dan prije dodavanja novoga sastojka.
Kad je smjesa spremna, u nju dodajemo i posljednji sastavak, nešto od onoga u koga se želimo preobraziti. Poznato je da boju i okus Višesokovnom napitku daje upravo taj posljednji sastojak, koji automatski simbolizira osobnost osobe u koje se namjeravamo preobraziti.
Od trenutka kada ga popijemo, napitak dijeluje točno sat vremena, a ako i dalje želimo zadržati željeni izgled, trebamo popiti novu dozu te otopine.

RIZIK
Višesokovni napitak zabranjen je zakonom Ministarstva magije što njegovu pripremu i primjenu čini nezakonitom i ilegalnom te nepreporučljivom. Kazna predviđena za njegovu nedozvoljenu upotrebu nikada nije spomenuta.
Međutim, ako se ipak odličite prekršiti zakon i ipak početi sa spravljanjem Višesokovnog napitka, budite oprezni jer i najmanja pogreška u pripremi i dodavanja sastojaka smjesi može imati kobne posljedice. Može se dogoditi da se preobrazite tek djelomično uz nemogućnost ponovne preobrazbe u Vaše pravo obličje, a može doći i do raznih drugih kompikacija koje uključuju izrastanje prevelikog broja nekih dijelova tijela ili pak odsutnost nekog od njih, koje je kasnije vrlo teško ili gotovo nemoguće otkloniti te je takva osoba obilježena za cijeli život.

D.Z.- napisati sastojke.. ovako.. ja otvaram svoju Unknown Cauldron Shop (trgovinu) u kojem ćete kupiti novi kotlić SVI... morate mi reći koji ste kupili...

05.01.2009. | 22:17 | | 8 | Komentiraj |

12.predavanje iz Čarobnih napitaka (eng. Potions)- Plan rada

Dobar dan!
Danas bi vam samo pokazala plan rada da se ne zabunite, to mi svi morate imati napisano, to jest napišite u komentare pa da ja vidim.
Pa, što se čeka, počnimo!

Prva godina

Studenti jednostavno moraju napraviti napitak kao što je lijek za čir, napitak (PS8). Završni ispit uključuje praktičan dio jer je potreban studentima napraviti nezaboravni napitak (PS16).

Ove kratice morate naučiti, to je najlakše u hp-lexiconu, ili u knjigama, enciklopediji ili jednostavno to možete pronaći u knjižnici.
Te kratice su brojevi napitaka U SVIJETU. Ili npr. profesora, životinja itd. Naravno, u hp svijetu. Ja ću vam zadati kratice na slijedećem predavanju i samo ćete njih trebati znati s gledanjem, ako dopustim, ili sa popunjavanjem brojeva.

D.Z.-PREPISATI!!!

Druga godina

Nastavni plan uključuje napitak za riješenje bubrenje (CS12) i zastrašujući napitak (CS13).

Vi sve već znate :).

D.Z.-PREPISATI!!!

"Ne očekujem da ćete uistinu shvatiti ljepotu i tišinu Ustanove kotlića sa svojim ljeskanjem para, fina je moć tekućina što puže kroz ljudske vene, jačanjem uma, ensnarinogje osjetila ... ja mogu vas naučiti kako u boci slavu skuhati, čak i začepiti smrt - ako ne poštujete to, kao velika gomila glupana kakve obično ja moram učiti. "
-- Severus Snape ( PS8 ) - Sever Snape (PS8)

Dobro, riješili smo sve, pozdrav!

