template by cromma.com

Sudoku

utorak, 10.06.2008.

Svi ste već čuli za ovo čudo, a vjerojatno i igrate (za razliku od mene). Ja već dvadesetak godina znam za ove slagalice, ali nikad nisam pokušao riješiti ni jednu. No dobo ... :) ... pokušao sam, ali mi je bilo preteško i odustao sam čim sam skužio da će mi poraz umanjiti reputaciju - što je bilo za otprilike 15-ak sekundi :))

No, od tada sam naučio igrati - i to uz pomoć flash igrice (dolje). PA. ako želite probati... be my guest!

Pravila su jednostavna: "kvadrat 9x9, podijeljen u 9 manjih kvadrata velicine 3x3. U pojedinim poljima se nalaze brojevi od 1 do 9. Više zadanih brojeva znači JEDNOSTAVNIJU zagonetku... Zadatak je popuniti slobodna polja sa brojevima od 1 do 9 tako da u svakom retku, ali i u svakoj koloni, pa i u svakom malom kvadratu samo JEDNOM upotrijebite svaki broj (1 - 9)"

Pogledajte pravila na: http://sudoku.blog.hr/ ...

Free games @ GameNest

Free games @ GameNest

- 03:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sasvim nevažne činjenice

srijeda, 04.04.2007.

Evo, počeo sam pisati još jedan post o Severini, ali nepredvidivi tokovi svijesti su me odveli na sasvim drugu stranu. A nisam namjeravao pljuvati, nego naprotiv - Seve od prije par dana postala više nego simpatična - nakon što sam pročitao par intervjua u Storyu i Gloriji :)) ... A kako sam od Severine došao do astrofizike??? Pa, nekako je skoro-pa-logično ... Severina zvijezda, zvijezde, galaksija, astrofizika ... hmmm :)) No, ostavljam Severinu za drugi put, sad sam se nešto zamislio o brzini i Svemiru i svemu ostalom (47).

Najgrublje objašnjeno, brzina je odnos prevaljenog puta i vremena utrošenog na kretanje. Namjerno nisam napisao "prostor kroz vrijeme" jer ovaj odnos nije nužno brzina, nego (iako ima iste mjerne jedinice) može predstavljati i "neke druge stvari". Da me ne pitate u komentarima koje su to "druge stvari" :)) spomenut ću samo prostorno-vremenske distorzije, koje tako obožavaju Trekkiji i pisci SciFia, a u principu su sasvim banalna i sveprisutna pojava.

No ... BRZINA ... Jeste li ikada razmišljali o tome kojom se brzinom krećete upravo sada, dok sjedite za svojim računalom i zurite u monitor? Naravno brzina je relativna, pa se u odnosu (relativno) na monitor i zidove svoje sobe ne krećete uopće - ali Zemlja se kreće, a s njom i vaša stolica. Zanima li ikoga kojom brzinom upravo sada prolazite kroz Prostor? Naravno, ovaj podatak nikome neće značiti ništa u životu - no ova sasvim nevažna činjenica će vas sigurno fascinirati.

Dakle ovako: Radius Zemlje je oko 6360 km, pa ispada da je opseg naše planete oko 2PIr = 40.000 kilometara. Zbog rotacije Zemlje, čovjek koji živi blizu ekvatora, svakodnevno prijeđe put od oko 40.000 km u 24 sata - što znači da putuje zajedno s površinom Zemlje brzinom od oko 1666,6 km/h u smjeru istoka.

Ako živite nešto dalje od ekvatora (negdje oko 45. paralele) brzina kojom putujete na istok će biti nešto manja (manji je put, odn. kruna sfere) - tako da je brzina na 45. paraleli negdje oko 1666 x cos(45) = 1178 km/h ! ili oko

Brzina preko tisuću km/h je stvarno fascinantna, posebno ako zaželite iskočiti iz orbite i ostati na mjestu, dok ostatak planete nastavi svojim putem. Dakle, kada biste zastali na mjestu, zapadni zid sobe bi se zaletio u vas brzinom supersoničnog mlažnjaka - za usporedbu, 1178 km/h je brzina od oko 327 metara u sekundi, a brzina zvuka (Mach 1) je 330 m/s ...

