11.03.2009., srijeda

Apokalipso.

Rezat ćeš prstima gomilu dima, ispisivati zrakom moje riječi i pratiti ritam snova, pružajući ruke prema beskraju.
Plesat ću na kiši nepotrebno dugo, oslikavajući petama tvoje note po vlažnome tlu.
Dokle dišeš, uz litre prolivena vina na stolu.
Možda ću se nagnuti preko ruba, čisto da izvidim trenutke prošlosti i onoga što sam nekada znala biti, krenuti se tražiti po kapima koje su me nekoć tvorile, no taština će me vratiti natrag, gotovo sam sigurna.
Ondje, u prostoriju gdje ćeš i dalje rezati prstima gomilu dima, ispisujući moje istine kao tragove na svakom dijelu moga tijela.
Dok te dišem, uz litre prolivena vina na stolu.
Reći ćeš kako si prestar za ovakve priče, odgurnuti me i otpustiti spone kako bih slobodna mogla krenuti dalje.
Udarit ćeš dlanovima o rub stola i ustati brže no ikada prije, sanjajući ona davno znana mora i ciganske čerge, uz divljinu ritma i violine u pozadini.
Umetnut ću cvijet u kosu, omatati se mirisom ljetnoga grada i tražiti u svakom žaru misli suviše snažne da me preuzmu, promatrajući pritom kako bježiš od sigurnosti, prolazeći dlanovima posvuda i proničući u svaki i ponajmanji dio mene.
Dokle sanjaš, uz litre prolivena vina na stolu.
Molit ćeš me da si ne dozvolim da me imaš, neće se činiti nekako pravim, no moj će pogled odavati svaku tajnu, razbacanu među prisnosti zidova.
Strujat ćeš po mojim prstima, žareći za estetikom, brišući svaki tračak moje nade pokretima sigurnosti.
I neće me biti, možda ću se samo skrivati, no udarivši petama o tlo,
plovit ću kroz ovaj zimski vjetar i prazne grane, znajući kako ćeš razumijeti,
poznavajući način na koji ćeš me osjetiti.

"...Ti si ta koju sanjam,
ja sam taj kojeg oduvijek znaš,
više nemamo želja
jer sad plovimo do beskraja..."

- 17:33 - .you bite through the big wall. (4) - .the big wall bites back. - lebde kalkulatori.

< ožujak, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

You're not gonna get me through this, are you?

.Tkoseželiroditimorarazoritijedansvijet.

Ne, jer živim u svijetu koji jest. Dočaranja meni stvaraju užitak i gledam na trenutke kao kockice u stripu, katkad. Sve neopisivo miriši, nisam toga možda toliko ni svijesna, dvojba jest i u tome biti li učenjak ili učiti?!

"Umjesto da svoj svijet suzuješ, svoju dušu pojednostaviš, morat ćeš u svoju bolno proširenu dušu primati sve više Svijeta, naposlijetku i cijeli Svijet, da bi možda jednom stigao do kraja, do mira. Taj je put prošao Budha, prošao ga je svaki veliki čovjek, jedan svijesno - drugi nesvjesno, ukoliko mu se posrećio smioni čin. Svako rođenje znači rastanak od Svemira, znači postavljanje granica, razdvajanje od Boga, mukotrpno rađanje novoga. Povratak u Svemir, dokidanje mukotrpne individuacije, obogotvorenje, međutim, znači: toliko proširiti svoju dušu da ona iznova može obuhvatiti Svemir."

"Nikome ne bih mogao reći ni riječi o svojim snovima, svojim očekivanjima, svojoj unutarnjoj preobrazbi, čak ni onda kada bih to htio. No kako bih ja to mogao htjeti?"

"Ujutro su me probudili. Trebali su me previti. Kada sam napokon bio stvarno budan, okrenuo sam se brzo prema susjednoj strunjači. Na njoj je ležao nepoznat čovjek kojega nikada prije nisam vidio.
Previjanje je boljelo. Sve što se otada događalo sa mnom, boljelo je. Ali ako katkad nađem ključ i posve siđem u sebe sama, ondje gdje u tamnom zrcalu drijemaju slike sudbine, moram se samo nadviti nad crno zrvalo i tada vidim vlastitu sliku koja je sada sasvim nalik Njemu, mom prijatelju i vođi."


Hermann Hesse

"Pobuna nije nikakav zahtjev za svemoćnom slobodom. Naprotiv, ona vodi proces protiv svemoćne slobode. Pobunjenik želi da se prizna činjenica kako sloboda ima granice gdje se nalazi neko ljudsko biće jer je granica upravo moć pobune tog bića."

"Izvlačim iz apsurda tri zaključka: svoj revolt, svoju slobodu i svoju strast. Samom igrom svijesti pretvaram u životno pravilo ono što je poziv na smrt, tako odbacujem samoubojstvo."

A. Camus

"Razumjeti znači promjeniti se, samog sebe prestupiti"
J. P. Sartre

“The period of earthly life in your greater existence is similar to the 15 minutes of fame you get down here...Everyone gets to share you in a different way. And both are dreams.”

“Who you are vs. who you wish you were: Who wins?”
J. CasablancasPIXIES
"Ana"


She's my fave,
undressing in the sun.
Return to sea - bye,
forgetting everyone,
eleven high.
Ride a wave.

Mogao sam sanjati i ne disati. No najljepše bje to što sam disao i nisam sanjao.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se