09.12.2008. | 14:23 | | 3 | Komentiraj |

11.PREDAVANJE-OTROVI I ČUDESNI NAPITCI

Dobar dan!
Ovako, ovo je predavanje prije zato jer možda sutra neću imati vremena...
Ovako, još imate vremena za azdaću, koju mi morate do sutra napisati, jer vidim datum kada ste ju napisali. Tko napiše zadaću prije ponedjeljka, dobiva još 10 bodova.
ZADAĆE MI VIŠE NE ŠALJITE NA MAIL!!!
To smo riješili, pa počnimo.
Tema je: OTROVI I ČUDESNI NAPITCI
1.GODINA:

Život, eliksir života

Sastojci: nepoznata, ali je dobiveno iz filozofa's Stone

U eliksiru života proteže život, ali zahtijeva da se pije redovito, konzumirati ga treba za sve vječnost,i ako se pije treba održavati njegovu ili njezinu besmrtnost.

Zanimljivosti:

Nicolas Flamel i njegova supruga živjeli preko 650 godina, Flamel je pio pio eliksir života

Voldemort je tražio besmrtnost, i krađa napitka od Filozofa Stonea je jedan korak da njegov zadatak uspije.

Netko tko je oslonjen na eliksir može umrijeti ako ponestane dobavljati (na primjer, ako Filozof Stone ga je konzumirao) ili ako je opskrba eliksirom kontaminirana.

TO JE SVE!!!

D.Z.-Navesti jednu zanimljivost.

2.godina:
Ljubavni napitak

Sastojci: u svibnju uzgajati smrznuta Ashwinder jaja

Učinak: Ne stvarno izaziva osobu koja to pije da se zaljubi u nekoga, kao što je nemoguće proizvoditi ili imitirati ljubavi. A ljubavni napitak jednostavno uzrokuje onomu tko ga pije razvijenu i snažnu zaljubljenost ili opsesiju s ciljanom ljubavlju.

Zanimljivosti:

Na Valentinovo, Lockhart je predložio da bi studenti trebali pitati Snapea kako napraviti ljubavni napitak.

Ljubavni napitci su otpušteni iz Hogwartsa, ali kako je Hermiona jednom naglasila: "Kada je itko ikada isplatio pažnju na to što je ukrasti je zabranjeno?"

Gđa. Weasley jednom je rekla Hermione i Ginny kako je ljubavni napitak napravila kao mlada djevojka.

Smrznuta Ashwinder jaja u svibanju su korišteni kao sastojci u ljubavnom napitku.

TO JE SVE!!!

D.Z.-Napsati sastojke i učinak.

OVAKO, OVO SAM KOPIRALA IZ HP-LEXICON (TO POGLEDAJTE POD MAGIC POTIONS) TAKO DA NEZNAM JE LI SVE ISPRAVNO NAPISANO JER PRIJEVOD BAŠ I NIJE DOBAR PA SAM ISPRAVLJALA. ZATO SU SAMO 2 NAPITKA!!!

Dobro, ovo je sve, doviđenja!!!

Tko ne dođe na predavnje oduzimam 20 bodova!

Chat:


Get your own Chat Box! Go Large!






30.11.2008. | 18:27 | | 8 | Komentiraj |

11.PREDAVANJE- "CRNI" NAPITCI

Dobar dan!
Uvod u današnju temu:
Takozvani "crni napitci" su naptci koje je osmislio i napravio Onaj-kojeg-nespominjemo, ili vam ga na, Lord Voldemort.
1.GODINA:

Sastojci koje je Lord Voldemort tražio:

U svom neprirodnoj potrazi za postizanje besmrtnosti, Voldemort je koristio tri različite napitaka:

1. jednorogovu krv
2. napitak koji čuva Voldemorta da živi iz vremena Wormtail vratio mu je sve dok je on mogao biti ponovno rođen; sastojala se od jednorogove krvi i otrov zmije Nagini (GF1), (GF33).
3. napitak za vraćanje Voldemorta u svoje tijelo - June 24, 1995 [Y15]: kosti njegova oca, krv njegovih neprijatelja, tijelo mu je sluga (GF32).

D.Z.- NAPISATI JEDAN SASTOJAK!!!