Ali to nije sve! Rotacija oko Zemljine osi je peace of cake u usporedbi s putem koji napravimo u eliptičnoj putanji oko Sunca. Put koji Zemlja (a i mi s njom) prijeđemo godišnje je oko 940 miliona kilometara, u trajanju od 365x24 sati ... što znači da putujemo brzinom od oko 107.306,00 km/h ... ili preko 29.807 metara u sekundi!

Može li kome koristiti ova činjenica? Možda je dobro znati da, ako ste iz druge galaksije i želite sletjeti na Zemlju svojim UFO-om, morate se dobro potruditi :)) jer pičimo brzinom od skoro 30 kilometara u sekundi! - pa nas probajte stići ako možete!

A na koncu, možemo si još malo zakomplicirati stvar, jer je rotacija oko svoje osi i oko Sunca samo početak ... Zemlja se zajedno sa Suncem vrti oko centra Galaksije (koja se uz to širi i skuplja), pa se zajedno sa Galaksijom i udaljava od centra "Velikog praska" (a možda i rotira u odnosu na taj centar), a nebih se kladio ni u to da centar Svemira miruje ... Pa kad bi tu putanju netko želio nacrtati, vidjeli bismo da se svaki Čovjek na Zemlji kreće kroz prostranstva Svemira nezamislivom brzinom i u višestruko uvijenoj spiralnoj putanji!

Osjećate li laganu vrtoglavicu??? Trebali biste ... :))

- 12:40 - Komentari (2) - Isprintaj - #

I vi ste lopovi!

petak, 02.03.2007.

Jeste li zaboravili na ZAMP namete??? Ja nisam - ali sam zaboravio napisati blog o tome :)) Odn. razmišljam već par mjeseci o tome kakva je to pizdarija, ali čini se da je i kod mene počela cvjetati kronična, povjesna i genetski uvjetovana hrvatska letargija i pomirljivost. I mislim si, možda je najbolje da se pomirimo sa situacijom i jednostavno plaćamo tih 0,0 i nešto kuna po CDu ... i sve će biti kao OK. Kao što smo se stoljećima pravili da je sve u redu i da se ništa ne dešava, dok su nas guzili sa svih strana, od Avara pa na ovamo.

Ali sada nas makar guze naši! Umjetnici, autori, skladatelji ... pa ajde, naši su, možemo se praviti i dalje da se ništa ne dešava i sve je kao OK.

Gledam jučer prijenos 'kvalifikacija' za Doru. Onako preko oka ... jer mi se, osim genetski uvjetovane letargije, sve više javljaju i mazohistički nagoni. I pade mi na pamet: habate, za svaki kupljeni dvd, cd ili hard disk, ova poremećena nacija plaća nula-zarez-nešto kuna ovim tragikomičnim nazovi-umjetnicima, plastificiranim para-pozerima, nadri-muzičarima ... sa svakim kupljenim računalom svaki nadobudni informatičar financira ovu falsifikatorksu "estradu"??? Haaa???

Činjenica je da nakon raspada Novih Fosila :)) hrvatska je glazbena scena iznjedrila svaga dva i pol albuma koji bi bili vrijedni procesorskog vremena za ripanje pjesama u MP3 format ... a osim toga, svaki prazni CD košta nekoliko kuna – što je nekoliko puta VIŠE nego što vrijedi bilo koji album eminentnih hrvatskih zvijezda. Pa kome bi uopće palo na pamet trošiti CDe za presnimavanje OVIH pjesama???

Dobro, shvatili ste ... ja sam prestao slušati "domaće stvari" u 80'tim godinama i stvarno me boli guza za presnimavanje glazbe i "krađu autorskih prava". Ali NE boli me guza za ovo: Svaki put kada kupim prazni cd-rw, ZAMP mi kaže: "Aha! Kupili ste medij za krađu – i sada morate preventivno platiti nula-zarez-nešto kuna!" ... jer, što? Inače se Severina više neće moći grčiti pred kamerama i hopsati "hojlala, hojla" ???

