template by cromma.com

E=mc2 je kobna pogreška?

četvrtak, 06.04.2006.

(In)Famozni autor knige "Chaos" (čitali ste, zar ne?) i bloger René Delavy stekao je svjetski priznatu slavu objavljivanjem kvazi-znanstvenih budalaština. Inače žustri pobornik prava životinja, humanist i brižnik za budućnost svega živoga - René je svoju 'reputaciju' stekao oštroumnom izjavom da su Karadžić i Mladić napravili dobru stvar 'jer imaju pravo na povjesnu osvetu'.

"The Serbs under SLOBODAN MILOSEVIC did the right thing indeed: They took revenge for a great number of killed people, of Serbs being murdered by Croatians with the help of Hitler's Nazi-Germans during the Second World War."

Vjerojatno René nikada neće postati svjestan svoje nesvjesti, niti razumije izraze kao što su "povijest" i "osveta" ... a da ne pričam o logici "prava na osvetu". Pa, ukratko :: s obziorm da je gosp. René Delavy rođeni Njemac - volio bih da i on osjeti na *svojoj* koži sva povjesna prava za koja se zalaže.

A ovomjesečna Delavyeva 'izjava stoljeća' glasi: "Einstein and his deadly error about E = mc2" ... Opet neću komentirati izraz "deadly error", ali moram još samo jednom pljunuti Renéa - u tom seciranju/mrcvarenju Einsteina, Delavy je uspješno dokazao nekoliko fizikalnih činjenica, a to su redom:
- R.D. nikad nije čuo za pojam "Teorija relativnosti"
- R.D. ne zna što znači izraz "faktor"
- R.D. je formulu E=mc2 pročitao na grafitu pred ulazom u metro

A osim svega toga, R.D. je i živi dokaz da je moguće steći svjetsku slavu, ako znate napisati post na blogu koji (makar i nesuvislo) povezuje pojmove: Einstein + bomba + Bog + holokaust + zavjera ... na engleskom, naravno.

A onda Vas još i citira Večernji list - bez komentara novinara - u tekstu Barbare Slade, koja je vjerojatno položila fiziku na istom univerzitetu gdje i naš René.

Preporučam, nemojte čitati tekst na blogu:
http://rene-delavy.blogspot.com/2006/04/einstein-and-his-deadly-error-about-e.html



A, da mi dan bude 'kompletan', iz Zone sumraka stiže i sljedeća vijest:
Incentive Magazine je objavio, prema rezultatima ankete među Amerikancima, da je Hrvatska 'najuzbudljivija' i najjeftinija destinacija u svijetu.

Ajde, ono "najuzbudljivija" ... ali k tome i najjeftinija destinacija! Ne mogu vam uopće opisati koliko sam ponosan što smo proglašeni *jeftinom* destinacijom. Jeftiniji smo čak i od Češke! Što će reć: Prodajemo se za kikiriki ... eh, što sam ponosan ... Zabilježit ćemo ove godine 30.000.000 noćenja - nelikvidnih studenata, ruskih proletera i američkih beskućnika.

A osim toga, pitam se - kako to da meni NIŠTA nije jeftino? Ili bi i tu trebalo primjeniti 'teoriju relativnosti'?

- 17:51 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Stranicu dijelom sponzorira eGlasnik