2.godina:
Vi to prošle godine niste učili:
Sastojci koje je Lord Voldemort tražio:

U svom neprirodnoj potrazi za postizanje besmrtnosti, Voldemort je koristio tri različite napitaka:

1. jednorogovu krv
2. napitak koji čuva Voldemorta da živi iz vremena Wormtail vratio mu je sve dok je on mogao biti ponovno rođen; sastojala se od jednorogove krvi i otrov zmije Nagini (GF1), (GF33).
3. napitak za vraćanje Voldemorta u svoje tijelo - June 24, 1995 [Y15]: kosti njegova oca, krv njegovih neprijatelja, tijelo mu je sluga (GF32).

D.Z.-NAPISATI SVE SASTOJKE NAPITKA.

Dobro ovo je sve..

Doviđenja!

25.11.2008. | 13:56 | | 3 | Komentiraj |

Jubilarno 10.predavanje: Felix Felicis

Dobar dan!
Danas ćemo o vama poznatom napitku Felix Felicis- u.
No, prvo obavijest:
1. I 2. GODINA DRUGI PUTA PITAM ILI PIŠETE, KAKO ODLUČIM, ALI SE SPREMITE!!!!
2. obavijest: gdje su mi sastavci, za svaki sastavak koji nije napisan oduzimam 10 bodova, ravnatelj mi je za neke učenike dao 15 bodova kad me je mijenjao!!!
Bravo za LILY-ANN XELIX što je napisala sastavak, 15 bodova za Slytherin....
Tišina, počinjemo...

1.godina:
Čarobni napitak- Felix Felicis

Ime ovog napitka dolazi iz latinskog jezika, a doslovno prevedeno značilo bi "sretan od sretnih".Iz ovoga možete zakljućiti da je felix ficis koji se upotrebljava kada nam je potrebna sreća. Treba ga vrlo malo i ne prečesto konzumirati jer jako djeluje već i u malim količinama.
Napitak je vrlo teško pripraviti i pravilna priprava traje šest mjeseci. Veoma je lako pogriješiti u pripravi, a rezultati tada mogu biti katastrofalni. Napitak izgleda kao rastaljeno zlato, a kad počne vreti velike kaplje napitka počnu "skakati" uvis, ali nijedna ne prelazi rub kotlića.Najbolje je napitak konzumirati vrlo rijetko i na žličicu. Prekomjerna doza napitka izaziva "nepromišljenost, lakomislenost i opasan višak samopouzdanja" što je objasnio profesor Slughorn, a u prevelikim količinama napitak može postati otrov. Felix Felicis ne smije se uzimati ni prije bilo kakvih natjecanja, odnosno prije izbora, sportskih natjecanja, ispita itd.

1)OBJASNI ZNAČENJE I PORJEKLO IMENA OVOG NAPITKA
2)KOLIKO DUGO TRAJE PRAVILNA PRIPRAVA OVOG NAPITKA?
3)KAKO IZGLEDA BOJA OVOG NAPITKA?
4)ŠTO IZAZIVA PREKOMJERNA DOZA NAPITKA?

+PITANJE=Zašto se,po tvojem mišljenju, ne smije konzumirati felix felicis kada su natjecanja, izbori, ispiti i sl.?

*do sljedećeg predavanja molim da mi stignu zadaću

Znam da je to puno zadaće, ali mi je to dala učiteljica sa prošle godine...

P.S- Počinjemo raditi anlize teških zadaća...

2. godina:

Vi ste to već učili, učiteljica Swann mi je dala da vam ovo pokažem....
Pa ću vam ponoviti::

Felix Felicis
Ime ovog napitka dolazi iz latinskog jezika, a doslovno prevedeno značilo bi "sretan od sretnih".Iz ovoga možete zakljućiti da je felix ficis koji se upotrebljava kada nam je potrebna sreća. Treba ga vrlo malo i ne prečesto konzumirati jer jako djeluje već i u malim količinama.
Napitak je vrlo teško pripraviti i pravilna priprava traje šest mjeseci. Veoma je lako pogriješiti u pripravi, a rezultati tada mogu biti katastrofalni. Napitak izgleda kao rastaljeno zlato, a kad počne vreti velike kaplje napitka počnu "skakati" uvis, ali nijedna ne prelazi rub kotlića.Najbolje je napitak konzumirati vrlo rijetko i na žličicu. Prekomjerna doza napitka izaziva "nepromišljenost, lakomislenost i opasan višak samopouzdanja" što je objasnio profesor Slughorn, a u prevelikim količinama napitak može postati otrov. Felix Felicis ne smije se uzimati ni prije bilo kakvih natjecanja, odnosno prije izbora, sportskih natjecanja, ispita itd.