Ne znam da li i vi imate jednak osjećaj – i da li ste uopće razmišljali o otme ... nas informatičare i korisnike info tehnologije guze zabavljači, trubaduri, artisti i cirkusanti!? Uspjeli su progurati zakon koji kao štiti autore, na način da svakog informatičara proglase potencijalnim kriminalcem i piratom. Mislim, hebemu miša ... da informacija kao takva ima ikakvih prava na dostojanstvo, ja bih osnovao udrugu UZI za zaštitu informacija ... i naplatio bih globu svakome tko pokuša na CD medij snimiti kakvu degutantnu kvazi-para-nadri umjetničku pjesmu.

A svakom od glazbenika bih naplatio još dodatne namete na dužinu svake pjesme, jer postoji mogućnost da se pjesma ipak pojavi na Internetu i tako zaguši protok korisnih informacija. Osim toga, glazbenici bi trebali plaćati i komunalnu naknadu za čistoću, jer je i buka klasificirana kao zagađenje. A zagađenje koje emitira hrv. estrada je stvarno postalo toksično. Uostalom, zašto glazbenici nebi plaćali nama informatičarima dio svoje zarade svaki put kada koriste PC računalo, hard-disk ili CD-ROM ? ...

Ako HGK možda treba još "kvalitetnih" ideja za haračke namete ... ja se odmah javljam kao svehrvatski autoritet za nebulozne prijedloge, od kojih za sada smijem otkriti samo neke:

1) Svakom kupcu automobila treba naplatiti nekoliko stotina kuna, jer se automobilom može švercati oružje i droga.
2) Na svaku prodanu žensku čarapu treba nametnuti barem nekoliko kuna, jer se čarape tradicionalno koriste za pljačke banaka i sportskih kladionica
3) Zar informatičari nebi trebali plaćati još i piscima, novinarima, slikarima, fotografima, nezaposlenim profesorima ... pa i svim ostalim nezaposlenim građanima ... je znamo da je informatika izvor svih multimedijskih zala, a kompjutorizacija i robotizacija je dovela do tolike nezaposlenosti.
4) S obzirom da glazbenicima plaćamo namet od svakog PRAZNOG CDa, zar nebi trebali plaćati i filmašima, programerima, fotografima ... čiji se autorski radovi također mogu kopirati?
4) Svakom djetetu koje se upiše u MIOC ili Ruđer treba posebno naplatiti školarinu jer je potencijalni pirat i kradljivac autorskih djela.

Ja sam osobno vrlo pristran tome da se od prodaje DVD-a financira i hrvatska filmska industrija ... pa pirati i DVDe kopiraju zar ne??? Nekada sam i ja radio u filmskom 'sektoru', pa znam da je hrv. film u daleko većim problemima nego muzičari. ZG Škola crtanog filma je propala, a Severina i dalje hopsa ... i meni nebi bilo nimalo žao dati nule-zarez-nešto kuna po DVDu ako to pomogne oživiti prof. Baltazara ili Čudesnu šumu! A ne da se MOJA lova djeli među zabavljačima kojima nije jasno zašto ih nitko ne želi slušati.

Činjenica je da malo tko od Hrvata kupuje albume hrvatskih pjesmopisaca i glazbenika – ali tome nisu krivi informatičari, pa čak ni pirati! Zaboga, pa ne hrvatskoj estradi nema ni pet bendova koji uopće zaslužuju snimiti svoje audio umjetnine na digitalne medije! Nisu (čak ni) pirati krivi za to što glazbenici ne znaju svirati ... niti su informatičari krivi za to što nitko ne želi kupiti Severinin novi CD s neodoljivim unjkanjem u dinarsko-šumadijskom stilu. I zato joj moramo plaćati haračem na diskove, cde i dvde???

Ne bi mi ni trunke bilo žao da od diskova i cedea plaćam za obrazovanje, kulturu, zdravstvo, za škole ili bolnice ... ali tamburašima i zabavljačima??? Pa zar su oni zaista najugroženije hrvatsko nacionalno blago???