1)OBJASNI ZNAČENJE I PORJEKLO IMENA OVOG NAPITKA
2)KOLIKO DUGO TRAJE PRAVILNA PRIPRAVA OVOG NAPITKA?
3)KAKO IZGLEDA BOJA OVOG NAPITKA?
4)ŠTO IZAZIVA PREKOMJERNA DOZA NAPITKA?

+PITANJE=Zašto se,po tvojem mišljenju, ne smije konzumirati felix felicis kada su natjecanja, izbori, ispiti i sl.?

*do sljedećeg predavanja molim da mi stignu zadaću

Znam da je to puno zadaće, ali mi je to dala učiteljica sa prošle godine...

P.S- Počinjemo raditi anlize teških zadaća...


P.S. ZA SVE- DANAS NEMA PREDAVANJA U CHATU!!!

Pozdrav!!!

21.11.2008. | 23:59 | | 4 | Komentiraj |

8. PREDAVANJE- NICHOLAS FLAMEL

Dobar dan! Pa jel sam ja to vidjela samo - 2 zadaće??
No dobro.
NEŠTO O DANAŠNJEM PREDAVANJU:
Nicholas Flamel je NAJPOZNATIJI TVORAC NAPITAKA. Ja vam ga nisam napisala jer je on prvi od četiri, a ja sma vam napisala samo o tri.... To se uči poslije...

1.godina:
Slušajte, Nicholas Flamel, je jedan od najpoznatijih tvoraca napitaka....
Felix Felicis se zove njegov NAJPOZNATIJI napitak.... Drugi puta mi probajte naći nešto od toga, ili nek ovi s drugr godine kažu što su učili prošle godine...
Vjerujte, ali ovo bi bilo sve....
Drugi puta ćemo nešto novo učiti da najvim....
D.Z.- napisati tko je Nicholas Flamel i kooji je njegov NAJPOZNATIJI napitak.

2.godina:
Vi već znate o njemu, slavnom Nicholasu Flamelu...
Vi sada imate nešto novo... U Hogwartsu postoji kip Nicholasa Flamela...
Znamo svi da ih ima mnogo, ali postoji jedan pozlaćeni....
Znate policu u glavnoj dvorani sa slavnim napitcima....
Tamo je i Elonor i Felix Felicis i svi.... A tamo na drugoj strani su svi ti pozlaćeni kipovi tvoraca napitaka, naravno, tamo je i Flamel..... Ali nešto je jedinstveno, svaki kip gleda u "svoj" napitak, u svoju tvorevinu... To si pogledajte i napišite mi doživljaj....
Možda ni vi nećete vjerovati... No ovo je sve...
D.Z.- napisati doživljaj u g. dvorani, ako ste slušali znate...

Pozdrav svima...
"Pozdrav je jedina rijeć koja je opisana."
Nicholas Flamel


Ajmo malo porazgovarati o ovome...

Get your own Chat Box! Go Large!





Pozdrav!

11.11.2008. | 21:44 | | 9 | Komentiraj |

-...Bezoar...-

Dobra večer, ja sam se vratila sa skupa....
Imam obavjest....
Dobili smo sada predavanje jer sam ja bila na tom seminaru odnosno skupu.
Pa počnimo.

1. godina:
Danas cu vam nešto pročitati iz knjige "Bezoar".

Bezoar je svakako jedno od najvažnijih tvari kad se radi o otrovima i njihovim protuotrovima.
Bezoar je, po definiciji knjige Tisuću čarobnih trava i gljiva, kamen (odnosno otopljeni dijelova kamena pretvorenih u kamenac) koji je izvađen iz trbuha koze, a može Vas spasiti od većine otrova.
To bezoar čini izuzetno korisnom i nužnom potrepštinom za svakoga koji strahuje od trovanja. Kao što neki od Vas vjerojatno znaju, za svaki pojedini otrov postoji i njegov protuotrov, ali kako bi ga spravili, moramo znati točno o kojemu se otrovu radi, i koji su sastojci tog otrova, a većina otrovanih ljudi nakon što popiju otrov nemaju vremena spravljati komplicirane protuotrove zato što Vas većina dobro spravljenih otrova mogu usmrtiti već i nekoliko sekundi nakon ispijanja.
I stoga bezoar čini gotovo nemoguće; ako ga otrovana osoba proguta odmah nakon konzumacije otrova, njegove posljedice će se u većini slučajeva svesti na minimun, a uskoro i potpuno nestati (to pravilo zaobilaze neke rijetke otrove na koje bezoar nema utjecaja).

Knjigu je napisao ravnatelj, Alastor Moody.

Vi posudite knjigu "Bezoar u školskoj knjižnici".
Onda za 2 tjedna mi predajte sastavke na temelju toga, ali ne da samo sve prepišete!
D.Z.: Napisite što je bezoar i utjecaj bezoara.

Doviđenja!!!

2.godina:

Vama ću isto pročitati ali nešto više.


Bezoar je svakako jedno od najvažnijih tvari kad se radi o otrovima i njihovim protuotrovima.
Bezoar je, po definiciji knjige Tisuću čarobnih trava i gljiva, kamen (odnosno otopljeni dijelova kamena pretvorenih u kamenac) koji je izvađen iz trbuha koze, a može Vas spasiti od većine otrova.
To bezoar čini izuzetno korisnom i nužnom potrepštinom za svakoga koji strahuje od trovanja. Kao što neki od Vas vjerojatno znaju, za svaki pojedini otrov postoji i njegov protuotrov, ali kako bi ga spravili, moramo znati točno o kojemu se otrovu radi, i koji su sastojci tog otrova, a većina otrovanih ljudi nakon što popiju otrov nemaju vremena spravljati komplicirane protuotrove zato što Vas većina dobro spravljenih otrova mogu usmrtiti već i nekoliko sekundi nakon ispijanja.
I stoga bezoar čini gotovo nemoguće; ako ga otrovana osoba proguta odmah nakon konzumacije otrova, njegove posljedice će se u većini slučajeva svesti na minimun, a uskoro i potpuno nestati (to pravilo zaobilaze neke rijetke otrove na koje bezoar nema utjecaja).

VRSTE BEZOARA
Bezoar se dijeli na dvije vrste:

a) Istočni bezoar ili Orientalis
To je vrsta bezoara koja se sastoji od kolestrina,žučnih bojila i stvrdnutih masnoća. Stavljen na plamen, istočni bezoar bi izgorio bez ostataka šireći miris sličan ambri; trljanjem od podlogu ostavljao bi žućkast trag, a osnovna mu je boja maslinasta.Što je kuglica bezoara bila tvrđa i veća, to mu je i cijena bila veća.

b) Zapadni bezoar ili Occidentalis
Zapadni bezoar se sastoji od soli kalcija i magnezija, te fosforne kiseline, što su potvrdile brojne kemijske analize.
Zapadni bezoar, vjeruje se zbog njegove soli, nije na plamenu potpuno izgarao.

POVIJEST BEZOARA

Riječ bezoar potječe od perzijske riječi padzahr, što u doslovnom prijevodu znači zaštita od otrova.
Treba još spomenuti da su se bezoaru još u davnoj prošlosti prepisivale razne moći te su o njemu napisane mnoge rasprave.
Prvi su ga koristili Arapi, a ime potječe iz Perzije, kako sam već objasnio.