Da se razumijemo: PIRATSTVO JE BAD! Kršenje autorskih prava je kriminal koji bih ja osudio odsjecanjem ekstremiteta ... ali pa ne možeš zato opaliti po svima! Ako su ugrožena prava glazbenih autora – za to postoji policija, sudovi, vojska i država – lovite pirate i kriminalce kako god znate i možete... ali što ja imam s time? I zašto ja plaćam nije-važno-koliko kuna po CDu?

Mislim, botom line je: NAS su proglasili lopovima, a deru nas i guze svaki put kada želimo obiteljke fotografije spržiti na CD. A to ne samo da je apsurdno, nego jednostavno od nas informatičara i korisnika informatičkih uređaja pravi budale ... mi moramo financirati nekakvu udrugu glazbenika jer ... jer, smo potencijalni lopovi, ili što?

Kako se boriti protiv ovakvih poremećenih zakona i analnih nameta? Pa, jedino što mi pada na pamet je protest i građanska neposlušnost drugog reda:
1) Pišite svom saborskom zastupniku ili gradonačelniku
2) Protestirajte na javnim skupovima
3) U popisu građana, pod rubrikom "vjeroispovjest" upišite "glazbeni autor"
4) Nemojte glasati na top-listama domaćih pjesama
5) U inforatičkim trgovinama tražite da vam izračunaju koliko od prodajne cijene plaćate PDV-a, a koliko ZAMP nameta.
6) Potpišite peticiju na http://www.aktivacija.mine.nu/

I, naravno BOJKOTIRAJTE glazbenike članove HGU, HDS i ZAMP ... evo, ja to sasvim uspješno činim već preko 20 godina, i uopće me ne lovi apstinencijska kriza zbog manjka glazbeno-umjetničkih doživljaja.

E, i ... Prestanite kupovati CD hrvatskih glazbenika ... hmmm ... jeste li ih uopće kupovali, ikada?

- 14:08 - Komentari (15) - Isprintaj - #

E=mc2 je kobna pogreška?

četvrtak, 06.04.2006.

(In)Famozni autor knige "Chaos" (čitali ste, zar ne?) i bloger René Delavy stekao je svjetski priznatu slavu objavljivanjem kvazi-znanstvenih budalaština. Inače žustri pobornik prava životinja, humanist i brižnik za budućnost svega živoga - René je svoju 'reputaciju' stekao oštroumnom izjavom da su Karadžić i Mladić napravili dobru stvar 'jer imaju pravo na povjesnu osvetu'.

"The Serbs under SLOBODAN MILOSEVIC did the right thing indeed: They took revenge for a great number of killed people, of Serbs being murdered by Croatians with the help of Hitler's Nazi-Germans during the Second World War."

Vjerojatno René nikada neće postati svjestan svoje nesvjesti, niti razumije izraze kao što su "povijest" i "osveta" ... a da ne pričam o logici "prava na osvetu". Pa, ukratko :: s obziorm da je gosp. René Delavy rođeni Njemac - volio bih da i on osjeti na *svojoj* koži sva povjesna prava za koja se zalaže.

A ovomjesečna Delavyeva 'izjava stoljeća' glasi: "Einstein and his deadly error about E = mc2" ... Opet neću komentirati izraz "deadly error", ali moram još samo jednom pljunuti Renéa - u tom seciranju/mrcvarenju Einsteina, Delavy je uspješno dokazao nekoliko fizikalnih činjenica, a to su redom:
- R.D. nikad nije čuo za pojam "Teorija relativnosti"
- R.D. ne zna što znači izraz "faktor"
- R.D. je formulu E=mc2 pročitao na grafitu pred ulazom u metro

A osim svega toga, R.D. je i živi dokaz da je moguće steći svjetsku slavu, ako znate napisati post na blogu koji (makar i nesuvislo) povezuje pojmove: Einstein + bomba + Bog + holokaust + zavjera ... na engleskom, naravno.