Knjigu je napisao ravnatelj, Alastor Moody.

D.Z. Napisite vrste i od čega se sastoje (odaberite jednu vrstu).

Doviđenja, vidimo se...

Chat:

Get your own Chat Box! Go Large!





P.S.-HAPPY HALLOWEEN SA ZAKAŠNJENJEM

02.11.2008. | 20:20 | | 3 | Komentiraj |

Novo predavanje- napitci sa prošle godine

Dobar dan! ovo će predavanje biti sa bojama. još neće biti za sad uživog predavanja. i oprostite što predavanje kasni 2 sata...
pa počnimo:
1.godina:
vi za 2 tjedna ako hoćete možete pročitati knjigu pa ćemo raspravljati.. prijavite se na dod može? svi mogu.
ovo je ona knjiga: * Čarobni napici i čajevi;Arsenius Jigger
Nadam se da će biti dobra
ponovite vaša najbolja 3 napitka koja smo učili. potom za 1 recite kako ga spravljamo.
za 2. tko ga je napravio.
za 3 samo što on radi.
nadam se da će biti dobro a zadaća je to dovršiti... d.z mi pošaljite na mail.

2.godina:

napravite i vi to!


pozdrav, i oprostite što je ovo bilo jaaakko kratko!


pozdrav!


17.10.2008. | 15:08 | | 5 | Komentiraj |

Danas novo predavanje

Dobar dan! Eto novog predavanja, oprostite što se prije nisam javila, nisam mogla. Ovako učenici imam važnu obavijesti:
1.ZADAĆE MI ŠALJITE NA ivymaggies@gmail.com!
Pošto se u glavnoj dvorani nešto pisalo o meni da neću više možda biti predstavnica Hufflepuffa, ja mislim da sam pred odlaskom... Možda otiđem...Neznam, pa vas molim za razumijevanje.... Kad je bivša ravnateljica Amy Rowlind Dumbledore otišla to se dogodilo.... Neznam!
A sada predavanja:
Pišete provjere (ispite)!
1. godina:
Danas mi napišite jednu provjeru koja NEIDE u imenik! To je zato jer ste tek 1. godina!
Napišite sve napitke koje smo učili i napišite kako oni djeluju!
Sretno!

2.godina:

Vi pišete za ocjenu!
Napisati ćete najpoznatije tvorce i najpoznatije napitke uz to ćete napisati vaš najdraži napitak i njegovo djelovanje!
Sretno i vama!

To je bilo sve, ali ispit smo anas i trebali pisati po rasporedu, da vam nebude čudno!

Doviđenja, prijavljivajte seza dod i pišite zadaće!

07.10.2008. | 16:15 | | 7 | Komentiraj |

Drugo predavanje: Najpoznatiji čarobni napitci i Najpoznatiji tvorci napitaka

Dobar dan! Danas predavanje će biti malo drukčije, za 1. i 2. godinu. Ovako, ima li prijavljenih za DOD? Ovako pa hajdmo početi:
1.godina:
Ovako s obzirom da vi još neznate sve mi ćemo početi sa najlaganijim svojstvima i napitcima. I samo da znate da je ovaj predmet obavezan! Ne mojte se mene plašiti ja samo ponavljam onima koji me ne slušaju.
Neću im ponavljati ako nebudu slušali i prepislivali zadaće.PA HAJDMO POČETI:
Najpoznatiji napitak u Hogwartsu je Elonoris ili Elonor. On daje energiju za čitav dan. Ako se Elonor krivo izradi mogu se dogoditi i neke nepogode kao:
Besanica
Kihanje
Štucanje
Loša volja
Ja vam nebi dala recept da vam se nešto ne dogodi. Dobro, to ćemo kasnije za 2-3 mjeseca, a možda i kasnije na 2.godini.
Jeste li ikada pili Red Bull, kojeg vi NE SMIJETE PITI, u bezjačkom svijetu? Samo da znate da vam to ništa nije samo sok i radenska, pa da se nebi vi napili.
Red Bull daje ti krilllaaaa, ali prvo trebas na metloboj odnosno letenje. A to je popularno kod bezjaka, ali tu je još jedan popularniji od svih, zove se Gorwarts Edge. To je mali napitak od 3 kapiljice što se promiješa sa vodom i pretvarate se u ono što zamislite (npr.vještica, i bum!) i 1 ili 2 sata ste vještica ili to što ste zamislili, ali vi možete sve kad ste netko drugi (pričati, jesti, itd.).I to je sve!
D.Z.- napišite koji vam je napitak bolji a koji ne ako ne napišete nema veze, vi ste prvi put!