A onda Vas još i citira Večernji list - bez komentara novinara - u tekstu Barbare Slade, koja je vjerojatno položila fiziku na istom univerzitetu gdje i naš René.

Preporučam, nemojte čitati tekst na blogu:
http://rene-delavy.blogspot.com/2006/04/einstein-and-his-deadly-error-about-e.htmlA, da mi dan bude 'kompletan', iz Zone sumraka stiže i sljedeća vijest:
Incentive Magazine je objavio, prema rezultatima ankete među Amerikancima, da je Hrvatska 'najuzbudljivija' i najjeftinija destinacija u svijetu.

Ajde, ono "najuzbudljivija" ... ali k tome i najjeftinija destinacija! Ne mogu vam uopće opisati koliko sam ponosan što smo proglašeni *jeftinom* destinacijom. Jeftiniji smo čak i od Češke! Što će reć: Prodajemo se za kikiriki ... eh, što sam ponosan ... Zabilježit ćemo ove godine 30.000.000 noćenja - nelikvidnih studenata, ruskih proletera i američkih beskućnika.

A osim toga, pitam se - kako to da meni NIŠTA nije jeftino? Ili bi i tu trebalo primjeniti 'teoriju relativnosti'?

- 17:51 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Silencio

Bijah, vidjeh, čuh ... i 5 dana poslije još uvjek mi u ušima zvoni Lagrimas, Carnival i ... Silencio.

Članovi grupe Caimán Verde su u prošlu nedjelju održali koncert u Tvornici za SMA.T djecu i moram Vam reći: Vi koji niste bili nikada nećete saznati kako je bilo ... jer vam to nitko ne može opisati. Ali, prihvatite to :) neke stvari su neopisive.

Ponešto možete pročitati na blogovima Caimána i SMA.Ta ali, neće Vam pomoći ... eto, trebali ste doći!

Bilo je tamo puno plesa (wow, salserosi!) puno veselja i puno humanosti ... a onda i ponešto suza. Naime, u sjećanje na malu Karlu, Caimani su odsvirali Silencio (Ferrer/Portuondo) i ljudi su počeli izlaziti iz dvorane. Ali ne zbog (btw. odlične) vokalizacije Montera :)) nego zbog suza. A neki se nisu stidjeli ni plakati tamo, u hali Tvornice.

Bilo je krasno i nadam se da će se ponoviti... Možda za neku drugu djecu???Silencio
Ibrahim Ferrer + Omara Portuondo

Duermen en mi jardín
las blancas azucenas
los nardos y las rosas
mi alma triste y pesarosa
a las flores quiere ocultar
su amargo dolor.

Yo no quiero que las flores sepan
los tormentos que me da la vida.

Si supieran lo que estoy sufriendo
por mi pena morirían también.

Silencio, que están durmiendo
los nardos y las azucenas
no quiero que sepan mis penas
porque si me ven llorando, morirán.

No quiero que sepan mis penas
porque si me ven llorando, morirán.

- 13:28 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Marketing

četvrtak, 16.02.2006.

Kokolo kaže da čita knjige o marketingu, pa sam se sjetio da i na imam neke skripte davno skinute s interneta - iz doba kad sam bio uvjeren da ću se obogatiti prodajom knjiga sa Amazona. Knjige su pisane prilično debilno, istina, i uglavnom navode najbanalnije činjenice - ali baš zbog toga su i dobre - podsjećaju nas na nešto što vrlo lako (u svojoj mudrosti) previdimo.

No, nisam mislio pisati blog o Kokolu :) već objaviti rezultate mog fenomenalnog pothvata u promociji OVOGA bloga. Dakle, prije 2-3 posta, objavio sam da krećem u banner kampanju i ... zanimaju Vas rezultati? Evo ovako: u 3 tjedna kampanje prikazao sam 100.000 bannera, na račun čega sam dobio čak 200 novih posjetitelja - što je FANTASTIČNIH 0,2% CPR ... no čemu ... ??? Od tih 200 novih posjetitelja samo 1 (slovima: jedan) je ostavio komentar. I time se pokazalo ono jalovo lice web marketinga - ako imaš najgori/najbolji banner na svijetu možes dovesti posjetitelje, ali ih ne možeš natjerati da kupe rog pod svijeću ... a to samo govori (porazno) o razini kvalitetnog sadržaja na ovim stranicama. Hehhh...