2.godina:
Dakle sve smo složili a ja ću vam pokazati ta 3 najpoznatija tvorca čarobnih napitaka. Ali prvo da znate da su svi napitci jednaki i da su svi tvorci napitaka jednaki samo neki napitci ne djeluju isto, a samo da vam kažem iako to ne znam kad će biti, vi će te raditi svoj prvi napitak koji ide prvo u knjižncu pa u knjižničarsku galeriju Škole Hogwarts.
Dakle a sada ti tvorci:
a) Tarancillia Olkeris Griff
b) Marcus Donerstag
c) Mary-Anne Judgas
Njih zapamtite i napisati ću vam kakve su napitke stvorili:
a) Tarancillia Olkeris Griff- Michas quest ( Michas je stari bijeli čarobnjak)
b) Marcus Gorwarts Donerstag- Gorwarts Edge
c) Mary-Anne Judgas Kelken-Elonor
To morate zapamtiti, a prva godina ima malo više redova predavanja, ali mi smo se malo upoznavali i šalili i naučili 2 napitka i posljedice, a kao bi oni ovo vaše je malo teže, ali vi ste sada 2. godina.
Pa onda nema veze, jeli tako?
A sada vaša domaća zadaća:
Dopuni!
a) Tarancillia _____ Griff- Michas quest ( Michas je stari bijeli čarobnjak)
b) Marcus Gorwarts _____- Gorwarts Edge
c) Mary-Anne ______ Kelken-_______

Pa doviđenja i prvoj i drugoj godini, drugi put se vidimo, ajde doviđenja!

30.09.2008. | 14:03 | | 7 | Komentiraj |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< siječanj, 2009  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Studeni 2008 (5)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Srpanj 2008 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ZaKlJučIvAnJE OcJeNa

Ajmo vam zaključiti ocjene iz čarobnih napitaka:

Ja ocjenjujem prema aktivnosti i zadaćama!!! Da se ne žalite!!! Idemo po redu u zadaćama!!! Npr. 2 zadaće napisane, 4, sve 5, tri 5:)
Ocjene:
5-ice:
Jale
Sirius Black
Lilly Granger
Mony
Luna Lovegood
Chiki Turner (sorryte, to sam ja, ali sam pisala zadaću, barem tripit jesam, a to je pet, prije sam bila Chiki Jo Maggies)
Dea Potter
Lilly-Ann McGonall
Gabrielle May Zata Ellmore

To su svi aktivni, vidite, napisali su barem 2 ili 3 zadaće, a neki su i sve napisali.

OSTALI DOBIVAJU TRI, NIKOMU NEĆU DAT JEDAN ILI DVA, MOŽETE ISPRAVITI SAMO U SUBOTU, A TO SU:

Hufflepuff
1. Lily Luna Potter
2. Ashley Rose
3. Melanie Jo Queens
4. Ginny Potter

Ravenclaw
1. Doriana Potter
5. Gabrielle May Zata Ellmore

Slytherin
1. Magic Denchi
2. Ivana Potter
3. Alex Black
4. Mihaela Granger

Hufflepuff
(svi su aktivni, nevjerojatno, a vi ostali?)

Ostali koji u imeniku nemaju ocjene:

TROLOVI (1)
Ashley Rose
Melanie Jo Queen
Ginny Potter
Doriana Potter
i ostali...