Pogledajte samo statistiku posjeta, jel vam jasno kad je krenula kampanja s bannerima??? Pa nek mi još netko kaže da su banneri bez veze ... baneri su "super" ( ako nemate ništa pametnije :) samo ih treba imati ko dreka.Uspjeh ovog bannera tumačim time što je ... krajnje neukusan i odvratno zelen ... je, većina surfera je zapravo samo došla vidjeti koja je to budaletina napravila tako degutantan banner, ali su ipak došli ... a to je ono što sam i želio. A to se opet nadovezuje na ono od Kokola - kampanja na koju JA nebi nasjeo ni u ludilu, donese još najbolje rezultate ... pa Vi sad radite lijepe bannere. Stavite ljudi rigutinu (po mogućnosti animiranu) i zagarantiran vam je ratio od 0,3%.

No, kako god bilo, za par dana krećem u novu kampanju - ovaj put ću dovoditi posjetitelje preko autosurf programa i preko TGP porno razmjene, a planiram i pay-per-surf promociju ... ma platit ću šta košta da košta, samo da ljudi vide MOJ blog. A nakon toga ću spamirati sve mail adrese u državnim ustanovama...

I sve dok ovo pišem, slušam jednim uhom vijesti na RTL-u, a tamo:

Kravlje ludilo u Hrvata!


Rezultati testiranja ludih krava u Hrvata stižu u utorak, ali Ministarstvo je vrlo zabrinuto. Međutim, novinari RTL-a nisu nimalo zabrinuti - oni kao da su samo čekali da krava poludi. Zasitila se info-sfera ptičje gripe i trihineloza, pa je barem kravlje ludilo malo podiglo tenziju ...

A mi jađani, konzumenti namirnica nekontroliranog podrijetla ... ko nas hebe. Više ne jedmo svinjetinu zbog trihineloze, ne jedemo ptice zbog gripe, prestajemo jesti kravetinu - i sad nam još ostaje samo da i ribe počnu oboljevati od nekakve psorijaze ili tko zna čega ... pa ćemo ostati samo na soji, leći i sterilnim klicama. No, kad bolje razmislim - mojoj ženi će se posrećit (samo da i čokolada ne poludi ili ulovi virozu).

Zabavno mi je bilo slušati vijest na RTL-u koja je zvučala otprilike ovako: "Krava podrijetlom iz Austirje je prva potvrđena žrtva kravljeg ludila ... rezultati testiranja stižu iz Londona u utorak, pa ćemo vidjeti jel' krava stvarno luda." ... pa se pitam tko je ovdje lud? Da se ne radi opet o kakvom novinarskom ludilu? (a takvo ludilo je opasnije i od kravljeg) Tko je zapravo utvrdio kravlje ludilo i testirao ovu kravu (Spikerica RTL-a?) kada rezultati stižu tek u utorak?

Eh, neću više pisati, jer i mene tlači nekakva viroza - i ne znam jel ludilo ili gripa. Prema sadržaju ovog posta, rekao bih da je ono prvo.

- 21:11 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Kava u Gavelli

četvrtak, 02.02.2006.

Danas je bio dan za protegnuti noge i razbistriti glavu. Prošetao sam se Gajevom, pa u Ilicu i taman kod Frankopanske skužim da su mi prsti na nogama utrnuli od hladnoće. A, ništa, vrijeme je za pronaći dobro grijanu birtiju...

Frankopan je slastičarna, pa se vjerojatno ne smije pušiti ... Rubelj je pečenjara, smije se pušiti, ali kava baš i nije neka - a, onda Gavella. Prvo sam jedva ušao unutra, no ulovio sam mjesto pred izlogom i zabacio sidro, odlučivši zasjesti makar dok ne pročitam novine. Ali, u Gavelli je teško samo sjediti i čitati ... kad se oko vas motaju ljudi koje većinom gledate na ekranima televizora.

A teško je i ne prisluškivati razgovore poznatih i slavnih :)) ... Znam da vas sve interesira, pa ću otkriti što se može ušpijunirati dok pijete kavu u Gaveli:

Ivica Vidović se sprema sa Špirom Guberinom 'onog Godoa' ("Sa'će Božo, svaki čas") - jeste gledali ono Nedjeljom popodne? I. Vidović je danas nešto nervozan i stalno visi na mobitelu.
Slavko Brankov mora zubaru i nimalo nije sretan zbog toga.
Zlatko Vitez sjedi na kraju šanka i tko zna što priča s barmenom.
Goran Grgić je u prolazu (i ne priča puno).
Filip Šovagović je trebao nekoma dati 100 kn i dao ih je - pa je sve ispala dobra zezancija (?).
Gavellini glumci putuju u Viroviticu - iako je danas na rasporedu pretstava "Sinovi umiru prvi" u Čakovcu??? Ne zna se kad dolazi autobus, ali svi čekaju strpljivo i bezbrižno - Sa'će bus, svaki čas.

I tako... a osim svih tih zvijezda teatra, uočio sam i jednu blogersku zvijezdu - g. Kemala Mujčića. Ali, ne onog Kemala Mujčića (pjesnika), nego ovog 'našeg' velecijenjenog bloggera - hodajućeg blogomobilnog Kemu, vrsnog kemoterapeuta.

Nakon par sati i 3 ispijene kave u Gavelli, dođoh doma i sjedoh za komp - no, cijelo vrijeme me mučilo jedno pitanje: Kome je F.Šovagović dao onih 100 kn i zašto? :)) A, šta ćete kad sam zanatiželjan ... A, špijunčina i opsesivni detektiv, kakav već jesam - dao sam si u zadatak pronaći kamo su otišla ta neoporezovana sredstva!

I vjerovali ili ne, odgovor se može pronaći na Webu!!!

Ukucajte u Google "Šovagović 100 kuna", a onda posurfajte po blogovima gore navedenih osoba i zbrojite 2 i 2... Neću vam otkriti tajnu. Jer ova intrigantna drama još nije završena - a krug osumnjičenih se i proširio, pa se čak spekulira i o umješanosti tajkuna Tomića (BMW Tomić&Co), odrećenih gay ili anti-gay udruga (ne znamo još) - a tu je i Gego ... ne znamo tko je Gego ... da nije onaj Hvarski reagge kantautor???

Ja sam prestao s istraživanjem saznavši da iza svega stoji T. Čadež - zloglasni "Blog i Batina" ... a to znači da su i mediji umješani. A kad su mediji - onda su i tajne državne službe???E sad, ako vas sve ovo nije zainteresiralo - blago vama. A ako vas ipak zanima što kolumnist Jutarnjeg lista (T.Čadež) ima sa Šovagovićem - bacite se na Googlanje!!!

- 20:23 - Komentari (9) - Isprintaj - #

Caimani u BP Clubu

srijeda, 01.02.2006.

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Sinoć su Caimani održali koncert u B.P. Clubu - valjda kao predigru i zagrijavanje za humanitarni koncert koji planiraju uskoro održati za SMA.T djecu. No, dokazali su da im nikakvio zagirjavanje nije bilo potrebno. Dapače, da su bili u imalo boljoj formi B.P.C. bi se vjerojatno zapalio od nekontrolirane energije.

Hm, koga smo sve vidjeli osim Zelenih Aligatora - pa, bilo je tu i par blogera (neću vam reći kojih), u prikrajku sam škicnuo D. Vrdoljaka, u pozadini Ibricu Jusića, kraj šanka raspoloženog Osmog povjerenika R. Baretića (Barem mi se čini) ... za stolom legendarnog BP-a, koncert je pratio i 'doajen' Kubane :) u Hrvata - Hrvoje Cacique Rupčić.