AKO NETKO ŽELI URAČUNATI SI ZADAĆE SA MAILA NEK MI SE JAVI!!!!!!!!

P.S.- Vaša nesreća što se ne potpišete!!!!

Pozzz i Sretan Božić i Nova godina!!!


Ovaj predmet je obavezan!

Oprostite na smetnji ali:
Čarobni kalendar,je pomiješao datume pa smo prerano počela,pa će ova 2 sata biti za početak!



zadaće šaljite na: ivymaggies@gmail.com

OVAJ PREDMET JE OBAVEZAN!


Bodovi:
Griffindor: 69- drugi su
Hufflepuff: 140- prvi su
Ravencaw: 51- četvrti su
Slytherin: 55- treći su

Moj kabinet za dod , kazne i ispričnice: klik

Dobar dan,dragi učenici i dobrodošli na novu školsku godinu,također i na predmet čarobni naptci koji vodim ja:Ivy Maggies
Ivy Maggies,prof

Apartirajte se
Zbornicu(samo ako je važno)
glav

Odmori

Za vrijeme odmora možete biti u razredu....
Nije važno,no ima pravilo,nema nikakvih magija,igra,urota,uroka,a niti vrijeđanja:mene,drugih učenika i učitelja....

ocjene
-odlično (6)
-iznad očekivanja (5)
-prihvatljivo (4)
-loše (3)
-grozno (2)
-trol (1)



Domovi i učenici

Evo ovo su pohvaljeni učenici:
za sad nema još pohvaljenih ove godine...

Gryffindor
Ravenclaw
Slytherin
Hufflepuff

O meni:
Ja sam Ivy, a prezime mi je Maggies, za vas prof. Maggies ili Ivy, kako vam paše!
Na mom satu nema nikakvih gluposti i čarolija, dali je to jasno?!
Ja sam predstavnica Hufflepuffa ako nešto trebate.
Ja imam dod a o tome nađite u drugom box-u.
A ovo sam vam ja:
Image and video hosting by TinyPic
Moj štapić:
Image and video hosting by TinyPic
Ja u Hogwartsu imam mlađu sestru Chiki Jo Maggies, ona je u Hufflepuffu na 1. godini, možda ju poznajete.
A moji ljubimci su ovi:
Image and video hosting by TinyPic
Ovo je Chichi, ona je moja mala maca i ona će dosta puta biti u razredu, ona zna popiti neke moje napitke pa će valjda ko i dosad biti pomoćnik.

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je maca Lia, i ona će u razredu biti puno puta (obično na mom stolu).

Doma imam još 3 psa:
Irskog setera Billy-ja
Zlatnog retrivera Rocky-ja
Kavalirskoga Španijela Willy-ja

I papige Ira,Pipko i Abhy

Puno životinja, zar ne?

I eto o meni znate za sad dosta, a posatovima ćete otkrivati tko sam.
Za sve što me trebate pitajte...Ja ću vam rado odgovovriti!


Raspored

Raspored sati:
pišite si!!!
Ako ja ne dođem na sat ja sam na godišnjem pisati će....vam u boxu!!!
Ponedjeljak-ako me nebude od 14:00 sati do 14:30,idite na drugi sat ili u sobu....Ne idite dalje od Hogwartsa!!!Ja bi trebala biti tu u 14:15 sati...
Četvrtak-prvi dan je bilo kašnjenje jer se škola kasnije otvorila...ako me nebude od 14:00 sati do 14:30,idite na drugi sat ili u sobu....Ne idite dalje od Hogwartsa!!!Ja bi trebala biti tu u 14:15 sati...
Subota-ako me nebude od 14:00 sati do 14:30,idite na drugi sat ili u sobu....Ne idite dalje od Hogwartsa!!!Ja bi trebala biti tu u 14:15 sati...
Nedjelja-slobodnowink

CREDITS

picture: dop12
base code: sugarmeemee