Na početku koncerta, Vilupekovi dečki su odsvirali nekoliko 'pristojnih' pjesama, a onda se i Cacique pridružio veselju - valjda ponesen entuzijazmom i žarom koji su Caimani gradili od početka koncerta do posljednjeg krešenda.

Eh... šta ću vam pričati... Počelo je pristojno, a onda postalo nepristojno. Cajmanci i Cacique su počeli tresti i prašiti takvom žestinom da je to teško opisati riječima. Pogledajte slike, možda će vam one dočarati makar dio žara i zanosa u kojem smo uživali sinoć.

Onaj dim na posljednjoj slici možete pripisati 'specijalnim efektima' - ali želim je pokazati, jer sam upravo takav dojam imao tijekom cijelog koncerta: Samo što se nije počelo dimiti!

U svakom slučaju - ovaj koncert je bio stvarno pozitivno iskustvo. Caimani Verde su uspjeli donijeti "dah Kariba i miris tropskih noći" u inače kenjkavo-hladan Zagreb. Pa čak i da vam ova vrsta glazbe nije favorit (kao meni) vjerujem da biste uživali ... a mi koji smo bili, napravit ćemo pauzu od bloganja na par dana da nam se oporavi koža na dlanovima koja se prilično izgulila do pljeskanja.


- 04:04 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Prodajte svoj blog - part II

utorak, 31.01.2006.

Razmišljam danas o ovim kupoprodajama blogova, pa rekoh: idem i ja povećati vrijednost svojih virtualnih nekretnina. A to se na internetu može napraviti na nekoliko načina: jedan od tih načina je (iako ne i najpametniji način) razmjena bannera.

Upravo sam napravio ono što niti jedan drugi blog na Blog.hr nema - prijavio sam se na tri mreže za razmjenu bannera i platio nešto novčića za prikaze ... bannere možete vidjeti na dnu stranice ... pa da vidimo, može li se namu.blog proslaviti "isključivo" na račun internet oglašavanja!?

Drugo - molim zainteresirane posjetitelje da se jave za razmjenu linkova - linkovi će biti objavljeni u lijevom stupcu, odmah ispod logoa.

I treće, proučio sam politiku Bloga.hr i koliko vidim nikako nije dozvoljeno:
1) svjesno kršenje kaznenopravnih ili građanskih normi ... (osim nekima)
2) objavljivanje prijetećih, pornografskih i komercijalnih sadržaja ... (osim nekima)
3) SAMOREKLAMIRANJE nije zabranjeno

Baš me zanima što će od ovoga ispasti!


- 16:32 - Komentari (6) - Isprintaj - #

A eto nas opet!!!

ponedjeljak, 30.01.2006.

A, sada stvarno! Ma, bemu miša!!! I Blog je počeo promovirati pirate.

Prvo Slobodna krade slike, pa se neki tekstovi kopiraju po blogovima i forumima - a ja sve kao Don Quijote pričam o "pravima autora" i copyrightu kao o Svetom gralu naše Web-utopije. Nadao sam se da makar blogeri - pisci, stvaraoci, autori - imaju osjećaj za to što je to intelektualno vlasništvo i autorsko djelo.

A danas odem na naslovnicu (još uvjek iziritiran zbog pokušaja da mi se proda blog!) i imam što za vidjeti! Na naslovnici, urednik na sva usta hvali blog/site koji nudi na download crtiće. dobro da mi nije otpalo ovo malo kose! Mislim stvarno...

E, radi se o blogu memorabilia.blog.hr ... mislim, ono, stvarno krasan blog - odlična ideja i još bolja izvedba... Ali, takve stvari se NE SMIJU RADITI!!! To je protiv zakona, protiv morala i zdrave pameti!!! A, naslovnica bloga de facto promovira "piratstvo" i nelegalnu distribuciju autorskih djela?I što je sljedeće? Da ja počnem objavljivati linkove gdje se mogu besplatno 'skinuti' filmovi i mp3-jevi? Možda dođem na naslovnicu ...

- 12:19 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Stranicu dijelom sponzorira eGlasnik


Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se